Görüş Bildir
Volkan Demirel Depremzede Çocuklarla Konuşurken Gözyaşlarını Tutamadı
Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, yardım çalışmalarına devam ediyor. Depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenen Volkan Demirel, aileler ve çocukların konaklamaları için de vesile oldu.Oradaki çocuklarla telefonla görüntülü konuşan Volkan Demirel, 'Ben buradayım merak etmesinler. Elimden geldiğince herkese yardım etmeye çalışıyorum. Kendinize iyi bakın' ifadelerini kullandı. Demirel konuşması sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.
AÖF Sınavları Online mı, Yoksa Yüz Yüze mi Gerçekleşecek? Bahar Dönemi AÖF Sınav Takvimi Belli Oldu mu?
YÖK tarafından alınan üniversitelerde uzaktan eğitim ve öğretim kararının ardından binlerce öğrenci akademik takvimlerde yaşanacak değişiklikleri merak etmeye başladı. AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerinin ne kadar süreceği, bahar dönemi başlangıç tarihi ve sınav takviminin ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizde binlerce vatadandaşımızın hayatını kaybettiği depremin ardından bölgede yer alan öğrencilerin hangi sınav merkezlerinde sınava gireceği konusu da tartışılmaya başlandı. Bu durumda pandemi döneminde olduğu gibi 'Online sınavlar geri mi geliyor?' sorusu akıllara geldi. Peki, AÖF sınavları online mı, yoksa yüz yüze mi gerçekleşecek? İşte detaylar...
Meksika'dan Deprem Bölgesine Gelen Arama Kurtarma Köpeği Proteo Neden Öldü?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki yıkıcı deprem tam 10 ili enkaz yığınına çevirdi. Sayısız binanın yerle bir olması nedeniyle binlerce kişi enkaz altında kaldı. Tüm Türkiye'nin tek yürek olduğu bu acılı günlerde birçok ülke de yardım etmek için seferber oldu. Bu ülkelerde biri de Meksika oldu. 140 kişilik bir ekiple birlikte 14 arama kurtarma köpeği de deprem bölgesine geldi. Bu köpeklerden biri olan Proteo hayatını kaybetti. Peki Proteo neden öldü?
Reklam
Reklam
İnşaat Süresince İmza Atan Çok: Depremde Yaptıkları Evler Yıkılınca Tutuklanan Müteahhitlere Kim İzin Verdi?
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye'nin fay hatları üzerinde olduğunu hatırlatırken, yıkımın büyük olması gerçeklerle yüzleşmek gerektiğini gösteriyor. Her depremden sonra olduğu gibi binaları yapan müteahhitlerin tutuklanması başladı. Peki fay hattı üzerine verilen imar izinleri, müteahhitleri denetlemesi gerekenler, bu inşaatta çalışırken yapılanlara şahit olanlar?
Ajax Depremzedeler İçin Tasarlanan Kaptanlık Bandını Takmadı
Futbol dünyası Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketi için yardım etmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Hollanda Ligi'ndeki tüm takımlar bu hafta oynadıkları mücadelelerde Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için sahaya özel olarak hazırlanan pazubantlarla sahaya çıktı. Pazubandını takmayan tek isim ise Ajax takım kaptanı Dusan Tadic oldu.
Bolu'daki Şato Villaların Sahibi 'Depremzedelere Açılsın' Talebine İlk Kez Yanıt Verdi
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yapılan ve yapım aşaması boyunca dillerden düşmeyen şato villalar, Türkiye'yi sarsan büyük afet sonrası yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada gündem olan şato villaların afetzedelere tahsis edilmesi ile ilgili paylaşımlar yapılmaya başlandı. Şato evleri yapan firmanın yönetim kurulu başkanı Mehmet Yerdelen, konu hakkında açıklama yaptı. Bu durumun mümkün olmayacağına değindi..
Reklam
Radye Temel Nedir, Avantajları Nelerdir? Radye Temel Depreme Dayanıklı mıdır?
Son günlerde ülkemizde yaşadığımız korkunç depremler, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu depremlerden sonra birçok ev ve iş yerlerimizin depreme uygun inşa edilmediğini gördük. Halbuki deprem yönetmeliklerine uygun binalar inşa edildiği takdirde depremi en az can ve mal kaybıyla atlatmak mümkün. Depreme uygun binalar inşa etmek için hem kaliteli ve yeterli malzeme kullanılması hem de yapının sağlam bir temel üzerine inşa edilmesi gerekiyor. Bu noktada bina temelinde öne çıkan bazı teknikler oluyor. Bunlardan bir tanesi de 'radye temel' adı verilen teknik. Peki radye temel nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir? Radye temel depreme dayanıklı mıdır?
Haluk Levent Kendisini Hedef Alan Devlet Bahçeli'ye Jet Hızıyla Cevap Verdi!
etiket
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce vatandaşımızı kaybettik. Felaketi yaşadığımız bu günlerde ise Devlet Bahçeli, ortalıklarda gözükmemişti. Bahçeli bugün grup toplantısında günler sonra ilk kez konuştu. Bahçeli, yaptığı konuşmada sert bir şekilde Oğuzhan Uğur ve Haluk Levent'i hedef aldı. Ardından ise Haluk Levent jet hızıyla Bahçeli'ye yanıt verdi.
Bu Nasıl Kader? Kahramanmaraş Depreminden Kurtulan Vatandaş Yangında Hayatını Kaybetti
Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki depremin etkisi oldukça yıkıcı oldu. AFAD tarafından açıklanan son verilere göre yaşanan felaket yüzünden 31 bin 643 kişi hayatını kaybetti. 10 ili enkaz yığınına çeviren depremlerde sayısız bina ya yıkıldı ya da yerle bir oldu. Depremzedelerin birçoğu yaşadığı şehri terk etmeye başladı. Necip Çakmak, Hatay'daki evinin hasar görmesinin ardından Kütahya'da kızının yanına gitti. Depremden kurtulan Çakmak binada çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybetti.
Reklam
Bahçeli Günler Sonra İlk Kez Konuştu! BaBalaTV ve Ahbap'ı Hedef Aldı
etiket
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 31 bin 643 kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına neden oldu. Tüm siyasiler bölgede yaşananlarla ilgili fikirlerini belirtirken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tavrı merak konusu olmuştu. Bahçeli bugün grup toplantısında konuştu. Yardım sıkıntıları yaşandığı yönündeki iddiaları 'karalama kampanyası' olarak değerlendiren Bahçeli, 'Devletin yetişemediği ne vardır ki Ahbapcılar ve Babalacılar kanat çırpmaktadır?' sözleriyle Oğuzhan Uğur ve Haluk Levent'i hedef aldı.
Reklam
Depremde Hayatını Kaybeden Sevdiklerine Veda Eden İnsanların Yüreklerimizi Dağlayan Paylaşımları
Kahramanmaraş merkezli depremde binlerce vatandaşımız ne yazık ki hayatını kaybetti ve binlercesi de enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Aileler yok oldu, anne, baba, kardeş, sevgili, nişanlı, eş, arkadaşlar toprak oldu. Sevdiklerini kaybeden vatandaşlarımızın da feryatları hepimizi gözyaşlarına boğdu. Nişanlısını, sevgilisini, eşini kaybeden bazı insanlar yaptıkları veda paylaşımlarıyla da yüreklerimizi dağladı.
Depremde Yaşamını Yitiren Yakınlarına Attıkları İletilmeyen Mesajları Paylaşarak Hepimizi Kahreden Kişiler
6 Şubat günü sabaha karşı gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli deprem ile hep birlikte bir felakete uyandık. Depremin üzerinden geçen 8 günle birlikte arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.Bir taraftan enkazdan sağ kurtulan vatandaşlar için sevinirken, diğer taraftan yaşamını yitiren kişiler için hepimiz kahroluyoruz. Twitter'da bir kişi depremde hayatını kaybeden babasına attığı, iletilmeyen mesajı paylaşarak hepimizin gözlerini doldurdu...
Kader Değil, Cinayet: Çöken Binanın Harcından Deniz Kumu ve Midye Kabukları Çıktı
Depremin dokuzuncu gününde arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli İzmit Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinin (İZBAK), Hatay Kırıkhan'da çalıştıkları enkazda, çöken binanın harcından deniz kumu ve midye kabukları çıktı.  İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ''Bu bir cinayet, başka bir şey değil. İnsan hayatına göz göre göre kasıttır bu. Her yer midye kabuğu, deniz kumu. Beton ufalanıyor resmen. Hep deniyor ya hani ‘deprem öldürmez, bina öldürür’ işte somut gerçeği'' dedi.
Reklam