Görüş Bildir
Ailesini Kefensiz Gömdüğünü Söyleyen Depremzede: 'Aç, Susuz Bekliyoruz, Patron Benim, Görüşeceğiz'
Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki depremzedelerin acı bekleyişi beşinci gününde devam ederken, depremzedeler cenazelerini kefensiz gömmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Bir depremzede, “Kendileri beni ölüme bıraktılar, ben de kendilerini vicdanına bıraktım. Ama patron benim. Patron benim, görüşeceğiz. Gelin bakalım” dedi. Ailesinden 10'dan fazla kişiyi depremde kaybeden CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ise “Lütfen ama lütfen bize ceset torbaları gönderin” demişti.
Ünlü Oyuncu Serenay Sarıkaya Yenikapı'da Depremzedeler İçin Toplanan Yardımlara Destek Verdi!
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve büyük bir yıkıma yol açan deprem sonrası birçok insanın yapmış olduğu bağış ve destekler hepimize örnek olmaya devam ediyor. Destek ve bağışların yanı sıra depremzedelere gönderilecek malzemelerin kolilenmesinde ise çok sayıda gönüllü yardım ediyor. Bu isimlerin arasında Serenay Sarıkaya'da vardı. İstanbul Yenikapı'da depremzedelere destek verdi.
Reklam
17 Yaşındaki Ela, 108'inci Saatte Kurtarıldı: İlk İsteği 'Döner' Oldu
Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan 22 yaşındaki Mustafa Şirhat, 17 yaşındaki Ela Şirhat ve 6 yaşındaki Ahmet El Musa isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında bacağı enkaz parçalarına sıkışan Ela Şirhat'ın ekiplerden ilk isteği ''döner'' oldu.
Reklam
17 Ağustos 1999 Depremi Bilançosu: Kaç Kişi Hayatını Kaybetti? Kaç Bina Yıkıldı?
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nde yaşananlar tekrar gündeme geldi. Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biri  olan Gölcük Depremi'ne dair veriler, internette araştırılmaya başlandı. 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nde kaç kişi hayatını kaybetti? Depremin büyüklüğü kaçtı? Ne kadar bina hasar aldı? İşte detaylar...
Reklam
Deprem Sonrası Korkutan Görüntü: Zeytin Tarlası İkiye Bölündü
Kahramanmaraş merkezli iki depremin 10 ilde yarattığı yıkımın boyutları her geçen gün artmaya devam ederken, son verilere göre depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 19 bin 388'e, yaralıların sayısı 77 bin 711'e çıktı. Böylelikle hayatını kaybedenlerin sayısı 17 Ağustos Büyük Marmara Depremi'nin bilançosunu geride bıraktı. Depremde en büyük hasarı alan illerden Hatay’da zeytin tarlası ikiye bölündü. 
Celal Şengör'ün Kullandığı Oklokrasi Terimi Nedir, Ne Demektir? Oklokrasi Ne Anlama Gelir?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler tüm yurdu derinden etkiledi. Tüm vatandaşlarımız deprem bölgesi için seferber oldu. Prof. Dr Celal Şengör de katıldığı televizyon programlarında deprem hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Şengör'ün bir programda 'oklokrasi' terimini kullanması ise merak konusu oldu. Oklokrasi teriminin anlamı merak edildi, araştırılmaya başlandı. Peki oklokrasi ne anlama geliyor, ne demektir?
Reklam
Galatasaray'ın 4 Yaşındaki Beşiktaşlı Minik Yağız İçin Yaptığı Paylaşım Hepimizin Gözlerini Yaşartacak
Yaşadığımız bu felaket günlerinde ufak da olsa güzel şeylere tutunmaya çalışıyoruz. Deprem enkazından çıkan her can gözlerimizi yaşartıyor, gün içerisinde farklı duyguları aynı anda yaşıyoruz. 4 yaşındaki Beşiktaş taraftarı minik Yağız enkaz altından annesiyle birlikte kurtarıldı. O anları Beşiktaş paylaşmıştı. Galatasaray ise Beşiktaş'ın paylaşımını alıntılayarak hepimizin gözlerini doldurdu.
Reklam
Kimi Yorgan Kimi Odun Taşıdı: Bükülen Bellerine Rağmen Depremzedelere Yardım Taşıyan Teyzeler Ağlattı
Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardım görüntüleri bir yandan içimizi dağlayan deprem felaketiyle hüzünlenirken, gözlerimizden umut gözyaşları akmasına neden oluyor. El ele veren vatandaşlarımızın görüntüleri bu soğukta bir nebze de olsa içimizi ısıtıyor. Bu görüntülere eklenen Nene Hatun ruhlu teyzelerimiz ise içimizde 'kurban olduğum' efekti yaratıyor.
Reklam