Görüş Bildir
Haberler
Hurmanın Vücuda Yararları Nelerdir? Hurmanın Faydaları ve Zararları

Hurmanın Vücuda Yararları Nelerdir? Hurmanın Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
22.02.2022 - 10:00

Palmiyegillerden bir tür olan hurma, genellikle tropikal, kurak ya da ılıman iklimin görüldüğü bölgelerde bulunur. Bundan dolayı Arap Yarımadası'nda ve Afrika sıklıkla yetişen bir besin ürünüdür. İçeriğinde karbonhidrat, protein, yağ, su yoğunlukla bulunur. Aynı zamanda vitamin ve mineral bakımından zengindir. Özellikle A, B vitaminleri, C, D, K, potasyum, magnezyum, selenyum, fosfor, kükürt, demir, klor ve çinko bulunur. Yapılan araştırmalara göre günde yenilen 3 tane hurmanın etkisi oldukça fazladır. Diyabet ve insülin direnci bulunan hastaların ise hurma tüketimine dikkat etmeleri gerekir. Peki hurmanın vücuda yararları nelerdir? Hurmanın faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lif açısından yüksek bir besin türü olan hurma, aynı zamanda oldukça lezzetlidir. Hurmanın cilt bakımından, kalp sağlına kadar birçok konuda olumlu etkisi bulunur. Düzenli olarak tüketilen hurma, sinir sistemi açısından da faydalı bir yiyecektir. Aynı zamanda yapısında bulunan yüksek şeker oranından kaynaklı da doğal bir tatlandırıcıdır. Ancak yararı olduğu kadar zararları bulunur. Bu nedenle hurma tüketimine dikkat edilmelidir. Aşırı miktarda tüketilen hurma, kilo alımını kolaylaştırır. Hurmanın faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Hurmanın Vücuda Yararları Nelerdir? Hurmanın Faydaları ve Zararları

Hurmanın Vücuda Yararları Nelerdir? Hurmanın Faydaları ve Zararları

Vücuda yararı olan besinlerden biri de hurmadır. Birçok sağlık sorunun giderilmesinde etkili bir üründür. Özellikle tok tutmasından ve kabızlığı önlemesinden dolayı kilo vermek isteyenler sıklıkla tercih eder. Enerji bakımından oldukça yüksek olduğu için kişiyi zinde tutar. İçerisinde bulunan karbonhidrattan dolayı da kilo almak isteyenlerde hurma tüketebilir. Hurma, antioksidan özelliği bulunan bir besindir. Bu nedenle bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde ve kanser hücrelerine karşı oldukça faydalıdır. Özellikle kolon, meme, rahim kanserlerinin tedavisinde tüketilen bir besindir.

Kalp damar tıkanıklıkları, damar sertliği, kolesterolü dengelemede yararlı bir  meyvedir. Hafızayı kuvvetlendirerek Alzheimer gibi hastalıkların oluşmasını engeller. Hurmada yüksek miktarda potasyum bulunduğundan dolayı  tansiyonu düşürmede etkilidir. Vücutta az üretilen kırmızı kan hücrelerinden kaynaklı kansızlık meydana gelir. Hurma kan hücrelerinin üretimi arttırır ve kansızlığı önler. Böbrek, karaciğer ve akciğer gibi organların sağlığı açısında hurma yararlı bir meyvedir. Aynı zamanda hamile kadınların doğumunu kolaylaştırdığı ve emziren annelerin sütünü arttırdığı da tespit edilmiştir.

Hurmanın sayısız faydaları bulunsa da birtakım zararlara da yol açabilir. İçeriğinde yüksek miktarda şeker bulunmasından dolayı diyabet hastalarına önerilmez. Aşırı tüketilen hurma, dalağa zarar verebilir. Aynı zamanda kilo problemi olan insanlarda kilo alımını arttırır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın