Görüş Bildir
Haberler
Yeşil Çayın Vücuda Yararları Nelerdir? Yeşil Çayın Faydaları ve Zararları

Yeşil Çayın Vücuda Yararları Nelerdir? Yeşil Çayın Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
21.02.2022 - 11:30

Çaygiller familyasından olan yeşil çay, pek çok bilimsel araştırmanın konusu olmuş bir bitkidir. Siyah çaya oranla daha işlem gördüğünden dolayı sağlık üzerindeki olumlu etkileri oldukça fazladır. Birçok çeşit hastalığa karşı da etkili bir besin türüdür. Vücuda enerji vererek kişinin günlük hayatta zinde kalmasını sağlar. Düzenli olarak tüketilen yeşil çay, kilo vermeyi destekler. Ancak her yararlı besin gibi yeşil çayın da birtakım zararları bulunabilir. Bu nedenle dikkatli tüketilmesi gerekilir. Peki yeşil çayın vücuda yararları nelerdir? İşte yeşil çayın faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyah çay ile aynı bitkiden elde edilen yeşil çay, yapraklar toplanır toplanmaz kavrulup kurutulur. Antioksidan açısından zengin bir besin türüdür. İçerisinde çok sayıda vitamin ve mineral bulunur. Özellikle C, E ve B vitamini, folik asit, potasyum, magnezyum yeşil çayda yüksek miktarda yer alır. Bu nedenle Tip 2 diyabet gibi kronik hastalıkların giderilmesinde etkilidir. Aynı zamanda depresyon, anksiyete ve kaygı bozuklukları gibi ruhsal hastalıkların tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Yeşil çayın faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Yeşil Çayın Vücuda Yararları Nelerdir? Yeşil Çayın Faydaları ve Zararları

Yeşil Çayın Vücuda Yararları Nelerdir? Yeşil Çayın Faydaları ve Zararları

Yeşil çay, insan sağlığı açısından oldukça yararlı bir besin türü olarak bilinir. Bitkisel tedavi yöntemlerinin başında gelir. Yapısında bulunan doğal antioksidanlar sayesinde, tümör oluşumunun önüne geçer. Kansere yakalanma riskini aza indirger. Kafein ve çeşitli aminoasitlerden dolayı kişide oluşan duygu durum bozuklukları, depresyon gibi rahatsızlıkları hafifletir. Aynı zamanda alzheimer, parkinson gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılan bir besindir.

Düzenli olarak tüketilen yeşil çay,  kilo kontrolü açısından da yararlıdır. Vücutta yağ yakımını hızlandırarak metabolizmayı çalıştırır. Total kolesterol, trigliserid ve LDL kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp damar sağlığının korunmasına fayda sağlar. Cildin elastikliğini arttırmada, göz altı morluklarının giderilmesinde etkilidir. Cildi, güneşten gelen UV ışınlarından koruyarak leke oluşumunun önüne geçer. Kuru ciltlerde nem dengesini sağlayarak pullanma, kaşıntı gibi sorunların oluşmasını engeller. Ayrıca sivilceye yaktın ciltler üzerinde yeşil çayın büyük faydası bulunur. Bu nedenle doğal cilt bakım ürünleri olan maske ve temizleyicilerde sıklıkla tercih edilir.

Yeşil çayın bazı insanlar üzerinde olumsuz etkileri bulunabilir. Yüksek miktarda tüketildiği takdirde kişi de çarpıntı, sinirlilik ve uykusuzluk yaratır. Bununla birlikte ishal, kusma, baş ağrısı, baş dönmesi, mide ağrılarına sebep olur. Hipertansiyon hastalarının yeşil çay tüketmesi önerilmez. Kullanılan ilaçların etkisini azaltabileceği gibi nabzı ve tansiyonu da yükseltebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın