Görüş Bildir
Haberler
Bayram Tatilinde Sevgi Dolu Duygular Hissetmenizi Sağlayacak Birbirinden Etkili 20 Film

Bayram Tatilinde Sevgi Dolu Duygular Hissetmenizi Sağlayacak Birbirinden Etkili 20 Film

Almila
15.07.2021 - 13:32

Sinema sektöründe çok sayıda film türü olmasına karşın herkesin severek izlediği en önemli türlerden biri romantik komedi diyebiliriz. Özellikle bazı sahneleri ile aşkı ve sevgiyi hissettirebilecek güce sahip birbirinden iyi, tekrar tekrar izleyebileceğiniz filmleri aşağıdaki listede sizin için derledik. 👇

Not: Filmlerin açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır. 

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/emjopkins/21...
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Photograph

20. The Photograph

IMDb: 6.0

The Photograph, geçmişte ve günümüzde iç içe geçen aşk hikayelerini konu ediyor. Stella Meghie’nin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Issa Rae, Lakeith Stanfield, Chelsea Peretti, Kelvin Harrison Jr., Chanté Adams gibi isimler yer alıyor.

19. Someone Great

19. Someone Great

IMDb: 6.2

Someone Great, erkek arkadaşı tarafından terk edilen genç bir kadının, hayallerindeki iş için şehir değiştirmeden önce arkadaşları ile birlikte atıldıkları macerayı konu ediyor. Jenny, müzik muhabiri olmak isteyen genç bir kadındır. Genç kadın, hayalinin teklifi ile karşı karşıya kalınca ne yapacağını şaşırır. Jenny, saygın bir dergide çalışma imkanı bulmuştur fakat bunun için San Francisco’ya taşınması gerekmektedir. Jenny’nin dokuz yıllık sevgilisi ise uzaktan ilişki yürütmek istemeyince ayrılmaya karar verir. Hayallerine adım adım yaklaşan Jenny’nin mutluluğu, yıllardır birlikte olduğu sevgilisi tarafından terk edilmesiyle yarım kalır. Kendisini toparlamaya çalışan genç kadın, teselli bulmak ümidiyle arkadaşı Erin ve Blair ile birlikte son bir maceraya atılmaya karar verir.

18. Bend It Like Beckham

18. Bend It Like Beckham

IMDb: 6.6

Hindistan'da yaşayan genç bir kız olan Jesse'nin hayattaki tek tutkusu futboldur. Ailesinin tüm itirazlarına rağmen profesyonel anlamda futbol oynamayı isteyen Jesse, bir gün bu hayalini gerçekleştirme fırsatını yakalar. Daha profesyonel bir futbol takımına kabul edilen genç kız, ünlü futbolcu David Beckham gibi olabilmenin hayallerini kurmaktadır. Ancak bu hayaller ailesi tarafından futbol oynarken yakalanmasıyla suya düşmek üzeredir.

17. But, I'm a Cheerleader

17. But, I'm a Cheerleader

IMDb: 6.7

Sıkıntılı ebeveynleri ve arkadaşları onun lezbiyen olduğundan şüphelenince saf bir genç rehabilitasyon kampına gönderilir.

16. Like, Crazy

16. Like, Crazy

IMDb: 6.7

Aslen İngiltereli bir üniversite öğrencisi olan Anna, eğitim için geldiği Amerika'da kendisi gibi öğrenci olan Jacob'a aşık olur. Aşklarını doyasıya yaşarken, Anna'nın Amerika'da kalacağı yasal süreci aşarlar ve Anna vizesi dolan bir kaçak olarak sınır dışı edilir. Birbirlerini çılgıncasına seven çifti ülkelerin sınırları ya da kuralları ayıramayacaktır. Aşklarını uzak mesafeden sürdürmeyen çalışan Anna ve Jacob, birbirlerini 'deli gibi' özler, ister ve sever...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. You've Got Mail

15. You've Got Mail

IMDb: 6.7

Kalabalık New York şehrindeki milyonlarca yalnız insandan biri olan Joe Fox, hayalini kurduğu kitapçıyı açmak üzeredir. Boş vakitlerini bilgisayar başında geçiren Joe, chat kanallarından birinde tanıştığı bir kadınla samimi bir dostluk kurmaya başlar. Kely isimli bu kadın kendine ait kitapçısında çocuk kitapları satan sevimli ve içten bir kadındır. İkili konuştukça birbirlerine dair onlarca ortak nokta fark ederler ve aralarındaki ilişki büyülü bir bağa dönüşmeye başlar. Zamanı gelip buluşmaya ve tanışmaya karar verdiklerinde ise şaşırtıcı bir sürpriz kapıdadır…

14. Always Be My Maybe

14. Always Be My Maybe

IMDb: 6.8

Always Be My Maybe, 15 yılın ardından yeniden bir araya gelen çocukluk arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Çocukluk arkadaşı olan Sasha ve Marcus’un yollarının ayrılmasının üzerinden tam 15 yıl geçmiştir. Farklı yönlere savrulan ikiliden Sasha, başarılı bir şef olmuştur ve nişanlısı Brandon ile evlilik hazırlığı içerisindedir. Yerel bir müzisyen olan Marcus ise babasının himayesi altında yaşamaktadır. Sasha, yeni açılacak bir restoran için doğup büyüdüğü şehre, San Francisco’ya dönmek zorunda kalır. Eski hatıraların yeniden canlanmasına neden olan bu şehir, ona çocukluk arkadaşını yeniden görme fırsatı verir. Aradan geçen 15 yılın ardından karşılaşan Sasha ve Marcus, geçmişi yad etmeye başlar. Bu sırada Brandon’ın evlilikten vazgeçtiğini açıklaması, Sasha için büyük yıkım olur. Bu süreçte en büyük desteği Marcus’tan gören Sasha, onunla birlikte vakit geçirdikçe, ikili eski hallerine geri döner. Marcus, Sasha’yı bir kez daha kaybetmemeye kararlıdır ama tam harekete geçeceği sırada önüne yeni bir engel takılır.

13. Before We Go

13. Before We Go

IMDb: 6.8

Chris Evans'ın hem yönetmenliğini üstlendiği hem de başrolünde oynadığı Before We Go, genç bir kadının New York Manhattan'da 1.30 trenini kaçırdıktan sonra genç bir adamla tanışmasını ve aralarında oluşan bağı anlatıyor. Birbirlerini tanıdıkça aşık olan bu ikiliyi birlikte geçirdikleri gece nerelere götürecek?

12. The Half of It

12. The Half of It

IMDb: 6.9

The Half Of It, arkadaşına sevdiği kızı etkilemesi için yardım etmeye çalışırken, kendisinin de aynı kişiden hoşlandığını fark eden genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Utangaç bir kız olan Ellie Chu, derslerinde oldukça başarılı olan bir lise öğrencisidir. Okulun futbol takımındaki öğrencilerinden olan Paul, okulun en havalı kızını etkilemenin yolunu arar. Bunun için de Ellie’den yardım ister. Paul’a yardım etmeyi kabul eden Ellie, bu süreçte kendisi ile ilgili farkında olmadığı gerçeklerle yüzleşir. Ellie, Paul’un etkilemeye çalıştığı kızdan hoşlandığını fark edince, işler içinden çıkılmaz bir hal alır.

11. Crazy Rich Asians

11. Crazy Rich Asians

IMDb: 6.9

New Yorklu Rachel Chu, uzun zamandır Nick Young ile birliktedir. Rachel, Nick’in en yakın arkadaşının düğününde sevgilisine eşlik etmek için Singapur’a gider. Genç kadın Asya’ya ilk defa gidecek olmaktan oldukça heyecanlıdır fakat bir yandan da büyük bir stres altındadır. Singapur’da Nick’in ailesi ile tanışacak olmaktan endişe duyan Rachel, bu sırada sevgilisi ile ilgili bilmediği şeyler öğrenir. Nick, ülkenin en zengin ailelerinden birine sahiptir ve o ülkedeki gözde bekarlardan biridir. Rachel, Singapur’a ayak bastığı andan itibaren tüm gözler ona çevrilir. Genç kadının çevresi bir anda onu kıskanan ve Nick’ten ayırmayı planlayan insanlarla dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Devil Wears Prada

10. The Devil Wears Prada

IMDb: 6.9

New York’ta yaşayan sade ve naif bir genç kız olan, henüz gazecilikten mezun Andrea Sachs bir işe girer. Güçlü ve sofistike bir kadın olan Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly'nin ikinci asistanı olarak çalışmaya başlar. Andrea’nın hayali iyi bir gazeteci olmaktır. Söz konusu görev için aslında sıradan bir tarzı olsa da mücadeleci yapısı ile hızla başarı kazanır. Ancak bu durumun da bedelleri vardır. Andy, kendisine uzak gibi görünen Miranda’nın o şatafatlı dünyasında bir yer kazanmıştır ancak önceki dostları ve tüm sevdikleri kendisinden kilometrelerce uzakta kalmış gibidir.

9. Definitely, Maybe

9. Definitely, Maybe

IMDb: 7.1

Will Hayes karısından boşanma belgelerini yeni almıştır. 11 yaşındaki kızını okuldan almaya gittiğinde Maya cinsel eğitim dersi almaktadır. Maya’nın ona cinsellikle ilgili sorduğu soruları kaldıramaz ve konuyu değiştirerek annesine nasıl aşık olduğunu farklı hikayeler ve bir bulmaca şeklinde anlatmaya başlar.

8. Love, Rosie

8. Love, Rosie

IMDb: 7.2

Rosie ve Alex 5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olmuştur; bu yüzden aralarında aşka ve sevgili olmaya dair hiçbir ihtimal olmamıştır. Ama ne zaman olay sevgili seçimlerine gelse, birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşında yapılan bir seçim, kaçırılan bir fırsat ise hayatlarını bambaşka yönlere sürükler. Ama aralarındaki bağ, kilometrelerce mesafeye, akıp giden zamana yenilmez. Bu arada hayal kırıklıklarıyla sonuçlanan ilişkiler, evlilikler, boşanmalar da cabası… Birbirlerini yeniden bulduklarında ikinci bir şansları olacak mı yoksa her şey için çok mu geç kaldılar?

7. 10 Things I Hate About You

7. 10 Things I Hate About You

IMDb: 7.3

Bianca, okuduğu üniversitede herkesi kendine hayran bırakan güzeller güzeli bir kızdır. Ablası ise sürüp giden tüm hayatı boyunca nedense erkeklere hiç ilgi duymamıştır. Bianca'nın yaşamı da ablasının bu çekinik tercihleri tarafından şekillendirilmektedir. Zira ailevi kuralları vardır. Bu kurallara göre iki kardeşin aynı anda sevgilisi olmadığı sürece, kimsenin sevgilisi olmayacaktır. Bianca bu durumun içerisinde kendisine yarar sağlayabilecek planlar yapmaya koyulur.

6. August Rush

6. August Rush

IMDb: 7.5

Film bir müzik mucizesini anlatıyor. Lyla Novacek ünlü ve güzel bir viyolonselist, Louis ise gitar çalıp bir kulüpte vokal yapan biridir. Bu iki insan birbirlerini tanıdıklarında müziğin de ritmine uyarak aşık olurlar birbirlerine. Ancak çok farklı hayatları vardır ve ayrılmak zorunda kalırlar. Ancak Lyla hamiledir. Bir gün bir kaza geçirir, bebek kurtulur ama babası, onu kızına söylemeden başkasına evlat edinmesi için verir. Tek korkusu kızının kariyerine engel olacak bir durum gelişmesidir. Aradan on bir yıl geçtikten sonra küçük Evan, esas ailesinin onu beklediğine inanır ve onları bulmak üzere New York’a gider. Orada kendinde var olan müzik yeteneği onu başarıya taşırken aynı zamanda da başına dertler açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Luca

5. Luca

IMDb: 7.5

Küçük bir çocuk olan Luca, yaz aylarını İtalyan Rivierası’nda makarna yiyip, tüm gün scooterla gezerek geçirir. Luca bu macera dolu yazını, yeni edindiği arkadaşıyla paylaşır. Ancak çok geçmeden arkadaşıyla ilgili gizli bir sırrı keşfeder. Luca’nın yeni arkadaşı, okyanus yüzeyinin hemen altında bulunan başka bir dünyadan gelen bir deniz canavarıdır.

4. When Harry Met Sally

4. When Harry Met Sally

IMDb: 7.6

Bir yolculuk sırasında karşılaşıp tanışan Harry ve Sally isimli iki genç sohbetleri esnasında aynı üniversiteden mezun olduklarını, ancak daha önce hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Bu keyifli sohbet sırasında konu ikili ilişkilere gelir ve iki karşı cinsin arkadaş olup olamayacağı üzerine uzun uzun tartışırlar. Sonuç ise arkadaş olamadıkları yönündedir. New York'a vardıklarında ayrılırlar ve ikisi de ayrı ayrı kendi hayatlarını yaşamaya devam ederler. Ta ki kader yollarını tekrar birleştirene dek... 

Rob Reiner'ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Meg Ryan ve Billy Crystal'ın yer aldığı yapıt, tüm zamanların en başarılı romantik komedilerinden biri.

3. Pride & Prejudice

3. Pride & Prejudice

IMDb: 7.8

Film, Jane Austen’in beş kız kardeş, Jane, Elizabeth, Mary, Kitty ve Lydia Bennet’i anlatan romanından uyarlanmıştır. Hikaye George dönemi İngilteresi’nde geçer. Ailenin yaşamı, genç ve zengin bir adam olan Bay Bingley’in ve onun en yakın arkadaşı Bay Darcy’nin komşu gelişleri ile tepetaklak olur. Kızların anneleri olan Bayan Bennet, onların evlenmelerini istemektedir. Bay Bingley’in iyi bir aday olduğuna kanaat getirir. Bu aday ise Jane’den etkilenecektir. Bu durumu fark eden anneleri, kızını yağmurlu bir günde Bingley’in malikanesine gönderir. Geri dönemeyen Jane, üstüne bir de hastalanır. Bu kez ona yardıma giden Elizabeth de Bay Darcy’nin takibine takılır. Elizabeth bu durumdan hoşlansa da esas Bay Wickham’dan ziyadesi ile etkilenecektir. Lydia işin içine hesapsızca dahil olduğunda cesaret kavramı gözler önüne serilir. Gururun, aşkın önüne geçtiği bir çizgide kız kardeşlerin yaşamları umulmadık bir biçimde karmaşıklaşacaktır.

2. Little Women

2. Little Women

IMDb: 7.8

Little Women, İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Meg, Jo, Beth ve Amy birbirinden tamamen farklı karaktere sahip dört kız kardeştir. Çocukluk dönmelerini geride bırakıp kadınlığa geçiş süreçlerinde kardeşler türlü dertlerle boğuşur. Babaları Amerikan İç Savaşı'na katılan dört genç kız, anneleri ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlar. Bu zorlu süreçte en büyük kazançları birbirlerinin yanında olmalarıdır. Her türlü zorluğu birlikte göğüsleyen kardeşler bu süreçte asıl mutluluğun sevgi olduğunu anlar.

1. La La Land

1. La La Land

IMDb: 8.0

La La Land, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian geleneksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
8
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın