Görüş Bildir
Haberler
Final Sahnesi Tokat Gibi Çarpacak: İzledikten Sonra Uzun Süre Etkisinden Çıkamayacağınız Film ve Diziler

Final Sahnesi Tokat Gibi Çarpacak: İzledikten Sonra Uzun Süre Etkisinden Çıkamayacağınız Film ve Diziler

28.05.2022 - 11:38

Klişeleri, sonu tahmin edilebilir dizi ve filmleri bir kenara bırakın! Bazı yapımlar var ki şaşırtan final sahneleriyle yüzünüze âdeta bir tokat gibi çarpar ve bu yapımların etkisinden günlerce çıkamazsınız. Evet; başarılı kurguları, sürprizlerle dolu sahneleri ve muhteşem oyunculuklarıyla izleyeni duygudan duyguya sokan o yapımlardan bahsediyoruz... İşte, çarpıcı final sahneleriyle ağızları açık bırakan birbirinden başarılı dizi ve filmler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Secret Window / Gizli Pencere (2004) - IMDb: 6.5

15. Secret Window / Gizli Pencere (2004) - IMDb: 6.5

Başrolünde Johnny Depp'in yer aldığı film, Stephen King romanından uyarlanarak David Koepp tarafından sinemaya aktarılıyor. Gerilim romanları yazan Mort Rainey, karısının kendisini aldattığını öğrenir. Büyük bir depresyona giren Mort, yazar olarak da zorlanmaya başlar. Bu zor zamanları atlatabilmek için New York'un ıssız bölgelerinden birinde inzivaya çekilir ve orada kapısını çalarak onu kendi hikâyesini çalmakla suçlayan bir adamla karşılaşır.

14. The Butterfly Effect / Kelebek Etkisi (2004) - IMDb: 7.6

14. The Butterfly Effect / Kelebek Etkisi (2004) - IMDb: 7.6

Evan, çocukluğundan beri korkunç hatıralarla yaşar. Sık sık baygınlık geçiren ve bu esnada yaşadıklarını hatırlamayan Evan, bunları hatırlayabilmek için notlar almaya başlar. Bir gün tesadüfen bu notları incelerken zamanda yolculuk yapabildiğini ve yaşadığı pek çok şeyin cevabını bu şekilde bulabileceğini fark eder. Geçmişte değiştirdiği bazı olaylar ise geleceğini de etkiler. Kurgusuyla izleyenleri çok şaşırtan filmin başrolünde Ashton Kutcher ve Amy Smart yer alıyor.

13. Get Out / Kapan (2017) - IMDb: 7.7

13. Get Out / Kapan (2017) - IMDb: 7.7

Jordan Peele tarafından yazılıp yönetilen film, gerilim kategorisinde yer alıyor. Siyahi bir genç olan Chris, kız arkadaşı Rose'un evine davet edilir. Kız arkadaşının tuhaf ailesinin ırkçı tutumlarıyla karşılaşan Chris, bu evde sıra dışı bir şeyler olduğundan şüphelenir. Bir süre sonra ailenin evine giren siyahilerin buradan çıkamadığını öğrenen genç, bir kapanın içinde olduğunu fark eder. Filmin oyuncu kadrosunda Daniel Kaluuya, Allison Williams ve Bradley Whitford gibi isimler yer alıyor.

12. The Game / Oyun (1997) - IMDb: 7.7

12. The Game / Oyun (1997) - IMDb: 7.7

Başarılı bir iş adamı olan Nicolas Van Orthon'un düzenli yaşamı, kardeşinin ona verdiği sürpriz doğum günü hediyesiyle bozulur. Kendisini bu hediyeyle esrarengiz bir oyunun içinde bulan Nicolas, neler olacağı hakkında en ufak bir fikre sahip değil. Filmin başrollerinde Michael Douglas ve Sean Penn yer alıyor. Senaryosunu John Brancato'nun yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ise David Fincher oturuyor.

11. Contratiempo / Görünmeyen Misafir (2016) - IMDb: 8.0

11. Contratiempo / Görünmeyen Misafir (2016) - IMDb: 8.0

Başarılı bir kariyere sahip olan Adrian Doria, fotoğrafçı kız arkadaşını öldürmekle suçlanır. Kendisine iyi bir savunma hazırlamak isteyen adam, Virginia isminde adli konularda uzman bir avukatla tanışır ve hikâyesini ona anlatmaya başlar ancak hikâyedeki bazı tutarsızlıklar Virginia'yı şüphelendirir. Karanlık hikâyeyi açığa çıkarmaya uğraşan Virginia ve Adrian'ın öyküsü Oriol Paulo tarafından yazılıp yönetiliyor. Başrolleri ise Mario Casas ve Ana Wagener paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Black Swan / Siyah Kuğu (2010) - IMDb: 8.0

10. Black Swan / Siyah Kuğu (2010) - IMDb: 8.0

Film; New York'ta yaşayan başarılı bir balerine, Nina'ya odaklanıyor. Bale yönetmeni, Kuğu Gölü Balesi'nde iyiliği simgeleyen Beyaz Kuğu ile kötülüğü temsil eden Siyah Kuğu'yu canlandıracak balerin olarak Nina'yı düşünür ancak Nina'nın güçlü bir rakibi var. Siyah Kuğu için kendini geliştirmeye çalışan Nina, zamanla kendi karanlık yönünü keşfedecek ve sonu tahmin edilemez bir maceraya atılacak. Başarılı filmin yönetmenliğini Darren Aronofsky yapıyor. Oyuncu kadrosunda Natalie Portman, Mila Kunis ve Vincent Cassel bulunuyor.

9. Shutter Island / Zindan Adası (2010) - IMDb: 8.2

9. Shutter Island / Zindan Adası (2010) - IMDb: 8.2

1950'lerin Amerika'sında geçen film, bir adada yaşanan gizemli olayları çözmekle görevlendirilmiş Teddy Daniels'ı konu ediniyor. Filmde akıl hastanesinden kaçan zeki bir kadın, katilin izinin sürüldüğü bu adada araştırma yapan psikiyatr ve akıl hastaları da bulunuyor. Gizemli ve şaşırtıcı kurgusuyla izleyeni etkisi altına alan filmin başrollerini Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer ve Mark Ruffalo paylaşıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Martin Scorsese oturuyor.

8. Memento / Akıl Defteri (2000) - IMDb: 8.4

8. Memento / Akıl Defteri (2000) - IMDb: 8.4

Christoper Nolan yönetimindeki Memento, zihninizi allak bullak edecek bir senaryo sunuyor. Leonard Shelby isimli bir adam, karısını korkunç bir şekilde kaybeder. Kendisini, tecavüze uğrayıp öldürülen eşinin katilini bulmaya adayan bu adam; aynı zamanda nadir görülen bir hafıza sorunuyla baş etmeye çalışır. Geçmişini çok iyi hatırlayabilse de bazen on dakika öncesini bile unutur. Leonard'ın intikam serüveninin anlatıldığı filmin başrollerinde Guy Pearce ve Carrie-Anne Moss'u görüyoruz.

7. Fringe (2008-2013) IMDb: 8.5

7. Fringe (2008-2013) IMDb: 8.5

İzleyenleri ekranları başına kilitleyen bilim kurgu dizisi, FBI'ın bir departmanı olan Fringe'i konu ediniyor. Departmanda dünyayı etkileyebilecek açıklanamayan doğaüstü olaylarla ilgileniliyor. Bu olaylar bilimsel yöntemler ve FBI teknikleri kullanılarak açıklanmaya çalışılıyor. Sürprizlerle dolu olan dizi Anna Torv, Joshua Jackson ve John Noble gibi oyuncuları barındırıyor. Dizinin yaratıcıları arasında J. J. Abrams, Alex Kurtzman ve Roberto Orci bulunuyor.

6. Spartacus: Blood and Sand / Spartaküs: Kan ve Kum (2010-2013) IMDb: 8.5

6. Spartacus: Blood and Sand / Spartaküs: Kan ve Kum (2010-2013) IMDb: 8.5

Tarihi bir olayın anlatıldığı dizi, Trakyalı bir asker olan Spartaküs'ün köyündeki karısını bulmak için ordudan ayrılmasını ve köle olarak ele geçirilmesini ele alıyor. Köleliğin ardından gladyatör okuluna girerek karısını aramaya başlayan Spartaküs'ün hikâyesi, aynı isimli kitaptan uyarlanıyor. Dizinin başrolündeki Andy Whitfield, ilerleyen sezonlarda yerini Liam McIntyre'e bırakıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Steven S. DeKnight oturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Se7en / Yedi (1995) - IMDb: 8.6

5. Se7en / Yedi (1995) - IMDb: 8.6

İki dedektif, Hristiyanlığın 7 ölümcül günahını işleyen kişileri kurban olarak seçip kendi yöntemleriyle öldüren bir katilin peşine düşerler. Dedektifler her gün, farklı bir günahın temsili olan yeni bir cinayetle karşılaşır. İkili, yaşananların tam ortasında olduklarını ise çok geç fark eder. Bu sürükleyici filmin yönetmenliği David Fincher'a ait. Başrolleri ise Morgan Freeman ve Brad Pitt paylaşıyor.

4. House M.D. / Doktor House (2004-2012) - IMDb: 8.7

4. House M.D. / Doktor House (2004-2012) - IMDb: 8.7

Başrolünde Hugh Laurie'nin döktürdüğü dizi, ukala ve insanları hor gören tavırlarıyla dikkat çeken egolu bir doktorun etrafında dönüyor. Tüm bu negatif özelliklerine rağmen epey başarılı olan doktor, kimsenin tanı koyamadığı hastalıkları teşhis edebiliyor. Hastaların mecbur kalmadıkça tedavi olmak istemediği bu doktorun ve hastanede yaşananların anlatıldığı dizi, yüksek IMDb puanıyla da başarısını kanıtlıyor. Üstelik vurucu finaliyle izleyenleri şaşırtma garantisi de veriyor.

3. Dexter (2006-2013) - IMDb: 8.7

3. Dexter (2006-2013) - IMDb: 8.7

Adli tıp görevlisi olarak polis teşkilatında görev yapan Dexter Morgan, aynı zamanda iyi planlar yaparak kurbanlarını seçen bir katil. Sorunlu çocukluğu nedeniyle insanlarla iletişimi zayıf olan Dexter, katillerle kurduğu empati sayesinde onları daha kolay bulabiliyor, yöntemlerini öğrenerek bunları cinayetlerinde uyguluyor. Sıra dışı bir karakterin dünyasını anlatan bu etkileyici yapımın başrollerinde Michael C. Hall, Jennifer Carpenter ve David Zayas yer alıyor.

2. The Sopranos / Soprano Ailesi (1999-2007) - IMDb: 9.2

2. The Sopranos / Soprano Ailesi (1999-2007) - IMDb: 9.2

Yapımcılığını David Chase'in üstlendiği dizi, New Jersey'de mafya ailesi patronu olan Tony Soprano'ya ve bu adamın ailesine odaklanıyor. Dizide Tony ve psikiyatristi arasında geçen diyaloglar izleyicileri etik kavramlar hakkında düşünmeye sevk ediyor. Suç, aksiyon, dram ve şiddetin eksik olmadığı dizi; hareketli sahneleri ve zeki kurguları sevenlerin mutlaka izlemesi gereken yapımlar arasında yer alıyor. Dizinin başrollerinde James Gandolfini, Lorraine Bracco ve Edie Falco yer alıyor.

1. Breaking Bad (2008-2013) - IMDb: 9.5

1. Breaking Bad (2008-2013) - IMDb: 9.5

Listenin zirvesinde şüphesiz finali dahil her bölümü sürprizlerle dolu müthiş bir dizi var. Yapım, kanser teşhisi koyulan sıradan bir kimya öğretmeninin bu olayın üzerine tamamen değişen yaşamını konu ediniyor. Eski bir öğrencisiyle en büyük uyuşturucu satıcılarından biri hâline gelen bu öğretmenin trajik hikâyesinin anlatıldığı yapım, tüm zamanların en iyileri arasında yer alıyor. Vince Gilligan yapımcılığındaki dizinin başrollerini Bryan Cranston ve Aaron Paul paylaşıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
s.u.ünsoy

Final sahnesi deyince ters köşe yapan yapımlar bence, "Olağan Şüpheliler", "6.His", "Çıkış Yok", "Maymunlar Cehennemi", "Esaretin Bedeli", "Das Boot", "Kusur... Devamını Gör

Barbaros Y

The Butterfly Effect'in 3 farklı finali var, diğer finalleri de izleyin, gerçekten sıradışı bir film.

Barbaros Y

Hatta 4 farklı sonmuş, tekrar baktım