Görüş Bildir
Lavrov: 'Uçağımızın Düşürülmesi Planlı Bir Provokasyona Benziyor'
Türkiye ile Rusya arasında ilk üst düzey temas gerçekleşti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. Lavrov, uçağın düşürülmesiyle ilgili, 'Elimizdeki bilgilere göre provokasyona yönelik önceden planlı bir saldırı olduğuna inanıyoruz' dedi.
1,2 Milyar Giriş Bilgisi Çalan Korsanın İzi Bulundu
2014 yılının ağustos ayında ABD merkezli bir güvenlik firması olan Hold Security, 420.000 web sitesinden 1,2 milyar kullanıcı adı ve şifre bilgisi ile 500 milyon eposta adresi çalındığını duyurmuştu. FBI yetkililerinin yaptığı araştırmalar sonucu hırsızlığı gerçekleştiren kişinin Rus asıllı bir bilgisayar korsanı olduğu bilgisine ulaşıldı.ABD basınında yer alan haberlere göre FBI saldırı ile ilgili ele geçirilen verilerde bir Rus’a ait olduğu düşünülen eposta adresine rastladı. Eposta adres bilgisine bilgisayar korsanının kurbanlarına spam mesajı gönderdiği aracın içinde rastlanıldı. Mr.Grey takma adıyla sanal dünyada isim yapmış olan kişinin çaldığı bilgileri internet üzerinde pazarladığı da görüldü. FBI’ın saldırganın gerçek kimliği veya adresi hakkında bilgisi olup olmadığı henüz bilinmiyor.
Reklam
Reklam
Captain America: Civil War'ın İlk Fragmanı Yayınlandı!
2016'nın merakla beklenen filmlerinden olan Captain America: Civil War'ın ilk fragmanı yayınlandı. Mayıs 2016’da vizyona girecek olan Captain America: Civil War’da, Chris Evans yeninden Kaptan Amerika kostümü giyecek.
Reklam
Kedi-Köpek Dostluğunu Yeniden Kanıtlayan Sibirya Kaplanları ve Alman Kurtlarıyla Tanışın!
etiket
Slovakya'da bulunan koruma altındaki arazi harika bir dostluğa sahne oldu; üç Alman kurdu Hugo, Jenny ve Black ile Sibirya kaplanı Suria ve onun minnoş yavrusuyla tüm insanlığı kıskandıracak bir dostluk bağı oluştu. Slovakya'nın Senec şehrinde bulunan koruma alanı nesli tükenmekte olan hayvanlar için kuruldu. Kaplan Suria bu parkta iki yıl önce doğdu ve dört aylık minnoş yavrusuyla ortama hızlıca ayak uydurdu hatta mükemmel bir dostluk ortaya çıktı. Lucia Zustakova ise geçtiğimiz günlerde bu minnoşların izlemeye doyum olmayan anlarını çektiği fotoğraflarla ölümsüzleştirdi:''Bu anlara şahit olmak çok güzel ve bu güzel hayvanlara böylesine yakın olmak inanılmaz. Suria her gün köpeklerle oyun oynuyor ve onlar da onu çok seviyor. Hayvanları ve bu parkı seviyorum, soyu tükenmekle karşı karşıya olan bu kaplanlara yardımcı olmak mükemmel bir proje.''Av sebebiyle soyu tükenmekte olan hayvanları korumak amacıyla, 1999'da açılan parkı Yveta Irsova işletiyor. Parkta 28 kaplan ve 3 tane de Alman çoban köpeği var. Kaplanların 23 tanesi burada doğmuş. Koruma alanındaki gönüllülerden biri olan Martin Ziman bu dostluğun temellerini atan minnoşlar için şöyle diyor:''Köpekler de neredeyse Suria ile aynı yaşta ve birlikte büyüdüler. Vakitlerinin çoğunu beraber geçiriyorlar, tüm gün birlikte oynuyorlar ve kardeş gibiler. Hiçbir zaman birbirlerinin canını yakmıyorlar.''
Reklam
9 Sahnede Mehmet Ali Erbil'in Pek Bilinmeyen Yeşilçam Macerası
Şov programlarında, dizilerde haşarı komedyen kimliği ile öne çıkmış olsa da sahne tozu yutmuş, Yeşilçam'da başrollerde yer almış hatırı sayılır bir tiyatro ve sinema emekçisidir Mehmet Ali Erbil. 9 Sahnede Mehmet Ali Erbil'in pek bilinmeyen Yeşilçam macerası.
Ahsen TV Muhabirini Sinir Hastası Eden Genç
etiket
Sokaktaki vatandaşa mikrofonu uzatan Ahsen tv muhabiri son günlerde katledilen Türkmenlerle ve bölgedeki güçlerle ilgili sorular soruyor. Ancak normal bir şekilde başlayan röportaj bir yerden sonra muhabirin sinir krizi geçirecek noktaya kadar gelmesine neden oluyor.
Reklam
Twitter Videoları Artık Tam Ekran Oynatılabilecek
Twitter, Twitter Kit için tam ekran video oynatma desteğini duyurdu. Artık mobil kullanıcılar Twitter Kit kullanan uygulamalarda Twitter’ı gezerken yeni bir pencere veya Twitter uygulamasını açmadan tam ekran video oynatabilecek ve hareketli GIF görüntüleyebilecek. Şu an bu özellik sadece iOS 8 ve üzeri işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabiliyor, ancak Twitter Android versiyonunun da yakın zamanda geleceğini söylüyor.
Erdoğan: 'Bu Hadiseyi Tırmandırma Gibi Bir Düşüncemiz Kesinlikle Yok'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus uçağına Türk hava sahasında müdahalede bulunulduğunu ve uçağın bazı parçalarının da Türkiye topraklarına düştüğünü söyledi, 'Hiç kimse bizden sınır güvenliğimizin sürekli ihlal edilmesine, egemenlik haklarımızın yok sayılmasına, hak ve hukukumuzun çiğnenmesine sessiz ve tepkisiz kalmamızı beklememelidir' dedi. 'Türkiye, gerilimin, krizin ve husumetin safında değildir. Her zaman barışın, diyaloğun ve diplomasinin tarafında yer almıştır' diyen Cumhurbaşkanı ekledi: 'Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır.'
Anonim Ağ Tor, Ekonomik Bağımsızlık İçin Bağış Topluyor
İnsanlara internet üzerinde gizli iletişim ve tam anonimlik sağlayan Tor ağı, ABD hükümetiyle olan ekonomik bağlarını zayıflatmak için bağış toplamaya başladığını duyurdu. Bugüne kadar bütçesinin yüzde 80-90 arasındaki oranı ABD hükümetinin bağışları tarafından finanse edilen kuruluş, Edward Snowden’in NSA sızıntıları hakkında belgesel hazırlamış olan Laura Poitras’ı ön plana çıkararak bağış kampanyasını tanıtmaya başladı. ABD hükümetinin izleme listesinde bulunan Poitras, Tor olmadan Snowden’le iletişime geçmesinin mümkün olmadığını söyledi ve ‘‘Tor insanların yaptıkları şeyleri yapmaları için gerekli olan önemli bir araç – ifade özgürlüğünü ve bağımsız sesleri destekliyor’’ diye konuştu. Kitle fonlama haberi şimdilik sadece Tor blogu ve bazı medya kuruluşlarında yer aldı. Yakın tarihte FBI’ın Carnegie Mellon enstitüsü araştırmacılarına Tor’da açık bulmaları için 1 milyon dolar verdiği yönündeki iddialar ortaya atılmış ancak iddialar Carnegie Mellon tarafından yalanlanmıştı.
Reklam