Görüş Bildir

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Habertürk'te Kübra Par'ın Açık ve Net programına katıldı. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yaptıkları icraatlardan bahseden Kirişci, depremin ardından selin de vurduğu bölge ile alakalı 'Evet sel 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu' sözleriyle tepki çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deprem felaketinin ardından sel felaketi yaşayan Şanlıurfa ve Adıyaman ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vahit Kirişci, “Kuraklık riski de vardı. Evet sel 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu" dedi.

Deprem felaketinin ardından sel felaketi yaşayan Şanlıurfa ve Adıyaman ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vahit Kirişci, “Kuraklık riski de vardı. Evet sel 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu" dedi.

'Bitkisel üretim kısmında stoklarımız var. Buğdayla ilgili stoklarımız var. Regülasyon kurumlarımız var. Toprak Mahsülleri Ofisi, Et Süt Kurumu, Türk Şekeri gibi. Bunlar devrede. Fiyatlarda bir yükselme açıkçası beklemiyoruz. Bu yüzde 127.76'lık oran bir önceki ay yüzde 142'lerdeydi. Aylık artış 6'lara düştü. Genel ekonomiden tarımsal ekonomiyi ayırmak mümkün değil. Temel girdileriniz var. Girdi fiyat endeksine baktığınızda görürsünüz. ÜFE bu. TÜFE değil. Bu da zaman içerisinde tüketici fiyatlarına kaçınılmaz olarak yansıyor. Genel ekonominin seyrindeki iyileşme devam ettiği müddetçe buraya da yansıyacak. Buralarda bir endişemiz, kaygımız yok. Yağışların düzensizliği var. Kuraklık riski de vardı. Bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu. Atatürk Barajı'nda su mesafemiz 300 bin metreküp arttı. Bu önemli bir şey. Tabii ki taşkın, sel olmasın. Üç günde bu kadar yağış olsun elbette istemeyiz.'

İşte o anlar: 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
53
35
5
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Kaya

Bu ne diyor ya bu insanmı şimdi Allah'ını seven söylesin be arsız,utanmaz Allah'tan korkmaz siz belamısınız bu nasıl söz bu nasıl bakış açısı bumudur.

Pasif Kullanıcı

Allah’a kurban verdik, karşılığını aldık diyor

Elif

Her geçen gün, kendinizden daha çok nefret ettirmek için nasıl saçmalayacağınızı şaşırdınız. Bir hükümetin tek bir aklı başında görevlisi olmaz mı??? Her bir... Devamını Gör

a.a13

o zaman keske sen de topraga kavussaydin desem yeridir