Görüş Bildir
Haberler
Enginarın Vücuda Yararları Nelerdir? Enginarın Faydaları ve Zararları

Enginarın Vücuda Yararları Nelerdir? Enginarın Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
23.02.2022 - 10:30

Akdeniz mutfağına özgü lezzetlerden biri olan enginar, oldukça sağlıklı bir besindir. Enginar, özellikle bahar aylarında tüketilir. Düşük kalorili olduğu kadar sayısız vitamin, mineral içerir. Aynı zamanda lifli bir besindir. Bu nedenle şeker hastaları tarafından sıklıkla tüketilir. Dolaşım, sindirim sistemi açısından önemli bir sebzedir. Ayrıca karaciğer gibi organların temizlenmesinde etkilidir. Enginar her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da bazı kişilerde olumsuz durumlara yol açabilir. Peki enginarın vücuda yararları nelerdir? İşte enginarın faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enginar çok eski tarihlerden beri tedavi edici özelliği ile ön plana çıkar bir besin türüdür. Papatyagiller familyasına ait, çiçekli bir bitkidir. Özellikle diyet ve vejetaryen beslenmenin vazgeçilmez besinlerinden biridir. Enginar, zeytinyağlı ve etli gibi farklı şekillerde tüketilebilir. Ancak taç yaprakları ile birlikte tüketilmesi daha faydalıdır. İçerisinde fosfor, demir, kalsiyum, soydum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B ve C vitaminleri bulunur. Ayrıca antioksidan bakımından da zengindir. Bu nedenle enginarın suyu bile birçok soruna iyi gelir. Enginarın vücuda faydaları ve zararlarını sizler için derledik...

Enginarın Vücuda Yararları Nelerdir? Enginarın Faydaları ve Zararları

Enginarın Vücuda Yararları Nelerdir? Enginarın Faydaları ve Zararları

Vitamin ve mineral deposu olan enginarın, birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinir. Demir açısından zengin olan bu besin, özellikle anemi gibi kansızlık problemlerinin çözülmesinde etkilidir. Lifli yapısından kaynaklı sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunur. Bu nedenle kabızlık, şişkinlik gibi durumların giderilmesini sağlar.

 Antioksidan etkisinden dolayı, kan basıncını düzenler. Kötü kolesterolü düşürerek, kalp sağlığının korunmasını sağlar. Yapısında bulunan potasyum ve sodyum ile tansiyonu dengeler. Kalorisi düşük bir besin olduğu için kilo verme ya da var olan kiloyu korumada faydalıdır. Aynı zamanda kişiye tokluk hisside verir.

Sadece karaciğerdeki değil, vücuttaki tüm toksik maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Sigara kullanan kişilerin vücutlarındaki nikotin miktarını düşürmede etkilidir. Aynı zamanda hamileler içinde oldukça yararlıdır. Gebelik döneminde oluşan gaz, mide yanması gibi sorunları en aza indirger. Enginarın idrar söktürücü etkisi de bulunmaktadır. Bu nedenle ilaç kullanan kişilerin enginar tüketimine dikkat etmeleri gerekir. Ayrıca karaciğer ve safra kesesinde problem olan kişilerin aşırı enginar tüketmemesi önerilir. Aynı zamanda karın ağrısı, hazımsızlık ve ishal gibi durumlara da yol açabilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın