Görüş Bildir
Haberler
The Witcher, Warcraft ve Dahası: Dünyaca Bilinen Oyunlardan Esinlenerek Yapılmış 15 Film ve Dizi

The Witcher, Warcraft ve Dahası: Dünyaca Bilinen Oyunlardan Esinlenerek Yapılmış 15 Film ve Dizi

06.08.2022 - 15:00

Herkes günlük hayatın yoğunluğundan ve iş hayatının stresinden uzaklaşmak için yollar arar. Kimisi kalemini ve kâğıdını alıp resim çizerken kimisi kitap okumayı tercih ediyor. Günümüzün zor koşullarından uzaklaşarak hayatın yorgunluğunu atmanın bir yolu da video oyunları oynamak. Neredeyse her evde en az bir tablet, bilgisayar ya da konsol oyunları bulunuyor artık. Zevkle oynadığımız, oynarken hayattan koptuğumuz ve aksiyon dolu dakikalar geçirdiğimiz oyunların, sinemaya uyarlandığını da biliyor muydunuz? Gelin, deneyimlediğimiz bu oyunlardan kurgulanan filmlere bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Monster Hunter / Canavar Avcısı (2020) - IMDb: 5.2

15. Monster Hunter / Canavar Avcısı (2020) - IMDb: 5.2

Evlerimize ilk kez 2004 yılında giren Canavar Avcısı oyunu Capcom’un yapımcılığını üstlendiği bir video oyun serisi. Film, beklenmedik bir kum fırtınasının Kaptan Artemis ve tayfasını yeni bir dünyaya sürüklemesiyle başlar. Burada bulunan saldırgan ve dev yaratıklara karşı silahlarının işlemediğini gören ekip, büyük bir şoka uğrar. Hayatta kalma savaşında gizemli biri olan Hunter ile karşılaşırlar. Hunter'ın becerileri ile ekip kendini kurtarmaya çalışır.

14. Max Payne (2008) - IMDb: 5.3

14. Max Payne (2008) - IMDb: 5.3

Serinin ilk oyunu Max Payne; 2000 yılının Eylül ayında Microsoft Windows, Temmuz 2001'de Xbox ve PlayStation 2, son olarak da 2002 senesinin Haziran’ında Apple Macintosh’da oynanmak için piyasaya sürülür. ABD’li ajan Max Payne ile katledilen kız kardeşinin öcünü almak isteyen suikastçi Mona Sax, bir seri cinayeti çözmek için iş birliği yapar. New York’ta gerçekleşen bu katliamları çözerken ikilinin başına kolluk kuvvetleri, gangster çeteleri ve acımasız bir teşkilat dert olur. Tabii Max Payne için bunlar ne ki...

13. Assassin's Creed (2016) - IMDb: 5.6

13. Assassin's Creed (2016) - IMDb: 5.6

Dünya çapında çok sevilen video oyunu Assassin’s Creed, piyasaya 2007 yılında çıkmıştır. Genetik kodunun kilidini kırması ile atalarının hatıralarına erişim sağlayabilen Callum Lynch adında bir adam, 15. yüzyıl İspanya'sında yaşayan atası Aguilar'ın maceralarını kendi hafızalarında yer alacak kadar canlı bir şekilde deneyimler. Gizli bir topluluk olan Suikastçiler'in soyundan geldiğini öğrenen genç adam, yeni kazandığı beceriler ile baskıcı ve güçlü organizasyon olan Templer'ın karşısına çıkar. Fantastik ama aksiyonlu bir filmin dünyasına konuk olmaya hazır mısınız?

12. Mortal Kombat (2021) - IMDb: 6.1

12. Mortal Kombat (2021) - IMDb: 6.1

İlk kez 1992 yılında yayına giren Mortal Kombat, bünyesinde barındırdığı farklı ülkelerden dövüşçülerle hem hikâye modunda hem karşılıklı olarak dövüşebildiğiniz bir kurguya sahip. İmparator Shang Tsung, en iyi adamı olan Sub-Zero'yu Cole'u yenmesi için gönderir. Ailesinin güvenliğinden şüphe duyan Cole, Sonya Blade'i aramak üzere yola düşer. Yakın zamanda Cole, kendini Lord Raiden'ın tapınağında bulur.

11. Hitman (2007) - IMDb: 6.2

11. Hitman (2007) - IMDb: 6.2

İlk Hitman oyunu, milenyumda Hitman: Codename 47”adıyla piyasaya sürülür. Filmin kahramanı Ajan 47, varoluşsal bir çelişkinin insanı gibi görünür. Bir kilise tarafından yetiştirilmiş olup diğer yandan da dünyadaki en zalim suçlular tarafından eğitilmiş biri olarak karşımıza çıkar. O, zeki ve çekici olmasının yanında ensesinde bir barkod taşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Angry Birds (2016) - IMDb: 6.2

10. Angry Birds (2016) - IMDb: 6.2

Angry Birds'ü 7’den 70’e herkes mutlaka bir kere oynamıştır. Bu oyun hayatımıza gireli tam 13 sene olmuş. 2009 yılının Aralık ayında piyasaya sürülen oyunun filme uyarlanması ise 2016 senesinde olmuş. Uçma yetileri olmayan kuşların barış içinde yaşadıkları bir adada öfke problemini bir türlü yenemeyen Red, Bomba ve Chuck; diğer kuşlar tarafından dışlanır. Bir gün gemi dolusu domuzlar çıkagelir. Red, ada halkını domuzlar konusunda defalarca uyarır ve onlara güvenmemelerini ister. Domuzlar bir gece adadaki tüm yumurtaları çalar ve kaçar. Çaresiz kalan kuşlar, uyarılarına kulak asmadıkları öfkeli kuş Red'den yardım talep eder ve Red, içindeki öfkeyi daha fazla tutamaz.

9. Tomb Raider 820189 - IMDb: 6.3

9. Tomb Raider 820189 - IMDb: 6.3

2001'de piyasaya giren Tomb Raider, İngiliz oyun şirketi Core Design tarafından oluşturulan bir aksiyon-macera video oyunu serisi. Bu oyunu, 2001 senesinde Angelina Jolie’nin oynadığı bir filmden hatırlıyor olabilirsiniz ancak 2018 senesinde sinema perdesine tekrar dönen film, eleştirmenlerce daha çok sevildi. Babasının ortadan kaybolmasından 7 yıl sonra Lara, küresel ticaret imparatorluğunun başına geçmeyi reddeder ancak ortaya çıkan yeni bir antik eser sonucu babasının kayboluşunu araştırmaya başlar ve babasının son gittiği yeri ziyaret eder.

8. Need For Speed / Hız Tutkusu (2014) - IMDb: 6.4

8. Need For Speed / Hız Tutkusu (2014) - IMDb: 6.4

Akıllara kazınan ses tonuyla EA Sports diyerek başlayan araba yarışı Need For Speed’i oynamayan yok diye düşünüyoruz. Muazzam görselleriyle oyun, ilk kez 1994 yılında yayınlanır. Ailesinin, Marshall Motors adlı otomobil tamirhanesini işleten Tobey Marshall, babasının ölümünün ardından kendilerine kalan borçları temizleyebilmek için var gücüyle çalışır. Bu esnada yeni bir yarış hazırlığı başlar ve bu yarışta Tobey ile Dino rakip takımlarda yarışır. Ancak bu yarış bir ölümle sonuçlanır ve Dino suçu bir şekilde Tobey'nin üstüne yıkar.

7. Uncharted (2022) - IMDb: 6.4

7. Uncharted (2022) - IMDb: 6.4

2007 yılından beri adından söz ettiren oyun Uncharted, yine aynı isimle bu yılın geçtiğimiz aylarında sinemalara taşındı. Çok sevilen oyuncu Tom Holland’ın da başrolünde bulunduğu film, genç ve korkusuz Nathan Drake ile kıvrak zekâlı ortağı Victor Sullivan'ın çıktıkları ilk hazine avında yaşadığı maceraları konu alır.

6. Sonic the Hedgehog 2 / Kirpi Sonic 2 (2022) - IMDb: 6.5

6. Sonic the Hedgehog 2 / Kirpi Sonic 2 (2022) - IMDb: 6.5

Kirpi Sonic, Japon şirket Sega'nın oyunu olarak bilinir. Serinin 1991 çıkışlı ilk oyunu Kirpi Sonic, Nintendo'nun Mario maskotuyla yarışacak yeni bir maskot karakter istemesi üzerine tasarlanır. İlk filmi 2020 yılında çıkmış olan oyunun, ikinci filmi de geçtiğimiz aylarda vizyona girer. Filmde, çocukluğumuzun baş kahramını Sonic’in gerçek bir kahraman olması için gereken özelliklere sahip olduğunu kanıtlamaya çalışması anlatılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Prince of Persia: The Sands of Time / Pers Prensi: Zamanın Kumları (2010) - IMDb: 6.6

5. Prince of Persia: The Sands of Time / Pers Prensi: Zamanın Kumları (2010) - IMDb: 6.6

Bu oyunun piyasaya sürülüş yılı sizleri oldukça şaşırtabilir çünkü takvimlerimiz 1989 senesini gösteriyor. Zamanı tersine çevirebilen Zamanın Kumları’nı açığa çıkarabilmek için Prens Dastan, gönülsüzce de olsa gizemli bir prensesle güç birliği yapmak durumunda kalır.

4. Resident Evil / Ölümcül Deney (2002) - IMDb: 6.6

4. Resident Evil / Ölümcül Deney (2002) - IMDb: 6.6

Resident Evil ya da Japonya'da bilinen adıyla Biohazard, 1996 yılında yayınlanan bir korku oyunu serisidir. Aynı oyunlardaki gibi sinemada da bir seri yakalayan film, ilk kez 2002 senesinde beyaz perdeye uyarlanmıştır. Umbrella Corporation isimli bir şirket tarafından yönetilen deneylerden birinde üretilen T-virus isimli virüsü ele geçiren bir hırsız bu virüsü binanın içine salar. Virüs, yapay zekâyı ele geçirir ve sonrasında merkezdeki herkese bulaştırmaya başlar. Tüm personel zombiye dönüşür.

3. Warcraft / Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (2016) - IMDb: 6.7

3. Warcraft / Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (2016) - IMDb: 6.7

2004 yılında piyasaya sürülen ve milyonlarca oyuncunun bağımlısı olduğu World of Warcraft isimli oyundan uyarlanan filmin başrolünde Travis Fimmel yer alır. Ork savaşçılarının ülkeleri yok olur ve hayatta kalanlar yeni bir koloni oluşturmak amacıyla Azeroth krallığının eteklerine gelirler. Azeroth krallığı, barışçıl ortamdan yana olsa da eşikteki bu savaş kaçınılmaz olur.

2. Tron / Tron Efsanesi (2010) - IMDb: 6.8

2. Tron / Tron Efsanesi (2010) - IMDb: 6.8

Artık kült bir yapım olmuş olan Tron isimli oyun, 1982 yılında üretilir. 2010 senesinde sinemaya uyarlanan film, Kevin Flynn'in 27 yaşındaki teknoloji meraklısı oğlu Sam Flynn’in, babasının ortadan kaybolmasından sonra başından geçenleri anlatır.

1. The Witcher (2019 - ) - IMDb: 8.3

1. The Witcher (2019 - ) - IMDb: 8.3

Geldik listemizin zirvesine. 2015 senesinde oyun piyasasına iddialı bir giriş yapan The Witcher 3 adlı oyundan esinlenerek yapılan bir Netflix dizisi: The Witcher. Dizinin başrolünde herkesin gönlünde taht kurmuş Henry Cavil yer alır. Spoiler vermemek adına diziden çok fazla söz etmeyeceğiz ancak şimdiye kadar yapılan en başarılı oyun uyarlaması bir yapım olduğunu zaten anlamışsınızdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?