Görüş Bildir
Haberler
Bu Filmleri İzlemek Yürek İster! İzleyen Kişide Bir Gram Bile Akıl Sağlığı Bırakmayan Filmler

Bu Filmleri İzlemek Yürek İster! İzleyen Kişide Bir Gram Bile Akıl Sağlığı Bırakmayan Filmler

Bazı filmler çok başarılı oldukları için izleyeni o kadar etkiler ki bir daha izlemeye tövbe edilir. Eğer bu tip kafa karıştırıcı filmlerden hoşlanıyorsanız, işte izleyende bir gram akıl sağlığı bırakmayan filmler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jacob's Ladder (1990)

1. Jacob's Ladder (1990)

Özet: Ölü çocuğunun yasını tutan bir Vietnam Savaşı gazisi, ciddi bir ayrılık vakasının ardından geçmişini ortaya çıkarmaya çalışır. Bunu yapmak için kendi rüyalarından, kuruntularından ve ölüm algılarından gerçeği ve hayatı deşifre etmelidir.

Oyuncular: Tim Robbins, Elizabeth Pena

Yönetmen: Adrian Lyne

2. Split (2016)

2. Split (2016)

Özet: Üç kız, 23 farklı kişiliğe sahip bir adam tarafından kaçırılır. Bu birbirinden korkunç kişiliklere yeni bir 24'üncü ortaya çıkmadan önce kaçmaya çalışmalılar. Yoksa en kötü kişilikle yüzleşmek zorunda kalabilirler.

Oyuncular: James McAvoy, Anya Taylor-Joy

Yönetmen: M. Night Shyamalan

3. Identity (2003)

3. Identity (2003)

Özet: Kötü bir yağmur fırtınası sırasında ıssız bir Nevada motelinde mahsur kalan on yabancı, teker teker öldürülür. İçlerinden biri katil olan bu on yabancı tehlikeyi ararken, aslında hiç de şüphelenmedikleri birinden zarar görmektedir.

Oyuncular: John Cusack, Ray Liotta

Yönetmen: James Mangold

4. We Need to Talk About Kevin (2011)

4. We Need to Talk About Kevin (2011)

Özet: Kevin'in annesi, Kevin büyüdükçe söylediği ve yaptığı tehlikeli şeyler yüzünden oğluyla bir türlü anlaşamaz ve onu sevemez. Fakat Kevin bu tehlikeli ruh haline yeni bürünüyordur ve kimsenin ummayacağı bir şey yapacaktır.

Oyuncular: Tilda Swinton, Ezra Miller

Yönetmen: Lynne Ramsay

5. Mr. Brooks (2007)

5. Mr. Brooks (2007)

Özet: Saygın bir iş adamı ikinci bir kişiliği olduğunu fark eder. Fakat bu ikinci kişiliği asla beklediği gibi biri değildir. Cinayet tutkusu olan bu kişilik, iş adamının hayatını gitgide ele geçirmeye başlar.

Oyuncular: Kevin Costner, Demi Moore

Yönetmen: Bruce A. Evans

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. David and Lisa (1962)

6. David and Lisa (1962)

Özet: David Clemens, başka biriyle fiziksel temasa girerse öleceğine dair histerik bir korku geliştirir. Rahatsız olan David'in baskıcı annesi, onu akli dengesi yerinde olmayan gençlerin kaldığı bir eve yerleştirir.

Oyuncular: Keir Dullea, Janet Margolin

Yönetmen: Frank Perry

7. Primal Fear (1996)

7. Primal Fear (1996)

Özet: Genç bir çocuk bir rahibi öldürmekle suçlanır, fakat masum olduğuna avukatı çok fazla inanmaktadır. Bu genç çocuğu savunmaya karar veren ünlü avukat, gerçeğin çok daha farklı olduğunu fark edecektir.

Oyuncular: Richard Gere, Edward Norton

Yönetmen: Gregory Hoblit

8. Black Swan (2010)

8. Black Swan (2010)

Özet: Kendini adamış bir dansçı, Çaykovski'nin 'Kuğu Gölü' prodüksiyonunda başrolü kazandıktan sonra akıl sağlığını kaybeder. Bu gösteriyi bir takıntı haline getiren balerin, şimdi kendi sorunlarıyla boğuşmak zorundadır.

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis

Yönetmen: Darren Aronofsky

9. Persona (1966)

9. Persona (1966)

Özet: Bir hemşire, dilsiz bir aktrise bakmak üzere görevlendirilir, fakat kişiliklerinin birbirine karıştığını fark ederler. Şimdi bu iki kadını çokk daha farklı bir ilişki ağı beklemektedir.

Oyuncular: Bibi Andersson, Liv Ullmann

Yönetmen: Ingmar Bergman

10. Se7en (1995)

10. Se7en (1995)

Özet: Bir çaylak bir kıdemli dedektif, yedi ölümcül günah kullanılarak gerçekleşen bir dizi cinayeti araştırmak üzere görevlendirilir. Her yeni cinayette işler sarpa sararken, dedektiflerden biri asıl hedefin kendisi olduğunu düşünür.

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt

Yönetmen: David Fincher

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Shutter Island (2010)

11. Shutter Island (2010)

Özet: 1954'te bir asker, deliler için yapılan bir ada hastanesinden kaçan bir katilin ortadan kaybolmasını araştırır. Sarp kayalıklar etrafına kurulan hastaneden kaçmak imkansız gibi gözükse de işin aslı çok daha başkadır.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo

Yönetmen: Martin Scorsese

12. Shine (1996)

12. Shine (1996)

Özet: Babası ve öğretmenleri tarafından yönlendirilen piyanist David Helfgott'un hayatı gitgide çöküşe doğru ilerler. Yıllar sonra piyanoya geri dönen Helfgot, eleştirel olmasa da popüler bir piyanist olur.

Oyuncular: Geoffrey Rush, Armin Mueller-Stahl

Yönetmen: Scott Hicks

13. Taxi Driver (1976)

13. Taxi Driver (1976)

Özet: Akli dengesi yerinde olmayan bir gazi, şiddetli eylem dürtüsünün körüklendiği New York City'de gece taksi şoförü olarak çalışıyor. Peki, bu şiddetle olan sorununu nasıl çözecektir?

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster

Yönetmen: Martin Scorsese

14. Cape Fear (1991)

14. Cape Fear (1991)

Özet: On dört yıllık hapis cezasını çektikten sonra hapishaneden serbest bırakılan hüküm giymiş bir tecavüzcü, kendisini savunmasına rağmen uzun süre ceza almasına neden olan avukatının ailesini takip etmeye başlar. 14 yılın intikamını yavaş yavaş alacaktır.

Oyuncular: Robert De Niro, Nick Nolte

Yönetmen: Martin Scorsese

15. A Woman Under the Influence (1974)

15. A Woman Under the Influence (1974)

Özet: Bir eş ve anne olan Mabel, eşi Nick tarafından çok sevilen bir kadındır. Fakat Mabel'de meydana gelen ve gitgide artan akıl hastalığı, evliliğini ve aile hayatını tehlikeli bir boyuta sokacaktır.

Oyuncular: Gena Rowlands, Peter Falk

Yönetmen: John Cassavetes

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hour of the Wolf (1968)

16. Hour of the Wolf (1968)

Özet: Uzak bir Alman adasında genç hamile karısıyla tatil yapan bir sanatçı, bastırılmış arzularıyla yüzleşirken duygusal bir çöküntü yaşar.

Oyuncular: Max von Sydow, Liv Ullmann

Yönetmen: Ingmar Bergman

17. Misery (1990)

17. Misery (1990)

Özet: Ünlü bir yazar, romanlarının bir hayranı tarafından bir araba kazasından kurtarıldıktan sonra, gördüğü bakımın sadece bir esaret ve istismar kabusunun başlangıcı olduğunu fark eder.

Oyuncular: James Caan, Kathy Bates

Yönetmen: Rob Reiner

18. Nostalghia (1983)

18. Nostalghia (1983)

Özet: Bir Rus şair ve tercümanı, bir 18. yüzyıl bestecisinin hayatını araştırmak için İtalya'ya seyahat eder ve bunun yerine şaire dünyanın nasıl kurtarılabileceğini söyleyen bir deliyle tanışır.

Oyuncular: Oleg Yankovskiy, Erland Josephson

Yönetmen: Andrei Tarkovsky

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

Jacob ladder izlemeden ölmeyin

Metin Varan

Adlarını Türkçe yazsanız ölürsünüz sanki 😒😡