Görüş Bildir
Haberler
Alıç Sirkesi Nedir? Alıç Sirkesinin Faydaları ve Zararları

Alıç Sirkesi Nedir? Alıç Sirkesinin Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
23.02.2022 - 10:34

Yemekleri, salataları tatlandırmak amacıyla kullanılan sirkenin birçok türü bulunur. Sirkelere, elde edikleri meyveye göre isimler verilir. Ananas, elma, üzüm, ada çayı, çilek, kayısı sirkesi gibi farklı aromalara sahip pek çok sirke türü bulunur. Her sirke türü, anti bakteriyel özellik taşır. Alıç sirkesinin de insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur. Ancak sirke, bazı zamanlarda kişilerde yan etkilere neden olabilir. Hatta aşırı tüketildiği takdirde olumsuz durumlara yol açar. Peki alıç sirkesi nedir? Alıç sirkesinin vücuda faydaları ve zararları nelerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alıç sirkesi, içerisinde birçok vitamin ve minerali barındırır. Özellikle A, B1, B2 ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Aynı zamanda potasyum, magnezyum ve fosfor da bulunur. Hem aç karna hem de tok karna tüketilebilen alıç sirkesi, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede etkilidir. Bu nedenle günümüzde sıklıkla kullanılan sirkelerin başında gelir. Doğal bir şifa kaynağı olarak bilinen alıç sirkesi, tedavi amaçlı kullanılmamalıdır. Sadece destekleyici bir besin türüdür. Alıç sirkesinin faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Alıç Sirkesi Nedir?

Alıç Sirkesi Nedir?

Alıç sirkesi, aynı ismi taşıdığı alıç meyvesinden elde edilir. Alıç meyvesi, muşmula, aluç ismi ile de bilinir. Dikenlerle kaplı olan bu meyve, toplanarak sirke haline getirilir. Meyvelerin toplanması ise oldukça zordur. Alıç sirkesi, diğerlerinden farklı olarak tatlı ama az da olsa buruk bir tada sahiptir.

Alıç Sirkesinin Faydaları ve Zararları

Alıç Sirkesinin Faydaları ve Zararları

Pek çok farklı alanda kullanılan alıç sirkesi, vücuda sağladığı yararlar ile bilinir. Yüksek oranda antioksidan içerdiğinden dolayı kalp damar hastalıklarının önüne geçer. Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarını engellemede oldukça faydalıdır. Kötü kolesterolün düşmesini sağlar, iyi kolesterolü dengeler. Yüksek tansiyon hastalarına da önerilen bir sirkedir. Kansızlık gibi problemlerin giderilmesinde etkilidir. Diyabet hastalarının tedavisinde de alıç sirkesi kullanılır.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğinden dolayı grip, nezle gibi soğuk algınlıklarını da giderir. Göğüs ağrıları üzerinde de olumlu etkisi vardır. Alıç sirkesinin sinir sistemine de birçok yararı bulunur. Rahatlatıcı etkisinden dolayı depresyon, sinir, stres, uykusuzluk gibi durumları ortadan kaldırır. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerde alıç sirkesini tüketebilir. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi destekler.

Alıç sirkesinin vücuda bazı zararları da bulunur. Aşırı tüketilen alıç sirkesi mide bulantısı, baş ağrısı, çarpıntı, kusma ve vücutta yanmaya sebep olur. Ayrıca nadiren de olsa ortaya çıkan bağırsak kanamalarına da yol açabilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın