Görüş Bildir
Haberler
Sevgilinizle Bir Cumartesi Akşamı İzleyebileceğiniz 21 Aşk Filmi

Sevgilinizle Bir Cumartesi Akşamı İzleyebileceğiniz 21 Aşk Filmi

17.01.2019 - 12:29 Son Güncelleme: 18.01.2019 - 17:59

Sevgilinizin olmasının en güzel yanlarından biri de beraber film izlemektir. Yatarsınız yatağınıza, yayılırsınız koltuğunuza birbirinize sarılarak açarsınız güzel bir film... Sevgilinizde dışarda vakit geçirmek yerine, evde keyifli vakit geçirmeyi seviyorsanız bu filmler tam sizin ritüelinize göre.

Açıklamalar film bültenlerinden alıntıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşk Zamanı

1. Aşk Zamanı

Aşk Zamanı, komşu olan evli bir kadın ile evli bir erkeğin arasında oluşan bağı konu ediyor. Hong Kong, 1960'lı yılların başlarını yaşamaktadır. Chau lokal bir gazetenin yazı işleri müdürüdür. Karısıyla birlikte büyük oranda Şangaylıların hayatlarını sürdürdükleri bir apartmana taşınırlar. Chau bir gün kapı komşusu Li-Chun ile karşılaşır. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Artık onların da kendilerini ve ilişkilerini yeniden gözden geçirebilecekleri bir ortam oluşmuştur.

IMDB 8,1

2. Kazablanka

2. Kazablanka

Kazablanka, hem unutulmaz bir aşk filmi klasiği olarak, hem de Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın unutulmaz oyunculukları ile kült olmuş bir yapımdır. 2. Dünya Savaşı sırasında Fas’ın Kazablanka kenti, Hitler’den kaçan Avrupa’lılarla rengarenk, çeşitli bir görünüm kazanmıştır. Rick Blaine karakteri, şehrin en popüler barını işletmektedir. Bir gün eski aşkı Ilsa, direniş lideri kocası Victor Laszlo ile birlikte gelir. Rick, Ilsa ve Victor’un şehirden kaçmalarını sağlayabilecek tek kişidir.

IMDB 8,5

3. Paris'te Gece Yarısı

3. Paris'te Gece Yarısı

Sonbaharda evlenecek olan Amerikalı nişanlı çift Gil ve Inez, Inez'in babasının iş gereği Paris'e gelmesini fırsat bilip, küçük bir tatil için bu gözde Avrupa şehrinin yolunu tutarlar. Başta her şey eğlence dolu bir Avrupa kentini gezmekten ibaretken, özellikle damat adayın Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı gerçeküstü maceralar sadece onun değil tüm ailenin hayatını değiştirecektir... 

Zira bu genç adam, Paris’e büyük bir aşk beslemeye başlar ve edebiyatçı kimliği ve tutkusu pekişir...

64. Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olan Woody Allen yönetmenliğindeki Paris'te Gece Yarısı'nın başrollerini Owen Wilson ve Rachel McAdams paylaşırken Gil'in edebiyat dünyasında karşılaştığı yıldızları Marion Cotillard, Kathy Bates, Carla Bruni, Adrien Brody gibi zengin bir oyuncu kadrosu canlandırıyor. 

Eğer siz de edebiyat ve sanatseverseniz, Woody Allen tarzı komik dokunuşlarla bezenmiş bu filmde Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, Salvador Dali gibi büyük isimlere de rastlamaktan büyük keyif alacaksınız...

IMDB 7,7

4. Sadece Aşıklar Hayatta Kalır

4. Sadece Aşıklar Hayatta Kalır

Eve ve Adam, insanlık tarihine çok uzun zamandır tanıklık eden ve bunun etkisiyle çoğu şeye karşı inancını yitiren iki ölümsüz aşık, iki depresif vampirdir. Adam, iflas etmiş ve büyük ölçüde terk edilmiş hayalet bir şehir görünümünde olan Detroit'te yaşayan; tüm zamanını müziğe ve kimseye dinletmediği şarkılarına ayıran başarılı bir müzisyen, karamsar ve depresif bir vampirdir. Tek aşkı Eve ise uzun bir süredir Fas'ın Tanca şehrinde, bambaşka bir kültürün içerisinde nefes almaktadır. Eve'ın, Adam'ı ziyarete geldiği zamanlardan birinde kız kardeşi Ava'nın da beklenmedik ziyaretiyle karşılaşırlar. O ana dek beladan başka bir getirisi olmayan Ava, bir kez daha işleri daha içerisinden çıkılması zor bir noktaya sürükler. İnsanlığın bilinçli olarak, kendi elleriyle belirlediği yazgısı Eve ve Adam'ın penceresinden her ne kadar karamsar bir tablo gibi görünse de her daim tutunabilecekleri bir umut ışığı bulurlar.

Baş vampir rollerinde Tom Hiddleston ve Tilda Swinton'ın bulunduğu filmin yönetmenliği ve senaryosu Amerikan bağımsız sinemasının başarılı ismi Jim Jarmusch'a ait. Filmin oyuncu kadrosunda Mia Wasikowska, John Hurt ve Anton Yelchin gibi önemli isimler de yer alıyor.

IMDB 7,3

5. Her

5. Her

Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

1999'da Being John Malkovich filmiyle Oscar adaylığı kazanan çok yönlü sinemacı Spike Jonze'un son uzun metrajlı filmi, yalnızlık ve yaratıcılık sıkıntısı çeken bir yazarın dram ve komediyle yoğrulan öyküsünü beyazperdeye taşıyor. Filmin başrolünde Joaquin Phoenix yer alırken, Scarlett Johansson da gizemli bilgisayar uygulamasına sesiyle hayat veriyor.

IMDB 8,0

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cesaretin Var mı Aşka?

6. Cesaretin Var mı Aşka?

Birbirlerinin en iyi arkadaşları olan Julien ve Sophie, çocukken başladıkları tuhaf oyunu, yetişkinlik dönemlerinde de sürdürürler. Korkusuzluk içeren bir tür yarışmadır bu oyun. Cüretkar hünerlerini ortaya koyarak birbirlerini yenmeye çalışırlar. Sophie’nin Polonya kökenli olduğu için ırk ayrımı yapan çocuklarca tacizi ve Julien’in hasta annesi ve sorunlu babası nedeni ile yaşadıkları, her ikisini birbirlerine daha da fazla yakınlaştırır. Bu oyun aracılığı ile sık sık birbirlerinin acılarını dindirmek için çaba sarf ederler. Ancak bir açıdan bu oyun, onların birbirleri için yaratılmış olma ihtimalleri gerçeğini savuşturuyor da olabilir.

IMDB 7,7

7. Gün Doğmadan Önce

7. Gün Doğmadan Önce

Gün Doğmadan Önce, yolları kesişen bir kadın ve bir erkeğin hikayesini anlatıyor. Sıradan bir Avrupa yolculuğu sırasında trende karşılaşıp tanışan iki farklı insan, Jesse ve Celine bu yolculuğa sıradışı bir şekilde sürdürürler. Viyana şehrindeyken trenden inmeye ve birlikte bir günlüğüne bu şehirde kalmaya karar veren ikili, Viyana sokaklarının sonsuzluğunda ilginç bir gün yaratma fırsatını yakalarlar. Bu süreçte birbirlerine karşı bir şeyler hissetseler de asla sözlere dökemezler. Çok emin oldukları tek şey ise bu gecenin birlikte geçirecekleri ilk ve son gece olacağıdır. 

Richard Linklater'ın düşük bütçeli ve mütevazi bir hamleyle peliküle yansıttığı film, ilk gösteriminin ardından büyük beğeniyle karşılanmış; zamanla kendine has bir hayran kitlesi yaratmıştır. Neticede dokuz yıllık bir aranın ardından Before Sunset adlı devam filmiyle hikayeyi kaldığı yerden devam ettirmiştir.

IMDB 8,1

8. Ruby Sparks

8. Ruby Sparks

Calvin genç yaşında büyük başarı elde etmiş ama hızlı yükselen kariyerinde şimdi duraklama evresine giren bir yazardır; sanki ilhamı tutulmuştur. Bu durumla başa çıkmak içinse ilginç bir yol dener. Kendini yeni bir romansın içine sokmaya karar verir ve kendisini seveceğini düşündüğü bir dişi karakter yaratır, ve adını Ruby koyar. Fakat bir hafta sonra Ruby kanlı canlı salondaki kanepede oturuyordur! Calvin kelimelerinin nefes alan bir canlıya dönüştüğünü görünce ne yapacağını şaşırır...

IMDB 7,2

9. Umut Işığım

9. Umut Işığım

Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Vicky'yi bu sayede geri kazanmaktır. 

Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir 'iyilik' karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır... 

Uyarlama senaryosunu ve yönetmenliğini David O. Russell'ın üstlendiği film dram ve komedinin iç içe geçtiği bir film. Dünya prömiyerini 2012 Toronto Film Festivali'nde yapan film, gösterildiği her festivalde seyirci ve eleştirmenlerden yüksek not alan favori bir yapım.

IMDB 7,7

10. Aşkın (500) Günü

10. Aşkın (500) Günü

Alışılmamış türde bir romantik komedi olan film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor. 

Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur.

Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıra dışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir. 

İlk defa Sundance Film Festivali’nde gösterilen film, hem eleştirmenlerden hem de seyirciden tam not aldı.

IMDB 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Melekler Şehri

11. Melekler Şehri

Başarılı bir kardiyoloji cerrahı olan Maggie Rice başarılı giden bir ameliyat esnasında nedensiz yere hayata veda eden hastasını geri döndürmek için elinden geleni yapar ancak hastasını kurtaramaz. Bu acı olay sonrasında kendisine olan güvenini kaybeden kadın artık daha umutsuz, daha mutsuzdur. Bu sırada Los Angeles semalarında gezinen melek Seth, Maggie'nin bu çabalarını görmüş ve fazlasıyla etkilenmiştir. Maggie'nin üzülmesine dayanamayan Seth, güzel kadına çoktan aşık olmuştur. Vakit Maggie'yi yaşama döndürme vaktidir ve Seth aşkı için melekliğinden vazgeçecektir. Ancak bu karmaşık düzende insan olarak yaşamak zannettiği kadar kolay mıdır?

IMDB 6,7

12. Hep Seni Aradım

12. Hep Seni Aradım

Şikago'nun Wicker Park bölgesinde yaşayan Matthew bir gün çalıştığı iş yerinin penceresinden karşı kaldırımda en yakın arkadaşı Luke'a ait ayakkabı dükkanının vitrinine bakan bir kız görür. O dakikadan sonra artık Matthew onunla tanışmak için her yolu deneyecektir, ancak bu ilişkinin bütün yaşamını etkileyeceğinden haberi yoktur. Matthew ve Lisa birbirlerine aşık olurlar ve kader ağlarını örmeye başlar. Fakat bir gün Matthew eve geri döndüğünde Lisa'yı bulamaz... Sanki yok olmuştur Lisa! İki yıl geçer ve Matthew hayatını yeniden düzene sokmaya çalışırken arkadaşı Luke, bir kıza çılgınca aşık olmuştur...

IMDB 7,0

13. Selvi Boylum Al Yazmalım

13. Selvi Boylum Al Yazmalım

Selvi boylu yakışıklı İlyas ile al yazmalı güzeller güzeli Asya... Sevgi mi, emek mi? İşte efsanevi Sovyet yazarı Aytmatov, romanında ve şimdi de beyaz perde'ye ikinci kez uyarlanan bu yapımda insanların bu soruya yanıt vermesini istiyor. Birbirlerine körkütük aşık olan İlyas ve Asya'nın arasındaki muhteşem aşkın sonu felaketle sonuçlanır. İlyas, Asya'yı aldatmıştır. Destansı aşk beklenmedik şekilde sona ermiştir. Hayattaki en büyük tutkusu kamyonu 'Arkadaş' olan İlyas'ın geçimsiz tavırlarının üzerine bu ihanet de eklendiğinde Asya evini terk eder. İlyas başka bir seçenek bırakmamıştır çünkü. Tek oğlu Samet'le kimsesiz kalan çaresiz kadın türlü zorluklar sonrasında Cemşit isimli bir adamla tanışır. İyilik timsali olan Cemşit çaresiz kadın ve oğluna evinin kapılarını açar, kendi ailesiymiş gibi yakın davranır. Yıllarca bu şekilde yaşayan Cemşit ve Asya artık bir aile olmuştur ve Samet Cemşit'e 'baba' demektedir. Her şey böylesine yolunda giderken bir gün ansızın İlyas çıkagelir. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olan klasik yapıt SSCB'de eserleri en fazla okunan büyük edebiyatçılardan yazar Cengiz Aytmatov'un Kırmızı Eşarp adlı romanından uyarlanmıştır.

IMDB 8,7

14. Not: Seni Seviyorum

14. Not: Seni Seviyorum

Bir kadın için, sevdiği adama bütünüyle teslim olmuş ve bütün hayatının anlamını onun üzerine kurmuş hatta onunla nefes alırken, adamın bir hastalık nedeni ile çekip gidecek olması kolay kaldırabileceği bir şey değildir. Holly, kocasına aşıktır ve bir gün Gery ölümcül bir hastalığının olduğunu öğrenir. Tek istediği kendisinden sonra Holly için hayatı kolaylaştırmaktır artık. Bu vesile ile ölmeden önce bir sürü mektup yazar karısına. İşte bu mektuplar sayesinde Holly yeniden hayata tutunmayı öğrenecektir.

IMDB 7,1

15. Seni Uzaktan Sevmek

15. Seni Uzaktan Sevmek

Erin ve Garret'in uyumlu aşkları adeta dillere destandır. Bu iki kişilik, birbirlerinden çok uzakta olsalar dahi yine iyi ve uyumlu birer çift izlenimi bırakırlar. Ancak gazeteci olan Erin (Drew Barrymore) okuldaki son yılı için San Francisco’ya gittiğinde, erkek arkadaşı Garret (Juntin Long) müzik sektöründeki işinde, beklediği terfiyi alabilmek için Manhattan’da kalır. Webcam, cep telefonu ve mesajlar aracılığıyla ve birçok karşılıklı ziyaretle, mesafenin neden olduğu yanlış anlamalar ve aile ve arkadaşların olumsuz tavsiyelerine rağmen, aşklarını kilometrelerce uzaktanda olsa yaşarlar. Ancak, sonunda ilişkilerini nerede ve nasıl sürdürebilecekleri konusunda bir karar vermeleri gerekmektedir. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur atasözü haklılığını ispatlayabilecek midir?

IMDB 6,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kefaret

16. Kefaret

1935 yazının en sıcak günlerinden birinde, 13 yaşındaki Briony Tallis, yanlış zamanda yanlış yerde bulunarak görmemesi gereken bir şeyi aklına kazır: Ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie’nin gizli bir şekilde cilveleşmelerine tanık olmuştur. Çocuk aklı ile gördüklerini yanlış yorumlaması yıllarca sürecek büyük bir trajedinin yaşanmasına neden olacaktır. Bir daha hiç düzelmeyecek kadar trajik bir şekilde kaderleri birbirlerine bağlanan bu üç insan da, hak etmedikleri bir kefaretin farklı şekillerde kurbanı olacaklardır. Dört dalda Oscar adayı olan Aşk ve Gurur’un yönetmeni Joe Wright, bir başka kitap uyarlaması olan Kefaret ile yeniden romantizmin ve dramın etrafında dolaşıyor. Başrolde ise yine Aşk ve Gurur’da birlikte çalıştığı gizemli yıldız Keira Knightley var. Çatışkılı ve zorlu kadın karakterleri hakkıyla beyaz perde'de canlandıran Knightley, yine büyüleyici bir performans sergiliyor.

IMDB 7,8

17. Not Defteri

17. Not Defteri

Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından 'Duke' diye çağırılan ihtiyar adam sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Hikaye 1940 yılında başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir. 

Ryan Gosling ve Rachel McAdams gibi son dönemin yetenekli oyuncularını başrolünde izlediğimiz film savaş ve dramı bir araya getiren filmlerden.

IMDB 7,9

18. Sevgili John

18. Sevgili John

Sıkıntılı bir çocukluk geçirmiş olan John Tyree, orduya yazılarak evden ayrılır. Gitmeden önce hayır kurumlarında çalışan Savannah isimli bir üniversite öğrencisi ile tanışır. John genç kızın kalbini kazanmayı başarır. Ancak 11 Eylül’den sonra John orduya çağrılır ve böylelikle ayrı kalan çift, artık mektuplarla iletişim kurmaya başlarlar.

IMDB 6,3

19. Like Crazy

19. Like Crazy

Aslen İngiltereli bir üniversite öğrencisi olan Anna, eğitim için geldiği Amerika'da kendisi gibi öğrenci olan Jacob'a aşık olur. Aşklarını doyasıya yaşarken, Anna'nın Amerika'da kalacağı yasal süreci aşarlar ve Anna vizesi dolan bir kaçak olarak sınır dışı edilir. 

Birbirlerini çılgıncasına seven çifti ülkelerin sınırları ya da kuralları ayıramayacaktır. Aşklarını uzak mesafeden sürdürmeye çalışan Anna ve Jacob, birbirlerini 'deli gibi' özler, ister ve sever... 

IMDB 6,7

20. Kayıp Nişanlı

20. Kayıp Nişanlı

Yıl 1919. Birinci Dünya Savaşı tüm harareti ile devam ediyor. 19 yaşındaki Mathilde, nişanlısı Manech’in cepheden dönüşünün yolunu gözlemektedir. Eline ulaşan tek bilgi ise nişanlısının savaşırken öldüğü haberidir. Mathilde, kendi sezgilerinin gücüne o kadar bağlıdır ki bu bilgiye hiçbir şekilde inanmaz. Sevdiği adamın ölümünü hissetmeme ihtimali yoktur. Bu sırada yaptığı araştırmalarla nişanlısı ile beraber savaşmış olan bir çavuştan, Manech’in dört başka askerle birlikte bir suç işleyerek ceza aldıklarını öğrenir. Ölüme terk edilmişlerdir. Mathilde, meseleyi daha da ileri bir boyutta sorguladıkça ummadığı şekilde dehşet verici sonuçlara ve gerçeklere ulaşır. 

IMDB 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Beni Unutma

21. Beni Unutma

Ailece seyredilebilecek romantik bir dram Beni Unutma. Robert Pattinson'ın başrolü paylaştığı film, Tyler isimli New York'ta yaşayan ve bir trajedinin tüm aileyi dağıtmasıyla babasına (Pierse Brosnan) karşı isyan bayrağını çeken bir gencin yaşamını aktarıyor. Tyler, talihin bir cilvesi sonucu Ally (Emilie de Ravin) ile tanıştığı güne kadar kendisini bahtsız ve biçare bir insan gibi duyumsamıştır. Ally dışında kimse onu anlayamamaktadır. Aşk aklına gelen en son şey olmasına rağmen, Ally'nin beklenmedik şekilde onu ferahlatması sonucu kıza gönlünü yavaş yavaş kaptırır. Ally ruhuna hitap ediyordur ve ondan ilham alıyor olmasıyla ona sırılsıklam aşık olmaya başlar. Bu aşkla beraber mutluluğu ve hayatındaki anlamı da keşfeder. Az bir zaman sonra sırların ortaya çıkması ve trajedinin yeniden boy göstermesiyle, onları bir arada tutan sebepler aksi yönde etki etmeye başlar. 2001 yazında geçen Beni Unutma, aşkın gücü, ailenin hayatlarımızdaki rolü, tutkuyla yaşama ve birinin her gün süre gelen hayatındaki değerler üzerine unutulmaz bir hikaye.

IMDB 7,1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
46
21
11
10
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın