Görüş Bildir
Haberler
Argan Yağı Nedir? Argan Yağının Faydaları ve Zararları

Argan Yağı Nedir? Argan Yağının Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
17.02.2022 - 10:31

Hemen herkes tarafından kullanılan argan yağı, pek çok rahatsızlığın giderilmesinde etkili bir doğal ürünüdür. Sadece cilt ya da saç değil, karaciğer gibi çeşitli organların sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Argan yağının içerisinde çok sayıda yağ asitleri ve yüksek miktarda E vitamini bulunur. Bu yağ, sadece bakım ürünü olarak kullanılmaz. Aynı zamanda salatalarda, çorbalarda sos olarak da kullanılır. Ancak yüksek ısıda pişen yemeklerin içinde kullanılmamalıdır. Peki argan yağı nedir? Argan yağının vücuda faydaları ve zararları nelerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alternatif tıpta önemli bir yeri olan argan yağı, antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle pek çok sorunun giderilmesinde etkili bir yöntem olarak görülür. Ancak bu yağın kimyasal bir işlem görmemesi oldukça önemlidir. Saf haliyle kullanılan argan yağı daha sağlıklıdır. Aynı zamanda argan sabunu da bulunmaktadır. Argan sabunu da yağ gibi insan sağlığı için oldukça yararlı bir bitkisel üründür. Şampuan, losyon, maske gibi birçok ürünün içerisinde de argan yağı kullanılmaktadır. Her ne kadar yararlı bir yağ olsa da bazı kişilerde ciddi problemlere yol açabilir. Argan yağının faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Argan Yağı Nedir?

Argan Yağı Nedir?

Argan yağının ana vatanı Fas'ın güneydoğusudur. Burada bulunan Arganio Spinosa adlı ağacın çekirdeklerinden elde edilen bitkisel bir yağ türüdür. Bu ağaç, Hayat ağacı olarak da bilinmektedir. Uygun iklim şartlarında 100 ila 200 yıl arasında yaşar. Argan yağının ortaya çıkması oldukça zordur. Çekirdekten çıkarıldıktan sonra, kullanılabilmesi için bir dizi işlemden geçer.

Argan Yağının Faydaları ve Zararları

Argan Yağının Faydaları ve Zararları

Argan yağı en fazla saç bakım ürünlerinde kullanılır. Düzenli ve doğru şekilde saça kullanılması oldukça faydalıdır. Saçların daha parlak, güçlü olmasını sağlar. Aynı zamanda saç köklerini besler ve saçların hızla uzatır. Doğal bakım yağları içerisinde nemlendirici özelliği olan en iyi yağlardan biri argan yağıdır. Kırışıkların oluşmasını ve yaşlanmayı yavaşlatır. Cildin daha canlı ve parlak olmasını sağlar. 

Yüzde oluşan akne türü cilt problemlerinin tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Özellikle hamilelik döneminde oluşan çatlakların görünümünü azaltmak için sıklıkla kullanılır. Argan yağının düzenli kullanımında göz altı torbalarında hafiflemeler meydana gelir. Argan yağı, nemlendirici özelliğinden dolayı tırnak ve el bakımında da kullanılır. Soğuk havalardan kaynaklı ellerde kuruma ve çatlama görülür. Argan yağı hasar görmüş elleri onararak sağlık bir görünüme kavuşturur. 

Yemeklere de eklenen argan yağının sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunur. Sindirimi hızlandırarak sağlıklı bir vücut oluşmasını sağlar. Argan yağının içerisinde bulunan hepatoprotektif özellik karaciğeri toksinlerden temizler. Argan yağı yararlı bir ürün olarak bilinse de vücutta bazı zararlara yol açabilir. Çok fazla kullanılan argan yağı, kişilerde bulunan kronik hastalıkları tetikleyerek olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ayrıca hassas cilt tiplerinde de alerjiye neden olabilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın