Görüş Bildir
İçeriğin Devamı Aşağıda

Belgrad'da Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri grup maçında karşı karşıya gelen Sırbistan ve Arnavutluk maçına bayrak krizi damga vurdu.

Maç 0 - 0 devam ederken 42'nci dakikada sahanın üzerinde uzaktan kumandalı bir helikopter dolaşmaya başladı.

Uzaktan kumandalı aracın arkasında iple bağlanmış olan ve içine Sırbistan topraklarının bir kısmını da alan 'Büyük Arnavutluk' bayrağı asılmıştı.

Sırp Milli Takımı oyuncusu Aleksandar Mitroviç bayrağı çekip aldı ve saha kenarına götürmeye çalıştı.

Bu sırada Arnavut Milkli Takımı oyuncuları Mitroviç'e müdahale etti. Sahada oyuncular arasında başlayan itişmeler kısa sürede yumruklu kavgaya dönüştü.

Sahadaki kavgaya Sırp Milli Takımı taraftarlarının da katılmasıyla birlikte olaylar büyüdü.

Maçın İngiliz hakemi Michael Atkinson, çıkan olaylar üzerine maçı tatil etti.

İki ülkenin milli takımları 1967'den bu yana ilk kez Belgrad'da karşı karşıya geliyordu. Taraftarlar arasında çıkabilecek olaylar nedeniyle Sırbistan Futbol Federasyonu sahaya rakip takım taraftarlarını sokmama kararı almıştı.

Maça ne zaman devam edileceği henüz bilinmiyor. Maçın yeniden mi oynanacağı yoksa kaldığı dakikadan mı devam edeceği de henüz kararlaştırılmadı.

Maç esnasında yaşanan olayın Arnavutluk ve Sırbistan arasındaki ilişkiler açısından yeni bir gerilim olabileceği ifade ediliyor.

Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, '68 yıl sonra ilk kez bir Arnavutluk Başbakanı Sırbistan ziyareti gerçekleştirecek' demişti.

Ziyaret ile birlikte yürütülecek görüşmelerle birlikte Sırbistan'dan ayrılarak 2008'de bağımsızlığını ilan eden Kosova ile Belgrad arasındaki ilişkilerin geliştirileceği ifade edilmişti.

Sırbistan Kosova'yı hâlâ bağımsız bir devlet olarak tanımıyor.

Sırbistan ve Arnavutluk arasında oynana ve olayların çıktığı maçta da sahada birçok Kosova asıllı Arnavut futbolcu bulunuyordu.

  • BBC Türkçe
Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0