Görüş Bildir
Haberler
Yeni Ekonomi Paketi: Erdoğan, Gıdadaki KDV'nin Yüzde 8'den Yüzde 1'e Düşürüldüğünü Açıkladı

Yeni Ekonomi Paketi: Erdoğan, Gıdadaki KDV'nin Yüzde 8'den Yüzde 1'e Düşürüldüğünü Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Yeni Ekonomi Paketi'ni açıkladı. Daha önce, yastık altındaki altın birikimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Nebati, bugün açıkladığı planda yıl sonunda en az 10 bin kuyumcunun ve bankaların dahil olduğu sistemle, altın birikimlerinin sisteme kazandırılacağını söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Nebati'nin açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

'2022 Mart ayında 1 Mart'tan itibaren 81 ilde en az bir adet olmak üzere bin 500'ün üzerinde kuyumcuların dahil olacağı çalışmaları başlatıyoruz.

Vatandaşlar fiziki olan altınlarını kuyumculara teslim edecekler, istedikleri takdirde fiziki olarak geri de alabilecekler.

Fiziki altın teslim noktaları bankalar, platformlar ve kuyumcular olacak. Kuyumcuların sayısı Mart'tan itibaren bin 500 olacak. Yıl sonunda ise bu sayı 10 bin olacak.

Yastık altındaki altınların bozdurulması hem vatandaşımıza bir gelir kapısı açacak, hem de ülkemizin büyümesine destek verecektir.

Bankalarımız her ilde en az bir şubesi kuyumculuk faaliyetlerini sürdürecek hale getirilecek.

Geçen yıl dengeli büyümenin en önemli yılını yaşadık. Türkiye son yılların aksine büyürken cari açık azaldı. Kırdık. Bundan sonra Türkiye büyüyecek, cari açık dengeye gelecek. Bundan sonra istikrar, bundan sonra üretim, bundan sonra Türkiye’nin büyümesinin konuşulduğu bir döneme girdik.'

'Elektrik fiyatlarındaki yükselişten serzenişte bulunanlar iyi bilsin, elektrik ve doğalgaz fiyatları reel fiyatların altında'

'Elektrik fiyatlarındaki yükselişten serzenişte bulunanlar iyi bilsin, elektrik ve doğalgaz fiyatları reel fiyatların altında'

'KGF Yatırım kredileri azami 2 yılı ödemesiz, 8 yıl olacak.

Yatırım kredileri için azami 24 ay ödemesiz dönem. Azami 96 ay vade olacak. Faiz oranı 0-24 ay için TLREF artı yüzde 1, 24 ay üzeri için TLREF artı yüzde 2 olacak.

KOBİ ve KOBİ dışı şirketlere verilecek. Orta-yüksek ve yüksek teknoloji üreten sektör firmalarına 1,25 kat kefalet limiti.

Her bir KOBİ için maksimum 25 milyon lira, büyük firmalar için 100 milyon lira limit olacak.

25 milyar liralık ihracat destek paketinde azami 6 ay ödemesiz dönem, azami 18 ay vade olacak. Faiz oranı TLREF artı yüzde 1 olacak.

Özel bankalara çağrım, lütfen bu işin siz de kolaylaştırıcısı olun. Bu işin sıkı takipçisi olacağız.

KGF destek paketlerinde hedef sektörler; imalat, ihracat, tarım, teknoloji ve toptan ve perakende sektörleri.

Piyasanın bir adamı olarak söylüyorum, önümüze engel teşkil eden bizimle yol yürüyemez.

Reel elektrik fiyatlarının değişimi halen negatif olarak seyrediyor. Doğalgaz fiyatlarını aynı şekilde reel olarak Türkiye'de halen negatif. Biz Türkiye olarak aslında hala sübvansiyonlara ciddi bir şekilde devam ediyoruz demektir. Elektrik fiyatlarındaki yükselişten serzenişte bulunanlar iyi bilsin, elektrik ve doğalgaz fiyatları reel fiyatların altındadır.' 

Elektrik fiyatlarındaki yükselişten serzenişte bulunanlar şunu çok iyi bilsinler Türkiye’de elektrik ve doğalgaz fiyatları reel fiyatların da altındadır.

Muhalif söylemlerin daha adil bir şekilde dönüştürülmesi noktasında bir çağrımız var; dünya sıkıntı yaşıyor ve biz bir fanusta yaşamıyoruz.

Artık lütfen 20 Aralık gününden çıkın; biz 2022 yılının şubat ayındayız

225 milyar dolarlık bir ihracata dünyanın daraldığı 2020'de ve anca kendisini toparlayabildiği 2021'de gerçekleştirebilmişse bunun bir başarı hikayesi olduğunu kabul etmemiz lazım.

Türkiye son yılların aksine büyürken cari açık azaldı.'

Canlı bağlantıyla programa katılan Erdoğan'dan KDV müjdesi

Canlı bağlantıyla programa katılan Erdoğan'dan KDV müjdesi

Törene Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şunları söyledi:

'Ekonomik dalgalanmalar ülkemizi de etkilemektedir. Bir de buna Gezi olaylarından 15 Temmuz'a ve 2018'deki kur saldırısına kadar uzanan, ağırlıklı kısmı dış kaynaklı ekstra etkileri de etkilemek gerekiyor.

Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz. Gıda ürünlerinde pazartesi gününden itibaren toplamda yüzde 7'lik indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz.

Uluslararası yatırımcıların ülkemize olan ilgilerinde gözle görülür bir artış var.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
78
68
20
11
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Öztürk

ekonomiyi evrensel ekonomik kuralları uygulayarak ve üretime geçerek düzeltmek yerine vatandaş'tan altın isteyerek düzeltmeye çalışıyorlar.

Emre Öztürk

kdv indirimlerini yapmanızı ta ne zaman söylediler şimdi. anca aklınıza geldi. geç olsun güç olmasın.

asaricayir

Gözlere bak gözlere, altına dikilmiş.

Bozkurt

Berat Albayrak'ın üç ayda bir açıkladığı koftiden ekonomi paketlerine alışığız biz. Başka bir şey deneseydiniz keşke.

Erhan Alveroğlu

nasıl dolar yerlere çakıldı. kaç oldu dolar?