Ay'a Gidecek İlk Turistle Tanışın: Elon Musk'ın Omuzlarında Takdim Ettiği Japon Girişimci Yusaku Maezawa Kimdir?

Ay'a gidecek ilk turistle tanıştık, kendisi halihazırda dünya turizminin bel kemiğini oluşturan Japonya'dan meşhur bir girişimci olacak.

Şimdilerde telaffuz etmek dahi zor olsa da yakın gelecekte sık sık işiteceğimiz Yusaku Maezawa adı bize ne ifade etmeli? 

(Ve Elon Musk'ın omzunda ne işi var?)

Elon Musk, SpaceX adına merakla beklenen basın toplantısını dün gerçekleştirdi ve firmasının Ay'a göndereceği ilk turisti tanıttı.

Sonucunun bir felakete dönüşme ihtimalinden dolayı endişe yaratan bu seyahatlere dair korkular tipik bir yenilikten çekinme güdüsünden ibaret olabilir. Bunu yaşamadan görmek pek mümkün görünmüyor.

Hele ki sır gibi saklanan bir projeden bahsediyorsak...

SpaceX'in kullanmaya devam ettiği roketlerinden farklı olduğu bilinen BFR, bu yolculuğu gerçekleştirecek taşıt olacak.

Nihai amacı Mars'a olan seyahatleri gerçekleştirmek olan bu 'taşıt', dünyanın dışında kolonizasyonun da ilk adımı olarak görülüyor. Bu özelliğiyle devrimsel bir etki yaratacağı kesin.

Bu soruları biraz ertelersek, 18 Eylül'de Elon Musk Ay'a gidecek ilk turisti açıklamak için basın mensuplarının karşısındaydı.

Musk açıklamasından hemen evvel insanlığın olabildiğince çok gezegende yaşamını sürdürmesini istediğini açıkladı ki, Dünya'ya olan bu yıkıcı yaklaşımımızı bir evren ölçeğine genişletmek pek faydalı bir deneyim olur mu, bu sorunun yanıtına sahip değiliz.

2023 yılında gezegenlerle aramızdaki mesafeyi kısaltacak bu ilk yolculukta Japon girişimci Yusaku Maezawa, şanslı kişi olarak duyuruldu.

42 yaşındaki Maezawa aslında hayli ünlü bir girişimci, yani herhangi bir 'şanslı katılımcı' değil. Forbes listelerine giren serveti 3 milyar dolara yakın.

Maezawa, Japonya'nın önde gelen moda markalarından Zozotown'ın kurucusu ve sahibi. Modaya ve sanata düşkünlüğü Musk'ın dikkatini çekmiş olacak ki bu Ay seyahati için onun çılgın bir projesi de var.

Aslında Meazawa için Ay yolculuğu bir yolculuktan ziyade bir sanat projesi. İsmi bile var: #dearMoon

5 yıl sonraki bu yolculuğu gerçekleştirecek tüm koltukları da satın alan girişimci, proje dahilinde kendisiyle beraber 8 sanatçıyı da Ay'a götürecek. Maezawa bu sanatçılar arasında fotoğrafçı, ressam, dansçı, müzisyen, mimar, heykeltraş, yönetmen ve moda tasarımcısı olacağını söylüyor.

Projeye göre tüm bu sanatçılar Ay'a yapılacak seyahat boyunca ve dönüşte ürettikleri eserleri döndüklerinde sergileyecek.

Yani tarihte ilk olarak Ay'da oluşturulacak sanat eserlerini görebileceğiz. Bu proje için girişimcinin SpaceX'e ödediği meblağ telaffuz edilmese de Musk dudak uçuklatacak bir miktar ödendiğini söylüyor.

Hem de nakit.

Bir sanat tutkunu olarak bilinen Maezawa için bu ödemelerin pek bir önemi yok...

Zira geçen yıl Jean-Michel Basquiat'ın 1982 yılında çizdiği, yukarıdaki tabloyu 110 milyon dolar ödeyerek satın almıştı.

Sonuçta o bir sanat koleksiyoneri.

106 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğindeki BFR isimli roket yakında bir sanat projesine sahne olacak.

2019'da bu seyahatin projeksiyonuna, ardından yer testlerine başlanacak ve 2023'te bu merak uyandıran seyahati canlı izleme fırsatı yakalayacağız.

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
YORUMLAR
20.09.2018

ne var lan bu 2023'de bizim bilmediğimiz.

20.09.2018

2023 de Dağların arkasından laiklik elden gidiyeeaaah diye koşarak inen o dede ve ekürileri çıkıcak ortaya dünyayı ele geçiricek cüceler :/

20.09.2018

Ulan bir tablo 110 Milyon $ eder mi hep merak etmişimdir... Sanat dersin anlarım ama bu tablodan hiç anlam çıkaramadım... :S

22.09.2018

(Bir düzeltme için kayıt oldum) BFR 2018 tasarımının uzunluğu 118 metredir. 106 metre olan 2 delta kanadı olan 2017 tasarımıydı.

TÜM YORUMLARI OKU (7)