Görüş Bildir
Haberler
Geleceğe Dönüş, E.T. ve Nicesi: Çocuklarınızla Rahatça İzleyebileceğiniz, Öğretici ve İç Isıtan 15 Aile Filmi

Geleceğe Dönüş, E.T. ve Nicesi: Çocuklarınızla Rahatça İzleyebileceğiniz, Öğretici ve İç Isıtan 15 Aile Filmi

13.07.2022 - 09:39

Sımsıcak yaz aylarına girmişken ve hazır okullar da kapanmışken, evde yapılabilecek en güzel şeylerden biri, ailecek film izlemek. Çocuklarınızla rahatlıkla izleyebileceğiniz, içinizi ısıtan ve öğretici aile filmlerini sizin için derledik. İyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Charlie and the Chocolate Factory / Charlie’nin Çikolata Fabrikası (2005) - IMDb: 6.7

15. Charlie and the Chocolate Factory / Charlie’nin Çikolata Fabrikası (2005) - IMDb: 6.7

Eğer çikolatalarınız yanınızdaysa Willy Wonka’nın sıra dışı çikolata fabrikasına doğru yolculuğa çıkmaya hazır olun! Ailesiyle yoksul bir hayat süren Charlie’nin en büyük tutkusu, Willy Wonka’nın çikolataları olur. Bir gün Willy Wonka, fabrikasını devredeceği şanslı kişiyi bulmak için yarışma düzenler. Şanslı beş çocuktan biri de Charlie’dir. Başrolünde Johnny Depp’in, yönetmen koltuğunda ise Tim Burton’ın yer aldığı eğlenceli film, aynı zamanda ders niteliği taşır. Açgözlülük, kibir ve umut gibi değerleri sorgulatan bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

14. Encanto / Enkanto: Sihirli Dünya (2021) - IMDb: 7.2

14. Encanto / Enkanto: Sihirli Dünya (2021) - IMDb: 7.2

Geçtiğimiz sene En İyi Animasyon dalında Oscar ödülünün sahibi olan Encanto, aile değerleri üzerine müzikal bir animasyon filmi. Madrigal ailesinin her bir üyesi, bambaşka sihirli güçlere sahip. Kolombiya’da çok sevilen bu ailede sadece Mirabel’in sihirli güçleri yok. Sihirli ailenin güçlerini yok edecek bir kehanet yüzünden onları farklı bir macera beklerken Mirabel'i ise kendi gücünü kanıtlayacağı ve aile bağlarını güçlendireceği zorlu bir görev bekler.

13. Hugo (2011) - IMDb: 7.5

13. Hugo (2011) - IMDb: 7.5

Yaşayan en önemli yönetmenlerden biri olan Martin Scorsese'nin yönetmen koltuğunda oturduğu Hugo; annesini ve babasını kaybetmiş, tren istasyonunda yaşayan yetim bir çocuğun masalsı hikâyesini anlatır. Hugo'nun hayatı, tren istasyonunda küçük bir dükkan işleten bir adam sayesinde değişir. Bu kişi, sinema tarihinin öncülerinden Georges Méliès'dir.

12. Finding Neverland / Düşler Ülkesi (2004) - IMDb: 7.7

12. Finding Neverland / Düşler Ülkesi (2004) - IMDb: 7.7

Kate Winslet ve Johnny Depp’in başrolünde yer aldığı, Peter Pan’in yaratıcısı James Matthew Barrie’nin hayat hikâyesine dayanan Düşler Ülkesi, önemli biyografik filmler arasında bulunuyor. Peter Pan’in yazım süreci ve yaratıcısının hayatı çerçevesinde ilerleyen film, çocuk olamayan çocukları ve içindeki çocuğu kaybetmeyen yetişkinleri büyülü ve duygusal yolculuğa çıkarıyor.

11. Home Alone / Evde Tek Başına (1990) - IMDb: 7.7

11. Home Alone / Evde Tek Başına (1990) - IMDb: 7.7

Özellikle yılbaşı günlerinin vazgeçilmez filmlerinden biri olan Evde Tek Başına, defalarca izlense de eskimeyen kült filmler arasındaki yerini korur. Ailesiyle pek anlaşamayan Kevin, ailesinin tatile giderken onu unuttuğunu fark eder. Bunu fırsat olarak görür fakat işler düşündüğü gibi gitmez. Komedi ve aksiyon türünün en güzel örneklerinden biri olan film, ailenin önemini de vurgular.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. E.T. the Extra-Terrestrial (1982) - IMDb: 7.9

10. E.T. the Extra-Terrestrial (1982) - IMDb: 7.9

Unutulmaz filmler arasına adını yazdıran E.T., tüm dünyanın bir uzaylı için gözyaşı döktüğü nadir filmlerden. Ünlü yönetmen Steven Spielberg imzalı film, bir uzaylıyla küçük bir çocuğun arasındaki güçlü bağı konu alıyor. Bu duygusal arkadaşlık hikâyesi, çocuklarınız ve sizin için oldukça farklı bir bilim kurgu deneyimi olabilir!

9. Wonder / Mucize (2017) - IMDb: 7.9

9. Wonder / Mucize (2017) - IMDb: 7.9

Owen Wilson ve Julia Roberts'ın başrollerinde yer aldığı Wonder, hem güldüren hem duygulandıran bir film. Auggie Pullman, genetik hastalık sonucu yüzünde kalıcı deformasyonla dünyaya gelmiş bir çocuk. Yıllarca evde eğitim gören Auggie, 11 yaşına geldiğinde diğer çocuklar gibi okula gitmeye başlar. Yine de bu durum, onun için düşünüldüğü kadar kolay olmaz. Okulda maruz kalınan zorbalıklara karşı mücadele veren sevgi dolu aile, filmi izlerken içinizi ısıtır.

8. CODA (2021) - IMDb: 8.0

8. CODA (2021) - IMDb: 8.0

Geçtiğimiz sene En İyi Film Oscar'ının sahibi olan CODA, aile bağları üzerine hem düşündüren hem duygulandıran bir film. Tüm aile bireyleri işitme engelli olan Ruby, evde işitme yetisi olan tek kişi. Ailesine her alanda yardımcı olan Ruby, ikilem yaşar. Müzik tutkusunun peşinden gitmek ister fakat ailesinin de ona ihtiyacı olur. Ruby'nin üniversiteye girerek hayallerinin peşinden gitmesi mi yoksa kalıp ailesine destek olması mı gerekir?

7. Ratatouille (2007) - IMDb: 8.1

7. Ratatouille (2007) - IMDb: 8.1

Büyüleyici Paris sokaklarından birinde eleştirmenlerin övgülerini toplamış oldukça şık bir restoran, ünlü şefinin ölümünün ardından yavaş yavaş eski ününü yitirmeye başlar. Restoran çalışanları ve diğer aşçılar, ellerinden geleni yapsalar da durum pek parlak olmaz. Yeni gelen şef, kendine has mükemmel tarifleriyle restoranı tekrar övgülerin hedefi hâline getirir. Bu şef, küçük ve sevimli bir fareden başkası olmaz...

6. Monsters, Inc. / Sevimli Canavarlar (2001) - IMDb: 8.1

6. Monsters, Inc. / Sevimli Canavarlar (2001) - IMDb: 8.1

Ailecek bambaşka bir evreni görmeye hazırsanız şimdi canavarların dünyasına götürüyoruz! Bu evren, onların yaşamak için küçük çocuklara ihtiyaç duyduğu ve aynı zamanda çocuklardan da epey korktukları bir yer. Canavar dediğimize bakmayın, aralarında sert görünüşlüleri olsa da, canavarların hepsi birbirinden renkli ve sevimli biri. Sevimli Canavarlar; bakış açılarımızın nasıl şekillendiği, fiziksel görünümün ve bize söylenen yargıların önümüzde nasıl engel oluşturabileceğiyle alakalı oldukça öğretici bir animasyon filmi niteliği taşıyor. Pete Docter'ın yönettiği başarılı animasyonla favori canavarlarınızla tanışmaya hazır olun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. My Neighbor Totoro / Komşum Totoro (1988) - IMDb: 8.1

5. My Neighbor Totoro / Komşum Totoro (1988) - IMDb: 8.1

Sırada ünlü yönetmen Hayao Miyazaki'nin bir klasiği var. İki kız kardeş Mei ve Satsuki, hasta annelerinin kaldığı hastaneye daha yakın olabilmek için babalarıyla Japonya kırsalında bir eve taşınır. Evin yakınındaki ormanda onları bekleyen sihirli yaratıklar vardır! Arkadaşlık, sevgi ve aile üzerine düşündüren filmi, her yaştan insan keyifle izleyebilir. Ailenizi ve sizi âdeta içine çekecek bu kült filme mutlaka şans vermelisiniz.

4. Inside Out / Ters Yüz (2015) - IMDb: 8.2

4. Inside Out / Ters Yüz (2015) - IMDb: 8.2

Bol ödüllü Inside Out, duygularımızla çok yakından tanışmamızı sağlayan hem eğlenceli hem eğitici bir film. Her yaştan insana hitap eden güçlü psikolojik analizlerin yer aldığı film; hayatımızda bizi etkileyen önemli duyguların ve anıların, karakterimizin oluşmasında ne denli etkili olduğuna değiniyor. Film, bizi biz yapanın sadece güzel duygular olmadığını vurguluyor. Neşe, öfke, tiksinti, korku ve üzüntü isimli beş karakterle tanışmaya hazır olun.

3. To Kill a Mockingbird / Bülbülü Öldürmek (1962) - IMDb: 8.3

3. To Kill a Mockingbird / Bülbülü Öldürmek (1962) - IMDb: 8.3

Harper Lee'nin aynı adlı kitabından beyaz perdeye uyarlanan Bülbülü Öldürmek, senelerdir kült filmler arasındaki yerini koruyor. Filmde bir çocuğun gözünden günümüzün en hassas konularından biri olan ırkçılığa tanıklık ediyoruz. Alabama'nın küçük bir kasabasında geçen film, haksız yere suçlanan siyahi bir adamı savunacağı için çevresindekiler tarafından eleştirilen Atticus isimli bir avukatı merkezine alıyor. Yaşanan tüm olaylara avukatın küçük kızı Scout'un gözünden şahit oluyoruz. Gregory Peck'in hayat verdiği sinema tarihinin en güzel baba tasvirlerinden biriyle tanışmaya hazır olun. Bülbülü Öldürmek, her yaştan insana ders verebilecek nitelikte oldukça güçlü bir film.

2. Coco (2017) - IMDb: 8.4

2. Coco (2017) - IMDb: 8.4

İzlediğiniz tüm animasyonları unutun! En iyi animasyonlar arasında yerini alan ve çocuklar kadar yetişkinlere de hitap eden Coco, 12 yaşındaki Miguel'in aile tarihine ve geçmişine dair gerçekleri keşfetme hikâyesini anlatır. Müziğin yasaklandığı bir evde müzik tutkusuyla ayakta kalabilen Miguel, bir gün hayranı olduğu ve her gün şarkılarını dinlediği Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz'un gitarını bulur. Gitarı çalmaya başlayan Miguel, ölüler diyarına gider.

1. Back to the Future / Geleceğe Dönüş (1985) - IMDb: 8.5

1. Back to the Future / Geleceğe Dönüş (1985) - IMDb: 8.5

Kemerlerinizi bağladıysanız hazır olun, şimdi zaman yolculuğu yapıyoruz! Dr. Brown, zaman makinesini araba olarak kullanarak yanlışlıkla zaman yolculuğu yapıyor ve Marty'yle kendilerini başka bir zaman diliminde buluyor. Marty; anne ve babasının geçmişteki halleriyle tanışıyor ve olaylar bu noktadan sonra değişmeye başlıyor. Çünkü farklı zamanlara seyahat ederken bazı olay akışlarını değiştirmemek gerekiyor. İkilinin macerasını konu alan kült filmin yönetmen koltuğunda Robert Zemeckis yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın