Görüş Bildir
Haberler
Fındık Yağı Nedir? Fındık Yağının Faydaları ve Zararları

Fındık Yağı Nedir? Fındık Yağının Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
28.02.2022 - 10:33

Birçok alanda kullanılan fındık yağı, şifalı bitkisel yağların arasında yer alır. Özellikle kozmetik ve bakım ürünlerinde oldukça fazla kullanılır. Diğer bitkisel yağlara nazaran daha hoş bir kokusu ve aroması bulunur. Bu nedenle salatalarda ve çeşitli yemek türlerinde sıklıkla yer alır. Hatta bazı yörelerde pişirme yağı olarak kullanılan zeytinyağı yerine bile kullanılmaktadır. Aynı zamanda vücudun birçok bölgesi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Ancak bazı kişilerde ciddi zararlara yol açabilir. Peki fındık yağı nedir? İşte fındık yağının faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok bitkisel yağ gibi içerisinde bulunan vitaminler ve minerallerden dolayı oldukça önemlidir. Yapısında bulunan yağ asitlerinin çoğu oleik asitlerden oluşur. Vücut tarafından üretilmeyen linoleik asit, fındık yağı ile dışarıdan alınabilir. Aynı zamanda demir, magnezyum, bakır, fosfor, çinko, kalsiyum bakımından da zengindir. Bu nedenle diyabet ve yüksek tansiyon hastaları için sağlıklıdır. B, E vitaminleri yüksek miktarda bulunur. Antioksidan bakımından da güçlü bir yağdır. Fındık yağının faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Fındık Yağı Nedir?

Fındık Yağı Nedir?

Fındık yağı, fındıkların kavrulduktan sonra soğuk sıkım olarak üretilmesi ile meydana gelir. Tatlı fındık aromasına sahip bir yağdır. Soluk sarı bir rengi bulunur. Fındık yağı, pek çok alanda kullanılan bitkisel bir üründür. Hem yemeklerde hem de bakım ürünlerinin içerisinde genellikle fındık yağı kullanılır.

Fındık Yağının Faydaları ve Zararları...

Fındık Yağının Faydaları ve Zararları...

Fındık yağının insan sağlına birçok faydası bulunur. Omega bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle kalp sağlının korunmasını sağlar. Kötü kolesterol olarak adlandırılan LDL kolesterolün düşmesini sağlar. Kas ve iskelet sistemine de büyük yararları bulunur. Vücuttaki kalsiyum ihtiyacını karşılar. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudu virüslere ve bakterilere karşı korur. Kuru öksürükleri tam olarak geçirmese de anlık rahatlama sağlar. Sinir sisteminde oluşan problemlerinde giderilmesinde etkilidir.

Kolajen üretimini attıran fındık yağı, cildin esnekliğini geri kazandırır. Kuru cilt tipleri içinde etkili bir yağdır. Cildi nemlendirerek yıpranmaların ve hasarlanmaların önüne geçer. Ayrıca içerisinde bulunan yağlar sayesinde cildi sıkılaştırır. Güneşten dolayı oluşabilecek cilt üzerindeki lekelenmeleri engeller. Saç sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunur. Saçın nemini arttırarak daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşturur.

Fındık yağının diğer bitkisel yağlarda olduğu gibi bazı olumsuz etkileri de bulunur. Aşırı fazla kullanıldığı zaman yorgunluk, halsizlik yapabilir. Bazı gıda maddelerine alerjisi olanlarda fındık yağı da alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Bu nedenle dikkatli kullanılması gereken yağlar arasındadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın