Görüş Bildir
Haberler
Fransa Türkiye'deki Resepsiyonlarını İptal Etti ve Elçiliklerini Kapattı

Fransa Türkiye'deki Resepsiyonlarını İptal Etti ve Elçiliklerini Kapattı

Deniz Gök
13.07.2016 - 13:37 Son Güncelleme: 13.07.2016 - 15:27

Türkiye'deki Fransız misyonlarının bugün ve yarın akşamki 'Milli Gün' kutlamaları güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi. Ayrıca, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsoluğu ikinci bir emre kadar kapatıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'nın Türkiye'deki misyonlarınca bugün ve yarın akşam düzenlenecek 14 Temmuz 'Fransa Milli Günü' kutlamaları güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi.

Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach konuyla ilgili yazılı açıklamasında 'Birbirleriyle uygun düşen bilgiler, Türkiye'deki 14 Temmuz kutlamalarına yönelik ciddi bir tehdit unsurunu ortaya koymaktadır. Bu çerçevede ve önlem amaçlı Türk yetkili mercileri ile irtibat halinde, tıpkı yarın Ankara ve İzmir'de olduğu gibi, bu akşam İstanbul'da yapılacak olan 14 Temmuz kutlamalarını iptal etme kararı almış bulunmaktayız' dedi.

Ankara'daki Fransız büyükelçiliğinden bir yetkili de Milli günü kutlama resepsiyonlarının güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildiğini doğruladı.

Davetlilerin cep telefonuna gönderilen mesaj şöyle:

Davetlilerin cep telefonuna gönderilen mesaj şöyle:

Temsilcilikler ikinci bir emre kadar kapatıldı

Temsilcilikler ikinci bir emre kadar kapatıldı

Bu gelişmenin ardından CNN Türk Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsoluğu'nun ikinci bir emre kadar kapatıldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa Başkonsolosluğu da açıklama yaptı

Fransa Başkonsolosluğu da açıklama yaptı

Fransa Başkonsolosluğun internet sitesinden de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

'Güvenlik sebebiyle, bu akşam İstanbul’da, tıpkı yarın Ankara ve Izmir’de olduğu gibi yapılacak olan 14 Temmuz kutlamaları iptal edilmistir, Türk yetkililerle, irtibat halindeyiz. Fransız camiasına ve Türk misafirlerimize, anlayışlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

İstanbul Başkonsolosluğumuz ve Izmir’deki Fahri Konsolosluğumuz, tıpkı Ankara’daki Büyükleçiliğimiz gibi, 13 Temmuz Çarşamba günü saat 13.00’dan itibaren, bir sonraki bildirime dek kapalı olacaktır.'

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak konuya ilişkin bilgi verdi

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak konuya ilişkin bilgi verdi

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı. Fransız Bakan, misyonlarında alınan güvenlik önlemleriyle ilgili bilgi verdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Ayrault, Çavuşoğlu'nu arayarak Türkiye'de düzenlenmesi öngörülen milli gün kutlamalarına ilişkin aldıkları kararla Türkiye'deki Fransız misyonlarında alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgilendirdi.

Ayrault ayrıca 'Türk makamlarının Fransız misyonlarının güvenliğine yönelik tedbirleri' için Çavuşoğlu'na teşekkür etti.

Reuters, CNN Türk ve Fransa Başkonsolosluğu, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
54
26
24
23
15
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Adamlar haklı şimdi. Ne diyebilirsin ki? Resmen artık burayı tehlikeli bir ortadoğu ülkesi olarak görüyorlar.

Pasif Kullanıcı

bu hale getirenler utansın diyeceğim ama o duygunun onlarda olduğundan şüpheliyim. hatta herhangi bir duygunun onlarda mevcut olabileceğine dair derin kuşkul... Devamını Gör

Alkolik İmam

Hişşt, sayın c.başkanımızı ve hükümetimizi rahatsız etmeyin böyle konularla. Onların şimdi Suriyelileri vatandaş yapma gibi mühim gündemleri var.