Görüş Bildir
Haberler
Bir Sezonu Tek Nefeste Bitireceğiniz Sürükleyicilikte, 2019'a Damgasını Vurmuş En Başarılı Yabancı Diziler

Bir Sezonu Tek Nefeste Bitireceğiniz Sürükleyicilikte, 2019'a Damgasını Vurmuş En Başarılı Yabancı Diziler

2019 yılını geride bıraktık bırakmasına ama bu dizileri geride bırakmaya gönlümüz el vermiyor. Her biri kalitesiyle kendisini soluksuz izleten en iyi dizileri sizler için derledik.

(Not: İçerikte yer alan diziler alfabetik sıraya göre listelenmiştir ve dizi özetleri için Beyazperde'den yararlanılmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. After Life

1. After Life

IMDb

Mükemmel bir hayata sahip olan Tony, eşinin ani ölümünün ardından depresyona girer ve radikal bir karar alır. Tony artık insanlara ve kendisine, içinden geldiği şekilde davranmaya başlar. Kendisi de dahil hiçkimseyi umursamayan Tony’nin bu hali çevresindekileri endişelendirir. Tony bu yanını 'süper güç' gibi kullanmaya devam ederken diğer tarafta arkadaşları onu eski haline çevirmeye çalışacaktır.

2. Brassic

2. Brassic

IMDb

Vinnie ve Dylan, çocukluklarından beri çok yakın arkadaşlardır. Yedikleri içtikleri ayrı gitmez, Vinnie her suça atlayışında Dylan da peşinden gider. Ömürleri küçük arkadaş gruplarıyla birlikte küçük kenar mahallerinde geçmektedir. Her günleri ayrı bir vukuat içerir. Suçtan uzak duramazlar ve aksiyon hayatlarından hiç eksik olmaz.

3. Carnival Row

3. Carnival Row

IMDb

Ünlü yönetmen Guillermo del Toro’nun yapım kadrosunda bulunduğu dizinin senaryosunu The 4400’ın yaratıcılarından Rene Echeverria kaleme alıyor. Zaman olarak gelecekte geçen dizi, insanların ve diğer her türlü yaratığın bir arada yaşadığı Burgue isimli şehirdeki seri katil terörünü anlatıyor.

4. Catch-22

4. Catch-22

IMDb

Amerikalı yazar Joseph Heller’ın ünlü romanı Catch 22’dan uyarlanan dizide II. Dünya Savaşı döneminde Amerikan ordusunda görev yapan, B-25 bombardıman uçağı pilotu Yüzbaşı John Yossarian’ın hayatı konu ediliyor. Yossarian’ın en büyük derdi kendi ordusuyladır. Ordu, askerlik görevini bitirmesi için gereken uçuş sayısını her geçen gün artırmaktadır. Eğer Yossarian, kendisine verilen bu tehlikeli görevden ayrılmak isterse Madde 22’yi aşması gerekecektir.

5. Chernobyl

5. Chernobyl

IMDb

Chernobyl, 1986 yılında Ukrayna’da Çernobil nükleer santralindeki patlama ve sonrasında yaşananları konu ediyor. Yaşanan trajik kazanın ardından SSCB, olayın araştırılması için ülkenin önde gelen nükleer fizikçilerinden Valery Legasov’u görevlendirir. Sovyet Başkan Yardımcısı Boris Shcherbina ile birlikte kazayı incelemeye giden Valery, olayın nasıl meydana geldiğini öğrenmek ve felaketin boyutlarını kontrol altına almak için zorlu bir mücadele verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

6. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

IMDb

Dizi, düzgün görünümü, sosyal meziyetleri ve aldığı eğitimlerle seri katil klişesini yerle bir eden Ted Bundy’nin hayatını konu ediyor. Sorunlu bir çocukluk geçiren Ted Bundy Utah Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Utah’tan Colorado’ya, Washington’dan Florida’ya kadar birçok eyalette 30’dan fazla kadını katleder. Bundy’nin tüyler ürperten cinayetler işlemesine rağmen yakalanmasının ardından çok sayıda Amerikalı kadının ona sıra dışı bir hayranlık beslediği görülür. Dizide, 'Amerika'nın Karındeşen Jack'i olarak adlandırılan Ted Bundy ile yapılan daha önce hiç duyulmamış görüşmelere yer veriliyor.

7. Dead to Me

7. Dead to Me

IMDb

Tuhaf bir mizah anlayışına ve öfke sorunlarına sahip bir kadın olan Jen, genç yaşında dul kalan bir kadındır. Jen’in kocası cinayete kurban gitmiştir. Kocasının acısını atlatamayan Jen’in hayatı kendisinden tamamen farklı bir karaktere sahip olan özgür ruhlu bir kadın olan bir kadın ile tanıştığında bambaşka bir hal alır. İkisi arasında güçlü bir arkadaşlık filizlendiğinde Jen’in yaşamında köklü değişiklikler meydana gelir.

8. Doom Patrol

8. Doom Patrol

IMDb

Doom Patrol, Robotman, Negative Man, Elasti-Girl, Crazy Jane ve Doktor Niles Caulder’ın maceralarını konu ediyor. Doom Patrol’ün her bir üyesi onlara insanüstü yetenekler kazandıran korkunç kazalar geçirir. Ancak bu kazalar çeşitli yaralar ve görüntü bozukluklarına da neden olur. Çeşitli eziyetlere maruz kalan, travma yaşayan bu ekip, Şef sayesinde bir araya gelir. Onlar artık yaşanan tuhaf olayları araştırmak ve dünyayı korumak için zorlu bir mücadeleye atılır.

9. Euphoria

9. Euphoria

IMDb

Yönetmen koltuğunda Augustine Frizzell’in oturduğu aynı isimli İsrail yapımı diziden uyarlanan Euphoria’da 17 yaşındaki Rue’nun hikayesi anlatılıyor.. Zendaya’nın hayat verdiği Rue’nun anlattığı hikayeler; seks, kimlik arayışı, travma, sosyal medya, uyuşturucu, aşk ve arkadaşlık gibi temaları ele alıyor.

10. Exit

10. Exit

IMDb

Dizi, otuz yaşından önce milyoner olan dört erkeğin gerçek hikâyelerine dayanıyor. Bu dört erkek yükümlülüklerinden, beklentilerinden ve ailelerinden kaçmaya çalışırken uyuşturucu, seks ve kendi ahlak anlayışlarının içinde kayboluyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gentleman Jack

11. Gentleman Jack

IMDb

Anne Lister’’ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan Gentleman Jack, Lister’ın günlüklerinde şifreli bir şekilde yazdığı hayatına dair detayları konu ediyor. Dizi, Lister’ın aile yadigarı evin kaderini değiştirmesini ele alırken evde ailesiyle ve çalışanlarıyla olan ilişkilerini de değiniyor.

12. Godfather of Harlem

12. Godfather of Harlem

IMDb

Godfather of Harlem’in hikayesi 1960’lı yılların Amerikasında geçiyor. On yıllık hapis cezasının ardından yeniden sokaklara dönen mafya lideri Bumpy Johnson, yokluğunda sokakların bir hayli değişmiş olduğunu fark eder. Bir zamanlar hüküm sürdüğü mahalle artık İtalyan mafyasının elindedir. Ancak Bumpy kaybettiklerini geri almaya kararlıdır. İtalyan aileye savaş açan suç lordu, bu yolda en büyük yardımı Malcolm X’ten alacaktır.

13. Good Omens

13. Good Omens

IMDb

Kıyametin adım adım yaklaşmakta olduğu bir dünya tasvirinin sunulduğu dizide, cennetin dünyadaki temsilcisi melek Aziraphale ile cehennemin dünyadaki temsilcisi Crowley konu ediliyor.

14. His Dark Materials

14. His Dark Materials

IMDb

His Dark Materials, paralel evrenlerde hareket edebilen iki çocuğun hikayesini konu ediyor Philip Pullman imzalı ünlü fantastik roman serisi His Dark Materials’dan uyarlanan yapımın yönetmen koltuğunda The King’s Speech’in ünlü yönetmeni Tom Hooper oturuyor. Dizide Lyra karakterini Logan ile tanıdığımız Dafne Keen canlandırırken Lyra’nın babası Lord Asriel adlı karaktere ise James McAvoy hayat veriyor.

15. How to Sell Drugs Online (Fast)

15. How to Sell Drugs Online (Fast)

IMDb

Don't Try This At Home, hayatının aşkını geri kazanmaya çalışırken, arkadaşıyla birlikte Avrupa’nın en geniş online uyuşturucu şebekesini kuran bir liselinin maceralarını konu ediyor. Dizinin senaryosunu Philipp Kässbohrer, Sebastian Colley ve Stefan Titze birlikte kaleme alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Looking for Alaska

16. Looking for Alaska

IMDb

Miles, sıkıcı ama bir o kadar da güvenli bir hayata sahip olan bir gençtir. Onun rutin yaşamı, yatılı bir okulda kalmaya başlamasıyla bambaşka bir hal alır. Okulda Alaska Young adında genç bir kızla tanışan Miles, kısa sürede kalbini kaptırır. Alaska ile vakit geçirdikçe kendisini bilmediği bir dünyanın içinde bulan Miles’ın hayatından artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

17. Love, Death & Robots

17. Love, Death & Robots

IMDb

Animasyon türündeki Love, Death & Robots, 18 kısa öyküden oluşuyor. Her bölümde farklı bir konunun ele alındığı dizi, bilim kurgudan komediye, fantezide korkuya kadar birbirinden farklı türleri kapsıyor.

18. Modern Love

18. Modern Love

IMDb

Her bir bölümde farklı konuların ele alındığı dizide aşkın karmaşık doğası ele alınıyor. Birbirinden farklı hikayeler ve karakterler ile birlikte aşk ve insan ilişkilerinin işlendiği dizide, cinsellik, romantizm, platonik aşk, kendini sevme gibi aşkın değişik formları masaya yatırılıyor.

19. Pennyworth

19. Pennyworth

IMDb

Pennyworth, Bruce Wayne’in efsanevi uşağı Alfred Pennyworth’ün hikayesini konu ediyor. 1920’li yıllarda orduda görev yapan Alfred, ordudan ayrıldıktan sonra özel bir güvenlik şirketi kurar ve genç milyarder Thomas Wayne ile birlikte çalışmaya başlar.

20. Russian Doll

20. Russian Doll

IMDb

Genç bir kadın olan Nadia, New York City’de düzenlenen bir partiye davetlidir. O, her zaman katıldığı partilere bir yenisinin daha ekleneceğini düşünür fakat bu parti daha önce katıldığı hiçbirine benzemeyecektir. Genç kadın bir anda kendisini ne olduğunu anlamadığı esrarengiz olaylar içerisinde bulur. Partinin ilerleyen saatlerinde kaza geçirip ölen Nadia, bir süre sonra hiçbir şey olmamış gibi uyanır. Üstelik yeniden partini tam ortasındadır. O partiden ne kadar uzaklaşmaya çalışsa da her defasında farklı kazalarla yeniden ölümün kollarına teslim olur. Tekrar tekrar ölen ve yeniden aynı güne geri dönen Nadia, bu partiden kurtulmanın yolunu bulabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. See

21. See

IMDb

See, günümüzden uzak bir gelecekte geçiyor. Dizide, görme yetisini yitiren insanlığın hayatta kalmak için yeni yollar aramasını konu ediniyor. Ne var ki yeni hayata gelen ikiz bebeklerin görme yetisiyle doğması işleri karıştırıyor.

22. Servant

22. Servant

IMDb

Servant, gizledikleri bir trajedinin yasını tutan bir çiftin hikayesini konu ediyor. Evli çift, yaşadıkları bu travmanın etkisinden bir türlü kurtulamaz. Yaşanan trajedi bir süre sonra çiftin evliliklerine de zarar vermeye başlar.

23. Sex Education

23. Sex Education

IMDb

Oldukça içine kapanık bir çocuk olan Otis, okulun ezik denilen tiplerindendir. Seks terapisti olan anne ve babası sayesinde seks konusunda oldukça bilgili olan Otis, bu bilgiyi okulun sıra dışı kızı Maeve'in teklifi ile değerlendirmeye başlar. O artık, liseli gençlerin gelip dert yandığı ve sorunlarını çözdüğü bir terapisttir. Peki ya Otis'in sorunlarını kim çözecektir?

24. Swamp Thing

24. Swamp Thing

IMDb

Abby, doğup büyüdüğü şehri etkisi altına alan virüsü etkisiz hale getirmek için araştırma yapmaya başlar. Genç kadın araştırmayı ilerlettikçe, bataklığın gizemli ve korkunç bir sırrı taşıdığını keşfeder. Bu sırrın ortaya çıkması ile birlikte artık kimsenin hayatı güvende değildir.

25. The Act

25. The Act

IMDb

Her sezonu farklı bir hikayeye odaklanacak ve yeni bir American Horror Story olmaya aday gözüken The Act’ın ilk sezonunda aşırı koruyucu anne Dee Dee ile küçük kızı Gypsy Blanchard’ın hikayesini anlatacak. Dışarıdan tekerlekli sandalyeye bağlı kızı Gypsy Rose için mükemmel bir anne figürü olarak gözüken Dee Dee; kızını ağır hastalıklar, evsizlik ve Katrina kasırgası gibi çok sayıda sarsıcı güçlüğe karşı korumayı başarmıştır. Springfield, Missouri’de başladıkları yeni hayatlarında da kızına aynı ilgiyi gösteren annenin kimsenin görmediği bir de karanlık, korkutucu ve hastalıklı yüzü vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Boys

26. The Boys

IMDb

The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar.

27. The Dark Crystal: Age of Resistance

27. The Dark Crystal: Age of Resistance

IMDb

The Dark Crystal: Age of Resistance, Skeksis gücünün arkasındaki korkunç gerçeği keşfedince dünyayı kurtarmak için önemli bir yolculuğa çıkan Üç Gelfling’in hikayesini konu ediyor.

28. The Mandalorian

28. The Mandalorian

IMDb

Yıldız Savaşları evreninde geçen seri, Jedi'nin Dönüşü döneminden beş yıl sonra gerçekleşen ve Yeni Cumhuriyet'in ulaşamayacağı yerlerde bir Mandaloryalı ödül avcısını anlatıyor.

29. The Morning Show

29. The Morning Show

IMDb

Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon'un yürütücü yapımcılığını ve başrollerini üstlendiği yapım, bir televizyon programının kamera arkasında yaşananlara odaklanıyor. 10 bölümden oluşan dizide, televizyonda günlük sabah programı yapan karakterlerin hayatları konu ediliyor.

30. The Righteous Gemstones

30. The Righteous Gemstones

IMDb

The Righteous Gemstones, Yüce İsa adı altında bağış toplayan ve televizyon aracılığıyla misyonerlik yapan Gemstone ailesinin hikayesini anlatıyor. Dünya çapında ün kazanan ailenin komedi dolu maceralarının konu edildiği dizide, ailenin güçlü lideri Eli’yi John Goodman canlandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. The Spy

31. The Spy

IMDb

Gerçek olaylardan esinlenen bu gerilimde Sacha Baron Cohen, gerçek bir casus olan Eli Cohen’i canlandırarak kariyerinde büyük bir değişiklik yapıyor.

32. The Umbrella Academy

32. The Umbrella Academy

IMDb

Gerard Way’in ödüllü çizgi romanından uyarlanan dizide süper kahramanların olduğu bir akademinin bünyesinde yer alan, birbirleriyle pek anlaşamayan bir ailenin hikâyesi anlatılıyor. Akademidekiler kendilerini büyüten babalarının gizemli ölümünü çözmek için bir araya geliyorlar.

33. The Virtues

33. The Virtues

IMDb

The Virtues, yıllar sonra yaşadığı kasabaya ve ailesinin yanına geri dönen, daha önce ne yaptığına dair bir şey hatırlamayan Joseph’i odak noktasına alıyor. Ailesi ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeye başladıkça Joseph’in anıları canlanmaya başlar ve geçmişindeki her şeyin iyi olmadığını öğrenir.

34. The Witcher

34. The Witcher

IMDb

Yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki barış sona erer ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak nam salan acımasız suikastçı Rivialı Geralt, vaadedilen çocuğun doğumunu beklemektedir. Bu çocuk dünyanın tüm dengesini değiştirecek güce sahiptir.

35. Twice Upon A Time

35. Twice Upon A Time

IMDb

Bir adam, yıkıcı bir ayrılıktan aylar sonra gizemli bir paket alır. Geçmişe bir portal açan bu paket ona eski eşini yeniden kazanması için bir şans verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Unbelievable

36. Unbelievable

IMDb

Unbelievable, gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. Genç bir kız olan Marie, tecavüze uğradığını söyleyerek şikayette bulunur. Fakat iddiasının asılsız olduğu gerekçesi ile suçlanır. İki kadın dedektif tecavüze uğradığı konusunda yalan söylemekle suçlanan Marie’nin davasının peşine düşer. Marie gerçekten bir suçlu mu yoksa bir mağdur mudur?

37. Undone

37. Undone

IMDb

Undone, neredeyse ölümüne neden olabilecek bir trafik kazasının arından zamanla bir fark bir bağlantısının olduğunu fark eden bir kadının hikayesini konu ediyor. Alma adındaki kadın, geçirdiği kazanın ardından kendisi ile ilgili bir şey keşfeder. Zamanla arasında farklı bir bağ olduğunu anlayan Alma, bu yeteneğini babasının ölümündeki gizemi ortaya çıkarmak için kullanmaya karar verir.

38. Virgin River

38. Virgin River

IMDb

Yeni bir başlangıç yapmak isteyen pratisyen hemşire, Los Angeles’tan Kuzey Kaliforniya’daki ücra bir kasabaya taşınır. Burada onu çeşitli sürprizler beklemektedir.

39. Warrior

39. Warrior

IMDb

San Francisco`daki Çin Mahallesinde, iç savaş sonunda geçen Warrior'da; Çin'den yeni gelmiş olan genç bir dövüş sanatları uzmanının kendini Çin Mahallesi savaşlarının içinde bulması anlatılıyor.

40. Watchmen

40. Watchmen

IMDb

Alan Moore‘un 1986’da yayımlanan aynı isimli çizgi romanından uyarlanan Watchmen, bir grup polisin, şehrin süper kahramanlarını hedef aldığı alternatif bir evrende geçiyor. Maskeli kahramanların suçlu olarak nitelendiği alternatif bir tarihte geçen Watchmen, gizemli bir cinayet davasına atılan karakterlerin büyük bir komployla karşılaşmalarını işliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. What We Do in the Shadows

41. What We Do in the Shadows

IMDb

What We Do in the Shadows, ev arkadaşı olan dört vampirin gündelik hayatına ve modern dünyada hayatta kalma maceralarına odaklanıyor. Oyuncu kadrosunda Kayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillen gibi isimlerin yer aldığı dizinin senaryosunu Jemaine Clement kaleme alıyor. Yapımın yönetmen koltuğunda ise Taika Waititi bulunuyor.

42. When They See Us

42. When They See Us

IMDb

Oscar adayı Ava DuVernay’in imzasını taşıyan Emmy ödüllü bu çarpıcı drama, Central Park Beşlisi davası sırasında adalet sisteminde yapılan sayısız hatayı konu alıyor.

43. Why Women Kill

43. Why Women Kill

IMDb

Why Women Kill, birbirinden farklı karakterlere ve yaşam şekline sahip üç kadının hikayesini konu ediyor. 1960’larda yaşayan bir ev hanımı, 80’lerde yaşayan bir sosyetik ve 2018’de yaşayan bir avukat. Üçünün tek ortak noktası ise evliliklerinde ihanete uğramaları. Dizi kadının toplum içerisindeki rolünün yıllar içerisinde nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor.

44. Wu-Tang: An American Saga

44. Wu-Tang: An American Saga

IMDb

Wu-Tang: An American Saga, Wu-Tang Clan’in, müzikal anlamda grubun bel kemiği olan RZA önderliğinde kurulma sürecini ele alıyor. Sonrasında ona Method Man, Gza, Ghostface Killah, Ol’DirtyBastard, Inspectay Deck ve Raekwon gibi pek çok başarılı rapçi katılıyor. Bütün bu yetenekli rapçilerin bir araya gelmesiyle oluşan grup 90’lı yıllarda New York’ta oluşan rap dünyasını adeta ele geçiriyor ve ismini yaptıkları müzik türünde en üst sıralara yazdırıyor.

45. Years and Years

45. Years and Years

IMDb

2019'dan 2035'e uzanan bir zaman diliminde İngiltere'de yaşayan bir ailenin hayatını izlediğimiz Years and Years, kan donduran siyasi ve teknolojik gelişmeleri bu sıra dışı ailenin gözünden izleyiciye aktarıyor. Mülteci sorunu, politik ve sosyolojik çıkmazlar, teknokentler, işsizlik gibi sorunlara parmak basan hikayesi ile tam bir sistem eleştirisi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
13
10
4
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın