Görüş Bildir
Haberler
Şehirler Arası Değil Kültürler Arası Yolculuk: Doğu Ekspresine Alternatif Tren Seferleri

Şehirler Arası Değil Kültürler Arası Yolculuk: Doğu Ekspresine Alternatif Tren Seferleri

Yeter Şirin
28.09.2022 - 08:01

Anadolu topraklar geçmişten günümüze birçok medeniyete ve devlete yeri gelmiş başkentlik yapmış, yeri gelmiş yurtları olmuş yeri gelmiş önemli ticaret yolları buradan geçmiş. Her karış toprağından binlerce yıllık tarihin sessizce beklediği vatanımızda görülmesi gereken o kadar yer var ki. Uçak ya da özel araçla değil trenle bu yerlere gitmek isteyenler giderek artmakta. Son dönemlerde astronomik rakamlara ulaşan Doğu Ekspresine bilet almak zorlaşırken sizin için alternatif rotalar ve tren seferlerini araştırdık. Görecek çok yerimiz ve gidecek çok yolumuz var diyerek yazımıza devam edelim mi?

Bilet ücretlerini buradan öğrenebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zonguldak- Karabük Treni

Zonguldak- Karabük Treni

Zonguldak Karabük arası aslında çok uzak değil ama siz bunu daha keyifli hale getirmek istiyorsanız kesinlikle bu trene binmelisiniz. Karadeniz'in o kendine has yemyeşil doğası, havası ve muhteşem manzarası ile yolculuk yapmanın tadı bir başka olacak. Bileti online alamıyorsunuz o yüzden günde 7 sefer yapan bu tren için istasyondan bilet almanız gerekiyor.

İzmir Mavi Tren

İzmir Mavi Tren

İzmir- Ankara arası sefer yapan mavi tren otobüs yolculuklarından sıkılanlar için güzel bir alternatif. Otobüs yolculuğundaki gibi Uşak, Afyon Ankara değil İzmir, Manisa, Balıkesir, Eskişehir üzerinden Ankara'ya gidiyor. Tabi bu yolculuk 13 saat 40 dakika kadar sürüyor haberiniz olsun. Manzarasına değer diyenler için yataklı vagonlar gayet ideal. TCDD'nin internet sitesinden e-bilet alabilirsiniz. Her gün sefer bulunuyor. Bu bölgeler arası bol manzaralı yolculuğa hazırsanız seyahat planınızı ayarlamayı unutmayın.

Ege Ekspresi

Ege Ekspresi

İzmir- Ankara arasında sefer yapan Mavi Trene bindiyseniz ege ekspresini kesinlikle severseniz. Aralarındaki tek fark bu trenin Ankara'ya değil Eskişehir'e gitmesi. Yolculuk yaklaşıl olarak 11 buçuk saat sürmekte. Sizde Egeden İç Anadoluyu geze geze gitmek istiyorsanız Ege Ekpresine yer ayırtmayı unutmayın.

Van Gölü Ekspresi

Van Gölü Ekspresi

Canavarıyla ünlü bu güzel şehrimiz gün geçtikçe ününe kendine has yapısı ve değerleriyle ün katıyor. Doğu Ekspresi havası olmasa da bence bir farkı yok. Ankara'dan başlayıp Bitlis- Tatvan'a kadar süren bu yolculuk tam 60 durak boyunca sürüyor. Ankara’dan Kayseri’ye, Kayseri’den Sivas’a, Sivas’tan Malatya’ya, Malatya’dan Elazığ’a, Elazığ’dan Tatvan’a şeklindedir.Ankara-Tatvan arasındaki parkur toplamda 26 saat 30 dakika kadarcık sürüyor. Tabi haklı olarak şunu soracaksınız 'e hani Van?' güzel kısmı burada başlıyor. Tatvan'a ulaştıktan sonra vana gitmek için göl üzerinden feribot kullanılıyor. Ben biraz daha kalırım diyorsanız seçim sizin. Haftanın 2 günü seferi bulunuyor.

Göller Ekspresi

Göller Ekspresi

İzmir'den Isparta'ya olan bu yolculuk sizi İç Ege taraflarında seyirlik bir yolculuğa çıkartıyor. İzmir, Aydın, Denizli, Isparta ve burdur güzergahı olan Göller Ekspresi her gün sefer yapmakta. 8 sat 30 dakika süren yolculuk için bilet ücreti için TCDD internet sitesine bakmanız gerekiyor. Yolculuk Basmane’den saat 23:05'te, Isparta’dan 22:30’da başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya Mavi Tren

Konya Mavi Tren

Hem trenle geze geze gideyim hem de yemek konusunda sorun yaşamayayım diyorsanız Konya Mavi Tren tam size göre. Konya- İzmir arası sefer yapan bu tren  Uşak, Manisa ve Afyon gibi duraklardan geçerek 12 saatlik yolculuğunuza güzel manzaralar ekleyebilirsiniz.

Pamukkale Ekspresi

Pamukkale Ekspresi

Denizli ile Eskişehir arası çalışan ekspres tren hattı Pamukkale Ekspresinin ilk sefer tarihi 1978 yılına yapılmış. Pamukkale Ekspres hattının ilk durağından son durağına kadar olan mesafe 426 km olup ve 8 saat 30 dakika sürmekte. Kısa süreli bir hat olması sebebiyle bu trende yemek hizmeti bulunmuyor. Ekspres hattının başlıca durakları arasında Kütahya ve Afyon gibi şehirler yer almakta. Buraya kadar gelmişken de Pamukkale Traventenlerini görmek isteyebilirsiniz.

Fırat Ekspresi

Fırat Ekspresi

Fırat Ekspresi Elazığ-Adana-Elazığ arasında her gün düzenli olarak sefer düzenlenen TCDD Taşımacılık ana hat trenlerinden birisidir. Fırat Ekspresi sadece pulman koltuklarla hizmet vermektedir. Fırat Ekspresi Elazığ-Adana arasında her gün düzenli sefer yapmakta. Farklı istasyonlarda duran Fırat Ekspresi treni Elazığ’dan Adana’ya giderken, Elazığ’dan Malatya’ya, Malatya’dan Gölbaşı’na, Gölbaşı’ndan Osmaniye’ye, Osmaniye’den Adana’ya giden bir güzergah izler.

Toros Ekspresi

Toros Ekspresi

Toros Ekspresi her gün düzenli olarak Konya-Adana-Konya arasında sefer düzenleyen TCDD Taşımacılığın bir başka ana hat trenlerinden biridir. Toros Ekspresi 2+1 pulman koltuklardan oluşmakta olup Adana, Konya arasında gidiş geliş yapacaklar için tren Konya’dan Ereğli’ye, Ereğli’den Ulukışla’ya, Ulukışla’dan Pozantı’ya, Pozantı’dan Adana’ya doğru güzergaha sahiptir. Toros Ekspresi güzergah hattı boyunca doğal güzellikleri ile yolcularını etkileyecek yerlerden geçmekte. Özellikle sabahın erken saatlerinde trenin içine doğan güneş ve mis çam ağaçlarının kokusu sayesinde unutulmayacak bir yolculuk haline geliyor.

Erciyes Ekspresi

Erciyes Ekspresi

Tarihi ve doğal güzellikleri, leziz mutfağı ve şehir kadar sıcacık insanları ile gönüllerde taht kuran Adana'ya gitmek için aslında birden fazla seçenek mevcut. İşte bunlardan bir diğeri seçenek de Erciyes Ekspresi. Kayseri-Adana arası gidiş gelişi olan trende pulman vagon bulunmakta ve yolculuk ortalama olarak 5 saat 30 dakika sürüyor. Erciyes Kayak Merkezi'ne ulaşmak için farklı bir yol denemek isteyenler için önerilen bir seçenek. Seçim sizin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
16
6
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

İzmir'den ne güzel güzergahlar varmış yaa. Sırt gezmek için trene binip bir yerler keşfedilebilir. Tabi ekonomik koşullar doğrultusunda.

Yeter Şirin

Fiyatlara bakarsanız otobüsten daha uygun aslında. Tabi otobüs yolculuğuna göre daha uzun sürüyor ama zamanınız varsa :)

Fatih Kurt

Eskiden ne güzeldi kars Haydarpaşa vardı

Kunti kunti

Safranbolu tatilimiz esnasında Karabük - Zonguldak trenini kullanmıştım evet 2 saat gibi bir zaman sürüyor ama 2 saat boyunca ağaçların arasından yolculuk ya... Devamını Gör