Görüş Bildir
Haberler
Bitirmeden Başından Kalkamayacaksınız: Hobbit'ten X-Men'e Son 10 Yıla Damgasını Vurmuş En Güzel Film Serileri

Bitirmeden Başından Kalkamayacaksınız: Hobbit'ten X-Men'e Son 10 Yıla Damgasını Vurmuş En Güzel Film Serileri

25.07.2022 - 07:18

Bazı filmler izleyiciler tarafından o kadar çok beğeniliyor ki yapımcılar devam filmlerini çekiyor. Başlangıç filmleri yıllar önce çekilmiş olsa da devam filmleriyle son 10 yıla damgasını vurmuş yapımları sizler için bir araya getirdik. İşte, son yıllarda izlenme rekorları kırmış film serileri! Şimdiden iyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Resident Evil / Ölümcül Deney (2002-2016)

16. Resident Evil / Ölümcül Deney (2002-2016)

Hive adlı genetik araştırma şirketinde deneylerde üretilen virüsü bir hırsız ele geçiriyor. Hırsız bu virüsü Hive binasının içine bırakınca virüs, The Red Quinn isimli yapay zekâ da dâhil olmak üzere merkezdeki herkese bulaşıyor. Bütün personel zombiye dönüşüyor ve hepsi Red Quinn tarafından yönetiliyor. Daha sonra bir ekip, The Red Quinn’i durdurmak için binaya giriyor. Bu ekip hem yapay zekâyla hem zombilerle baş etmeye çalışıyor. Seri, altı filmden oluşuyor.

15. The Fast and The Furious / Hızlı ve Öfkeli (2001-2021)

15. The Fast and The Furious / Hızlı ve Öfkeli (2001-2021)

Aksiyon ve macera filmlerinden hoşlananların en çok seyrettiği seri filmlerden biri de Hızlı ve Öfkeli. Pahalı araba aksesuarları çalan çetenin başındaki Dominic Toretto, çok değerli elektronik ekipmanlar çalınınca şüphelenilen ilk kişi oluyor. Bir sivil polis, suçu araştırmak için çetenin peşine düşüyor. Polis, çete ile samimi ilişkiler kurunca Dominic'in kız kardeşine âşık oluyor. Böylece çözülmesi gereken başka meseleler ortaya çıkıyor. Hız tutkunlarının bayıldığı seri, 10 filmden oluşuyor.

14. Mission: Impossible / Görevimiz Tehlike (1996-2021)

14. Mission: Impossible / Görevimiz Tehlike (1996-2021)

Mission: Impossible, 1996 yılında vizyona girince büyük başarı elde etti ve yapımcılar filmin devamını çekmeye karar verdiler. En başarılı aksiyon filmlerinden olan biri Görevimiz Tehlike'de gizli ajan Ethan Hunk, ekibindeki ölümleri araştırırken bir yandan da hükümetin suikastçılarından kendisini korumaya çalışıyor. CIA'in en sağlam kasalarını kırıyor, kurşun gibi hızlı giden bir trenin çatısına tutunuyor. Kendisini takip edenlerin hep bir adım önünde olabilmek için çabalıyor. Seri, yedi filmden oluşuyor.

13. The Hunger Games / Açlık Oyunları (2012-2015)

13. The Hunger Games / Açlık Oyunları (2012-2015)

İlki 2012 yılında vizyona giren Açlık Oyunları film serisi, Katniss Everdeen'in hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Katniss, annesi ve 12 yaşındaki kardeşiyle yaşayan 16 yaşında genç bir kız. Yaşadığı yerde ölümcül oyunlar düzenleniyor ve Katniss de bu yarışmaya katılmak zorunda kalıyor. Yarışmada sadece sona kalan kişi hayatta kalabiliyor. Seri, dört filmden oluşuyor.

12. X-Men (2000-2019)

12. X-Men (2000-2019)

Fantastik ve bilim kurgu türünde bir film serisinde sıra. Profesör Xavier, kendi istekleri dışında mutasyona uğramış insanların yeteneklerini ortaya çıkarabilmek için onları bir okulda topluyor. Farklı yeteneklere sahip gençlerin amacı, dünyaya kötülük yaymaya çalışan mutantlara engel olabilmek. Profesör ve öğrencileri, bir yandan politikacıların karalama politikalarıyla uğraşırken diğer taraftan da dünyayı kötülerden kurtarmaya çalışıyor. Her bir karakterle bağ kurmanızı sağlayacak seri, yedi filmden oluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Spider-Man / Örümcek-Adam (2017-2021)

11. Spider-Man / Örümcek-Adam (2017-2021)

Sosyal hayatında pek başarılı olamayan Peter Parker, bir örümcek tarafından ısırılması sayesinde süper güçler elde etmiş oldukça zeki bir genç. Mahallesini ufak tefek suçlara karşı korumaya çalışsa da bir güç kendini güçlü ve korkunç bir suçlunun karşısında bulur. Seri, üç filmden oluşuyor.

10. Ice Age / Buz Devri (2002-2022)

10. Ice Age / Buz Devri (2002-2022)

Buz Devri, bütün zamanların en iyi animasyon film serisi. Gezegende bulunan dev yaratıklar ve onlardan daha küçük olanlar, soğuktan korunmak amacıyla güneye göç etmeye karar veriyorlar. Ancak sürüye katılmayan iki hayvan var: İşleri kendi istediği gibi yapmayı seven avare mamut Manfred ile hiçbir şey yapmadan yaşamayı seven tembel Sid. Bol bol gülmek istiyorsanız bu seriyi kaçırmayın. Tüm dünyaya animasyonu sevdiren seri, altı filmden oluşuyor.

9. Planet of The Apes / Maymunlar Cehennemi (2011-2017)

9. Planet of The Apes / Maymunlar Cehennemi (2011-2017)

İlk filmi 2011 yılında vizyona giren Maymunlar Cehennemi serisi, insanlar ile maymunlar arasındaki savaşı anlatıyor. Genetik mühendisleri, maymunların beyinleri üzerinde yaptıkları deneylerin sonunda maymunların zihinsel açıdan gelişmelerini sağlıyor. Bunu gözlemleyen Will Rodman, bir maymunu deney yaptıkları tesisten kaçırıyor. Will, maymunla dostluk kurup ona pek çok şey öğretiyor ve onu insan gibi yaşatmaya çalışıyor. Ancak maymun bir gün sinirlenip bir adamı yaralıyor ve bu sebeple hapse atılıyor. Burada birçok maymunla tanışıyor ve türlü işkencelere maruz kalıyor. Seri, üç filmden oluşuyor.

8. Sherlock Holmes (2009-2021)

8. Sherlock Holmes (2009-2021)

Bu film serisinde Sherlock Holmes, kendisi gibi korkusuz ortağı Watson ile maceradan maceraya atılıyor. Üstün bir zekâya ve dövüş tekniklerine sahip olan Holmes, bu özelliklerini silah gibi kullanarak ülkesinde yaşanan tehlikelere karşı mücadele veriyor. İnsanların ölümüne neden olabilecek komploları çözmeye çalışıyor. Her bir yapımında Sherlock'un kıvrak zekâsına hayran kalacağınız seri, üç filmden oluşuyor.

7. Ocean's (2001-2018)

7. Ocean's (2001-2018)

Soyguncu Danny Ocean, hapisten yeni çıkmasına rağmen yine de akıllanmaz. İlk iş olarak tarihin en büyük kumarhane soygununu gerçekleştirmeye karar verir. Rakiplerine karşı epey acımasız olan Terry Benedict'in Las Vegas'ta bulunan üç kumarhanesini de aynı gecede soymayı planlar ve bunun için eski ortağı Rusty ile bir araya gelir. İki eski arkadaş, bu soygunları gerçekleştirebilmek için işinde uzman kişilerden oluşan bir ekip kurar. Seri, 4 filmden oluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Hobbit / Hobbit (2012-2014)

6. The Hobbit / Hobbit (2012-2014)

The Hobbit filminde Bilbo Baggins'in, ejderha Smaug'un ele geçirdiği Erebor Krallığı'nı geri alabilmek için çıktığı epik yolculuk anlatılıyor. Bilbo'nun kapısı büyücü Gri Gandalf tarafından çalınınca kendisini savaşçı Thorin Oakenshield'ın komuta ettiği 13 cücenin içinde buluyor. Bu ekip; yolculukları sırasında goblinler, orklar, dev örümcekler, kurtlar, büyücüler ve şekil değiştirenlerle dolu topraklardan geçmek zorunda kalıyor. Seri, üç filmden oluşuyor.

5. Avengers / Yenilmezler (2012-2019)

5. Avengers / Yenilmezler (2012-2019)

Avengers, sinemaseverlerin en çok beğendiği film serilerinden biri. İlk filmde Iron Man, Captain Amerika, Thor, Black Widow, Hulk ve Hawkeye'dan oluşan süper kahraman ekibinin dünyayı kötülerden korumak için verdiği mücadele anlatılıyor. Bilim kurgu dünyasında çığır açan seri, dört filmden oluşuyor.

4. Jason Bourne (2002-2016)

4. Jason Bourne (2002-2016)

Ortadan kaybolan Jason Bourne, 2004 yılında tekrar ortaya çıkıyor. Hafızası yerine geliyor ve kim olduğunu hatırlamaya başlayınca geçmişteki sırları ortaya çıkarmaya karar veriyor. Babasının ölümünü aydınlatmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor ve çok güçlü düşmanlarla karşı karşıya kalıyor. Seri, beş filmden oluşuyor.

3. Rocky (1976-2018)

3. Rocky (1976-2018)

Rocky Balboa, yaşadığı bölgenin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir sporcu. Amerika'da boks maçları tamamlanmak üzereyken Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanıyor. Turnuvaya Apollo'nun önerisi üzerine amatör bir boksör alınıyor ve tabii ki bu boksör Rocky Balboa oluyor. Böylece Rocky, yılın en önemli maçının aktörü hâline geliyor. Son iki yapımda Apollo'nun oğlunun maceralarına odaklanan seri, sekiz filmden oluşuyor.

2. The Pirates of Caribbean / Karayip Korsanları (2003-2017)

2. The Pirates of Caribbean / Karayip Korsanları (2003-2017)

Karayip Korsanları'nda sempatik, komik ve bir o kadar da zeki olan Kaptan Jack Sparrow'un maceraları anlatılıyor. Jack'e, zaman zaman ürkütücü olabilen bu maceralar sırasında Will Turner ile Elizabeth Swann eşlik ediyor. Ahtapot suratlı adamları ve kurnaz maymunları da unutmamak lazım. Yediden yetmişe herkesin severek izlediği seri, beş filmden oluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Matrix / Matrix (1999-2021)

1. The Matrix / Matrix (1999-2021)

Bilim kurgu türünden hoşlananların çok seveceği film serilerinden biri de The Matrix. Yaşanan bir gerçek ve bu gerçeğin ötesinde başka bir gerçek var. Filmin başkarakteri Neo, tehlikeli bir adam olan Morpheus'un bu gerçeği bildiğini düşünür. Bir gece, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel Trinity ile tanışır. Neo, böylece o dünyada Morpheus'u bulacağını ve ondan bütün gerçeği öğreneceğini düşünür. Neo, gerçeği öğrenerek düzeni yıkmaya çalışır. Seri, dört filmden oluşuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ömer Faruk Durak

Dark Knight Trilogy nerede?

Degisik Bree

Yüzüklerin Efendisi nerde?