Görüş Bildir
Haberler
Kantaron Yağı Nedir? Kantaron Yağının Faydaları ve Zararları

Kantaron Yağı Nedir? Kantaron Yağının Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
18.02.2022 - 11:14

Günümüzde sıklıkla kullanılan doğal yağlardan biri de kantaron yağıdır. Bu yağ, binbirdelikotu, kılıçotu, kanotu ve kuzukıran gibi isimlerle de bilinir. Kantaron yağının elde edildiği bitkinin birçok türü bulunur. Ancak Türkiye'de sadece 42 türü üretilmektedir. Kantaron yağının insan sağlığı üzerinde birçok olumlu etkisi bulunur. Sadece cilt üzerine uygulanmaz. Aynı zamanda ağız yoluyla da tüketilmektedir. Ancak hamilelerin, lohusaların ve çocukların kantaron yağını tüketmesi önerilmez. Peki kantaron yağı nedir? Kantaron yağının faydaları ve zararları nelerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kantaron yağının en çok tüketilen türü sarı ve kırmızı renkte olanıdır. Dünyanın pek çok bölgesinde kantaron bitkisi yetiştirilir. Özellikle Avrupa yetiştirilen kantaron bitkisi, çeşitli iklim koşullarına uyum sağlaması ile bilinir. Binlerce yıldır kullanılan kantaron yağı, özellikle ruhsal hastalıkların tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Depresyon gibi hastalıkların üzerinde olumlu etkisi bulunur. İçeriğinde yoğun olarak yağ asitleri, C, A ve E vitamini gibi birçok bileşen bulunur. Kantaron yağı hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Kantaron Yağı Nedir?

Kantaron Yağı Nedir?

Kantaron yağı, kantaron bitkisinin çiçek ve yapraklarından damıtılarak elde edilen doğal bir yağdır. Bu bitkinin çiçekleri ve yaprakları hypericum yağı bakımından oldukça zengindir. Kantaron yağı, biyoflavonoidler, hipersin ve antioksidanlar, hiperisin olmak üzere birçok vitamin ve mineral içerir. Bilimsel ve bitkisel tedavilerde sıklıkla kullanılan bir yağdır.

Kantaron Yağının Faydaları ve Zararları

Kantaron Yağının Faydaları ve Zararları

Önemli doğal besinlerden biri olan kantaron yağı, cilt sağlığı üzerindeki etkileri ile bilinir. Bu yağ, hücre yenilenmesini hızlandırarak yaşlanmayı geciktirir. Aynı zamanda kırışıklıkları önleyerek cildin elastik özelliğini arttırmaya yarar. Kantaron yağının nemlendirici etkisi oldukça yüksektir. Cilde uygulandığı takdirde cildin nem dengesini sağlayarak daha pürüzsüz ve canlı bir görünüme kavuşturur. Ayrıca çeşitli etkenlerden dolayı cilt yüzeyinde oluşan lekeleri gidermeye yardımcı olur. Gebelikten, çok fazla güneşe maruz kalmadan dolayı oluşan lekelere düzenli olarak kantaron yağı uygulanmalıdır. Kantaron yağı, cilt tonunun eşitler ve olumlu sonuçlar yaratır.

Çeşitli enfeksiyon hastalıklarının giderilmesinde de etkili bir tedavi yöntemi olarak kantaron yağı bilinir. Vücutta oluşan birçok mantar, deri üstündeki enfeksiyonlar, sivilceler, uçuk kantaron yağı ile giderilir. Egzama, pişik gibi cilt rahatsızlıklarının giderilmesinde de önemli bir yere sahiptir. Hatta yeni enfeksiyon oluşumunun bile önüne geçer.

Kantaron yağı tüketildiği takdirde sindirim sisteminde oluşan çeşitli rahatsızlıkları iyileştirir. Şişkinlik, kabızlık, gaz sancıları, karın ağrıları üzerinde kantaron yağının olumlu etkileri bulunur. Böbrek rahatsızlıklarının giderilmesinde de kantaron yağı kullanılır. Kantaron yağı düzenli olarak saça uygulanırsa kopma, dökülme gibi problemlerde azalma görülür. Kepek, egzama gibi saç derisi rahatsızlıklarını da hafifletme etkili bir yöntemdir. Kantaron yağının fazla tüketilmesi vücuda zarar verebilir. Yüksek tansiyona yol açan kantaron yağı, ishal, kabızlık, terleme, mide bulantısı da yaratabilir. Hassas ciltlerde alerjiye sebep olabilir. Bu nedenle her doğal yağ gibi dikkatli kullanılmalıdır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
5
4
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın