Görüş Bildir
Haberler
'Yarar Gördüğümüz Suriyelileri Vatandaşlığa Alacağız'

etiket 'Yarar Gördüğümüz Suriyelileri Vatandaşlığa Alacağız'

Deniz Gök
12.07.2016 - 17:26 Son Güncelleme: 12.07.2016 - 18:24

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 'Yarar gördüğümüz Suriyelileri Türk vatandaşlığına alacağız. Vatandaşlık alan Suriyeliler kendi vatandaşlarına hizmet edecek' dedi. Âlâ, Ahıska Türklerinin de vatandaşlığa alınacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Suriyeli sığınmacıların Türk vatandaşlığına alınması konusunda açıklama yaptı. 'Yarar gördüğümüz Suriyelileri Türk vatandaşlığına alacağız' diyen Âlâ, vatandaşlık alan Suriyelilerin kendi vatandaşlarına hizmet edeceklerini söyledi.

Bakan Âlâ, 'Bu politikamızı büyük bir onur ile savunuyoruz. Hiç de tereddüt göstermiyoruz' ifadesini kullandı.

Âlâ ayrıca Ahıska Türklerinin de vatandaşlığa alınacağını açıkladı.

"Kalifikasyonu yüksek olanlar var, değerlendirebiliriz"

"Kalifikasyonu yüksek olanlar var, değerlendirebiliriz"

Bayramın ilk günü Suriyeli mülteciler arasında kalifikasyonu çok yüksek insanlar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz almayalım da İngiltere'ye Kanada'ya mı gitsinler' demişti.

NATO Zirvesi dönüşünde de Suriyelilere çifte vatandaşlık verilebileceğini belirten Erdoğan 'Suriyelileri ülkemizin belli yerlerine yerleştirelim. Hatta gerekirse, TOKİ’nin elinde boş konutlar var' ifadelerini kullanmıştı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Suriyelilere vatandaşlık verilme süreciyle ilgili, 'Türkiye, onların duası ve bereketiyle dünyada ilk dörde giren bir büyüme oranına sahip. Cenabı Allah da onların bereketini veriyor' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhalefetten tepkiler

Muhalefetten tepkiler

Suriyelilere vatandaşlık konusu bugün grup toplantılarında konuşan muhalefet liderlerinin de gündemindeydi.

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'tan referandum çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu referandum çağrısı yaparak şunları söyledi:  'Sen düne kadar hep milli irade diyordun değil mi? O zaman gel kardeşim bir referandum yapalım, şu millete bir soralım, hodri meydan.' 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da referandum yapılmasını önerdi; 'Suriyelileri vatandaş yapacağız diye bir şey attı ortaya. Buna Cumhurbaşkanı karar veremez. Çok güveniyorsan kendine, referanduma götür. Halkı iknâ etmeden, milliyetçiliği kışkırtarak bu meseleyi çözemezsiniz.' dedi.

Bahçeli'den TOKİ tepkisi

Bahçeli'den TOKİ tepkisi

MHP lideri Bahçeli ise Erdoğan'ın 'Suriyelilere TOKİ'nin elindeki boş konutlar verilebilir' şeklindeki açıklamasını eleştirerek 'Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var idiyse, bu milletin asil evlatlarından bu zamana kadar niçin esirgenmiştir?' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
367
198
30
25
18
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mortal Dance

Vatandaşlığa almasının tek sebebi suriyelilerin oy deposu olması eğer gerçekten dediği gibi onlara yardım etmek ve değerlendirmek için aldığını düşünenler va... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Şu din kardeşi diye diye vatana doldurduğunuz Arapların tarih boyunca Türklere sayısız ihaneti olmuştur.Göktürklerin bilgilerini Çinlilere veren de Araplar, ... Devamını Gör

initiumnon

onlardan da pkk gibi bir örgüt bekliyoruz

Jesus Quintana

Kendi Vatanına İhanet Edenlerden Ne Yarar Gelirki...

Pasif Kullanıcı

Tükiyede savaş çıksa hemen kaçacak tiplerin böyle konuşması çok komik güldürdün !!! NOT:Kaçanların çoğu çocuk kadın veya yaşlılar Cahil herif !