Görüş Bildir
UEFA'dan Dinamo Kiev'e Irkçılık Cezası
UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin kurulu Dinamo Kiev'e, Chelsea maçında çıkan olaylar nedeniyle ceza verdi.Dinamo Kiev hakkında açılan soruşturma tamamlandı. 20 Ekim Salı günü Ukrayna’da 0-0 sonuçlanan Dinamo Kiev ile Chelsea arasındaki Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmasında yaşanan ırkçı hareketler, tribün olayları ve stattaki güvenlik alanlarının boşaltılmaması gerekçeleriyle ev sahibi ekip hakkında soruşturma açılmıştı.UEFA bugün Dinamo Kiev'e verilen cezayı internet sitesinden açıkladı. Bütün bu yaşanan olaylardan dolayı Dinamo Kiev'e 3 maç seyircisiz oynama cezası ve 100 bin Euro para cezası verildi.Goal
Dünyanın İlk Yeniden Kullanılabilir Roketi "New Shepherd" Texas'a İndi
Bu zamana kadar uzay keşiflerinde milyonlarca dolarlık paralar harcandı. Bu israfı önlemek adına Jeff Bezos tarafından Blue Origin isimli bir firma kurdu ve dikey inişe sahip bir roket tasarladılar.Roket bugun güvenli bir şekilde Terra Firma'ya indi.  Uzayda yaklaşık 4 bin 500 kilometre mesafe katedip Termosfer katmanına ulaşan roket ardından tek parça halinde yeryüzüne iniş yaptı.
Putin: 'Tekrarlanırsa Mutlaka Tepki Vereceğiz'
Uçak krizi sonrası bugün yeni bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’yi suçlayıcı tavrını sürdürdü. Ankara'nın radikal İslamcıları desteklediğini iddia eden Putin, dünkü olayın benzerinin yaşanması durumunda karşılık vereceklerini söyledi. Rus lider ayrıca Suriye’deki Rus askeri üssüne hava savunma sistemi yerleştirileceğini açıkladı.
İkinci Rus Pilot 'Kaçmayı Başardı' ve Rus Hava Üssüne Götürüldü
Düşürülen uçaktan paraşütle atlayan Rus pilotlardan ikincisi, Suriye rejimi askerleri tarafından bulundu. Rusya'nın Paris Büyükelçisi'nin yaptığı açıklamaya göre, paraşütle Kürt Dağı bölgesine inen pilot muhaliflerden kaçmayı başardı ve rejim askerleri tarafından Rus hava üssüne götürüldü.
Reklam
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Sağduyu’ Çağrısı: 'Kavga İki Ülkeye de Zarar Verir'
CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı öncesi kameralar karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde iktidar partisi ve Suriye politikası vardı. Kavganın iki ülkeye de zarar vereceğini vurgulayan CHP lideri, “Bölgenin de Türkiye’nin de Rusya’nın da savaşa tahammülü yoktur” diye konuştu.
Ve RTÜK Başkanı Seçildi...
RTÜK Başkanı 18'inci toplantı sonunda belli oldu. Başkanlığa AK Parti kontenjanından seçime katılan İlhan Yerlikaya seçildi. Yerlikaya, AK Parti kontenjanından üyelerin yanı sıra, MHP kontenjanından RTÜK'te görev yapan üyelerin oylarıyla seçildi.
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Rus uçağını düşürerek Kremlin'e mesaj verdiklerini ve Rusya'nın önüne bir sınır çektiklerini sananlar yanılıyor. Rusya'yı Suriye'de tutan son bariyer Türk-Rus ilişkileriydi. O bariyer yıkıldı.Ankara, Suriye’de 2011’den beri itelediği ‘devrim’ treninin Ruslara toslamasının ardından bu kez Türkmen hassasiyetine yaslanarak ‘kurtarılmış bölgeleri’ tutma çabasına girişti. Ne var ki bu oyun dün TSK tarafından Rus uçağının düşürülmesiyle iki ülkeyi fena halde karşı karşıya getirdi.‘Nevzuhur İttihatçılar’ bunu Suud-Katar-Türk üçlüsünün beslediği ‘silahlı gruplar’ namına bir savunma hattı oluşturmaya yönelik bir ilk atış olarak alkışlayabilir.Bunu “Gücümüzü kimse sınamaya kalkışmasın” naralarına rağmen kırmızı çizgileri defalarca çiğnenmiş bir iktidarın itibarını kurtarma çabası olarak algılayanlar çıkabilir. Veyahut birileri bunu Putin’in diliyle konuşmak ya da Türk’ün gücünü göstermek olarak yorumlayabilir. Tabii Ankara’nın NATO’yu işin içine sokmak için derhal acil toplantı çağrısı yapması bu kibirli yorumun fiyakasını bozmuyor değil!
Reklam
Ünlüleri Verilen Nesnelerden Tanıyabilecek misin?
etiket
Ünlüler kariyerleri boyunca kendi alanlarında bir çok eser ortaya koyar, başarılar elde eder ama bir noktada öyle bir olay gelişir ya da bir nesne dikkatlerini çeker. O noktadan sonra o nesne o ünlüye yapışır kalır. Bakalım o nesnelerden ünlülerimizi tanıyabilecek misin?
19 Maddeyle Felsefe Bilmeyen Birinin Hayatı Anlamasını Beklemenin Saçmalığı
etiket
Felsefe yapma lan! Felsefeye bakış açımızı özetleyen nadide bir söz öbeği. Oysa felsefe kişinin kendisini, çevresini, varlığını, inancını sorgulamasının, keşfetmesinin, kişinin kendisini bilmesinin tartışmasız tek yolu. Bir soru sorma disiplini. Ancak ülkemizde maalesef felsefeye gösterilen ilgi sadece o bölümü okumak isteyenlerle ve küçük bir azınlıkla sınırlı. Zengin işi olarak görülen felsefenin hayatımıza girmemiş oluşu, insanların felsefeye karşı son derece mesafeli yaklaşımı hayatı algılamızı, mutlu olmamızı, daha da ileri gidersek gelişmemizi engelliyor. Felsefe, insanlara ilkokuldan itibaren öğretilmesi, sevdirilmesi, anlatılması gereken bir olgu. Liselerde verilen 1 saatlik felsefe tarihi eğitimiyle insanları düştükleri derin çukurlardan çıkarmak imkansız. Ve felsefe okumayan, bilmeyen, soru sormayan bir insanın, bir toplumun gelişmesi ya da mutlu olması mümkün değil. Felsefenin bu kadar önemsiz, değersiz, gereksiz görüldüğü bir toplumda, felsefe yapmanın olumsuz niteleme sayıldığı bir ülkede geleceğe umutla bakma da maalesef şimdilik mümkün değil. Felsefe okuyun, soru sormayı öğrenin, sorgulamanın tadına varın… Özgürleşeceksiniz.
Reklam
Reklam
Obama'ya Demeçlerinden Major Lazer'in 'Lean On' Şarkısını Söylettiler
etiket
ABD başkanı Obama'ya daha önce de demeçlerinden birçok şarkı söyletmişlerdi. (1,2,3) Başkana bu denli fazla şarkı söyletmenin elbetteki en büyük nedeni sahip olduğu eğlenceli demeçler. Bu yılın en popüler şarkılarından Lean On'u söyleyen başkanı bakalım ilerleyen günlerde hangi performansı ile izleyeceğiz.
Reklam