Görüş Bildir
Haberler
Yurtdışı Eğitim: En Popüler 25 Erasmus Üniversitesi

Yurtdışı Eğitim: En Popüler 25 Erasmus Üniversitesi

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 17:12 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 18:14

Yurtdışı Eğitim: En Popüler 25 Erasmus Üniversitesi

Üniversite hayatının en renkli ve macera dolu deneyimini yaşayabileceğin Erasmus Programı’na katılmaya karar verdin. Hangi ülkeyi ve üniversiteyi seçeceğin konusunda kesin bir karar vermeden önce, 2010-2011 öğretim yılında, Erasmus Programı ile en fazla öğrenci kabul eden 25 üniversiteyi incelemek daha rahat karar almana yardımcı olabilir:

1. Granada Üniversitesi, İspanya

1531 yılında kurulan Granada Üniversitesi, Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasında yer alıyor. 2007 yılında Erasmus Programı’nın Altın Yıldız ödülünü alan üniversitenin öğrencilerinin %13’ünü uluslararası öğrenciler oluşturuyor.

2. Valencia Üniversitesi, İspanya

500 yıldan uzun bir tarihi olan Valencia Üniversitesi, İspanya’nın en iyi üniversitelerinden biri. Üniversite dünyada Çin Dili ve Kültürü alanında en iyi eğitimi veren ilk 10 üniversite içinde yer alıyor.

3. Madrid Compultense Üniversitesi, İspanya

Tarihi 1293 yılına dayanan üniversitede Biyoloji Bilimleri, Odontoloji ve Tekstil gibi alanlarda çok sayıda müze bulunuyor. Madrid Complutense Üniversitesi’nin mezunları arasında bilim tarihçisi ve matematikçi Julio Rey Pastor de yer alıyor.

4. Bologna Üniversitesi, İtalya

Dünya’nın en eski üniversitesi olarak kabul edilen Bologna Üniversitesi, Andrea Alciato, Scipione del Ferro, Ludovico Ravioli ve Vittorio Bigari gibi ileri gelen akademisyenleri ile ünlü. Ayrıca üniversitenin öğrencileri arasında Dante Alighieri, Erasmo da Rotterdam ve Nicolaus Copernicus yer alıyor.

5. Sevilla Üniversitesi, İspanya

Mottosu Eşitlik, Özgürlük, adalet ve Çoğulculuk olan Sevilla Üniversitesi, 1505 yılında kurulmuş. Felipe Gonzalez, Alfonso Guera ve Luis Cernuda gibi ünlü kişilerin mezun olduğu üniversitenin 750.000’i aşkın kütüphane kaynağı bulunuyor.

6. Valencia Politeknik Üniversitesi, İspanya

Bilim ve teknoloji ağırlıklı eğitim veren üniversite, 1971 yılında kurulmuş. Kültürel, sanatsal ve sosyal aktiviteleri ile dikkat çeken üniversitede, 70’ten fazla branşta faaliyet gösteren takım ve spor kulübü yer alıyor.

7. Salamanca Üniversitesi, İspanya

Cervantes’in de öğrencileri arasında bulunduğu üniversite, Avrupa’da üniversite adı ile kurulmuş ilk kurum olma özelliği taşıyor. Ayrıca İspanya’nın en eski, Avrupa’nın en eski üçüncü üniversitesi olan Salamanca Üniversitesi’nin 900.000’den fazla basılı kitap kaynağı bulunuyor.

8. Kopenhag Üniversitesi, Danimarka

530 yıldan uzun bir tarihi olan Kopenhag Üniversitesi, Niels Finsen, Aage Bohr ve Niels K. Jerne gibi Nobel Ödülü kazanan 8 bilim insanının araştırmalarını yürüttüğü üniversite olarak dikkat çekiyor.

9. Roma Sapienza Üniversitesi, İtalya

Roma’daki 3 üniversite içinde en eski üniversite olma özelliği taşıyan Roma Spienza Üniversitesi, 1303 yılında kurulmuş. Botanik Bahçesi ile ünlü olan üniversitenin öğrencileri arasında Nobel Ödülü sahibi Emilio Gino Segre ve Enrico Fermi ile Daniel Bovet ve Bernardo Bertulucci yer alıyor.

10. Barcelona Özerk Üniversitesi, İspanya

1968 yılında kurulan üniversite, renkli kampüs hayatı ve sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile dikkat çekiyor. Ayrıca üniversitede öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri workshoplar düzenleniyor.

11. Prag Charles Üniversitesi, Çek Cumhuriyeti

Orta Avrupa’nın ilk üniversitesi olarak 1348 yılında kurulan Charles Üniversitesi’nin akademisyenleri arasında Vojtech Jarnic, Alois Musil ve Jan Patoca gibi ileri gelen bilim insanları yer alıyor. Ayrıca üniversite sahip olduğu tarihi binalar ve eserler ile dikkat çekiyor.

12. Floransa Üniversitesi, İtalya

1321 yılında kurulan Floransa Üniversitesi, İtalya’nın en eski ve en büyük üniversitelerinden biri. İtalya başkanı Alessandro Pertini, astrofizikçi Margherita Hack ve şair Mario Luzi gibi ünlü kişilerin mezun olduğu üniversitenin bünyesinde Leonardo da Vinci’nin anatomi çalışmalarını yürüttüğü Santa Maria Nuova Hastanesi de yer alıyor.

13. Barcelona Üniversitesi, İspanya

2010 yılında URAP Sıralamasında 83. sırada yer alan üniversitenin 4 kampüsü bulunuyor. Richard Arnold Epstein, Annabel Cervantes ve Manuel Cardona gibi ünlü kişilerin mezun olduğu üniversite, 2 milyondan fazla basılı kitap kaynağı ile dikkat çekiyor.

14. Berlin Özgür Üniversitesi, Almanya

1948 yılında kurulan üniversite, Berlin’de bulunan en büyük araştırma üniversitesi olma özelliği taşıyor. Berlin Özgür Üniversitesi ağırlıklı olarak beşeri ve sosyal bilimlerin yanı sıra sağlık ve doğa bilimleri alanlarında verdiği eğitim ile dikkat çekiyor.

15. Kraliyet Teknik Üniversitesi, İsveç

1827 yılında kurulan Kraliyet Teknik Üniversitesi, ülkenin en büyük ve en eski teknik üniversitesi olmasının yanı sıra teknoloji alanında İskandinavya’nın en büyük yükseköğrenim kurumu olarak dikkat çekiyor. Ayrıca üniversitenin mezunları arasında Joe Armstrong, Carl Daniel Ekman ve Christer Fuglesang gibi ileri gelen bilim insanları yer alıyor.

16. Viyana Üniversitesi, Avusturya

Avusturya’nın en büyük üniversitesi olan Viyana Üniversitesi, 1365 yılında kurulmuş. 50’ye yakın enstitüsü bulunan üniversitenin mezunları arasında Kurt Adler, Sigmund Freud, Edmund Husserl, Arthur Koestler, Gustav Mahler, Gregor Mendel, Karl Popper ve Stefan Zweig gibi ünlü bilim insanları ve araştırmacılar yer alıyor. Bunun yanı sıra ülkenin en büyük kütüphanesine sahip olan üniversitenin 6 milyondan fazla kitap kaynağı bulunuyor.

17. Alicante Üniversitesi, İspanya

Sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile dikkat çeken üniversite, 1979 yılında kuruldu. Üniversite coğrafi konumu sebebiyle öğrencilere çok sayıda aktivite seçeneği sunması ile isminden söz ettiriyor.

18. Ljubljana Üniversitesi, Slovenya

1810 yılına dayanan tarihi ile ülkenin en eski ve en büyük üniversitesi olan Ljubljana Üniversitesi, bugünkü haline 1919 yılında geldi. İki kütüphanesi bulunan üniversite 1 milyonu aşkın basılı kitap kaynağı ile dikkat çekiyor.

19. Linköping Üniversitesi, İsveç

1967 yılında kurulan ve 1975 yılında bugünkü halini alan üniversite, ülkede bulunan 2 bilim parkı ile işbirliği yapıyor. Üç kampüsü olan üniversite, ülkenin en büyük yükseköğrenim kurumlarından biri olarak dikkat çekiyor.

20. Madrid Özerk Üniversitesi, İspanya

1968 yılında kurulan Madrid Özerk Üniversitesi, İspanya’nın önde gelen pek çok politikacısının mezun olduğu üniversite olarak dikkat çekiyor. Renkli ve hareketli bir kampüs hayatına sahip olan üniversitenin Cantoblanco Kampüsü’nün üçte birini bahçeler ve yeşil alanlar oluşturuyor.

21. Via Üniversitesi, Danimarka

2008 yılında kurulan üniversite, Danimarka’nın en büyük üçüncü yükseköğrenim kurumu olarak dikkat çekiyor. Üniversitede lisans programlarının yanı sıra ön lisans programları da bulunuyor.

22. Lund Üniversitesi, İsveç

Avrupa’nın en eski üniversitelerinden biri olan Lund Üniversitesi, 1666 yılında kurulmuş. İskandinavya’nın en büyük araştırma ve eğitim kurumlarından biri olan üniversitenin öğrencileri ve akademisyenleri arasında V. Walfrid Ekman, Arvid Carlsson ve Marcel Riesz gibi ünlü bilim insanları bulunuyor.

23. Katalunya Politeknik Üniversitesi, İspanya

1971 yılında kurulan üniversite, Katalunya Bölgesi’nin en büyük mühendislik üniversitesi. Ayrıca üniversitede matematik ve mimarlık gibi çeşitli alanlarda da eğitim veriliyor. 2012 yılı, QS Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 77. sırada yer alan üniversite, aynı sıralamada mühendislik ve teknoloji alanında İspanya’daki üniversiteler içinde birinci sırada yer aldı.

24. Zaragoza Üniversitesi, İspanya

1542 yılında kurulan üniversite, İspanya’nın en eski üniversitelerinden biri. Üniversitede lisans programlarının yanı sıra ön lisans programları da bulunuyor.

25. İpsala Üniversitesi, İsveç

1477’de kurulan üniversite, ülkenin en eski üniversitelerinden biri. Magnus Gabriel De la Gardie, Hans Blix ve Anna Lindh gibi Nobel Ödülü sahibi bilim insanlarının ve pek çok politikacının mezun olduğu üniversite, 5 milyondan fazla basılı kitap kaynağına sahip.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0