Görüş Bildir
Haberler
Samsung'un Uygulamaları Sevilmiyor

Samsung'un Uygulamaları Sevilmiyor

Batuhan
23.04.2014 - 14:45

Samsung'un Uygulamaları Sevilmiyor

Samsung Electronics 'in en çok satan telefonları Çin malı benzer telefonlar ile sert bir rekabete girerken Güney Koreli teknoloji devinin önemli hedeflerinden birisi cihazlarına olan ilgiyi kendi yaptığı yazılım ve hizmetlere de çekmek.

Ancak yayınlanan yeni bir araştırma şirketin hala kat etmesi gereken yolu olduğunu gösteriyor.

Massachusetts merkezli araştırma şirketi Strategy Analytics yayınladığı raporda ABD'li kullanıcıların Samsung'un kendi mesaj, müzik ve sesli komut uygulamalarını az kullandıklarını belirtti. Bu uygulamalara Samsung'un WhatsApp, Line ve Viber benzeri uygulaması ChatON da dahil.

Rapora göre Samsung'un Galaxy S3 ve S4 telefonlarını kullanan ABD'liler Facebook 'u ayda ortalama 11 saatten fazla, Instagram'ı ayda ortalama iki saat civarı kullanırken ChatON uygulamasına ayda yalnızca altı saniye ayırıyor.

Strategy Analytics, Galaxy S3 ve S4 sahibi 250'den fazla ABD'linin geçen ayki uygulama kullanımlarını ölçerek bu sonuca vardı. Kullanıcıların Mart ayında Samsung'un tüm uygulamalarına ayırdıkları zaman ise ortalama yedi dakika oldu. Bu uygulamalar içerisinde ChatON, sesli komut uygulaması S Voice ve uygulama mağazası Samsung Hub da bulunuyor. Buna karşın yazılım ortağı Google' ın üç uygulamasına harcanan zaman ortalama 149 dakika. Bu uygulamalar: Uygulama mağazası Play Store, video izleme servisi YouTube ve arama motoru.

Strategy Analytics'in AppOptix biriminin müdürü Bonny Joy konuyla ilgili yorumunda, 'Savaş alanı cihaz kullanımında pazar payı kapmaya doğru kayıyor.' dedi. Joy, her ne kadar Samsung cihazlarında 'uygulama paketleri' olsa da kullanıcıların genel olarak şirketin hazır olarak sunduğu bu uygulamaları görmezden geldiğini söyledi. Analistler bu durumun Samsung'un yazılım ve hizmetlerden oluşan bir ekosistem geliştirmesini zorladığını belirtiyor ki bu ekosistem Apple kullanıcılarının sadakatinin bir nedeni.

Samsung'un sözcüsü ise ChatON uygulamasına kaç kişinin üye olduğu ve günlük kaç mesaj atıldığı konusunda bir bilgi vermedi. Şirket geçen yıl yaptığı açıklamada ChatON uygulamasını kullanan üye sayısının 100 milyonu aştığını belirtmişti. Bunun bir nedeni ChatON uygulamasının Samsung'un Galaxy S3 ve S4 cihazlarında önceden yüklü şekilde gelmesi ve cihazdan silinememesi.

Samsung yaptığı açıklamada üçüncü partiler tarafından geliştirilmiş uygulamalar da dahil 'tüketiciler için çeşitli hizmetlerden ve içeriklerden oluşan geniş bir seçenek' sunduklarını belirtti. Şirket yeni amiral gemisi Galaxy S5 cihazında da bu ortaklığını genişletti. Bu uygulamalar içerisinde sağlık ve fitnes uygulaması Lark ile kontak paylaşım uygulaması Flick Dat da bulunuyor.

Ancak Strategy Analytics tarafından yayınlanan rakamlar Samsung'un kendi uygulama ve hizmetlerini geliştirme çabalarının önünde hala zorluklar olduğunu gösteriyor.

Samsung'un uygulama ve hizmet geliştirmeden sorumlu Medya Çözüm Merkezi Başkanı Wonpyo Hong bu ayın başında verdiği röportajda, yazılımı 'kritik' olarak nitelendirmiş ve şirketin yazılım üzerinde çalışan araştırma ve geliştirme mühendislerinin sayısının donanımdakilerden daha fazla olduğuna dikkat çekmişti.

Aynı zamanda Hong, 'tüketiciler açısından bakıldığında eşsiz deneyimler sunmanın hala mevcut' olduğunu kabul etmiş ve bu alana daha fazla odaklanma sözü vermişti.

Agresif ve yaratıcı pazarlama Galaxy cihazlarının dünyada en fazla satan akıllı telefonlar olmasını sağladı. Ancak şirket her ne kadar kendi uygulamalarını cihazlarına önceden yüklüyor olsa da bu durum şu ana kadar verdiği hizmetlere etkide bulunmuş değil.

Dahası Samsung'un kendi ülkesi Güney Kore'de düzenleyici kurumlar bu yıl önceden yüklenmiş uygulamalar konusunda yeni kurallar getirdi. Bu nedenle Samsung yeni amiral gemisi Galaxy S5 cihazında kullanıcıların bu uygulamaları silebilmesi için daha fazla esneklik getirdi.

Strategy Analytics verilerine göre Galaxy S4 kullanıcıları sektördeki ortalamadan yaklaşık 21 adet daha fazla uygulamaya sahip.

Strategy Analytics başkan yardımcısı Barry Gilbert ise yaptığı açıklamada, 'Samsung'un pazardaki hakim konumu kendi içerik hizmetlerini geliştirmesi için ideal bir araç. Samsung kullanıcılar arasında ses getirecek farklı uygulama paketleri geliştirmeli' dedi.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
0
0
0