Görüş Bildir
Haberler
Bir Duygudan Diğerine Işık Hızında Sürükleyip Hayata Başka Bir Gözle Bakmanızı Sağlayacak Filmler

Bir Duygudan Diğerine Işık Hızında Sürükleyip Hayata Başka Bir Gözle Bakmanızı Sağlayacak Filmler

esma çetin
18.09.2022 - 13:27

Duygusal rollercoaster'lardan topluma geri yansıyan derin anlamlara sahip psikolojik gerilim filmlerine kadar farklı film türlerinden hayata karşı bakış açınızı değiştirebilecek filmlerle karşınızdayız. Hadi buyurun.

Kaynak: https://letterboxd.com/ellefnning/lis...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cha Cha Real Smooth (2022)

1. Cha Cha Real Smooth (2022)

IMDB: 7.3/10

Konusu: Üniversiteden yeni mezun olmuş ve ileriye dönük net bir hayat yolu olmayan 22 yaşındaki Andrew, ailesiyle birlikte New Jersey'de evde mahsur kalmıştır. Ama var olmayan özgeçmişine ait olan bir şey varsa, o da bir partiyi nasıl başlatacağıdır, bu da ona barda mükemmel bir motivasyon dansı ve küçük kardeşinin sınıf arkadaşları için bat mitzvaları yapma şansı verir. Andrew, yerel bir anne olan Domino ve kızı Lola ile arkadaş olduğunda, sonunda istediği bir geleceği keşfeder - kendine ait olmasa bile. 

Yönetmen: Cooper Raiff

Oyuncular: Cooper Raiff, Dakota Johnson, Vanessa Burghardt

2. Chef (Şef) (2014)

2. Chef (Şef) (2014)

IMDB: 7.3/10

Konusu: Kontrolcu sahibi onu çok fazla zorlayınca şef Carl Casper prestijli bir Los Angeles restoranındaki görevinden ayrılır. Bir sonraki adımının ne olması gerektiğini anlamaya çalışırken kendini Miami'de bulur. Carl, eski karısı , en iyi arkadaşı ve oğlu ile bir yemek kamyonu işletmesi kurmak için güçlerini birleştiriyor ve bu girişim, yemek pişirme tutkusunu yeniden canlandırmak için bir fırsat sunuyor.

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Jon Favreau, Dustin Hoffman, Sofía Vergara, Emjay Anthony, John Alberto Leguizamo

3. Fantastic Mr. Fox (Yaman Tilki) (2009)

3. Fantastic Mr. Fox (Yaman Tilki) (2009)

IMDB:7.9/10 

Konusu: 12 yıllık pastoral mutluluktan sonra, Bay Fox karısına verdiği sözü tutmaz ve insan komşuları Boggis, Bunce ve Bean'in çiftliklerine baskın düzenler. Hayvan içgüdülerine teslim olmak sadece evliliğini değil, ailesinin ve hayvan dostlarının da hayatını tehlikeye atar. Çiftçiler, Bay Fox'u ve şirketini yeraltına zorladığında, muhalefetin üzerine çıkmak için doğal kurnazlığına başvurmak zorunda kalır.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Meryl Streep, George Clooney, Jason Schwatzman

4. Little Miss Sunshine (Küçük Gün Işığım) (2006)

4. Little Miss Sunshine (Küçük Gün Işığım) (2006)

IMDB:7.8/10

Konusu: Hoover ailesi - bir adam, karısı, bir amca, bir erkek kardeş ve bir büyükbaba- eğlenceyi tekrar işlevsiz hale getiriyor. Bir VW otobüsü ve Küçük Güneş Işığı Yarışması'nı kazanma çabasında bir kızı (Abigail Breslin) desteklemek için Kaliforniya'ya gidiyor. Grubun tuhaflıkları, eyaletler arası rotalarında seyahat ederken epik sorunlara neden olduğundan, katılan herkesin akıl sağlığı sınıra kadar gerilir.

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Greg Kinnear, Toni Collette, Steve Carell, Paul Dano, Alan Arkin

5. My Life as a Zucchini (Kabakçığın Hayatı) (2016)

5. My Life as a Zucchini (Kabakçığın Hayatı) (2016)

IMDB: 7.7/10

Konusu: Küçük bir çocuk, annesini kaybettikten sonra, yaşıtı diğer yetimlerle birlikte bir yetimhaneye gönderilir ve burada güvenin ve gerçek aşkın anlamını öğrenmeye başlar.

Yönetmen: Claude Barras

Oyuncular: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccooud

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Edge of Seventeen (2016)

6. The Edge of Seventeen (2016)

IMDB:7.3/10

Konusu: Herkes büyümenin zor olduğunu ve all-star ağabeyi Darian en iyi arkadaşı Krista ile çıkmaya başladığında zaten beceriksizliğin zirvesinde olan lise öğrencisi Nadine için hayatın daha kolay olmadığını bilir. Nadine bir anda kendini hiç olmadığı kadar yalnız hisseder, ta ki düşünceli bir gençle beklenmedik bir dostluk ona her şeyin o kadar da korkunç olmayabileceğine dair bir umut ışığı verene kadar.

Yönetmen: Kelly Fremon

Oyuncular: Blake Jenner, Haley Lu Richardson, Hailee Steinfeld, Hayden Szeto

7. Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği) (1989)

7. Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği) (1989)

IMDB:8.1 /10 

Konusu: Yeni bir İngilizce öğretmeni olan John Keating, eski gelenekleri ve yüksek standartları ile tanınan, tamamı erkek öğrencilere yönelik bir hazırlık okuluna tanıtılır. Ebeveynlerinden ve okuldan büyük baskılarla karşı karşıya kalan öğrencilerine ulaşmak için alışılmışın dışında yöntemler kullanır. Keating'in yardımıyla öğrenciler Neil Perry, Todd Andersonve diğerleri kabuklarından çıkmayı, hayallerinin peşinden gitmeyi ve anı yaşamayı öğreniyorlar.

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke

8. Life of Pi (Pi'nin Yaşamı) (2012)

8. Life of Pi (Pi'nin Yaşamı) (2012)

IMDB:7.9/10

Konusu: Hindistan'daki hayvanat bahçelerini satıp Kanada'ya taşınmaya karar veren Santosh ve Gita Patel, oğulları ve kalan birkaç hayvanıyla birlikte bir yük gemisine biner. Korkunç bir fırtına gemiyi batırıp Patels'in genç oğlu Pi'yi hayatta kalan tek insan olarak bıraktığında trajedi yaşanır. Ancak Pi yalnız değildir; korkunç bir Bengal kaplanı da cankurtaran sandalına sığındı. Günler haftalara, haftalar aylara dönüşürken, her ikisi de hayatta kalmak için Pi ve kaplan birbirlerine güvenmeyi öğrenmelidir.

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Suraj Sharma, Irfan Khan, Adil Hussain, Tabu

9. Still Alice (Unutma Beni) (2014)

9. Still Alice (Unutma Beni) (2014)

IMDB:7.5/10

Konusu: Alice Howland, Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir dilbilim profesörüdür. Kelimeler ağzından çıkmaya başladığında ve günlük koşularında kaybolmaya başladığında, Alice yıkıcı bir teşhisle karşı karşıya kalır: erken başlangıçlı Alzheimer hastalığı. Bir zamanlar canlı olan kadın, benlik duygusuna mümkün olduğunca uzun süre tutunmaya çalışırken, Alice'in üç yetişkin çocuğu, annelerinin her geçen gün daha fazla ortadan kaybolmasını çaresizce izlemek zorundadır.

Yönetmen: Richar Glatzer, Was Westmoreland

Oyuncular: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Steward, Kate Bosworth

10. Atonement (Kefaret) (2007)

10. Atonement (Kefaret) (2007)

IMDB: 7.8/10

Konusu: Ian McEwan'ın kitabına dayanan bu sürükleyici İngiliz draması, genç aşıklar Cecilia Tallis ve Robbie Turner'ın hayatlarını anlatıyor. Çift, Cecilia'nın kıskanç kız kardeşi Briony tarafından uydurulan bir yalanla parçalanınca, üçü de sonuçlarla yüzleşmek zorundadır. Briony'nin aldatması hapisle sonuçlandığından en çok etkilenen Robbie'dir, ancak Cecilia ve sevgilisi için umutları, 2. Dünya Savaşı sırasında yolları kesiştiğinde artar.

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, James McAvoy, Saoirse Ronan

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Good Will Hunting (Can Dostum) (1997)

11. Good Will Hunting (Can Dostum) (1997)

IMDB:8.3/10

Konusu: Will Hunting dahi düzeyinde bir IQ'ya sahiptir ancak MIT'de kapıcı olarak çalışmayı seçer. Yüksek lisans düzeyindeki zor bir matematik problemini çözdüğünde, yetenekleri, yanlış yola sapan gençlerin potansiyeline ulaşmasına yardım etmeye karar veren Profesör Gerald Lambeau tarafından keşfedilir. Will, bir polis memuruna saldırmaktan tutuklandığında, Profesör Lambeau, terapist Sean Maguire'den tedavi görürse ona hoşgörü göstermek için bir anlaşma yapar.

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Matt Damon, Stellan Skarsgard, Robin Williams, Ben Affleck

12. Pride (Onur) (2014)

12. Pride (Onur) (2014)

IMDB:7.8/10

Konusu: Londra merkezli geyler ve lezbiyenler, Margaret Thatcher, polis ve muhafazakar basında ortak düşmanları paylaştıklarını fark ederek 1984 Galler'deki grevdeki kömür madencilerine destek veriyorlar.

Yönetmen: Matthew Warchus

Oyuncular: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Paddt Considine

13. Roman Holiday (Roma Tatili) (1953)

13. Roman Holiday (Roma Tatili) (1953)

IMDB: 8.0/10

Konusu: Boğucu programından bunalan Avrupalı prenses Ann, Roma'da bir geceliğine turneye çıkar. Ancak doktorundan aldığı sakinleştirici etkisini gösterdiğinde, parktaki bir bankta uyuyakalır ve onu güvenliği için evine geri götüren Amerikalı muhabir Joe Bradley tarafından bulunur. Ertesi sabah işte Joe, Ann'in asil kimliğini öğrenir ve editörüne onunla özel bir röportaj yapabileceğine bahse girer, ancak romantizm kısa sürede yoluna girer.

Yönetmen: William Wyler

Oyuncular: Audrey Hepburn, Gregory Peck

14. Eighth Grade (Sekizinci Sınıf) (2018)

14. Eighth Grade (Sekizinci Sınıf) (2018)

IMDB:7.4/10

Konusu: On üç yaşındaki Kayla, ortaokulun son haftasında - şimdiye kadarki feci sekizinci sınıfın sonunda - çağdaş banliyö ergenliğinin gelgitlerine katlanır.

Yönetmen: Bo Burnham

Oyuncular: Elsie Fisher, Daniel Zolghadri, Fred Hechinger, Imani Lewis

15. Pride & Prejudice (Aşk ve Gurur) (2005)

15. Pride & Prejudice (Aşk ve Gurur) (2005)

IMDB:7.8/10

Konusu: Jane Austen'in sevilen romanının bu uyarlamasında Elizabeth Bennet annesi, babası ve kız kardeşleriyle birlikte İngiliz kırsalında yaşıyor. En büyüğü olarak, ebeveynlerinin evlenmesi için artan baskısıyla karşı karşıyadır. Açık sözlü Elizabeth, yakışıklı ve üst sınıf Bay Darcy ile tanıştığında kıvılcımlar saçılır. 

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew MacFadyen

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Lucky (2017)

16. Lucky (2017)

IMDB:7.3/10

Konusu: 90 yaşındaki bir ateist, çağdaşlarından daha uzun yaşadı ve onları geride bıraktı ve kendi ölümlülüğüyle uzlaştıkça, her zaman anlaşılması zor aydınlanmayı arıyor.

Yönetmen: John Carroll Lynch

Oyuncular: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston

17. Columbus (2017)

17. Columbus (2017)

IMDB: 7.2/10

Konusu: Ünlü bir mimarlık alimi bir turu sırasında aniden hastalandığında, oğlu Jin kendini birçok önemli modernist binasıyla ünlü küçük bir Ortabatı şehri olan Columbus, Ind.'de mahsur bulur. Jin, yerel kütüphanede çalışan genç bir mimarlık tutkunu olan Casey ile bir arkadaşlık kurar. Yakınlıkları geliştikçe Jin ve Casey, hem kasabayı hem de kendi çelişkili duygularını keşfederler.

Yönetmen: Kogonada

Oyuncular: John Cho, Haley Lu Richardson, Rory Culkin, Michelle Forbes

18. Short Term 12 (Kısa Dönem 12) (2013)

18. Short Term 12 (Kısa Dönem 12) (2013)

IMDB: 7.9/10

Konusu: Risk altındaki gençler için bir grup evde bir süpervizör, kendi kişisel kriziyle karşı karşıya kalırken yeni bir sakinle bağlantı kurar.

Yönetmen: Destin Daniel Cretton

Oyuncular: Brie Larson, Kaitlyn Dever, John Gallagher Jr

19. Gifted (Deha) (2017)

19. Gifted (Deha) (2017)

IMDB: 7.6/10

Konusu: Frank Adler, Florida'da bir sahil kasabasında bir dahi çocuk yetiştiren bekar bir adamdır. Frank'in Mary için normal bir okul hayatı için planları, 7 yaşındaki çocuğun matematiksel yetenekleri, torunu için planları Frank ve Mary'yi ayırmakla tehdit eden Frank'in zorlu annesi Evelyn'in  dikkatini çekince suya düşer.

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Chris Evans, Mckenna Grace, Lindsay Duncan

20. Brooklyn (2015)

20. Brooklyn (2015)

IMDB:7.5/10

Konusu: Genç İrlandalı göçmen Eilis Lace, 1950'lerin Brooklyn'inde yolunu bulur. Amerika'nın vaadiyle cezbedilen Eilis, İrlanda'dan ve annesinin evinin rahatlığında New York kıyılarına doğru yola çıkar. Taze bir romantizm, Eilis'i aşkın sarhoş edici büyüsüne sürüklerken, memleket hasretinin ilk prangaları hızla azalır. Ama çok geçmeden geçmişi yeni canlılığını bozar ve Eilis iki ülke ve içinde var olan hayatlar arasında seçim yapmak zorunda kalır.

Yönetmen: John Crowley

Oyuncular: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Carol (2015)

21. Carol (2015)

IMDB:7.2/10

Konusu: Therese Belivet,1950'lerin Manhattan mağazasında oyuncak bebek teşhirlerini incelerken güzel ve zarif Carol'ı görür. İki kadın, karmaşık sonuçları olan bir aşka dönüşen hızlı bir bağ geliştirir.

Yönetmen: Todd Haynes

Oyuncular: Rooney Mara, Cate Blanchett, Sarah Paulson

22. Free Solo (2018)

22. Free Solo (2018)

IMDB:8.1/10

Konusu: Alex Honnold, ünlü El Capitan'ın Yosemite Ulusal Parkı'ndaki 3.000 metrelik dikey kaya yüzünün ilk serbest solo tırmanışını tamamladı.

Yönetmen: Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin

Oyuncular: Alex Honnold, Tommy Caldwell, Sanni McCandless

23. The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi) (2014)

23. The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi) (2014)

IMDB:7.7/10 

Konusu: 1960'larda, Cambridge Üniversitesi öğrencisi ve geleceğin fizikçisi Stephen Hawking, üniversite öğrencisi Jane Wilde'a aşık olur. 21 yaşında, Hawking motor nöron hastalığı olduğunu öğrenir. O ve Jane, korkunç ihtimallere meydan okuyor ve tıp ve bilim alanlarında her ikisinin de hayal edebileceğinden daha fazlasını başararak yeni bir çığır açıyor.

Yönetmen: James Marsh

Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones

24. Chungking Express (Chungking Ekspresi) (1994)

24. Chungking Express (Chungking Ekspresi) (1994)

IMDB: 8.0/10

Konusu: Polis 223, her gün son kullanma tarihi 1 Mayıs olan bir kutu ananas alır ve kaybettiği aşkını unutacağı günü sembolize eder. Ayrıca uyuşturucu satıcısı olduğundan habersiz, sarışın peruk takan gizemli bir kadını de gözüne kestirmiştir. Polis 663 bir ayrılıktan dolayı kalp kırıklığıyla perişandır. Ancak eski sevgilisi yerel bir kafede yedek anahtar setini düşürünce, bir garson dairesine girer ve hayatını düzene sokar.

Yönetmen: Kar-Wai Wong

Oyuncular: Takeshi Kaneshiro, Faye Wong, Brigitte Lin, Tony Leung Chiu Wai

25. About Time (Zamanda Aşk) (2013)

25. About Time (Zamanda Aşk) (2013)

IMDB: 7.8/10

Konusu: Tim Lake 21 yaşındayken babası ona bir sır verir: Ailelerindeki erkekler zamanda yolculuk yapabilirler. Tarihi değiştiremese de Tim, bir kız arkadaş edinerek hayatını iyileştirmeye karar verir. Mary ile tanışır, aşık olur ve sonunda zaman yolculuğu ve biraz kurnazlıkla onun kalbini kazanır. Ancak, olağandışı hayatı ilerledikçe Tim, özel yeteneğinin kendisini ve sevdiklerini sıradan hayatın sorunlarından koruyamadığını keşfeder.

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Boyhood (Çocukluk) (2014)

26. Boyhood (Çocukluk) (2014)

IMDB:7.9/10

Konusu: Büyümenin sevinçleri ve zorlukları Mason, anne babası ve kız kardeşi  adlı bir çocuğun gözünden görülüyor. 12 yıl boyunca aynı oyuncu kadrosuyla çekilen vinyetler, aile yemeklerini, yolculukları, doğum günü partilerini, mezuniyetleri ve diğer önemli kilometre taşlarını yakalar. 

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke, Lorelei Linklater

27. Spectacular Now (Şu An Muhteşem) (2013)

27. Spectacular Now (Şu An Muhteşem) (2013)

IMDB: 7.1/10

Konusu: Masum, kitap kurdu bir genç, bir parti gecesinden sonra bahçesinde uyanan çekici, serbest dolaşan lise son sınıf öğrencisi ile çıkmaya başlar.

Yönetmen: James Ponsoldt

Oyuncular: Shailene Woodley, Miles Teller, Brie Larson

28. The Garden of Words (2013)

28. The Garden of Words (2013)

IMDB:7.4/10

Konusu: Bir gün parkta sorunlu ve mesafeli bir kızla tanışana kadar kimse bir genci ve onun gelecekteki hayallerini anlamıyor gibi görünüyor.

Yönetmen: Makoto Shinkai

Oyuncular: Patrick Poole, Hilary Haag, David Matranga, Maggie Flecknoe

29. Fallen Angels (Düşkün Melekler) (1995)

29. Fallen Angels (Düşkün Melekler) (1995)

IMDB:7.6/10

Konusu: Bir suikastçı, patronu, bir girişimci ve iki kadının yolları saatler sonra Hong Kong'da kesişir.

Yönetmen: Kar-Wai Wong

Oyuncular: Leon Lai Ming, Takeshi Kaneshiro, Charlie Young, Michelle Reis

30. The Worst Person in the World (Dünyanın En Kötü İnsanı) (2021)

30. The Worst Person in the World (Dünyanın En Kötü İnsanı) (2021)

IMDB: 7.8/10

Konusu: Dünyanın En Kötü İnsanı, çağdaş Oslo'da aşk ve anlam arayışı hakkında modern bir dramadır. Aşk hayatının sıkıntılı sularında gezinen ve kariyer yolunu bulmaya çalışan genç bir kadın olan Julie'nin hayatındaki dört yılı anlatıyor ve onu gerçekte kim olduğuna gerçekçi bir şekilde bakmaya yönlendiriyor.

Yönetmen: Joachim Trier

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. God’s Own Country (2017)

31. God’s Own Country (2017)

IMDB:7.6/10

Konusu: Genç bir çiftçi, Rumen bir göçmen işçi onu yeni bir yola sokana kadar içki içme ve günübirlik ilişkilerle ile yaşadığı hayal kırıklıklarını giderir.

Yönetmen: Francis Lee

Oyuncular: Josh O'Connar, Alec Secareanu, Gemma Jones, Ian Hart

32. Loving Vincent (2017)

32. Loving Vincent (2017)

IMDB: 7.8/10

Konusu: Yağlı boya animasyonla tasvir edilen bir hikayede, genç bir adam, ressam Vincent van Gogh'un son memleketine sorunlu sanatçının son mektubunu teslim etmek için gelir ve oradaki son günlerini araştırır.

Yönetmen: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Oyuncular: Douglas Booth, Robert Gulaczyk, Eleanor Tomlinson

33. Manchester by the Sea (Yaşamın Kıyısında) (2016)

33. Manchester by the Sea (Yaşamın Kıyısında) (2016)

IMDB:7.8/10

Konusu: Ağabeyi Joe'nun ölümünden sonra, Lee Chandler, Joe'nun kendisini genç yeğeni Patrick'in tek koruyucusu yapmasına şaşırır. Boston'da hademe olarak işinden ayrılan Lee, isteksizce işçi sınıfı ailesinin nesiller boyu yaşadığı balıkçı köyüne geri döner. Orada, onu karısı Randi'den ve doğup büyüdüğü topluluktan ayıran bir geçmişle uğraşmak zorunda kalır.

Yönetmen: Kennth Lonergan

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

34. Awakenings (Uyanışlar) (1990)

34. Awakenings (Uyanışlar) (1990)

IMDB: 7.8/10

Konusu: Altmışlı yıllarda bir doktorun, bir Bronx hastanesinde can sıkıcı bulduğu bir grup katatonik hastayla yaptığı olağanüstü çalışmanın öyküsü. Sertliklerinin Parkinsonizmin aşırı bir formuna benzeyebileceğini tahmin ederek, o zamanlar Parkinson hastalığını tedavi etmek için kullanılan bir ilaç olan L-dopa ile onları tedavi etmek için şüpheci üstlerinden izin istiyor.

Yönetmen: Penny Marshall

Oyuncular: Robert De Niro, Robin Williams, Julie Kavner

35. The Florida Project (2017)

35. The Florida Project (2017)

IMDB: 7.6/10

Konusu: Dünyanın en büyülü yerinin gölgesinde geçen 6 yaşındaki Moonee ve en iyi iki arkadaşı kendi maceralarını başlatırken, Moonee'nin mücadele eden annesi ve iyi kalpli bir motel yöneticisi çocukları çevrelerindeki sert gerçeklikten koruyor.

Yönetmen: Sean Baker

Oyuncular: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Sing Street (Şarkı Sokağı) (2016)

36. Sing Street (Şarkı Sokağı) (2016)

IMDB: 7.9/10

Konusu: 1985 yılında, Dublin'li bir genç, hevesli bir modelin kalbini kazanmak için bir rock 'n' roll grubu kurar.

Yönetmen: John Carney

Oyuncular: Ferdia Walsh-Peelo, Lucy Boynton, Jack Reynor, Aidan Gillen

37. The Shape of Water (Suyun Sesi) (2017)

37. The Shape of Water (Suyun Sesi) (2017)

IMDB:7.3/10

Konusu: Elisa, 1962 Baltimore'da gizli, yüksek güvenlikli bir devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışan dilsiz bir kadındır. Laboratuvarın gizli sırrını keşfettiğinde hayatı sonsuza dek değişir: Güney Amerika'dan bir su tankında yaşayan gizemli, pullu bir yaratık. Elisa, yeni arkadaşıyla benzersiz bir bağ geliştirirken, kaderinin ve hayatta kalmasının düşman bir hükümet ajanı ve bir deniz biyoloğunun elinde olduğunu çok geçmeden öğrenir.

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins

38. The Place Beyond the Pines (Babadan Oğula) (2012)

38. The Place Beyond the Pines (Babadan Oğula) (2012)

IMDB:7.3/10

Konusu: New York'un dışında, iki adam ve daha sonra oğulları eylemlerinin öngörülemeyen sonuçlarıyla uğraşmak zorundadır.

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Dane DeHaan, Emory Cohen

39. The Neon Demon (Neon Şeytan) (2016)

39. The Neon Demon (Neon Şeytan) (2016)

IMDB: 6.1/10

Konusu: Jesse, 16. yaş gününden hemen sonra modellik kariyerine başlamak için Los Angeles'a taşınır. Ajansının başkanı, masum gence onun bir top star olmak için gerekli niteliklere sahip olduğunu söyler. Jesse kısa süre sonra taze yüzlü güzelliğini küçümseyen acımasız cadıların gazabıyla yüzleşir. Bunun da ötesinde, keyifsiz bir motel müdürü ve ürkütücü bir fotoğrafçı ile mücadele etmelidir. Jesse moda dünyasını kasıp kavurmaya başladığında, kişiliği acımasız rakiplerine karşı ona yardımcı olabilecek şekillerde değişir.

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

Oyuncular: Elle Fanning, Christina Hendricks, Keanu Reeves, Jena Malone

40. Bridge to Terabithia (Terabithia Köprüsü) (2007)

40. Bridge to Terabithia (Terabithia Köprüsü) (2007)

IMDB: 7.2/10

Konusu: Bir ergen olan Jesse'nin hayatı, sınıfın yabancısı Leslie ile arkadaş olunca değişir. Çocuklar, her türden büyülü yaratığın yaşadığı Terabithia adlı hayali bir dünya yaratırlar. Zorluklar sıradan hayatlarını doldursa da, Jesse ve Leslie, Terabithia'da kral ve kraliçe olarak hüküm sürerler. Yakında arkadaşlardan biri, bir trajedi ile başa çıkmak için hayali krallıklarının gücünü kullanmak zorunda kalır.

Yönetmen: Gabor Csupo

Oyuncular: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zoey Deschanel

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?