Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'a 6 Yeni Metro Hattı ve Haliç'e Tüp Geçit Projesi

İstanbul'a 6 Yeni Metro Hattı ve Haliç'e Tüp Geçit Projesi

Onedio Medya
13.07.2016 - 09:50 Son Güncelleme: 13.07.2016 - 11:37

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, planlanan yeni ulaşım projelerini açıkladı. Buna göre Haliç'e tüp geçit yapılarak trafik su altına indirilecek. Proje bitiminde 180 yıllık Unkapanı Köprüsü kaldırılacak. Projenin sunumunda tüp geçidin Haliç’in temizlenmesine önemli ölçüde katkı sağlayacağı vurgulanıyor. Ayrıca İstanbul için 6 yeni metro hattı da yolda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş'ın 'ustalık eserim' diye nitelendirdiği  Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi hayata geçiriliyor. 

Yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli yapım işinin ihale süreci Temmuz ayı içinde başlatılıyor. 

Proje ile 1836 yıllında inşa edilen Unkapanı Köprüsü'nün de kaldırılması planlanıyor. Unkapanı karayolu tünel geçiş projesi ile tarihi yarımada Unkapanı üzerinden Şişhane, Kasımpaşa, Karaköy güzergâhına bağlanarak kara ulaşımı tamamen su altında kurulacak bir tünel köprü ile sağlanacak.

Deniz tabanına çakılan kazıklar üzerine kurulacak olan su altı köprüsü deniz seviyesinin 8,5 metre altına inşa edilecek

Deniz tabanına çakılan kazıklar üzerine kurulacak olan su altı köprüsü deniz seviyesinin 8,5 metre altına inşa edilecek

Üç şerit geliş, üç şerit gidiş olmak üzere köprü toplam 900 metre uzunluğunda olacak

Üç şerit geliş, üç şerit gidiş olmak üzere köprü toplam 900 metre uzunluğunda olacak

Nereye yapılacak?

Nereye yapılacak?

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun verdiği bilgiye göre, Kadir Has Üniversitesi’nin hemen yanından başlayacak tünel Kasımpaşa’daki Haliç Tersanesi’nin yanından çıkacak. 

Burada Kasımpaşa Sütlüce Tüneli ile bağlanacak. 

Çift yönlü trafiğin akacağı tünelin çıkış noktaları döner kavşaklarla alternatif yollara ulaşacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'a yeni metro hatları

İstanbul'a yeni metro hatları

İBB'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Temmuz ve Ağustos'ta 6 metro hattına ilişkin ihale yapacak. Kirazlı-Halkalı metrosu inşaat ve elektromekanik işleri, otopark ve depo alanı inşası ihalesi Ağustos ayında düzenlenecek. 

9,7 kilometre uzunluğa sahip olacak olan metro hattında 9 istasyon bulunacak. Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bağcılar ilçelerinden geçecek hatla trafik yoğunluğunun da azalması öngörülüyor. 

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İşin süresi, yer tesliminden itibaren bin 20 gün olarak belirlendi.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattı da Ağustos'ta ihaleye çıkıyor. 6 kilometre hat üzerinde 4 istasyondan oluşan Başakşehir-Kayaşehir metro hattının sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak başlaması ve 900 günde tamamlanması hedefleniyor.

Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu ile Sarıgazi (Hastane)-Taşdelen-Yenidoğan Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri yapım işi  yine Ağustos'ta ihaleye çıkıyor. 17,8 kilometrelik hatta 14 istasyon bulunacak, Üsküdar’dan Sultanbeyli’ye kesintisiz ulaşım sağlanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
36
22
12
8
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mortal Dance

Sanırım metrolar, yollar, köprüler yaparak geliştiğini zanneden tek ülke biziz. Çok cahilce, ülkemizin ilk önce eğitimde ve bilimde gelişmesi lazım fakat tüb... Devamını Gör

Ahmet Ziya Boz

Binme o zaman metroya gitme o yollardan.En azından tepkini gösterirsin.

Uğur Kurt

Metrolar, köprüler, yollar, havaalanları ve sosyal alanlar inşa etmek elbette güzel. Yapın tabi elinize sağlık ama asıl sorunumuz bu alanlardaki insanların g... Devamını Gör

jasebon

O zaman 14 yıl önce neden yapmadınız ?

birkaleci

2003 yılında yapımı başlayan 2005 yılında bitmesi planlanan Ankara/Keçiören metrosu hala açılmış değil. Bitiş planlamasının üstünden (dile kolay) 11 yıl geçt... Devamını Gör