Görüş Bildir
Haberler
Cumhuriyet: Bakanlar Hakem Seçimlerini Etkiledi

Cumhuriyet: Bakanlar Hakem Seçimlerini Etkiledi

Cumhuriyet gazetesini iddiasına göre hükümet, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) belirlediği hakem klasman listesine müdahale etti. Siyasi baskılarla oluşturulan liste hakemler arasında huzursuzluk yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet’ten Arif Kızılyalın’ın haberine göre, Haziran’dan bu yana duyurusu ertelenen hakem klasmanlarının belirlemesi sırasında, AKP'li bazı isimler devreye girdi ve Merkez Hakem Kurulu da siyasilerin ‘kara liste’ye aldığı isimleri devre dışı bıraktı. 

Haberin devamında şu iddialar yer aldı:

  • MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve yardımcısı Bünyamin Gezer, aralarında FIFA kokartlı hakem Deniz Ateş Bitnel olmak üzere beş isme, “Ya bırakın, ya da alt klasmana gideceksiniz” mesajı verdi.

  • Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl Trabzonspor maçlarında hata yapan Deniz Ateş Bitnel, Çağatay Şahan ve Süleyman Abay için, “üzerini çizin” diye ricada bulundu. Yine Kasımpaşa maçında hata yapan İlker Meral de Soylu tarafından devre dışı bırakıldı.

  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da listeler konusunda aracılar yolu ile ricada bulundu.

  • Kulüpler ve siyasi çevrelerce istenmeyen hakemlerin büyük bölümü alt klasmana indirilirken İlker Meral’in adı hiçbir listede yer almadı.

Konu yargıya taşındı

TFF bünyesindeki MHK’nin, hakem klasmanları üzerinde yaptığı değişikliğin ve klasman belirleme yönteminin anayasa ve hukuka aykırı olduğu öne sürüldü. 

Konuyu yargıya taşıyan hakemlerden İbrahim Tokmak yaptığı açıklamada, “Şu an klasmanlar MHK üyeleri ile onlara ricada bulunanların iki dudağının arasından çıkacak sözle belirlendi. Liyakat, başarı puanı ve diğer parametreler hiçe sayıldı. Biz de bir grup hakem olarak konuyu yargıya taşıdık” dedi.

Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
19
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metehan Akbergu

ulan hükümeti karalamak için akla gelmeyen şeyler yapıyorsunuz.hükümetin içi hain dolu hepsi ensesi kalın çıkaracı biliyoruz ama sizde abartmayın.

Ali Altay

ben bi trabzonsporlu olarak o isimlerin ceza almasından yanayım ama hak hukuk çerçevesinden çıkmadan . böyle olursa o şeref yoksunu alçaklardan ne farkımız k... Devamını Gör