Görüş Bildir
Haberler
Caz Festivalinin Yaşam Boyu Başarı Ödülü Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran'a

Caz Festivalinin Yaşam Boyu Başarı Ödülü Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran'a

Ulaş
12.07.2016 - 18:02

23. İstanbul Caz Festivali ödül gecesinde “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran’a verildi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 19 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali’nin ödül gecesi, 11 Temmuz akşamı Avusturya Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde yapıldı. Gece, Swing UNLTD ve Uninvited Jazz Band konseriyle devam etti.

23. İstanbul Caz Festivali ödül gecesinin açılışını İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin yaptı.

Festivalde bu sene “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran’a verildi

Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran’ın plaketlerini İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin verdi.

Gece, Ergüven Başaran’ın swing klasiklerini cazla tekrar yorumlayan projesi Swing UNLTD konseri ve sonrasında sahne alan, çeşitli ülkelerden müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu swing caz grubu Uninvited Jazz Band konseriyle devam etti. 

Özdemir Erdoğan, festival kapsamında 12 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’da Uniq Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek “Özdemir Erdoğan ile Bir Caz Akşamı” başlıklı konserde, “İkinci Bahar”, “Sevdim Seni Bir Kere” gibi klasiklerin yanı sıra geçtiğimiz yıl yayımladığı Türkiye Jazz Tarihinde Işıksız Kalanlar albümünden şarkılar, caz klasikleri ve kendi eserlerinin düzenlemelerinden oluşan bir repertuar sunacak.

Özdemir Erdoğan kimdir?

Özdemir Erdoğan kimdir?

1960 yılında TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası üyesi basçı Eray Turgay’ın yönlendirmesi ile caz müziğiyle buluşan Özdemir Erdoğan, 1962-1964 yıllarında aldığı klasik gitar eğitiminin ardından kuzey ülkelerinde profesyonel müzik kariyerini geliştirdi. 1968'de ilk profesyonel orkestrasını kurdu ve yılın en iyi gitaristi ödülünü aldı.

1969'daki çalışmaları ona ilk altın plak ödülünü getirdi ve bunu birçok ödül takip etti. 1974 sonrası besteci yönüne ağırlık verdi. 1990’larda Türk müziği yorumlarıyla yine geniş kitlelere ulaştı. 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 2014’te yayımladığı Türk Caz Tarihinde Işıksız Kalanlar albümünü yayınladı.

Özdemir Erdogan'ın ödül konuşması

Ergüven Başaran kimdir?

Ergüven Başaran kimdir?

Müzik hayatına 1961 yılında başladı. Müziğe Tevfik Çelen ve Salih Durutaş'tan klarinet, Celal Bozsay'dan alto saksafon, Şerif Yüzbaşıoğlu'ndan armoni dersleri alarak başladı. 1963 yılından itibaren batı müziğinin Türkiye'de yer etmesinde büyük payı olan birçok farklı orkestrada saksafoncu olarak yer aldı. Ajda Pekkan, Nil Burak, Nazan Şoray gibi sanatçıların saksafoncusu oldu. 1982'de Süheyl Denizci'nin kurduğu TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nda görev almaya başladı ve 2002 yılına dek bu orkestradaki görevini sürdürdü. Başaran ayrıca Türkiye'de ilk defa dört saksafoncunun bir araya geldiği İstanbul Saksafon Dörtlüsü'nü kurdu.

20’yi aşkın mekanda 50’nin üzerinde konser gerçekleşecek

20’yi aşkın mekanda 50’nin üzerinde konser gerçekleşecek

23. İstanbul Caz Festivali, 25 Temmuz tarihine kadar, 20’yi aşkın mekândaki 50’nin üzerindeki konserde, aralarında Joss Stone, Branford Marsalis, Kurt Elling, Ernest Ranglin, Hugh Coltman, Cyrus Chesnut, Laura Mvula ve Roy Hargrove gibi müzisyenlerin yanı sıra Kamasi Washington, Ibeyi ve Jacob Collier gibi caz, dünya müziği ve güncel müziğin yükselen isimlerinin de yer aldığı 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak.

Festivalde bu yıl, Avrupa ve Türkiye’den caz ustalarını özel projeler etrafında buluşturan Avrupa Caz Kulubü konser serisine de devam ediyor. Aralarında Ercüment Orkut ile Marius Neset, Berke Can Özcan ile Gunnar Halle ve Erland Dahlen, Çağıl Kaya ile Airelle Besson ve Bulut Gülen ile Yuri Honing gibi işbirliklerinin bulunduğu konser serisi festival boyunca Salon’da dinleyicilerle buluşuyor. Festival bu yıl da Fenerbahçe Parkı’ndaki “Parklarda Caz” ve Kadıköy’deki “Gece Gezmesi” etkinliklerini kentin Anadolu yakasında müzikseverlere sunuyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vOLCano

"baharda kuşlar gibi" ilk bildiğim şarkısıdır... sanatçı kelimesine örnek isim.

monapizza

her evde olması lazım albumlerden "besteler ve güfteler" onundur.