Görüş Bildir
Haberler
Jojoba Yağı Nedir? Jojoba Yağının Faydaları ve Zararları

Jojoba Yağı Nedir? Jojoba Yağının Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
16.02.2022 - 10:45

Doğal bakım ürünlerinden biri olan jojoba yağı, hem erkek hem de kadınlar için oldukça yararlıdır. Diğer yağlara nazaran tüm cilt tiplerine uyum sağlar. Sadece yüz de değil, vücudun gerek duyduğu çeşitli bölümlerde kullanılabilir. Aynı zamanda saç üzerinde de olumlu etkileri bulunur. Esansiyel yağlar içerisinde seyretilmeden kullanılabilen nadir yağlardan biridir. Bu nedenle uygulaması oldukça rahattır. Besleyici, nemlendirici ve iyileştirici etkilerinden dolayı birçok kişi tarafından kullanılır. Peki jojoba yağı nedir? Jojoba yağının faydaları ve zararları nelerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jojoba yağının önceleri ABD'nin askeri ekipmanlarda kullanıldığı bilinmektedir. Ancak jojoba yağının üretilmesi ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılması 1970'li yıllardan sonra gerçekleşmiştir. Bu yağ, diğer uçucu yağlar ile baz olarak kullanılır. İçeriğinde bulunan iyot, krom, E vitamini, bakır, çinko, selenyum, B vitamininden kaynaklı ciltte oluşan kızarıklık, tahriş, lekelenme gibi problemlerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Trigliserit miktarı az olduğundan dolayı da uzun yıllar boyunca bozulmadan kullanılabilir. Jojoba yağının faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Jojoba Yağı Nedir?

Jojoba Yağı Nedir?

Jojoba yağı, simmondsia chinensis adlı bir bitkinin tohumlarından elde edilir. Bu bitki Arizona, California, Kuzey Meksika'ya özgüdür. Bitki tohumunun yarısı jojoba yağından oluşmaktadır. Yüksek sıcaklılara karşı oldukça dayanıklıdır. Sadece bakım ürünü değil, alet kesme makinelerinde de kullanılır. Jojoba yağının nem oranı yüksek olduğundan dolayı makinelerde sürtünmeyi en aza indirir.

Jojoba Yağının Faydaları ve Zararları

Jojoba Yağının Faydaları ve Zararları

Jojoba yağı, saç ve cilt bakımlarında sıklıkla kullanılan bir üründür. Aynı zamanda tedavi amaçlı da kullanılmaktadır. Özellikle vücutta oluşan akne, sedef ve egzama gibi cilt problemlerinin giderilmesinde oldukça faydalı bir üründür. İçeriğinde bulunan antimikrobiyal ile bakteri oluşumunun önüne geçer. Kuru ciltlerde nem dengesini sağlayarak, kırışıklıkların oluşmasını engeller. Düzenli kullanımda yüzdeki ince çizgileri giderir.

Jojoba yağı, E vitamini açısından zengindir. Bu nedenle antioksidan etki yaratarak, cildin kolajen üretimini arttırır. Cildin gün içinde maruz kaldığı toz, kir gibi maddelerden temizler. Ayrıca jojoba yağının yapısı, vücudun doğal olarak ürettiği sebuma yakın olduğu için tüm cilt tiplerine uygundur. Bundan dolayı makyaj temizlemek için de jojoba yağı kullanılmaktadır. Tırnakların güçlenmesi için jojoba yağından faydalanılabilir. Tırnak kenarındaki etlerdeki kuruluğun giderilmesini sağlar.

Tüm saç tipleri için kullanılabilen jojoba yağı, saç dökülmelerini kontrol eder. Fazla yağdan dolayı tıkanan saç derilerinin temizlenmesini sağlar. Ayrıca nemini kaybetmiş saçları daha canlı ve parlak görünmesinde yardımcı olur. Saçı hem şekillendirmek hem de hacim kazandırmak için jojoba yağı kullanılabilir. Jojoba yağı, cilt üzerinde genel olarak herhangi bir olumsuz duruma yol açmaz. Ancak hassas ve alerjik ciltlerde jojoba yağının kullanılması tahriş, kaşıntı ve kızarıklık gibi durumlara neden olabilir. Ayrıca bebeklerde ve çocuklarda jojoba yağının kullanılması önerilmez.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın