Görüş Bildir
Haberler
Ylang Ylang Yağı Nedir? Ylang Ylang Yağının Vücuda Faydaları ve Zararları

Ylang Ylang Yağı Nedir? Ylang Ylang Yağının Vücuda Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
09.03.2022 - 11:30

Hem fiziksel hem de psikolojik rahatsızlıkları gidermek amacıyla başvurulan alternatif tedavi yöntemleri bulunur. Bunlardan biri de aromaterapilerdir. Bu tedavi şeklinde esansiyel yağlar kullanılır. Doğal bir tedavi şekli olduğundan dolayı birçok kişi tarafından tercih edilir. Uçucu olarak da bilinen esansiyel yağlardan biri de ylang ylang yağıdır. Bu yağ, vücuttaki birçok sistem üzerinde olumlu etkiler bırakır. Ancak bazı kişilerde olumsuz durumlara yol açabileceği için dikkatli kullanılmalıdır. Peki ylang ylang yağı nedir? İşte ylang ylang yağının vücuda faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık açısından oldukça önemli yağlardan biri de ylang ylang yağıdır. İçerisinde bulunan vitaminler ve minerallerden dolayı şampuanlarda, parfümlerde, sabunlarda, cilt bakım ürünlerinde, masaj yağlarında ve takviye edici gıdalarda kullanılır. Aynı zamanda yatıştırıcı, sakinleştirici özelliği de bulunur. Yapısı gereği antiseptik, antibakteriyel, antienflamatuar özelliğe sahiptir. Ylang ylang yağının faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Ylang Ylang Nedir?

Ylang Ylang Nedir?

Ylang ylang yağı, ana vatanı Madagaskar olan Cananga Odorata olarak bilinen bitkinin çiçeklerinden elde edilir. Yağın elde edildiği bitki Hindistan, MalezyaAvustralya gibi bölgelerde yetişir. Ylang ylang yağı, uçucu yağlar içerisinde en değerli olanı olarak bilinir. Pek çok alanda kullanılan bu yağ, güçlü bir kokuya sahip olduğu için özellikle parfüm endüstrisinde sıklıkla kullanılır.

Ylang Ylang Yağın Vücuda Faydaları ve Zararları

Ylang Ylang Yağın Vücuda Faydaları ve Zararları

Ylang ylang yağının vücuda birçok yararı vardır. Kan dolaşımı üzerinde olumlu etkileri bulunur. Bu yağ, kan dolaşımını arttırarak kan basıncının düşmesini sağlar. Ayrıca dolaşım sisteminde iltihaplanmaları da en aza indirger. Sindirim sisteminde oluşan enfeksiyonların ve bakterilerin atılmasını destekler. Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan yara ve hasarların giderilmesini sağlar. 

Ylang ylang yağı, adet döneminde oluşan ruhsal ve fiziksel belirtileri azaltır. Cilt kanserine neden olan hücrelerin giderilmesinde oldukça faydalıdır. Yaşlanmaya bağlı olarak ciltte oluşan kırışıkların ve sarkmaların önüne geçer. Saç sağlığının korunmasında da önemli bir yere sahiptir. Saç dökülmesi, kepeklenme gibi problemleri giderir. Aynı zamanda saç derisinde oluşan cilt problemleri ile de savaşır.

Sinir sistemini rahatlattığından dolayı depresyon, anksiyete, stres gibi sorunlar ile mücadele de destekleyici yağlardan biri olarak bilinir. Canlandırıcı ve enerji verici bir etkiye sahiptir. Bu sayede cinsel isteksizlik durumlarını giderir. Ylang ylang yağı her ne kadar yararlı olsa bazen olumsuz durumlara yol açabilir. Alerjik bünyeye sahip olan kişilerde cilt tahrişlerine yol açabilir. Aynı zamanda kontakt dermatit gibi çeşitli cilt hastalıklarına sebep olur.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın