Görüş Bildir
Haberler
Kötü Karakterler de Sevilir: Deadpool, Joker ve Godfather Gibi Antikahraman Temalı 15 Film

Kötü Karakterler de Sevilir: Deadpool, Joker ve Godfather Gibi Antikahraman Temalı 15 Film

14.07.2022 - 09:54

Filmlerde genelde güçlü, yakışıklı, güzel, akıllı, karizmatik, yardımsever ve her konuda başarılı kahramanları görürüz. Hata yapsalar dahi hemen toparlayan, her şeyi iyilik adına yapan ve idealleri günümüz toplumuna uygun kahramanlar, hemen hemen her yapımda kendine yer bulsa da antikahramanların varlığını unutmamak gerek. Antikahramanlar; alışılagelmiş kahraman kalıplarını yıkan, bambaşka hayalleri ve amaçları olan kişiler olarak karşımıza çıkar. Standart bir kahramana göre farklı davranışlarda bulunan antikahramanların ön plana çıktığı filmleri sizin için derledik. İyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hellboy (2019) - IMDb: 5.2

15. Hellboy (2019) - IMDb: 5.2

Hellboy, bir antikahraman olarak dünyaya kötülük yaymak üzere gönderiliyor. 2.Dünya Savaşı esnasında cehennem ateşlerine doğan Hellboy, kötülük yapmak üzere dünyaya getirilmesine karşın iyiliğe çekiliyor. Yaradılışı gereği diğer kahramanlardan ayrışan Hellboy, insanların ona bakışıyla standart bir kahramandan farklılıklar gösteriyor. David Harbour'un başrolünde yer aldığı film, izleyiciye aksiyon dolu bir antikahraman hikâyesi sunuyor.

14. The Lost Daughter / Karanlık Kız (2021) - IMDb: 6.7

14. The Lost Daughter / Karanlık Kız (2021) - IMDb: 6.7

Elena Ferrante'nin aynı isimli romanından uyarlanan The Lost Daughter, genç bir anne ile tanışması sonrasında kendi geçmişine içsel bir yolculuk yapan Leda'yı konu alıyor. Leda; toplumun ondan beklentilerini, annelik temsillerini, klişeleri reddeden bir antikahraman olarak karşımıza çıkıyor. Toplumun kadınlar üzerine kurduğu tahakkümü reddederken tamamen savaş hâlinde olan karakter, ataerkil düzendeki kadının yolculuğunu gözler önüne seriyor. Olivia Colman'ın başrolünde yer aldığı film, psikolojik drama kategorisinde bulunuyor.

13. A Nightmare On Elm Street / Elm Sokağı Kâbusu (1984) - IMDb: 7.4

13. A Nightmare On Elm Street / Elm Sokağı Kâbusu (1984) - IMDb: 7.4

Johnny Depp'in oyunculuk kariyerine başladığı film olan Elm Sokağı Kâbusu, antikahraman Freddy'nin hayatına odaklanıyor. Eldiveninde bıçaklar olan kahramanımız, rüyalar aleminde bulunarak gerçek hayattaki insanları öldüren fantastik bir karakter. Bir çocuk katili Freddy Krueger'in hayaleti tarafından katledilen çocukları işleyen film, ne kadar korkutucu olsa da antikahramanları sevenler için öneriliyor.

12. Nightcrawler / Gece Vurgunu (2014) - IMDb: 7.8

12. Nightcrawler / Gece Vurgunu (2014) - IMDb: 7.8

Jake Gyllenhaal'in başrolünde olduğu Gece Vurgunu, hırslı bir muhabirin hayatını konu alıyor. Los Angeles'ta polis muhabirliği yapmaya başlayan Louis Bloom, cinayetleri ve kazaları kovalayan bir kameraman ekibi ile suç dünyasına adımını atıyor. Yavaş yavaş etik değerlerin kaybolduğu hikâye, suç ile seyirci arasındaki sınırın belirsizleşmesiyle garipleşiyor. Böylece Louis Bloom bir antikahraman olarak sinema evreninde yerini alıyor.

11. Deadpool (2016) - IMDb: 8.0

11. Deadpool (2016) - IMDb: 8.0

Ordudan ayrılan eski özel kuvvetler görevlisi Wade Wilson, ilişki yaşadığı Vanessa ile kötünün iyisi bir hayat yaşarken onun yaşamı bir anda tepetaklak oluyor. Beyin, prostat, akciğer ve karaciğer kanseri olduğunu öğrenen Wade, sevgilisini terk ederek farklı bir hayata adım atıyor. Kanserini iyileştirmeyi vadeden bir ekibe Wade'in dahil olmasıyla olaylar gelişiyor. Ünlü oyuncu Ryan Reynolds'un canlandırdığı Deadpool karakteri, antikahraman olarak çok seviliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cool Hand Luke / Parmaklıklar Arasında (1967) - IMDb: 8.1

10. Cool Hand Luke / Parmaklıklar Arasında (1967) - IMDb: 8.1

Biraz da eskilere gidelim. Paul Newman'ın başrolünde olduğu ve antikahramanımıza hayat verdiği filmde, hapis cezasına çarptırılan adamın kaçış macerası ele alınıyor. Luke Jackson, parkmetreleri söktüğü için 2 yıl hapis cezası alıyor ve hapishanedeyken saygınlık kazanmaya çalışıyor. Zaman içerisinde hapisten kaçmak için planlar yapmaya başlayan Luke'un hikâyesini işleyen film, bir antikahramanı oldukça güçlü oyunculuklarla büyütüyor.

9. Taxi Driver / Taksi Şoförü (1976) - IMDb: 8.2

9. Taxi Driver / Taksi Şoförü (1976) - IMDb: 8.2

Robert de Niro'nun mükemmel oyunculuğuyla şahlanan efsane filme geldi sıra. Vietnam Savaşı gazisi olan Travis'in geceleri taksi şoförlüğü yaparak yaşama mücadelesi bu filmde işleniyor. Savaşın etkilerini üzerinden atamayan, uyku problemi yaşayan ve adaletsiz ve çirkin dünyada yapayalnız kaldığını düşünen Travis, uyumlu olmayı reddeden bir antikahraman. Yalnızlığın yıkıcı etkisini gösteren ve gerçek bir kahraman olmaya çalışan Travis, bizlere muhteşem bir antikahraman izletiyor.

8. A Clockwork Orange / Otomatik Portakal (1996) - IMDb: 8.3

8. A Clockwork Orange / Otomatik Portakal (1996) - IMDb: 8.3

Anthony Burgess'ın aynı isimli romanından uyarlanan Otomatik Portakal, holigan Alex'in hayatına odaklanıyor. İçerisinde yer aldığı sokak çetesi ile birçok suç işleyen ve sonrasında çetesi ile fikir ayrılığına düşen Alex, arkadaşlarının ihanetine uğruyor. Polise ihbar edilen Alex, beyin yıkama operasyonlarına maruz kalarak topluma yeniden kazandırılmaya çalışılıyor. Ünlü yönetmen Stanley Kubrick yönetiminde şahlanan film, antikahraman Alex'i bizlere sunuyor.

7. Scarface / Yaralı Yüz (1983) - IMDb: 8.3

7. Scarface / Yaralı Yüz (1983) - IMDb: 8.3

Sıradaki önerimiz, Al Pacino'nun devleştiği mükemmel bir başyapıt. 1980'li yıllarda Kübalı bir mülteci olan Tony Montana, suç dünyasından gelen emirle bir adamı öldürüyor. Daha sonra Tony'nin hapisten çıkışını ve adım adım suç dünyasındaki yükselişini konu alan filmde Michelle Pfeiffer, güzelliğiyle âdeta büyülüyor. Açgözlülüğü nedeniyle sevdiklerini kaybeden Tony Montana'nın hikâyesini ustalıkla işleyen film, ölümsüz bir antikahramanı sunuyor.

6. Joker (2019) - IMDb: 8.4

6. Joker (2019) - IMDb: 8.4

Vizyona girdiği günden itibaren adından söz ettiren Joker filmi, kuytularda kalmış bir antikahramanı gözler önüne seriyor. Toplum içerisinde dışlanan ve başarısız bir komedyen olan Arthur'un yalnızlığını ve bu yalnızlığın yıkıcı etkisini tüm çıplaklığıyla bizlere gösteriyor. Gündüzleri bir palyaço maskesi takarak geçimini sağlayan Arthur, geceleri ise bambaşka bir maske takıyor. Gittikçe daha fazla zorbalığa maruz kalan Arthur'un tekinsiz bir noktaya ulaşan hayatını işleyen filmde Joaquin Phoenix başrolde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Leon / Sevginin Gücü (1994) - IMDb: 8.5

5. Leon / Sevginin Gücü (1994) - IMDb: 8.5

New York'ta ailesiyle yaşayan Mathilda, sevilmeyen bir kız çocuğu. Babasının uyuşturucuya bulaşması sebebiyle bir gün ailesindeki tüm bireyler öldürülür. Şans eseri o esnada markete gitmiş olan Mathilda, ölmekten kıl payı kurtulur ve komşusu Leon'un kaldığı daireye sığınır. Olaylar bu noktadan sonra hızla gelişirken antikahraman Leon ve Mathilda arasında güçlü bir bağ oluşur.

4. American History X / Geçmişin Gölgesinde (1998) - IMDb: 8.5

4. American History X / Geçmişin Gölgesinde (1998) - IMDb: 8.5

Edward Norton'ın başrolünde yer aldığı filmde öldürülen babasının intikamını almak adına mücadele veren Derek'in hikâyesi işleniyor. Babası, siyahi bir uyuşturucu satıcısı tarafından öldürüldükten sonra Derek; faşist bir örgüte üye oluyor. Cinayet işlediği için hapse giriyor ve bunun üzerine kardeşi Danny de onunla aynı yola giriyor. Bir süre sonra hatasını anlayan Derek'in hikâyesi daha da derinleşiyor ve bir antikahramanın dönüşümünü izliyoruz.

3. Fight Club / Dövüş Kulübü (1999) - IMDb: 8.8

3. Fight Club / Dövüş Kulübü (1999) - IMDb: 8.8

İkonikleşmiş Fight Club kuralları ve karakterleri ile sinema dünyasına adını yazdıran film, Brad Pitt ile Edward Norton'ı buluşturuyor. Yüksek lisans yapmaya çalışan ve bu esnada psikolojik sorunlarla mücadele eden Chuck karakterinin terapi gruplarına katılmasıyla başlayan hikâye, uçak yolculuğunda Chuck'ın Tyler ile tanışması ile daha da ilginç hâle geliyor. Şaşırtıcı final sahnesi, olayların işleniş biçimi ve oyunculuklarıyla adından söz ettiren film, bizleri Tyler Durden isimli harika bir antikahraman ile tanıştırıyor.

2. The Dark Knight / Kara Şövalye (2008) - IMDb: 9.0

2. The Dark Knight / Kara Şövalye (2008) - IMDb: 9.0

Kara Şövalye, Joker filmi ile bağlantılı bir film. İnsanlar için tehlike oluşturan Joker'i durdurmak ve kaosa son vermek için Gotham şehrinin sokaklarında yeniden nam salan Batman'i anlatıyor. Batman ve Joker arasındaki savaşı ele alan filmde, Joker bir antikahraman olarak kendine yer buluyor.

1. Godfather / Baba (1972) - IMDb: 9.2

1. Godfather / Baba (1972) - IMDb: 9.2

Bir film serisi içerisinde sunulan hikâyede Don Vito Corleone karakterinin gençliğini Robert de Niro, yaşlılığını ise Marlon Brando canlandırıyor. Bir mafya babası olan Vito'nun hayatını işleyen film, oyunculukların müthiş olması ile sinema dünyasına unutulmaz bir antikahraman kazandırıyor. Filmde aynı zamanda Don Vito Corleone'nin oğlu olarak Al Pacino da yer alıyor. Babasına yapılan bir saldırıcı sonucu babasının yerine geçen Michael'ı canlandıran Al Pacino, en az başroller kadar mükemmel bir performans sergiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
6
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın