Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy'deki Fikret Mualla Heykeli de Vandallıktan Nasibini Aldı...

etiket Kadıköy'deki Fikret Mualla Heykeli de Vandallıktan Nasibini Aldı...

ATKN
12.07.2016 - 13:35 Son Güncelleme: 12.07.2016 - 15:40

Sanat tarihinin en büyük isimlerinden ressam Fikret Mualla'nın anısını yaşatmak için 2012'de yapılan heykeli saldırıya uğradı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyet Sanat'tan Gökhan Karakaş'ın haberine göre ünlü ressam Fikret Mualla’nın Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndaki heykeli kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Ressamın çizdiği İstanbul resimlerinden biriyle anlatıldığı heykelin tuvalinin tekmeyle yere düşürüldüğü belirlendi. 

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çetinkaya, zarar gören kısımların yenileneceğini belirtirken sanata tahammülü olmayanların yakalanması için çalışacaklarını söyledi.

2012’de yapılan ve önceki gece saldırıya uğrayan heykel, sanatçının Kadıköy tutkusunu dile getirmek için heykeltıraş Hüseyin Yüce tarafından yapılmıştı. 

Heykeldeki Mualla’nın yaptığı en ünlü deniz manzaralı İstanbul eserlerinden birinin anlatıldığı tuval bölümü parçalandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölgede yaşayanların ihbarıyla parka gelen Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çetinkaya, saldrganların kimliğinin tespit edilip yakalanması için polisten yardım istedi. 

Tekmeyle kırıldığı anlaşılan tuval ve heykel çevresinde araştırma yapan polis ekibi, alanı gören herhangi bir güvenlik kamerası olmaması nedeniyle görgü tanıklarından yardım istedi. Kadıköy Belediyesi zabıta ekipleri de şüphelileri belirlemek için çevrede araştırma yaptı.

'Sanata saygısı ve tahammülü olmayanların yakalanmasını istiyoruz'

'Sanata saygısı ve tahammülü olmayanların yakalanmasını istiyoruz'

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çetinkaya

Başkan Yardımcısı Çetinkaya, 'Sanata saygısı ve tahammülü olmayanların yakalanmasını istiyoruz. Karakola giderek şikayetçi olduk ve Fikret Mualla’ya yapılan bu saygısızlığın bedelini ödetmek amacındayız. Kadıköy her zaman sanata saygı duyan ve sanatla iç içe yaşanların kenti olmuştur' derken, heykeltıraş Hüseyin Yüce de, 'Kimin ve neden yaptığını bilmiyorum ama Fikret Mualla gibi Türk resim sanatının önemli ismini hatırlatan esere zarar vermesi korkutucu. Büyük ressamın İstanbul’a duygularını katarak çizdiği resmi anlatmak istemiştim, yerine yenisi yapılabilir ama saldırı beni çok üzdü' değerlendirmesini yaptı.

Son olarak Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan ve Konak Kültürevi önünde sergilenen “Özgür Olmak” adlı heykele ikinci kez saldırılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
212
76
26
7
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın