Görüş Bildir
Haberler
Yoğun Haftada Merkez Bankalarından Kritik Veriler Gelecek: Hafta Boyunca Piyasalarda Neler İzlenecek?

Yoğun Haftada Merkez Bankalarından Kritik Veriler Gelecek: Hafta Boyunca Piyasalarda Neler İzlenecek?

Piyasaları veri ve gündem bakımından oldukça yoğun bir hafta bekliyor.

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) faiz kararı, bütçe rakamları ve Hazine ihaleleri öne çıkacak.

Yurt dışında Çin ve İngiltere'de tüketici ve üretici enflasyonu, Japonya'da tüketici, ABD'de ise üretici enflasyonunun yanı sıra, ABD Merkez Bankası(Fed) tutanakları yakından takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Şubat Pazartesi günü piyasada hangi veriler izlenecek?

14 Şubat Pazartesi günü piyasada hangi veriler izlenecek?

Yurt İçi Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iki ihale birden düzenleyecek. 2 Yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ile 3 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil yeniden piyasaya sunulacak. Bir önceki ihalelerde ortalama faizler 2 yıllıkta yüzde 23,25, TÜFE'ye endekslide yüzde 3,04 seviyesinde oluşmuştu.

Yurt Dışı Gündem

Yeni Zelanda'dan gelecek verilerle piyasalar güne başlayacak. Hizmet sektörü performans endeksi (PSI) (00.30) ve gıda fiyatları endeksi (00.45) verileri yayımlanacak.

Avustralya Merkez Bankası(RBA), 1 Şubat tarihli Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarını açıklayacak (03.30).

Tayland'ın 2021 yılı son çeyrek dönemine ilişkin GSYH rakamları açıklanacak. Ülkede bir önceki dönemde GSYH dönemsel yüzde 1,1, yıllık yüzde 0,3 daralmıştı.

Hindistan'da ağırlıklı olarak enflasyon için baz alınan toptan fiyatlar endeksi Ocak ayı rakamları açıklanacak. Toptan fiyatlar bir önceki ay yıllık yüzde 13,56 artış göstermişti (09.30). Tüketici fiyatları verisi de daha ilerleyen saatlerde yayımlanacak. Aralık ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 0,36 azalırken, yıllık yüzde 5,59 artış göstermişti (15.00).

İsviçre'de, Ocak ayına ilişkin üretici ve ithal fiyatları açıklanacak (10.30). 

Çekya ve Slovakya enflasyon rakamları aynı saatte ekranlara düşecek (11.00).

Günün en önemli verisi Euro Bölgesi için Aralık ayı sanayi üretimi rakamları olacak. Sanayi üretimi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarken, geçen yıl aynı aya göre yüzde 1,5 düşüş göstermişti (13.00).

Polonya ve Ukrayna dış ticaret rakamları da takvimde yer alıyor.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Parlamentosu'nda ECB'nin '2020 Yıllık Raporu' hakkında sunum yapacak (19.00).

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'yı ziyaret edecek.

Amerika piyasalarında önemli bir veri bulunmuyor. Her hafta olduğu gibi Brezilya Merkez Bankası(COPOM) haftalık anket sonuçları yayımlanacak (14.25).

ABD'de 13 ve 26 haftalık bono ihaleleri gerçekleştirilecek (19.30).

15 Şubat Salı günü piyasada hangi veriler izlenecek?

15 Şubat Salı günü piyasada hangi veriler izlenecek?

Yurt İçi Gündem

TÜİK, 2021 yılının son çeyrek dönemine ilişkin işgücü verilerini açıklayacak (10.00). Bir önceki çeyrek dönemde mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı yüzde 11,7 olarak açıklanmıştı.

TÜİK'in aynı saat duyuracağı diğer veriler tarım ürünleri üretici fiyatları ve ücretli çalışan istatistikleri olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ocak ayına ilişkin merkezi yönetim bütçe rakamlarını yayımlayacak (11.00).

Hazine 11 ay vadeli bonoyu yeniden piyasaya sunarken, 2 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek.

Yurt Dışı Gündem

Asya piyasaları önemli bir veriyle güne başlayacak; Japonya'dan 2021 yılının son çeyreğine ilişkin GSYH rakamları açıklanacak. Japonya'da yılın üçüncü çeyrek döneminde GSYH bir önceki döneme göre yüzde 0,9, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 3,6 daralmıştı (02.50).

Avustralya Merkez Bankası(RBA), 1 Şubat tarihli Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarını açıklayacak (03.30).

Japonya 5 yıllık tahvil ihalesine çıkacak (06.30).

Yine Japonya'dan Aralık ayına ilişkin sanayi üretimi verilerinin nihai rakamları gelecek. Öncü verilerle sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,0 azalırken, geçen yıl aynı aya göre yüzde 2,7 artış göstermişti (07.30).

Hollanda'dan gelecek dış ticaret verileri (08.30) ile güne başlayacak Avrupa piyasalarında yoğun bir veri akışı yaşanacak.

Finlandiya (09.00), Romanya (10.00), Macaristan, Slovenya (11.00), Hollanda (11.30), Polonya (12.00) ve Euro Bölgesi (13.00) 2021 yılı son çeyrek GSYH rakamları piyasalar tarafından takip edilecek. Euro Bölgesi için gelecek olan veri ikinci tahmin olacak. İlk tahminde GSYH dönemsel yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,6 olarak açıklanmıştı.

İngiltere'den Aralık ayına ilişkin işgücü rakamları açıklanacak. Ülkede işsizlik oranı Kasım ayı verileriyle yüzde 4,1 seviyesinde bulunuyor (10.00).

İspanya'da Ocak ayı final tüketici fiyatları verileri ile Aralık ayı konut satışları rakamları takip edilecek (11.00).

Euro Bölgesi'nde GSYH dışında Aralık ayı dış ticaret rakamları ile dördüncü çeyrek istihdam rakamları da izlenecek (13.00).

Günün en önemli verilerinden biri de Almanya'dan gelecek. Almanya'da Şubat ayına ilişkin ZEW ekonomik beklenti ve cari endeksi rakamları açıklanacak. Ocak ayında beklenti endeksi 51,7, cari endeksi -10,2 seviyesinde gelmişti (13.00).

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Moskova'da bir araya gelecek.

Avrupa piyasalarında olduğu gibi ABD'de de piyasaları bekleyen önemli bir veri bulunuyor. 2022 yılının ilk ayına ilişkin üretici fiyatları açıklanacak. Üretici fiyatları Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2, geçen yıl aynı aya göre yüzde 9,7 artış göstermişti (16.30).

Aynı saatte New York Fed imalat endeksi de açıklanacak. Endeks en son -0,7 ile negatif bölgeye geçmişti.

Arjantin'in Ocak ayına ilişkin enflasyon rakamları da takvimde yer alıyor. Tüketici fiyatları Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,8, geçen yıl aynı aya göre yüzde 50,9 yukarı gelmişti (22.00).

Günün son verisi ise ABD'nin Aralık ayına ilişkin sermaye hareketleri olacak (00.00).

16 Şubat Çarşamba günü piyasada hangi veriler izlenecek?

16 Şubat Çarşamba günü piyasada hangi veriler izlenecek?

Yurt İçi Gündem

Bloomberg HT tüketici güven endeksi, yurt içinde günün ilk verisi olacak (09.55).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini yayımlayacak (10.00).

TCMB'den günün ikinci verisi konut fiyat endeksi rakamları olacak. TCMB, 2021 yılının Aralık ayına ilişkin konut fiyatları verilerini duyuracak. Konut fiyatları Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 9,0, geçen yıl aynı aya göre yüzde 50,5 artış göstermişti (14.30).

Yurt Dışı Gündem

Güney Kore'den gelecek işsizlik oranı (02.30) verisinin ardından, Asya piyasalarında günün en önemli verisi ekranlara düşecek. Çin'in Ocak ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyatları rakamları açıklanacak. Ülkede tüketici fiyatları geçen yılın son ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 düşerken, yıllık yüzde 1,5 artış göstermişti. Üretici fiyatlarında ise aylık yüzde 1,2 düşüş olurken, yıllık artış yüzde 10,3 seviyesine inmişti (04.30).

Japonya'dan hizmet sektörünün görünümünü gösteren aktivite endeksi gelecek (07.30). 

Erken saatlerde gelen Çin enflasyonunun ardından Avrupa'da da analistlerin merakla beklediği İngiltere Ocak ayı enflasyon rakamları açıklanacak. İngiltere'de Aralık ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 5,4, üretici çıktı fiyatları aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 8,7 artış göstermişti (10.00).

Almanya'nın 10 yıllık tahvil ihalesi de işlemcilerin yakından izleyeceği bir veri olacak. Bir önceki ihalede faiz yüzde -0,08 olarak gelmişti (13.30). 

Polonya'nın çekirdek enflasyon rakamları Avrupa'da günün son verisi olacak (16.00).

ABD'den erken saatlerde gelecek API petrol ve petrol ürünleri stoklarıyla ilgili veriler, enerji işlemcileri tarafından yakından izlenecek (00.30).

ABD'de her hafta olduğu gibi MBA mortgage verileri açıklanacak (15.00).

ABD'de günün önemli verilerinden ilki perakende satışlar olacak. Ocak ayına ilişkin açıklanacak olan perakende satış verileri ile aynı saatte aynı aya ilişkin ithal fiyat verileri de gelecek (16.30).

Bir başka beklenen enflasyon rakamı Kanada için olacak. Kanada'da Ocak ayına ilişkin tüketici fiyatlarının yanı sıra, imalat sektörü satışları ve toptan satış rakamları da yayımlanacak (16.30).

Günün diğer beklenen verisi Ocak ayı ABD sanayi üretimi ve kapasite kullanım rakamları olacak. Sanayi üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 düşüş göstermişti (17.15).

ABD'den beklenen diğer veriler işletme stokları, NAHB konut piyasası endeksi (17.00), DoE petrol stokları (18.30) olacak. 20 Yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor.

Günün diğer önemli gündem maddesi ise ABD Merkez Bankası(Fed) tarafından açıklanacak tutanaklar olacak. Fed, 25-26 Ocak tarihli FOMC toplantı tutanaklarını açıklayacak (22.00).

17 Şubat Perşembe günü piyasada hangi veriler izlenecek?

17 Şubat Perşembe günü piyasada hangi veriler izlenecek?

Yurt İçi Gündem

TCMB, kısa vadeli dış borç istatistikleri verilerini yayımlayacak (10.00).

TÜİK, 2021 yılına ilişkin Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarını duyuracak (10.00).

Piyasaların merakla beklediği TCMB faiz kararı ekranlara düşecek. TCMB, üst üste 4 toplantısında faizi toplam 500 baz puan indirdikten sonra, Ocak ayı toplantısında bir değişikliğe gitmemiş ve haftalık repo gösterge faizini yüzde 14,00 seviyesinde tutmuştu (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

TCMB aynı saatte Ocak ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini yayımlayacak.

Yurt Dışı Gündem

Asya piyasaları Japonya'dan gelecek verilerle güne başlayacak, dış ticaret, menkul kıymet işlemleri, çekirdek makine siparişleri aynı saatte ekranlara düşecek (02.50).

Avustralya'nın Ocak ayına ilişkin işgücü rakamları açıklanacak. Ülkede işsizlik oranı Aralık ayında yüzde 4,2 olarak açıklanmıştı (03.30). 

Japonya'nın 1 ve 20 yıllık tahvil ihaleleri de takvimde yer alıyor (06.30).

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası başkanları Endonezya'da bir araya gelecek.

Avrupa piyasalarında çok öne çıkan bir veri bulunmuyor. Hollanda işsizlik oranı (08.30), İsviçre (10.00), İtalya ve İspanya dış ticaret (12.00), Euro Bölgesi inşaat üretimi (13.00), Portekiz üretici fiyatları, İrlanda tüketici fiyatları (14.00) verileri izlenecek veriler arasında yer alıyor.

ABD'de konut başlangıçları, Philadelphia Fed iş koşulları endeksi ve işsizlik başvuruları aynı saatte ekranlara düşecek. Konut başlangıçları Aralık ayında yüzde 1,4 artışla 1,7 milyon seviyesine çıkmıştı. Philadelphia Fed endeksi ise en son 23,2 seviyesinde açıklanmıştı (16.30).

ABD'de doğal gaz stoklarının yanı sıra (18.30), 4 ve 8 haftlık bono, 30 yıllık TIPS tahvil ihalesi de gerçekleştirilecek.

Kanada'nın da 2 yıllık tahvil ihalesi takvimde yer alıyor.

ST.Louis Fed Başkanı James Bullard, Columbia Üniversitesi ve SGH Makro Danışmanları etkinliğinde ABD ekonomisi ve para politikası hakkında konuşacak (19.00).

18 Şubat Cuma günü piyasada hangi veriler izlenecek?

18 Şubat Cuma günü piyasada hangi veriler izlenecek?

Yurt İçi Gündem

TÜİK ve TCMB tarafından ortak hazırlanan tüketici güven endeksi verisinin Şubat ayı rakamları duyurulacak. Tüketici güven endeksi bir önceki ay yüzde 6,2 artışla 73,2 puana çıkmıştı (10.00).

TÜİK aynı saatte Ocak ayına ilişkin konut satış istatistiklerini de yayımlayacak.

TCMB, Aralık ayına ilişkin uluslararası yatırım pozisyonu, TOBB kurulan ve kapanan şirket sayıları verilerini açıklayacak (10.00).

Yurt Dışı Gündem

Yeni Zelanda'nın 2021 yılı son çeyrek dönem için üretici fiyatları günün ilk verisi olacak. Ülkede üretici fiyatları bir önceki dönemde yıllık yüzde 1,8 artış göstermişti (00.45).

Asya piyasalarının en önemli verisi Japonya'dan gelecek; Ülkede Ocak ayına ilişkin tüketici fiyatları verileri açıklanacak. Japonya'nın Aralık ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,1 artarken, yıllık yüzde 0,8 artış göstermişti. Analistlerin daha yakından takip ettiği gıda hariç tüketici fiyatlarında aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 0,5 artış açıklanmıştı (02.30). 

Hollanda'nın tüketici güven endeksi (08.30) ve Fransa'nın işsizlik oranı (09.30), Avrupa piyasalarında ilk takip edilecek veriler olarak takvimde yer alıyor.

İngiltere'nin Ocak ayına ilişkin perakende satış verileri yayımlanacak. Perakende satışlar Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,7, geçen yıl aynı aya göre yüzde 0,9 azalmıştı (10.00). 

Fransa'da Ocak ayı için final enflasyon rakamları açıklanacak. Öncü verilerle tüketici fiyatları aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 2,9 artış göstermişti (10.45).

Avrupa'da günün son verisi Euro Bölgesi için Şubat ayına ilişkin öncü tüketici güven endeksi verisi olacak. Tüketici güven endeksi bir önceki ay -8,5 seviyesinde açıklanmıştı (18.00).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, günün erken saatlerinde bir konuşma yapacak (01.00).

Şili'den 2021 yılı dördüncü çeyrek döneme ilişkin GSYH ve cari denge rakamları açıklanacak. Ülkede bir önceki dönem GSYH dönemsel yüzed 4,9, yıllık yüzde 17,2 gibi yüksek oranda gerçekleşmişti (14.30). 

Kanada'dan perakende satışlar ve yeni konut fiyatları verileri yayımlanacak (16.30).

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, '2022 ABD Para Politikası Forumu'nda mevcut ekonomik koşullar ve para politikası hakkında konuşacak (18.15).

ABD'den gelecek veriler ikinci el konut satışları, Conferance Board öncü göstergeler endeksi (18.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (21.00) olacak.

New York Fed Başkanı John Williams, New Jersey City Üniversitesi, Guarini Uluslararası Eğitim ve Ekonomik Hareketlilik Enstitüsü tarafından düzenlenen ekonomik görünüm üzerine sanal etkinliğin açılış konuşmasını yapacak (19.00).

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın