Görüş Bildir
Facebook’un Internet.org’u Artık Hindistan Genelinde Yayında
Sosyal medya devi Facebook’un gelişmekte olan ülkelere ücretsiz internet servisleri sunma projesi, Hindistan’da ülkenin en büyük dördüncü operatörü Reliance Communications üzerinden ülke genelinde hizmet vermeye başladı. Son açıklanan rakamlara göre 110 milyon abonesi bulunan Reliance Communications müşterileri, Free Basics adını alan Internet.org’un sunduğu Facebook, Facebook Messenger, Wikipedia, BBC News, Bing Search Dictionary.com ve yerel haber servislerini ücretsiz olarak kullanabilecek. Facebook’un bu projesi gelişmekte olan ekonomilerdeki insanlara kolay internet erişimi sunmayı amaçlamış ancak pek çok konuda uzmanların eleştirilerini almıştı. Projenin karşıtları Facebook’un servis üzerinde sadece işbirliği yaptığı kurumları ön plana çıkardığını ve bunun da özgür internet anlayışına ters düştüğünü savunuyor. Zuckerberg ise konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada projenin amacının temel servislere ücretsiz erişim sağlamak olduğunu ve diğer servislere erişimi kısıtlamayı amaçlamadığını savunmuştu.
6 Maddede İlk Buluşmada 'Karşınızdakini' Tanımaya Başlayın
Bir ilk buluşmanın iyi geçmesi mevcut iki kişinin konuşabiliyor olmasına bağlıdır. Rahatsız edici sessizlikler ve susarak geçirilen dakikalar ikinci bir buluşmanın gerçekleşmemesine yol açabilir.Gergin olmak yerine doğal ve sakin davranmak ve karşınızdakine yargılayıcı gözlerle bakmamak da aradaki buzların erimesini ve birbirinizi tanımaya başlamanızı kolaylaştırır.Sorduğunuz sorular ve bahsettiğiniz konular karşınızdaki kişiye de kendisi hakkında konuşma fırsatı verir bu yüzden hangi konulardan bahsedeceğiniz fazlasıyla önem taşır.İşte bu konular hakkında naçizane öneriler...
Premier Lig'de Zirve Leicester City'nin
Premier Lig'de geçen yıl son haftalarda ligde kalan Leicester City, bu sezon 13 hafta sonunda Manchester United, Manchester City ve Arsenal gibi takımların önünde zirveye çıktı.
Vine Nihayet Apple Watch İçin İndirmeye Sunuldu
Vine , nihayet Apple Watch için indirmeye sunuldu. Apple Watch kullanıcılarının küçük ekranlar üzerinden kısa videoları izlemeye imkan tanıyan uygulamada video yükleyen kullanıcılar videolarının kaç kere oynatıldığını da görebiliyor.
Financial Times: Rusya, Suriye Kürtlerine Desteğini Artırabilir
İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimin Suriye'de IŞİD karşıtı ittifakı 'çamura sapladığını' yazdı. Gazeteye göre Rusya, savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından Suriye Kürtlerine desteğini artırabilir.
Reklam
Geçmişten Günümüze Müzikal Filmlerin Evrimini Gösteren 15 Film
Müzikallerin ağa babası, en güzel örneklerinden. Bu tarz filmlerin altın çağını başlatan film de denebilir. Baş rolündeki Gene Kelly'nin elektrik direğine sarılarak yağmur altında söylediği filmle aynı adı taşıyan şarkı tüm zamanların en çok dinlenen ve sevilen müzikal şarkısı olabilir. Film Hollywood'un sessiz film döneminden sesli filmlere geçtiği dönemi üç oyuncunun hayatı üzerinden anlatır.Puan 8.4
'Kadına Karşı Şiddet' Temalı Bir Farkındalık Çalışmasından Cesur Kareler
etiket
Çağdaş sanatçı ve aktivist sanatçı aleXsandro Palombo,  geçtiğimiz Dünya Kadınlar gününde harika bir farkındalık çalışmasının altına imza attı ve sosyal medya ile sanatı birleştirdi. Palombo yaptığı çağrı ile kadınlardan külotları üstüne toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete karşı mesajlar yazmalarını istedi. 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nde bu fotoğraflara bakmadan ve üstüne düşünmeden geçmeyin!
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, İzmir ve Çanakkale çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra İzmir çevreleri, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Bu sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Reklam