Görüş Bildir
Haberler
Heykele Saldırı Sistematikleşti: ‘Özgür Olmak’ Heykeline İkinci Saldırı

etiket Heykele Saldırı Sistematikleşti: ‘Özgür Olmak’ Heykeline İkinci Saldırı

Ulaş
09.07.2016 - 12:15

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan ve Konak Kültürevi önünde sergilenen “Özgür Olmak” adlı heykele 4 gün sonra yine boyalı saldırı düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 gün önce yapılan siyah boyalı saldırının ardından, temizlenen heykele bu kez de mavi boyayla saldırıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey düzenlenen bu ikinci saldırıyı da kınadı. Bozbey, “İnsanlıktan nasibini alamamış sanata ve sanatçıya düşman olan ve bir heykele tahammülü olmayan bu zihniyeti tekrar tekrar kınıyorum. Ama biz her zaman olduğu gibi sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Geçen nisan ayında da 2011 yılında düzenlenen Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda Ukraynalı heykeltıraş Gutyrya Vyacheslav tarafından Bursa’ya armağan edilen Adem ile Havva heykeli çirkin bir saldırının hedefi olmuştu.

Heykel saldırıya uğramadan önce AKP'liler tarafından protesto edilmişti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yakın zamanda da İzmir’deki bir metro istasyonunda bulunan “Müzisyen” adlı ahşap heykel de müstehcen olduğu gerekçesiyle Serdar Kelça adlı saldırgan tarafından iki kez kırılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
288
126
36
36
16
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Bu heykeller gece 12'den sonra canlanıp bunları s...yor.Başka açıklaması yok.

Altay AKSOY

Teşekkürler size ki beni ateist olduğum tek bir güne pişman ettirmediniz. Saygılar sunarım size mümintolar. Heykel görünce o aman tanrım çoluğumuz çocuğumu... Devamını Gör

Mortal Dance

İslamdan soğumaya başladım artık. Geri zekalı akçomarlar bukadar cahil olmayı nasıl başarıyorsunuz? Çok komik, adamlar heykeli ahlak kurallarına aykırı görür... Devamını Gör