Görüş Bildir
14 Şubat Salı İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
Soğuk hava dalgasının etkili olduğu Şubat ayında İstanbul'da baraj doluluk oranları artıyor. Yağışların başlamasıyla barajlardaki su seviyesinde az da olsa artış yaşanıyor. Ancak İstanbul'a su sağlayan 10 barajda doluluk oranlarını incelediğimizde: Su seviyelerinin hâlâ kritik seviyede olduğunu görüyoruz. Kimi barajlardaki doluluk oranı alarm veriyor! Baraj doluluk oranı Kazandere'de yüzde 5'in, Pabuçdere'de ise yüzde 10'un altında seyrediyor. Bu durum vatandaşların kuraklık endişesi yaşamasına neden oluyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 14 Şubat Salı gününe ait doluluk oranları... Peki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
14 Şubat Salı Güncel Akaryakıt Fiyatları: Brent Petrol, LPG, Motorin, Benzin Fiyatı Ne Kadar Oldu?
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkemizde milli yas ilan edilmiş, planlanan akaryakıt zamları iptal edilmişti. Ancak bugün akaryakıta çifte zam geldi. Benzin ve motorin grubuna aynı anda gelen zam ile değişen fiyatlar pompaya yansıdı. Peki, Bugün Brent petrol, LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar oldu? İşte, 14 Şubat Salı günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları.
Reklam
Reklam
Deprem Nedeniyle Refakatsiz Kalan 1362 Çocuk Ne Durumda?
Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası refakatsiz olan 1362 çocuğun bakanlık sistemine kaydedildiği açıklandı. Depremin dokuzuncu gününde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz altından çıkarılan çocukların ve bebeklerin kaçırıldığı iddiaları gündeme geldi.
198 Saat Sonra Kurtarıldılar: Hala Umut Var
Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem, birçok kentte yıkama neden oldu. Özellikle depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta çok fazla ev yıkıldı. Bölgede bazı yerlerde enkaz kaldırma çalışmaları yapılırken, Kahramanmaraş’ta 198 saat sonra mucize gerçekleşti.
Yardıma Laf Eden de Gördük! "Para Yok Diyordunuz Şimdi Tır Tır Yardım Gönderiyorsunuz" Diyen Kişi Tepki Çekti
Türkiye'nin deprem felaketiyle yeniden tek yürek olması birilerini neden rahatsız eder anlamış değiliz. 'Böyle zamanda siyaset olmaz' diyenlerin de sadece siyaset yaptığını görmek, enkaz altından on binlerce kişi halen çıkarılamamışken, içimizi acıtıyor. Sosyal medyada da bir kullanıcının ekonomik kriz üzerinden depremzedeler gönderilen yardımları konu alması tepki topladı.
Reklam
Yeni Akit Deprem Bölgesinde Günlerce Yardıma Katılan İsrail Ekibi İçin Yaptığı Manşetle İnsanlıktan Soğuttu
Ülkemizde yaşanan ve birçok ili etkileyen deprem felaketinin 8. gününü geride bıraktık. 8 gün boyunca arama kurtarma çalışmaları canla başla devam ederken bu çalışmalara birçok ülkeden destek geldi ve yabancı ekipler ülkemizi yalnız bırakmadı. Kurtarılan canlar ve yaşanan gelişmeler dakika dakika haberlerde yerini aldı. Yaptığı manşetler ile halkın tepkisini çeken Yeni Akit gazetesinin İsrailli arama kurtarma ekipleri için yaptığı manşet ise olumsuz tepkilere neden oldu. Haberin detaylarına gelin birlikte bakalım 👇
Yüreğimizdeki Yangın Sürerken Bir de Yalanlarla Uğraşıyoruz! Deprem Bölgesinden Gelen Bilgilerin Kaçı Doğru?
Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız büyük acıdan sonra sosyal medyada viral olan, haber sitelerinde ve hatta gazetelerde kendine yer bulmuş bazı haberler gerçeği yansıtmıyor ancak ilk etapta hepimiz bunun tersi olduğunu düşünüyoruz. Gelin deprem gündemimizi meşgul eden bu haberler neymiş ve işin aslı nasılmış hep birlikte öğrenelim.Kaynak: Teyit.org
Reklam
Tahliye Kısa Sürdü: Ünsal Ban Yeniden Tutuklandı
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in rüşvet ağı iddialarında ismi geçen AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Eski Rektörü Ünsal Ban, geçtiğimiz Eylül ayında tutuklanmıştı. Ünsal Ban, dün tutuklu bulunduğu dosyadan tahliye edildi. Ancak hakkında açılan başka bir dosyadan gözaltına alınarak yeniden tutuklandığı ortaya çıktı.
Reklam
14 Şubat Salı AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi: Nerede Deprem Oldu?
Türkiye, yaşadığı büyük afetin ilk haftasını geride bıraktı. 6 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen Kahramanmaraş depreminin ardından ilk 8 gün geride kaldı. Yıkıcı afetin meydana gelmesini sağlayan iki fay hattı üzerindeki illerde, artçı sarsıntılar devam ediyor. Vatandaşlar yaşanan son depremleri yakından takip ediyor. Peki bugün deprem oldu mu, nerede oldu? İşte 14 Şubat Salı son depremler sayfası...
Reklam