Görüş Bildir
Haberler
Weinstein'ların Emektar Film Şirketi Miramax'in Kesinlikle İzlenmesi Gereken 30 Filmi

Weinstein'ların Emektar Film Şirketi Miramax'in Kesinlikle İzlenmesi Gereken 30 Filmi

Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren Katar'lı medya kuruluşu beIN Media Group tarafından satın alındığı geçtiğimiz haftalarda açıklanan bu köklü bağımsız film şirketinin en izlenilesi ve başarılı 30 filmini sizler için derledim. 

1979 yılında Weinstein kardeşler tarafından kurulan ve daha sonra 1993 yılında Disney tarafından satın alınan bu şirketin 1993 yılından önce bağımsız ağırlıklı filmlere odaklanan bir şirket olduğunu; Disney'in satın almasından sonraki süreç içerisinde ise bağımsız odaklı filmler yapan bir kuruluş özelliğini kaybettiğini söylememizde fayda var. Yine de en parlak dönemini 1993 yılından sonra Quentin Tarantino, Coen Kardeşler, Kevin Smith, Gus Van Sant, Steven Soderbergh ve Paul Thomas Anderson gibi ünlü ve sevilen yönetmenleri ağırlayarak geçirmiştir. 

Günümüzde 2015'in yaz ayında vizyona girmiş olan Mr. Holmes; Bu yılın Ağustos ayında vizyon giren Southside With You ve şu anda Amerika'da vizyonda olan The 9th Life of Louis Drax gibi filmlerin yapımcılığını üstlenerek etkinlik göstermektedir. 

Apartman ışıklarıyla ve tramvay sesleriyle sizleri Manhattan'ın şehir portresiyle karşılayan bu şirketin sıcak ve içten introsunu çoğu filmde gördüğünüze eminim. Bu listede gözden kaçırdığınız ya da izlediğiniz fakat Miramax film şirketine ait olduğunu bilmediğiniz bir kaç film muhtemelen olacaktır. İyi seyirler!

Not: Sınıflandırma yapılırken filmlerin IMDb puanları dikkate alınmıştır. Film açıklamaları ise beyazperde ve sinemalar sitesinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Crossing Guard (1995)

30. The Crossing Guard (1995)

IMDb: 6.3   

Yönetmen: Sean Penn

Freddy ve Mary Gale'in (Jack Nicholson ve Anjelica Huston) kızları, içkili sürücü John Booth'un (David Morse) sebep olduğu kazada öldürülür. Çocuklarının ölümü, aileyi mahveder, evlilikleri bozulur. Mary sonra ikinci kez evlenir ve kendine yeni bir hayat kurarken Freddy her şeye küsmüş bir alkolik haline gelir. Öfkeyle doludur, hayatı anlamını yitirmiştir. Altı yıl hapis cezası yiyen Booth'a bu cezanın yeterli olmadığını düşünür ve hapishaneden tahliye olur olmaz onu öldürmek ister. Oysa Booth da yolaçtığı kaza nedeniyle ağır bir suçluluk duygusu içindedir, kendisine tahammül edemez.

29. Kids (1995)

29. Kids (1995)

IMDb: 7.0

Yönetmen: Larry Clark

16 yaşındaki Telly ile en iyi arkadaşı Casper, New York'ta yaşayan ve zamanlarının çoğunu yollarda geçiren iki gençtir. Parklarda paten kayan, uyuşturucu ve alkol kullanan ve sırf eğlenmek için hırsızlık yapan iki arkadaştan Telly'nin hayattaki en büyük eğlencesi daha önce kimseyle birlikte olmamış kızları bulup onlarla birlikte olmaktır. Bu kızlardan biri olan Jennie, Telly dışında hiçkimseyle birlikte olmamıştır. Bir gün en yakın arkadaşlarından Ruby bir şüpheden ötürü HIV testi yaptırınca, o da arkadaşına eşlik eder ve kendisi de testten geçer. Ancak sonuç pozitif çıkıp AIDS olduğunu öğrendiğinde işler her biri için bir hayli karışacaktır...

Larry Clark'ın yönetmenliğini yaptığı filmin Leo Fitzpatrick, Justin Pierce ve Chloë Sevigny paylaşıyor.

28. Sex, Lies, and Videotape (1989)

28. Sex, Lies, and Videotape (1989)

IMDb: 7.2

Yönetmen: Steven Soderbergh

Ann Milaney (Andie MacDowell) Louisiana eyaletinde rahat bir hayat süren genç bir kadındır. Kocası John (Peter Gallagher) ise başarılı bir avukattır. Günlerini sabun köpüğü işlerle ve kendisine has melankolik şeylerle geçirir. Fakat kendisi farkında olmasa da John, ANn'ın kendisinden genç kız kardeşi ile bir ilişki yaşamaktadır! Ne zamanki  John'un okuldan eski bir arkadaşı olan Graham Dalton çıkagelir, ailenin ilgisi başka yöne kayar. Fazla zaman geçmeden Ann, Graham'ın garip huyları ve alışkanlıkları olduğunu fark edecektir...

27. Chicago (2002)

27. Chicago (2002)

IMDb: 7.2

Yönetmen: Rob Marshall

Sene 1929... Yer, Chicago... Hapishanede bir araya gelen iki kadın... Biri kocasını öldürmüştür diğeri ise erkek arkadaşının ölümüne sebebiyet vermiştir. Kısa süre sonra düştükleri bu mahkumiyet sürecinden kurtulmanın yollarını arayacaklardır. Bu emellerine ulaşmaları için tuttukları avukat ise, cinayet davaları üzerine yaptığı ünle bu çevrelerin en ünlü simalarından biri olacaktır.

Müthiş müzikallerin yaratıcısı Bob Fosse'un müzikalinden uyarlanan film, türünün en yaratıcı ve en sevilen örneklerinden bir tanesi.

26. From Dusk Till Dawn (1996)

26. From Dusk Till Dawn (1996)

IMDb: 7.3

Yönetmen: Robert Rodriguez

Gecko biraderler, rüzgarı arkalarına alıp Meksika'nın özgür ortamına doğru bir yolculuğa çıkarlar. Texas'ta sıkı bir soygun yaptıklarından dolayı, ne olur ne olmaz diye bir rahip ve ailesini de yanlarında rehin olarak bulundururlar. Buluşma için bir Meksika barının kapısını aşındırdıklarında başlarına geleceklerden habersizdirler. Mekan kesinlikle vampirlerin içeri alınmadığı barlardan değildir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Crying Game (1992)

25. The Crying Game (1992)

IMDb: 7.3

Yönetmen: Neil Jordan

Jody, Britanya ordusunda görevlidir. Bir süre sonra IRA ajanları onu kaçırarak bildiklerinden faydalanmak isterler. Fergus isimli bir militan ona göz kulak olmak için görevlendirilir. Bir süre sonra birbirinden çok farklı olan iki adam iletişim kurmaya başlarlar. Jody, yakında ölecek olduğunu bildiğinden Fergus'a kız arkadaşına göz kulak olmasını söyler. Jody bir süre sonra ölür. Fergus kaçarak Londra'da yeni bir hayat kurmaya karar verir. Jody'ye verdiği sözü tutacaktır. Ancak bu onun hayatında yepyeni kapılar açacaktır.

24. Chocolat (2000)

24. Chocolat (2000)

IMDb: 7.3

Yönetmen: Lasse Hallström

Her şeyden uzak, minik bir Fransız kasabası... Genç bir kadın ve kızı kasabaya taşınırlar. Kasabanın tüm sıradanlığına şirk koşan bu iki kadın, oldukça farklı ve sevimli bir çikolata dükkanı açarlar. Bu tip zevklerin tatminkarlığından habersiz olan kasaba ahali, bu küçük dükkanın onlara sunduğu hazlar dünyasıyla bugüne kadar yaşamadığı, yeni bir hayatı keşfeder. Ancak öteki taraftan, kasabanın yaşadığı bu tatmin duygusunun tam karşısında duran kasaba sakinleri de vardır. Gizli bir soğuk savaş başlayacaktır.

23. Frida (2002)

23. Frida (2002)

IMDb: 7.4

Yönetmen: Julie Taymor

Sanat dünyasının 'ilk'lerinden ve en özel kişilerinden biri... Bir ressam: Frida Kahlo... Kocası Diego Rivera ile oldukça ilginç ve modern bir ilişkisi vardır. Bunun yanısıra politik ve cinsel özgürlüğün asla kısıtlanamayacak özgürlükler olduğuna inanmaktadır. Peki Frida, baskıcı dönemin 'önemli' ve 'tek' kadın ressamı olurken neler yaşanmış, neler düşünmüş ve neler konuşmuştur?

22. The Cider House Rules (1999)

22. The Cider House Rules (1999)

IMDb: 7.4

Yönetmen: Lasse Hallström

Homer Wells bir yetim olmasına rağmen kendi üzerinde bir otorite yoksunluğu hissetmemektedir. Bu durumu öylesine özümsemiştir ki, ailesizlik Homer'ı pek fazla etkilemektedir. Bunun başlıca nedeni, yetimhanede Wilbur Larch isimli oldukça iyi niyetli ve tuhaf bir eğitmen tarafından yetiştirilmesidir. Artık ergenlik dönemine yakınsayan Homer, gençliğin de getirisiyle kendini ve hayatını sorgulamaya başlayacaktır. Homer'ın başlıca amacı, kabuğunu kırmak olacaktır.

21. Dirty Pretty Things (2002)

21. Dirty Pretty Things (2002)

IMDb: 7.4

Yönetmen: Stephen Frears

Nijerya’dan İngiltere’ye iltica etmiş olan Okwe, Londra’da taksi şöförlüğü ve bir otelde komilik yaparak geçimini sağlamaya çalışmakta ve yoksul bir hayat sürmektedir. Ev arkadaşı olan Türk göçmeni Şenay ise aynı otelde hizmetçilik yapmaktadır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The English Patient (1996)

20. The English Patient (1996)

IMDb: 7.4

Yönetmen: Anthony Minghella

Micheal Ondaatje’ nin aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan film, II. Dünya Savaşı İtalya’sından Kuzey Afrika’nın savaş öncesi çöllerine kadar aşk, benlik ve savaşın öyküsünü anlatıyor. 

19. Equilibrium (2002)

19. Equilibrium (2002)

IMDb: 7.5

Yönetmen: Kurt Wimmer

Dünyada yaşanmış olan en büyük savaş, III. Dünya Savaşı sonlanmıştır ve savaş toplumu zor da olsa savaşın sonuçlarıyla yüzleşmeye koyulmuştur. Savaşın getirdiği faşist ve baskıcı sistem, insanları bu sonuçlara alıştırabilmek adına insanların duygularını kontrol altında tutmaya çabalamaktadır. İnsanlar için ilgi uyandırılabilecek ve onlara bir umut bahşedebilecek her şey, yasaklanmıştır. John Preston ise bu davanın baş cellatıdır.

18. Jackie Brown (1997)

18. Jackie Brown (1997)

IMDb: 7.5

Yönetmen: Quentin Tarantino

Jackie Brown küçük ve sıradan bir Meksika'lı havayolu firmasında çalışan, kısa zaman içerisinde emekli olacak bir hostestir. Nakite ihtiyacı olduğu için aynı zamanda Amerika'lı bir silah kaçakçısı olan Ordell için de çalışan hostes, patronu için Meksika'dan Amerika'ya para kaçakçılığı yapmaktadır. Bu tehlikeli olay esnasında polis tarafından deşifre edilen kadın, zamanla Ordell'in de hedef tahtası olacak; iki taraf arasında, kaybolan yarım milyon dolarlık parayı elde edebilmek için azılı bir mücadele başlayacaktır.

Sinemanın en aykırı yönetmenlerinden olan Quentin Tarantino tarafından çekilen film Elmore Leonard'ın 'Rum Punch' isimli romanından ve 70'li yılların kült dizisi 'Foxy Brown'dan esinlenilerek yaratıldı.

17. The Crow (1994)

17. The Crow (1994)

IMDb: 7.6

Yönetmen: Alex Proyas

Müzisyen Eric Draven ve nişanlısı Shelly, düğünlerinin arifesinde Top Dollar isimli berbat tipin başını çektiği serseri çetesi tarafından saldırıya uğrar ve katledilirler. Bir yıl sonra Eric’in mezarını ziyaret eden bir karga, genç adamın intikamcı bir ruh olarak ölümden dönüşünün de simgesi olacaktır. Alınacak intikamlar, verilecek dersler vardır...

16. Dead Man (1995)

16. Dead Man (1995)

IMDb: 7.7

Yönetmen: Jim Jarmusch

1800'lü yıllarda hayatta önemli bir şeye sahip olmayan ve son derece sıradan bir yaşam süren William Blake isimli bir genç, farklı bir deneyim yaşamak adına yaşadığı toprakları terk edip, bilmediği bir yerde yeni bir hayata atılmaya karar verir. Çıktığı yolculuk ise onu hem fiziksel hem de ruhsal anlamda değiştirecek bir deneyimin başlangıcı olacaktır. Son derece kötü bir anında karşılaştığı 'Hiç Kimse' adındaki Amerikan yerlisi, Blake'in aynı isimdeki, ölmüş bir şair olan William Blake olduğuna inanır. 'Hiç Kimse' ile birlikte atılacağı bu yolculuk, William Blake'in sıradışı bir şekilde bambaşka bir insana dönüşmesine neden olur.

Fantastik yapıtın yönetmen koltuğunda Amerikan bağımsız sinemasının en önemli isimlerinden Jim Jarmusch, başrolünde ise ünlü aktör Johnny Depp yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Clerks (1994)

15. Clerks (1994)

IMDb: 7.8

Yönetmen: Kevin Smith

Patronu arayıp, tek çalışanı olduğu marketi pazar günü de açması gerektiğini söyleyene dek, Dante Hicks sıradan bir tatil günü planlamaktadır. Öğlen 2’de arkadaşlarıyla oynayacağı Hockey maçı tehlikeye girmiş ve kız arkadaşı tarafından sürekli okula dönmesi için beyni bulandırılırken şimdi de eski kız arkadaşı Caitlin’in evleneceği haberi yayılır.

14. Finding Neverland (2004)

14. Finding Neverland (2004)

IMDb: 7.8

Yönetmen: Marc Foster

1904 yılının Londra’sında geçen hikayede, ilk olarak, döneminin ötesinde bir nükteye sahip olan Barrie'yi tanıyoruz. Son oyununun galasında, tepkileri izleyen yazar, hayatının en büyük eserini yarattıracak ilhamın peşinde dolaşması gerektiğini hisseder. Ancak bu ilham hiç beklemediği bir anda, sıradan bir günde, kendisini bulacaktır. 

13. My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989)

13. My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989)

IMDb: 7.9

Yönetmen: Jim Sheridan

İnsan doğuştan engelli olarak dünyaya gelse bile o engeli aşmanın ve imkansız denilen şeye hayat vermenin bir yolu mutlaka vardır. Bunun için gereken tek şey istektir. Christy Brown, beyin felçli olarak dünyaya gelir ve hiçbir zaman hareketlerini kontrol altında tutamaz. Ayrıca tüm yaşamı tekerlekli sandalyede geçer. Bir gün sol ayağının bu felçten etkilenmediğini keşfeder ve onunla hayata bambaşka bir biçimde tutunur. Bu onun için bir şanstır. Üzerinde çalışmaya başlar ve bu yolla kendi ruhunda saklı yeteneği açığa çıkartır. Sadece sol ayağını kullanarak yazdığı romanlar ve şiirler, onun İrlanda edebiyatının saygın isimleri arasına girmesini sağlar. Film, Christy Brown'ın aynı adlı romandan uyarlanmıştır ki hikaye de kendi gerçeğidir. Film, en iyi film dahil olmak üzere toplam 5 dalda Oscar'a aday oldu. Daniel Day-Lewis ile Brenda Fricker oyunculuk dallarında ödül kazandırdı.

12. Kill Bill: Vol. 1 (2003)

12. Kill Bill: Vol. 1 (2003)

IMDb: 8.1

Yönetmen: Quentin Tarantino

Birbirinden farklı olağanüstü yeteneklere sahip bir kadın ölüm çetesi çeşitli büyük suikastlerde aktif rol almışlardır. Bill tarafından yönetilen çeteden ayrılan eski 'kara mamba' lakaplı, 'Gelin' in eski takım arkadaşlarından ve Bill'den intikam almak için haklı sebepleri vardır. Bir arabada hissiz bir halde uyanan Gelin, düğün günü kendisine yapılanları anbean hatırlamaktadır. Şimdi sıra kendisine büyük kötülükler yapan bu ölüm çetesine karşı esaslı bir intikam planı yürütmeye gelmiştir. 

Aykırı yönetmen Quentin Tarantino'nun 'Rezervuar Köpekleri'yle başlayan başarılı kariyerinin en önemli yapıtlarından biri olan film, uzakdoğu dövüş filmlerinden beslendiği estetik harikası bir yapım.

11. There Will Be Blood (2007)

11. There Will Be Blood (2007)

IMDb: 8.1

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Daniel Plainview, 1900'lü yılların başlarında ıssız bir bölgede, petrol arama çalışmalarını sürdüren bir şirketin sahibidir. Daha fazlasına sahip olmak isteyen bu hırslı adamın hayattaki tek varlığı küçük oğludur. Petrol buldukları bu bölgeyi yörenin yerlilerinin izniyle arama iznini satın alan adam hırsın götürdüklerine tanık olacak, diğer yandan ise kasabanın gencecik rahibinin yaşantısındaki hırs faktörü de Daniel'da olduğu gibi, sahip olduğu yegane şeyi mahvedecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. No Country for Old Men (2007)

10. No Country for Old Men (2007)

IMDb: 8.1

Yönetmen(ler): Joel Coen, Ethan Coen

Llewelyn Moss, bir olay yerinde bulduğu çantayı alır ve başını hiç ummadığı bir belaya sokar. Artık peşinde bir kiralık katil vardır. Moss bir Vietnam gazisidir ve bir şekilde uyuşturucu olaylarının ortasında soruna dönüşen bir meseleye karışır. Peşindeki katil Anton Chigurh planı konusunda kararlıdır çünkü işini yarım bıramak niyetinde değildir. İşin için çok sayıda masum insanın ve suçluların da karışacağı soluk soluğa bir takip başlayacaktır. Film Coen kardeşler yapımıdır ve dört Oscar kazanmalarını sağlamıştır. Bir başyapıt olarak kabul görmektedir.

9. Chungking Express (1994)

9. Chungking Express (1994)

IMDb: 8.1

Yönetmen: Kar-Wai Wong

Son dönem Uzak Doğu sinemasının en akılda kalan yapıtlarından biri olan film iki farklı kırık kalpli insanın içine düştüğü benzer çıkmazları, hem dokunaklı hem de eğlenceli bir üslupla anlatır. İlk yarısında sevgilisinden ayrılan ve bu ayrılığın üstesinden gelemeyen bir polis memuru olan Cop 223 (He Zhiwu)’ün dramını izlerken, ikinci yarıda da benzer bir şekilde sevgilisinden ayrılan ve benzer bir bunalımlı ruh haliyle bu ayrılığın üstesinden gelmeye çalışan bir diğer polisin, Cop 663’ün hikayesine tanık oluruz. Bu benzer hikayeler dünyanın en kalabalık şehirlerinden birinde, mucizevi bir şekilde ortak noktalarda kesişir.

8. Trainspotting (1996)

8. Trainspotting (1996)

IMDb: 8.2

Yönetmen: Danny Boyle

20’li yaşlardaki Mark Renton ve arkadaş grubunun uyuşturu müptelalığını konu alan film Renton’ın hikayesine odaklanır. Renton hayatta uyuşturucu dışında hiçbir amacı olmayan bir gençtir. Arkadaş grubu da Renton’dan farklı değildir. Tek amaçları daha fazla uyuşturucu almak, partilere katılmak ve gittikleri yerlerde sorun yaratmaktır. Renton her bağımlı gibi uyuşturcuyu bırakmaya defalarca denese de başaramamıştır ve bir gün tekrar bırakmayı dener. Ancak başarılı olamayan adam aksine, bir altın vuruş deneyimiyle de karşı karşıya kalmıştır. Hastaneye kaldırılan Renton, artık daha başka biri olma yolundadır.

7. Good Will Hunting (1997)

7. Good Will Hunting (1997)

IMDb: 8.3

Yönetmen: Gus Van Sant

Will Hunting genel iq’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır.

6. Amélie (2001)

6. Amélie (2001)

IMDb: 8.4

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Ünlü Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet’nin beş dalda Oscar’a aday gösterilen filmi son on yılın en ses getiren yapımları arasında. Bu Fransız komedisi bizi genç ve özel bir kadınla tanışmaya davet ediyor; her daim hayat dolu, yaşama sevgi dolu gözlerle tanıklık eden ve sahip olduğu özel ışıltıyı her anında yanında taşıyan Amelie’nin hikayesine... Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Children of Heaven (1997)

5. Children of Heaven (1997)

IMDb: 8.5

Yönetmen: Majid Majidi

İran sinemasının dikkat çekici yönetmenlerinden Majid Majidinin eserinde, yoksul bir aileye sahip iki kardeşin aynı çift ayakkabıyı paylaşmasının öyküsü anlatılıyor. Film, 1999 yılı En İyi Yabancı Film Oscar'ı ve Montreal Film Festivali presci ve Kiliseler Birliği Jüri ödüllerinin sahibi.

4. Cinema Paradiso (1988)

4. Cinema Paradiso (1988)

IMDb: 8.5

Yönetmen: Giuseppe Tornatore

Salvatore, yerel bir film göstericisi olan Alfred ile tanıştığı dönemde henüz genç bir oğlandır. Sinemayı tanıdıkça sevmeye; Alfredo’ya da orada kendisine bir iş bulması için yalvarmaktadır. En sonunda Alfredo, onu asistan film gösterici yapar. Salvatore yeni işiyle birlikte kurduğu hayal dünyasına ilk adımını atmış olur. Sinemaya olan aşkı ve Alfredo’ya karşı duyduğu sevgisi, günden güne büyüyecektir.

3. Life Is Beautiful (1997)

3. Life Is Beautiful (1997)

IMDb: 8.6

Yönetmen: Roberto Benigni

İkinci Dünya Savaşı’nın birkaç yıl öncesini anlatarak başlayan filmde başkahramanımız hayat dolu Guido’nun güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.

2. City of God (2002)

2. City of God (2002)

IMDb: 8.7

Yönetmen(ler): Fernando Meirelles, Katia Lund

60’lı yıllarda geçen film, gücünü uyuşturucu savaşlarından alan Tanrıkent’in hikayesini anlatmaktadır...Filmde, arka sokaklarda yaşayan iki arkadaşın hikayesini takip etmeye başlarız. Kendilerine farklı yollar seçen çocukların gözünden Tanrıkent’in yokedici gelişimine tanıklık ederiz. Tanrıkent 2002’nin olay filmlerinden biri. Rio De Janerio’nun suç dolu gecekondu mahallelerinden geçen, izleyiciyi altüst eden bir film.

1. Pulp Fiction (1994)

1. Pulp Fiction (1994)

IMDb: 8.9

Yönetmen: Quentin Tarantino

Travolta, Bruce Willis, Harvey Keitel, Samuel L. Jackson, Uma Thurman ve sayısız ünlü oyuncu, Tarantino imzalı bu popüler kültür başyapıtında bir araya geliyorlar. Filmde Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirine aşık bir çift küçük soyguncudur. Öteyandan, iki kaşarlanmış gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak, patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahetekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun güzel ve genç karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı reddederek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri muhteşem bir şekilde bir araya getirecek, yollarını kesiştirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
26
6
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın