Görüş Bildir
Haberler
Bulmaca Çözmeyi Sevenleri Böyle Alalım! Seven'dan Dark'a Mutlaka İzlemeniz Gereken Film ve Diziler

Bulmaca Çözmeyi Sevenleri Böyle Alalım! Seven'dan Dark'a Mutlaka İzlemeniz Gereken Film ve Diziler

23.07.2022 - 14:40

Siz de dizi izlerken bir sonraki bölümü merak ettiğiniz için tüm sezonu bitirmek isteyenlerden misiniz? Ya da bir filmi soluksuz izleyerek gizem dolu noktaları aydınlatmak isteyenlerden? Eğer cevabınız 'Evet.' ise size harika bir liste hazırladık. Birbirinden güzel 15 adet yapımdan listemizdeki film ve dizileri izlerken ekran başından kalkamayacaksınız. İnce ince işlenen senaryodaki düğümleri çözerken saatin kaç olduğunu bile fark etmeyeceksiniz. Kemerleri bağladıysak yolculuğumuza başlıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Number 23 / 23 Numara (2007) - IMDb: 6.4

15. The Number 23 / 23 Numara (2007) - IMDb: 6.4

Jim Carrey'nin sadece komedi oyuncusu olmadığının kanıtı niteliğinde olan filmde Jim Carrey'ye Virginia Madsen eşlik ediyor. Film, Agatha'nın eşi Walter'a doğum günü hediyesi olarak '23 Numara' isimli kırmızı kapaklı bir roman hediye etmesiyle başlıyor. Kitapta numeroloji ile ilgili tüyler ürpertici bir dizi cinayet bulunur ve Walter bu hikâyelerden oldukça etkilenir. Kitaptaki başkahramanın hayatı tıpkı Walter'ın hayatını andırır ve Walter kitapla kendini bağdaştırır. Hayatında da 23 sayısı ile ilgili noktalar olduğunu fark eden Walter'ın yaşamı öngörülemez şekilde değişir. The Number 23, izleyiciyi ekrana kilitleyen eşsiz bir film.

14. The Da Vinci Code / Da Vinci'nin Şifresi (2006) - IMDb: 6.6

14. The Da Vinci Code / Da Vinci'nin Şifresi (2006) - IMDb: 6.6

Dan Brown'un aynı adlı romanından uyarlanan The Da Vinci Code'da Tom Hanks, başrolü üstleniyor. Paris'e konferans vermek üzere gelen sembol uzmanı Robert Langdon'ın bir müzede gerçekleşen cinayet haberini alması üzerine filmdeki gizem yolculuğu başlar. Bu ölüm ile ilgisi olmadığını düşünse de Robert olayların içerisine dahil oldukça şaşırtıcı gerçeklerle karşılaşır. Da Vinci tablosunda bazı ipuçları bulan kriptolog Spohie Neveu ile esrarengiz bir yolculuğa adım atan Robert, izleyiciye unutulmaz bir seyir keyfi sunar.

13. Triangle / Şeytan Üçgeni (2009) - IMDb: 6.9

13. Triangle / Şeytan Üçgeni (2009) - IMDb: 6.9

Okyanusun ortasında oldukça gizemli bir atmosferde geçen filmde Jess ve arkadaşlarının hikâyesine odaklanılıyor. Jess yat ile seyahate çıkmadan önce bir martıya çarpar fakat bu durumu pek fazla önemsemez. Yat gezisine çıktığı zaman bir şeylerin yolunda gitmediğini anlasa da bunu anlamlandırmayı başaramaz. Gezi sırasında fırtınaya yakalanırlar ve buldukları bir başka gemiye binmek zorunda kalır. Jess bu metruk gemiye daha önce bindiğine inanır. Sırayla tüm arkadaşları öldürülür ve olaylar çığırından çıkar. Gizem dolu atmosferini bir an olsun yitirmeyen filme mutlaka göz atmalısınız.

12. Behind Her Eyes / Gözlerinin Ardında (2021) - IMDb: 7.2

12. Behind Her Eyes / Gözlerinin Ardında (2021) - IMDb: 7.2

Psikolojik gerilim dizilerinden birinde sıra. Mini dizi kategorisinde yer alan Behind Her Eyes, Sarah Pinborough'nun aynı isimli romanından uyarlama. Yeni bir psikiyatri kliniğinde çalışmaya başlayacak olan David ve eşi Adele'in kente taşınmalarıyla film başlar. Patronu David ile bir ilişki yaşamaya başlayan, sekreter Louise ise istemsizce David'in eşi ile arkadaşlık kurar. Yavaş ve sürükleyici tempo bu noktadan sonra hızlanırken gizemli çiftin sırları da adım adım ortaya çıkar.

11. Archive 81 (2022) - IMDb: 7.3

11. Archive 81 (2022) - IMDb: 7.3

Netflix'in yakın zamanda izleyiciyle buluşturduğu gizem dolu bir diğer dizi olan Archive 81, paranormal gizemden hoşlananlar için biçilmiş kaftan. Bozuk kasetleri tamir edebilen Dan, bir yangında zarar görmüş kasetleri onarması için işe alınır. Kasetleri onarırken izleyen ve bu esnada hem kendi geçmişiyle hem şeytani bir tarikatla yüzleşen Dan'in ve kasetlerdeki çalışmaların mimarı Melody'nin gözlerinden izlediğimiz dizi, son dönemin güçlü yapımlarından biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tell Me Your Secrets (2021 -) - IMDb: 7.3

10. Tell Me Your Secrets (2021 -) - IMDb: 7.3

BluTv'de bulabileceğiniz Tell Me Your Secrets, her biri sırlarla dolu geçmişe sahip 3 karakter etrafında şekilleniyor. Emma geçmişte bir katille burun buruna gelir, John geçmiş günahlarından kurtulamaz ve Mary ise kızını takıntı hâline getirir. Bu üç karakterin gittikçe belirsizleşen geçmişleri ve avcı kurban arasındaki ince çizgi, gizemli bir yolculuğun kapısını aralar.

9. Criminal: UK (2019-2020) - IMDb: 7.6

9. Criminal: UK (2019-2020) - IMDb: 7.6

Game of Thrones dizisinden aşina olduğumuz Kit Harington'un da oyuncu kadrosunda yer aldığı Criminal: UK dizisi, Netflix platformunda yer alıyor. Farklı suçlardan suçlanan şüpheliler ile dedektifler arasında yaşanan psikolojik oyunların işlendiği, gizemli sorgu odasında geçen dizide ilgi çekici olaylar sunuluyor. Polisiye gizem türü yapımları izlemekten hoşlananlar için harika bir seçenek olan Criminal: UK, tek mekânda geçen hikâyesi ve kaliteli oyuncu kadrosuyla oldukça beğeniliyor.

8. Zodiac (2007) - IMDb: 7.7

8. Zodiac (2007) - IMDb: 7.7

1960'lı yılların sonunda Kuzey Kaliforniya'da ortalığı kasıp kavuran Zodiac takma isimli seri katilin hikâyesine odaklanan filmde başrolleri Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. ve Mark Ruffalo paylaşıyor. Faili meçhul cinayet dosyalarını çözmeye çalışan ekip, Zodiac isimli katilin izi sürer. İpuçlarını birleştirerek katile ulaşmayı hedefleyen ekibin gizemlerle dolu macerası, sizi ekrana kilitleyecek!

7. Alef (2020-2022) - IMDb: 7.9

7. Alef (2020-2022) - IMDb: 7.9

BluTv aracılığıyla izleyiciyle buluşan Alef, 2 sezondan oluşuyor. İki sezonu da birbirinden bağımsız olan dizide Kenan İmirzalıoğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan yer alıyor. İlk sezonda bir tarikat ile ilişkisi olduğu düşünülen cinayetin aydınlatılmasına kadar giden yolu işleyen Alef, oldukça gerçekçi otopsi ve etkileyici gizem dolu sahneleri ile ilk bölümden itibaren izleyiciyi ekrana kilitliyor. Dizinin ikinci sezonunda ise Kapadokya'da işlenen cinayetler çözülmeye çalışılıyor.

6. A Beautiful Mind / Akıl Oyunları (2001) - IMDb: 8.2

6. A Beautiful Mind / Akıl Oyunları (2001) - IMDb: 8.2

Abel Ödülü ve Nobel Ekonomi Ödülü sahibi olan matematikçi John Nash'in gerçek hayat hikâyesine dayanan A Beautifıl Mind filminde Russell Crowe, başrolü üstleniyor. Öğrencilik dönemlerinden itibaren hayaller gören John Nash, paranoid şizofreni hastalığına yakalanır fakat farkına varamaz. Bir konferans esnasında psikiyatrist ile tanışan John, hastalığı ile yüzleşir ve olayların gidişatı değişir. Teorisini kanıtlama aşamasına gelen John'un çalışmaları yarım kalırken hayatı da alt üst olmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Shutter Island / Zindan Adası (2010) - IMDb: 8.2

5. Shutter Island / Zindan Adası (2010) - IMDb: 8.2

Leonardo DiCaprio ve Mark Ruffalo'nun başrollerinde yer aldığı Shutter Island, sonuna kadar merak uyandıran hikâyesiyle sizi ekrana kilitleyecek bir diğer yapım. Film, Shutter Island olarak bilinen ve akıl hastalarının yer aldığı adadan kaçan bir akıl hastasını aramak üzere adaya gelen iki polisin hikâyesini konu alıyor. Soruşturma esnasında esrarengiz olaylarla karşılaşan iki polisin başından geçenler, zaman ilerledikçe içinden çıkılamaz bir hâl alır.

4. Seven / Yedi (1995) - IMDb: 8.6

4. Seven / Yedi (1995) - IMDb: 8.6

Brad Pitt, Morgan Freeman ve Kevin Spacey'yi bir araya getiren Seven; David Fincher yönetmenliğinin harika bir ürünü. Hristiyanlığın ölümcül yedi günahını işlemiş olan kişileri öldüren bir seri katili bulmaya çalışan dedektiflerin hikâyesini işleyen filmde gerilim bir an olsun azalmıyor. Şaşırtıcı sonu ile izleyicilerin ağzını açıkta bırakan filmi mutlaka izlemelisiniz.

3. The Haunting of Hill House / Tepedeki Ev (2018) - IMDb: 8.6

3. The Haunting of Hill House / Tepedeki Ev (2018) - IMDb: 8.6

Korku ve gerilim karması olan The Haunting of Hill House, Netflix yapımı bir mini dizi. 5 çocuğuyla yeni bir eve taşınan ailenin evde yaşadıkları gizemli olayları konu alan dizide yaşanan olayların psikolojik etkilerine de değiniliyor. Perili evde yaşadıklarının etkisini üzerlerinden atamayan 5 kardeşin hikâyesini işleyen dizide gerilim azalmazken yer yer duygusal anlar da yaşanıyor.

2. Dark (2017-2020) - IMDb: 8.7

2. Dark (2017-2020) - IMDb: 8.7

Beyin yakan diziler arasında öne çıkan bir dizide sıra. Netflix aracılığıyla izleyiciyle buluşan Dark, bir Alman kasabasında yaşayan iki çocuğun kaybolması üzerine gelişen olayları işliyor. Zamanda yolculuk konusunu gizemlerle dolu aile sırlarıyla birlikte işleyen Dark dizisinde kişi, zaman ve yer kavramları altüst ediliyor.

1. Sherlock (2010-2017) - IMDb: 9.1

1. Sherlock (2010-2017) - IMDb: 9.1

Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman'ın başrollerinde yer aldığı Sherlock, Sir Arthur Conan Doyle'un aynı isimli romanlarından bir uyarlama dizisi. Dünya tarihinin en ünlü dedektifinin her bölümde farklı bir hikâyesini işleyen dizi, hayranlarının yoğun ilgisine rağmen maalesef devam etmiyor. Her bölüm gizemli bir olayı aydınlatan dahi bir dedektifi anlatan diziye bayılacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın