Görüş Bildir
Haberler
Rolling Stone Seçti! İşte Tüm Zamanların En İyi 50 Aksiyon Filmi

Rolling Stone Seçti! İşte Tüm Zamanların En İyi 50 Aksiyon Filmi

claude cahun
10.09.2021 - 16:02

Rolling Stone dergisi, tüm zamanların en iyi aksiyon filmlerini sıraladığı bir liste paylaştı. The Matrix’ten Mad Max: Fury Road’a, Edge of Tomorrow'dan Enter the Dragon'a en iyi 50 aksiyon filmi içeriğimizde!

Not: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır. 

Kaynak: https://www.rollingstone.com/movies/m...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. The Man From U.N.C.L.E. (2015)

50. The Man From U.N.C.L.E. (2015)

Guy Ritchie'nin yönetmen koltuğunda oturduğu casusluk filmi 1960'lı yıllarda Soğuk Savaş döneminde geçiyor. Uzun süredir aralarındaki düşmanlık nedeniyle çeşitli olaylarda karşı karşıya çarpışmış olan CIA ajanı Solo ile KGB için çalışan Kuryakin, uluslararası bir suç örgütünü çökertmek için işbirliği yapmak zorunda kalırlar. Bu zorlu davada ellerindeki tek ipucu ise Alman bir bilim insanının kızına ulaştıkları takdirde ilerleyecek olmalarıdır. Dünyanın büyük bir felaketten kurtulması, zamanla yarışmak zorunda oldukları bu göreve bağlıdır. 

1960'lı yılların popüler dizisinden uyarlanan filmin başrollerini Henry Cavill ile Armie Hammer paylaşıyor.

49. Escape From New York (1981)

49. Escape From New York (1981)

New York artık hatırlandığı gibi bir yer değildir. Sokaklarına suç hüküm sürmektedir ve bunun sonucunda tüm duvarları dikenli tellerle çevrilmiştir. Bu korkunç şehir artık Amerika'nın karantina altına alınmış bir cezaevidir. ABD başkanının uçağı olan Air Force One, teröristler tarafından kaçırılır; bu esnada başkan kaçış kapsülünü kullanarak New York şehrine düşer. Bir şekilde başkan bu kaotik şehirden kurtarılmak zorundadır. Onu kurtaracak kişi ise eski bir asker olan Snake Pliskin olacaktır. Pliskin, özgürlüğü için bu anlaşmayı kabul etmek zorundadır. 

Carpenter'ın kendi kariyerini tanımlamak için kullandığı başlıca filmlerden biri olan Escape From New York sinema tarihinin kült filmlerinden biri olarak anılıyor.

48. Dead or Alive (1999)

48. Dead or Alive (1999)

Çin asıllı bir yakuza ve bir Japon polis, Japon mafyasına karşı kendi savaşlarını yürütürler. Bu birliktelik dünyayı değiştirecektir.

47. The Rock (1996)

47. The Rock (1996)

Bir grup asi deniz komandosu, kimyasal silahlarla birlikte Alcatraz adasını ele geçirir ve turistleri rehin alırlar. Liderleri, eski bir savaş kahramanı olan bir generaldir. Gizli operasyonlarda ölen askerlerin ailelerine ödenmek üzere 100 milyon dolar fidye isterler. Aksi takdirde San Francisco körfezini kimyasal silahlarla bombalayacaklardır. Onları durdurabilecek iki kişi, Alcatraz’dan kaçabilmiş tek mahkum (Sean Connery) ve bir kimyasal silah uzmanı (Nicolas Cage) zamana karşı ölümcül bir mücadeleye girişirler.

46. Taken (2008)

46. Taken (2008)

Artık emekli olmuş bir CIA ajanı olan Bryan, eski yeteneklerini yeniden hayata geçirmenin derdine düşmüştür. Zira, görüşemediği kızının kaçırılışını, cep telefonu bağlantısında hiçbir şey yapamadan dinleyen bir babanın durumundan daha kötü ne olabilir? Kâbus gibi bu durumu tersine çevirmek için Bryan harekete geçecektir. Ancak beyaz kadın ticareti ile uğraşan bu çetenin elinden kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman vardır. Bununla birlikte bir önemli sorun daha vardır. Bryan'ın kendisinin Los Angeles'te, kaçırılan kızının ise Paris'te olması olayları iyice içinden çıkılamaz bir hale sokar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. The Fugitive (1993)

45. The Fugitive (1993)

Ünlü cerrah Dr. Richard Kimble, haksız yere karısını öldürmekle suçlanarak hapse atılır. Cezaevine nakli sırasında bir mahkûmun kaçma girişimi, büyük bir kaza ile sonuçlanır. Bu fırsatı değerlendiren Kimble, karısının gerçek katilini bulmak için kaçar. Peşinde hapishane kaçkınlarını kovalayan Marshal ekibi ve liderleri Sam Gerard (Tommy Lee Jones) ile Kimble, ipuçlarını izleyerek gerçek katili ortaya çıkarmayı dener...

1960’ların ünlü televizyon serisinden sinemaya başarıyla uyarlanan filmde, Dr. Richard Kimble’ı David Janssen’in yerine bu kez Harrison Ford canlandırıyor.

44. Speed (1994)

44. Speed (1994)

Jack kurbanlarına korkunç oyunlar oynayan bir kötü olan Howard'ın elinden on üç masum insanı kurtarmıştır. Ancak Howard'ın tek planı, başarısız olan planı değildir. Howard bir otobüse öldürücü patlayıcılar yerleştirmiştir ve eğer otobüs belli bir hızın altına inerse bu patlayıcılar infilak edecektir. Jack, soğukkanlılığını koruyarak bu sıradan otobüsü ve daha da önemlisi içerisindeki masum insanları korumak isteyecektir.

43. Wonder Woman (2017)

43. Wonder Woman (2017)

Amazon Prensesi Diana Price, nam-ı diğer Wonder Woman dünyayı keşfetmek için tropik topraklarını geride bırakıp demir ve camın hüküm sürdüğü dünyamıza dalar. Birçok insanüstü yetenek ve kıvrak bir zekayla donatılmış olan güzel kahraman Cennet Adası'nın medeniyete açılan kapısı olacaktır. 

Wonder Woman'ın yönetmen koltuğunda Patty Jenkins oturuyor. Filmin senaryosunu Allan Heinberg ve Geoff Johns kaleme alırken filmin süper kahraman kadınını Batman vs Superman: Adaletin Şafağı filminde olduğu gibi yine Gal Gadot canlandırıyor. Filmin kadrosunda Connie Nielsen, Chris Pine, Robin Wright ve David Thewlis gibi başarılı isimler bulunuyor.

42. Hero (2002)

42. Hero (2002)

Eski Çin’de ilk imparatorun hükümdarlığından önce Altı Krallığın içindeki muhalif gruplaşmalar, en güçlü kural koyucu Qin’e suikast düzenlemeyi planlarlar. Durum oldukça risklidir. Ortada üç büyük düşman vardır. Bunları ortadan kaldırana iktidar ve para vaad edilmektedir. Herhangi bir gücü ya da tanınmışlığı bilinmeyen, isimsiz biri, Qin’in üç esas düşmanı olan Kırık Kılıç, Uçan Kar ve Gökyüzü’nü yenilgiye uğratır. Bunun üzerine kendisi saraya çağrılarak Qin’e bu sürpriz zaferin hikâyesini tüm detayları ile anlatması istenir. Ortada gerçekten de sıra dışı bir zafer söz konusudur.

41. La Femme Nikita (1990)

41. La Femme Nikita (1990)

Mahkum edilmiş olan suçlu Nikita, hapse gönderilmek yerine kendisine yeni bir kimlik ve tarz verilir. Gizli bir casus/kiralık katil görevini üstlenir. Yirmili yaşlarındaki bu genç kadının esas suçu uyuşturucu elde etmek için bir eczaneyi soyarlarken bir polisi öldürmesidir. Kendisine bu farklı çıkış yolunu teklif eden derin devlet örgütü Nikita’ya aslında çok farklı bir gelecek sunmuştur. Genç kadın, kendisini eğiten ve yönetenlerin baskısı altında isyankar yapısını bir kenara bırakır ve istenilen türde bir katile dönüşür. O artık çok başka biridir. Dahası bir de aşka da düşmüştü. Bir gün bağlı olduğu teşkilata karşı hata yaparsa ne olacağı ise apayrı bir konu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Warriors (1979)

40. The Warriors (1979)

New York... Bilinmez, distopik bir gelecekte çeteler ve polisler sokaklarda hüküm sürmektedirler. Bu çetelerden bir tanesinin lideri, diğer tüm çeteleri polislere karşı ayaklanmak üzere bir araya getirmek ister. Zaten yıkık ve dökük haldeki şehir, büyük bir savaşla yüz yüze gelmek üzeredir.

39. Atomic Blonde (2017)

39. Atomic Blonde (2017)

Lorraine Broughton MI6'in en ölümcül suikastçısıdır. Kaçış ustalığı ve yakın dövüşteki yeteneğiyle bilinmektedir. Soğuk Savaş sırasında bir ajanın öldürülmesini araştırmak ve eksik ajanlar listesini bulmak için Berlin'e gönderilir. Yeni görevi için Berlin istasyon şefi David Percival ile işbirliği yaparlar ve ikisi gerilim dolu büyük bir aksiyona atılırlar. Ancak Lorraine'in gelişi gizli kalmayacaktır. Tehlikeli suikastçı kısa sürede kendisine tuzak kurulduğunu anlar. Bunu yapan teşkilatın içinden biridir. Lorraine artık kendi hayatı ve değer verdiği herkes için bu tuzağın içinden kurtulmalı ve gizemi çözmelidir... 

Antony Johnston'ın aynı adlı romanından uyarlanan Atomic Blonde'un başrollerinde Charlize Theron ve James McAvoy yer alıyor.

38. The Mission (1999)

38. The Mission (1999)

Bir suikast girişiminden sağ kurulan Mrs. Lung'ı koruması için kiralık katiller Curtis, James, Mike, Roy ve Shin işe alınır. Aksiyon ve macera dolu günler yakındır.

37. Predator (1987)

37. Predator (1987)

Dutch (Arnold Schwarzenegger) ve komandoları CIA tarafından bir Güney Amerika yabanlarında esir tutulan havacıyı bulup getirmekle görevlendirilirler. Görev başarılı olur ama dönüş yolunda tuhaf bir av partisinin kurbanı olurlar. Uzaylı ve yenilmez bir varlık, kendine has ritüeller dahilinde, değişik dünyalardaki akıllı yaşam formlarını avlamaktadır. Bu kez kurban Dutch ve komando arkadaşları olacaktır.

Schwarzenegger’in en sevilen filmlerinden biri olan 'Predator' ayrıca kısa sürede kült olarak bilimkurgu hayranlarının da çılgınca peşinden koştukları bir olay olmayı başarmıştır. Daha sonra çevrilen ikincisi ve onu takip eden 'Alien Predatorlara Karşı' benzeri temalar çizgi romanlara kadar sıçramış ve sayısız öyküye kaynak teşkil etmiştir.

36. Point Break (1991)

36. Point Break (1991)

Los Angeles’ta eski başkanların maskeleriyle banka soygunları yapan bir çete türemiştir. Sörfçülerden şüphelenen FBI, genç bir ajanı Johnny Utah’ı onların arasına sokar. Fakat gruba sızan Johnny, kısa zamanda karizmatik lider Bodhi’nin etkisine girer.

Aksiyon sinemasının sayılı kadın yönetmenlerinden Kathryn Bigelow'un imzasını taşıyan bu hızlı tempolu yapım, türün meraklılarını tatmin etmiş ve gişelerde oldukça başarılı olmuştu. Filmin yıldızları Keanu Reeves ve Patrich Swayze’ye de dikkat!

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. The Five Deadly Venoms (1978)

35. The Five Deadly Venoms (1978)

Hayattaki son günlerini yaşadığını bilen usta bir dövüş öğretmeninin, daha önce ders verdiği ve ustalık yeteneklerini aktardığı bazı öğrencilerinin bu güçleri ölümcül kötülükler için kullandığını keşfeder. Yaşlı usta daha önceki beş öğrencisinin her birine The Centipede, Snake, Scorpion, Lizard ve Toad isimlerindeki benzersiz ve özel kung fu tekniklerinden birini öğretmiştir. Şimdi hangilerinin özel gücünü kötülük için kullandığını bulması gerekmektedir. Bunun içinse son öğrencisini görevlendirir. Her bir tekniğe çok az hakim olan yeni öğrencisi, iyilerle bir araya gelip kötü olanları ortaya çıkarmak zorundadır.

34. The Great Escape (1963)

34. The Great Escape (1963)

Büyük Kaçış'ta İkinci Dünya Savaşı esnasında yüksek güvenlikli bir kampta esir tutulan bir grup savaş esiri, Almanlar tarafından büyük bir titizlikle gözlenmektedir. Alman askerleri bu kamptan çıkmalarının imkansız olduğunu defalarca belirtseler de bir İngiliz asker, hendek kazıcısı ve usta bir hırsızdan oluşan ekip sınırları zorlayarak imkansızı gerçekleştirmeye çalışacaklardır. Ancak sorun sadece kamptan çıkmış olabilmek değildir. Dışarıdaki dünyada onları bekleyen çeşitli handikaplar vardır. 

Paul Brickhill’in romanından beyaz perdeye uyarlanan klasik film başrollerindeki Steve McQueen ve James Garner gibi önemli isimlerle dikkat çekiyor.

32. Total Recall (1990)

32. Total Recall (1990)

Bir adam hayalinde Mars gezegenine sanal yolculuklar yaparken umulmadık bir takım olaylar, onu gerçekte de söz konusu gezegene gitmek yönünde zorlayacaktır. Douglas Quaid her gece rüyasında bu gezegeni gören bir işçidir aslında. Bir şirketi, anı transferi ile yolculuk satar. O da Mars tatili ister ve bunu satın alır. Ancak anı transferi esnasında sıra dışı bir durum olur. Quaid bir anda kendisini gizli bir ajan olarak bulur. Mars’ın acımasız lideri ile karşı karşıyadır. Gerçek ile hayal arasında bir yerde sıkışan Douglas, çıkış yolunu bulmak zorundadır.

 Film, bilim kurgu yazarı Philip K. Dick’in kısa hikayesinden uyarlanmıştır.

31. Goldfinger (1964)

31. Goldfinger (1964)

Güçlü işadamı Auric Goldfinger, Grand Slam adını verdiği bir operasyon planlamaktadır. Dünya ekonomisinin kalbi sayılan ve bütün ülkelerin altın rezervlerinin depolandığı ve askeri bir üs tarafından korunan Fort Knox’u yağmalamayı planlamaktadır.

Onu engelleme görevi, İngiliz Gizli Servisi’nden 007 kodlu ajan James Bond’a verilir. Bond, kendisine tahsis edilen üstün özellikli Aston Martin’in de yardımıyla Goldfinger’ın peşine düşer. Bond’un önünde aşması gereken engeller olarak Goldfinger’ın adamlarından öldürücü şapkasıyla dilsiz uşağı Oddjob, güzel Jill Masterson ve seksi pilot Pussy Galore beklemektedir.

Bond serisinin en iyi filmi olarak da görülen Goldfinger, James Bond konseptinin tüm yönlerinin yansıtıldığı bir yapım.

30. Train to Busan (2016)

30. Train to Busan (2016)

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

29. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'de, Yüzük Kardeşliği üyelerinin her birinin, kardeşlik bozulduktan sonra başlarına gelenler anlatılıyor. Kahramanlarımız, gruplar halinde Orta Dünya’nın en tehlikeli yerlerinde maceralar yaşayacaklar, yeni kavimler ve çoktan unutulmuş medeniyetlerle tanışacaklar. 

Frodo ve Sam, yanlarında zorunlu işbirliği yapacakları eski bir dost (!) olduğu halde Tek Yüzük’ü düşmanın tam kalbine götürmeye çalışırken, diğer hobbitler, urukhainin elinden kurtulabilecek mi? Karanlık tarafa geçmiş olan Saruman’ın yaptıkları yanına mı kalacak? Gandalf olmadan kahramanlarımızın başarılı olma şansı ne? 

Büyük karanlığın gelişi ve Yüzük Savaşı’na dek olanların anlatılacağı İki Kule, kuşkusuz üçlemenin en heyecanlı bölümlerinden birini oluşturuyor. J.R.R. Tolkien’in 3 kitaplık ölümsüz eserinden uyarlanarak bir yılı aşkın süren çekimler sonucu hepsi bir arada çekilen 3 filmden ikincisi olan İki Kule, 2002 Aralık ayında vizyona girmek üzere montajlanıyor ve son rötuşları yapılıyor.

28. Edge of Tomorrow (2014)

28. Edge of Tomorrow (2014)

Yakın gelecekte dünyayı ele geçiren Mimics adlı uzaylı birliği, birçok büyük şehri yok eder ve milyonlarca insanı ölümün eşiğinde bekletir. Dünyada hiçbir ordu, onların hızına, silahlarının gücüne ve de en önemlisi telepati yoluyla emir verme ve uygulama güçlerine ulaşamaz. Artık dünyadaki tüm ordular bu uzaylı sürüsüne karşı güçlerini birleştirmek durumundadır ve bu güç birliği dışında ikinci bir şansları yoktur. Subay Bill Cage daha önce bu savaşlardan hiçbirine katılmamış tecrübesiz bir askerdir ve atıldığı yeni görevi onun için bir nevi intihar anlamına gelmektedir. Beklenen olur; Cage dakikalar içerisinde öldürülür... Fakat bu bir sonu değil, yeni bir başlangıcı doğurur. Cage, sıra dışı bir şekilde cehennem gibi bir günde uyanır, kendini kırılması zor bir döngünün içerisinde bulur. Buna göre her seferinde ölüp sonrasında yeniden dirilip aynı savaşı bir kez daha tekrarlamak zorundadır. Her geri dönüşünde daha güçlü, daha zeki ve Mimics'lerle daha kolay başa çıkabilir hale gelse de kendine verilen iş dünyanın en zorlu görevidir. 

Başrollerini Tom Cruise, Emily Blunt ve Charlotte Riley 'nin paylaştığı filmin yönetmenliğini Doug Liman üstleniyor.

27. Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

27. Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

Yıldız Savaşları: İmparator'da, İmparator Darth Vader’ın da yardımıyla asileri ezerek evreni hakimiyeti altına almaya çalışmaktadır. Casus robotlar sayesinde asilerin merkezinin Hoth gezegeninde olduğunu öğrenir ve birlikleri oraya gönderirler.Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Lea, son anda Bulut Şehri’ne kaçarlar. Luke bu arada Yoda’yı bulmak ve Jedi eğitimini tamamlamak üzere yola çıkar.Kahramanlarımız bir araya gelip İmparator’u yenebilecekler midir?

26. The Adventures of Robin Hood (1938)

26. The Adventures of Robin Hood (1938)

İngiltere kralı ‘Aslan Yürekli’ Richard,bir gezi için Avusturya’ya seyahat edecektir. Yokluğu esnasından tahtı koruması için kardeşi John yerine en yakın arkadaşını görevlendiren kral, bu sayede zaten tahtta gözü olan kardeşinin düşmanlığını bir kez daha kazanır. İntikam için Avusturya Dükü ile bir anlaşma yapan John, Kral Richard’ın Avusturya’da hapse atılmasını sağlayacaktır. Kral Richard’ın bu esaretten kurtulması imkansız gibidir. Bu sırada John boş durmayarak tahtı ele geçirir. Halk üzerinde büyük bir baskı uygulamaya başlayan bu yeni kral muhalefet partiye karşı uyguladığı çifte standartlar yüzünden onların da nefretini kazanır. 

Dönemin kat kat ilerisinde olan Michael Curtiz filmi, tadında aksiyonu ve gerçekçi üslubuyla dikkate değerdir.

25. The Villainess (2017)

25. The Villainess (2017)

Sook-hee eğitim almış bir kiralık katildir. Eğitim almaya daha küçücük bir çocukken Çin'in Yanbian kentinde başlamıştır. Akıl hocasının ölümünden sonra hayata yeniden başlamak için fırsat yakalayan kadın, devlet ajanı olarak çalışmak üzere Güney Kore'ye gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Fast Five (2011)

24. Fast Five (2011)

2001'de başladığından beri devamını getirmek konusunda hızı ve öfkesi dinmeyen seri 'Hızlı ve Öfkeli'nin ekibe tekrar katılan Dwayne Johnson'lı son macerası 'Hızlı ve Öfkeli 5', tercihini 3D'den ziyade IMAX'ten yana kullanan serinin son macerası...

Eski polis Brian O'Conner ve Mia Toretto, Dom’u hapisten kaçırıp özgürlüğüne kavuşturduktan sonra polisleri atlatıp sınırı geçerler ve Rio de Janeiro’da ortaya çıkarlar. Özgürlüklerini geri almak için son bir iş daha yapmak zorunda kalan ortaklar, en iyi yarışçılardan oluşan seçkin ekiplerini bir araya getirirler. Onların ölmesini isteyen ahlaksız iş adamından kurtulmanın tek yolunun, onunla karşılaşmak olduğunu biliyorlardır. Fakat onların peşine düşen sadece bu iş adamı değildir...

Hedefini asla ıskalamayan inatçı federal ajan Luke Hobbs Dom ve Brian’ın izini sürmekle görevlendirilince, onları yakalamak için ekibiyle birlikte kapsamlı bir operasyona başlar. Şimdi Hobbs, diğerleri elini çabuk tutup onları yakalamadan önce, avını köşeye sıkıştırmak için içgüdülerine güvenmek zorundadır...

23. Kill Bill Volume 1 & 2 (2003-2004)

23. Kill Bill Volume 1 & 2 (2003-2004)

Kill Bill: Volume 1'de birbirinden farklı olağanüstü yeteneklere sahip bir kadın ölüm çetesi çeşitli büyük suikastlarda aktif rol almışlardır. Bill tarafından yönetilen çeteden ayrılan eski 'Kara Mamba' lakaplı, 'Gelin'in eski takım arkadaşlarından ve Bill'den intikam almak için haklı sebepleri vardır. Bir arabada hissiz bir halde uyanan Gelin, düğün günü kendisine yapılanları anbean hatırlamaktadır. Şimdi sıra kendisine büyük kötülükler yapan bu ölüm çetesine karşı esaslı bir intikam planı yürütmeye gelmiştir. 

Aykırı yönetmen Quentin Tarantino'nun 'Rezervuar Köpekleri'yle başlayan başarılı kariyerinin en önemli yapıtlarından biri olan film, uzak doğu dövüş filmlerinden beslendiği estetik harikası bir yapım.

Gelin’in işi henüz bitmedi. Üstelik Bill’i ve onun etrafındaki herkesi öldürmeden de işi bitecek gibi görünmüyor. Komadan çıkan güzel, kendine gelmeye başladığı anda intikamını almak istediği herkesin cezası hazır beklemekteydi. Bu bir devam filmi olduğu için, ilk bölümden de hatırlanacağı üzere ortada bir takım belirsizlikler mevcuttu. İşte bu bölümde bunlar aydınlanacak gibi görünüyor. Kadın kahramanın Bill ile ilişkisinin içeriği ya da olan bitenlerin nedenleri ve nasıllarına cevaplar henüz eksik ve bu bölümde netleşmesi bekleniyor.

Quentin Tarantino’dan bir şaheser daha.

22. Logan (2017)

22. Logan (2017)

Logan: Wolverine'de, yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır. 

Hugh Jackman'ı son kez Wolverine olarak gördüğümüz film Logan'ı James Mangold yönetiyor. Başrollerinde ise Hugh Jackman dışında Boyd Holbrook, Patrick Stewart ve Doris Morgado yer alıyor.

21. Snowpiercer (2013)

21. Snowpiercer (2013)

Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır. Fakat güç bela yaşamın sürdüğü bu yeni dünyada sınıfsal farklılıklar halen en büyük silahtır... 

Yönetmenliğini Koreli sinemacı Bong Joon-ho'nun  üstlendiği 'kıyamet sonrası' temalı filmin kadrosu, Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris ve Octavia Spencer gibi yıldız isimler oluşuyor.

20. Midnight Run (1988)

20. Midnight Run (1988)

Jack Walsh (Robert De Niro) şimdilerde ödül avcısı eski bir polistir. Johathan 'The Duke' Mardukas (Charles Grdoin) ise mafyayı dolandırıp zimmetine tam 15 milyon dolatr para geçirip bunu hayır kuruluşlarınıa bağışlamış duyarlı bir muhasebecidir. Bu arada Jack’e Duke’u New York’tan Los Angeles’a sağ ve zamanında getirmesi karşılığında 100.000 dolar teklif edilir. Kulağa her zamanki sıradan ödül avlarından biri gibi gelmektedir ama olaylar hiç. de beklendiği gibi gelişmez. FBI tanıklık etmesi için Duke’un peşindedir, mafya ise intikam için ve bir de Wlash vardır tabii. Duke’un peşindedir, onu susturmak için. Sadece birisinin bile görevini yapamaması ikilinin ölümü demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Casino Royale (2006)

19. Casino Royale (2006)

James Bond, 00 olarak ilk misyonuna doğru yola çıkar. Le Chiffre, dünya teröristlerine finans sağlayan adamdır. Montenegro’da bir poker oyununa katılır. Terörist pazarında güvende kalabilmek için parasını geri kazanmak zorundadır. MI6’nın patronu M, Bond’u, Vesper Lynd ile birlikte oyuna göndererek Le Chiffre’nin oyunu kazanmasına engel olmasını ister. Bond, Felix Leiter’den destek alarak ve Vesper’ın da karısı rolünde yanında durmasını sağlayarak kariyerindeki en tehlikeli poker oyununa katılır. Ancak eğer Le Chiffre’e karşı Bond yenilirse, hayatta kalmalarıu mümkün olabilecek midir meçhul.

18. Mission: Impossible – Fallout (2018)

18. Mission: Impossible – Fallout (2018)

Mission: Impossible Yansımalar, Görevimiz Tehlike serisinin 6. devam halkasıdır. İkonik ajan Ethan Hunt, birlikte çalıştığı IMF ekibi ve tanıdık birkaç dostu sıkıntılı bir zamandadır. Berlin'deki görevin ters gitmesi sonucunda Ethan Hunt, CIA ile ters düşer ve denetimsizliği sebebiyle CIA'in kara listesine girer. Ancak insanlığı tehdit eden yeni bir tehlikenin ortaya çıkışıyla birlikte herkes zamana karşı bir yarışa koyulur... 

Filmin başrolünü Tom Cruise üstlenirken kadroda Luther Stickell rolündeki Ving Rhames, Benji Dunn rolündeki Simon Pegg ve Ilsa Faust rolündeki Rebecca Ferguson, Alan Hunley'i canlandıran usta oyuncu Alec Baldwin, Solomon Lane'i canlandıran Sean Harris, Julia Meade'i canlandıran Michelle Monaghan, Henry Cavill, Vanessa Kirby ve Angela Bassett yer alıyor.

17. Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

17. Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

Zamansızlığın ortasındaki bir Çin İmparatorluğu... Federal düzenin egemenliği hüküm sürmektedir. İki savaşçı, çalınan değerli bir kılıçın ve ürkütücü bir firarinin peşindedirler. Takip esnasında bir kız ile tanışırlar. Bu kız, soylu bir adamın kızıdır. İşin ilginç yanı, kızın bedeni dövüşmek için müthiş bir eğitim almıştır. Her biri, tüm hayatlarını değiştirecek kararların eşiğinde olan üç kişi, fantastik bir yolculuğa çıkarlar.

16. Terminator 2: Judgment Day (1991)

16. Terminator 2: Judgment Day (1991)

Terminatör 2: Mahşer Günü, 2009 yılında geçmektedir. Sarah Connor’ı öldürme görevinde başarısızlığa uğrayan Synet robotları, T-1000 adında yeni bir robot üretirler. Bu yeni “Terminatör” geçmişe dönerek insan direnişinin gelecekteki lideri olacak Sarah’ın oğlu John Connar’ı öldürmeye programlanır. Fakat bir diğer robot T-800 de John’u korumaya programlanarak geçmişe gönderilmiştir. İnsanoğlunun kaderini belirleyen tek bir soru vardır: İki robottan hangisi John’u daha önce bulacaktır?   

Yönetmen koltuğunda ‘Alien’, ‘Titanic’ ve ‘Avatar’ gibi kült filmlerin usta yönetmeni James Cameron; başrollerinde ise ilk filmdeki gibi Arnold Schwarzenegger ve Linda Hamilton var.

15. The Dirty Dozen (1967)

15. The Dirty Dozen (1967)

Filmde Nazilere karşı ölümcül bir görevi yerine getirmek için bir grup askeri komuta etme görevini gönüllü olarak üstlenip orduya katılan zor bir komutan olan Lee Marvin ve bu görevi başarıyla yerine getirirlerse özgürlüklerine kavuşacak 12 mahkûmun yaşadıkları anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Dark Knight (2008)

14. The Dark Knight (2008)

Kara Şövalye, halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham sokaklarının yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor. Suç işleyenlerden arındırılan bir yer, bir zaman sonra yeniden tehdit altında kalabilir ve işte o zaman yeniden kolları sıvayacak olanların mücadelesi de daha keskin olarak hayata geçecektir. Batman, teğmen Gordon ve savcı Harvey Dent bir araya gelerek Gotham sokaklarında bu işi kotarmış olsalar da ansızın ortaya çıkan Joker, işleri fena halde bozar. Onun dehası ile baş etmek kolay olmayacaktır. Gotham eski karmaşa dolu günlerin eşiğindedir. Batman yeniden kurtarıcılığa soyunurken kendi varlığının bulduğu anlamı da sorgulamaya başlar. O aslında suçluların sayısını azaltıyor mudur yoksa çoğaltıyor mudur bunu gerçekten anlamak isteyecektir.

13. Police Story (1985)

13. Police Story (1985)

Hong Kong Polis Departmanı'nda çalışan kahraman polis Kevin, kritik bir tanığı korumak için önemli bir göreve atanır. Ünlü bir gangsterin davasında görev alacak olan Kevin, çekici ve etkileyici bir tanıkla tanıştığı an işler değişmeye başlar. Uyuşturucu çetesinin patronu delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığında bu belalı gangsterin hedefi olur. 

Başrolünde Jackie Chan, Maggie Cheung ve Brigitte Lin'i barındıran film kimi kesimler tarafından Chan'in en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilir.

12. The Bourne Identity (2002)

12. The Bourne Identity (2002)

Açık denizin ortası... Tek başına denizin ortasında hayatta kalmaya çabalayan bir adam bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılır. Adam yavaş yavaş kendine gelmeye başladığında geçmişine dair hiçbir şey hatırlamadığı anlaşılır. Artık kim olduğunu anlamak için kendisi hakkında bir araştırma yapmaya koyulacaktır. Kendisi hakkında yeni bilgiler edindikçe, kimselerde olmayan çok özel yetenekleri de ortaya çıkmaya başlayacaktır. Geçmişi olmayan adamın peşinde, onun hayatına son vermek isteyen azılı suçlular vardır.

11. Raiders of the Lost Ark (1981)

11. Raiders of the Lost Ark (1981)

Kutsal Hazine Avcıları'nda Amerikan Hükümeti Ark of the Conenant’ı bulması için Arkeolog Dr. Indiana Jones'u görevlendirir. Ark’ta ünlü 10 Emir’in var olduğuna ve kutsal güçler olduğuna inanılmaktadır. Üstelik Hitler’in ajanları da Ark’ın peşindedirler. Jones, eski aşkı Marion’la birlikte Nepal’den Kahire’ye kadar tuzak ve tehlikeyle dolu bir maceraya atılır.

10. Aliens (1986)

10. Aliens (1986)

Yaratık 2, ilk Alien (Yaratık) filminden 57 yıl sonrasını anlatıyor. Film, Nostromo’da hayatta kalan tek kişi olan Ellen Ripley’nin yıllar sonra uyanışıyla başlıyor. Ripley kısa bir süre sonra yaratık yumurtalarına rastladıkları gezegende garip şeyler olduğunu, bu ıssız yerin artık bir yerleşim yeri haline geldiğini ve yaratıkların bir koloni kurduklarını anlatıyor; ancak şirket yetkilileri bu felaket uyarısına inanmıyor. Kolonicilerle aralarındaki bağlantı aniden koptuğunda Ripley, kendine bir ekip kurup bu işi tek başına halletmek için gezegene geri dönüyor. 

Sinema tarihinin kült yapımlarından olan Yaratık serisinin bu filmi iki Oscar kazandı; yönetmen koltuğunda ise Ridley Scott yerine bu kez James Cameron var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Black Panther (2018)

9. Black Panther (2018)

Babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa, hakkı olan tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T'Challa'nın yeterliliği, Wakanda'nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir. İhanet ve tehlike ile karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplamalı ve gücünü serbest bırakmalıdır...

8. Seven Samurai (1954)

8. Seven Samurai (1954)

Yedi Samuray, haydutların saldırdığı fakir bir köyü korumaya çalışan samurayların hikayesini anlatıyor. Usta samuray Kambei’nin cesareti ve fedakarlığına şahit bir grup köylü ondan sürekli olarak haydutlardan köylerini korumasını isterler. Kambei bu isteği herhangi bir çıkarı olmamasına rağmen kabul eder ve ilk olarak kısa süre sonra müridi olan genç samuray Katsushiro’yu, ardından da güç kullanmaya meraklı bir samuray olarak görünen, fakat sonradan bir çiftçinin oğlu olduğu ortaya çıkan Kikuchiyo’yu yanına alır. Takımına dört yeni samuray daha ekleyerek köyü savunmaya girişen Kambei köylüler tarafından heyecanla karşılanır, herkesin sevgisini kazanır; bir süre sonra onlara kendilerini savunmayı öğretmeye başlar. Bu arada haydutlar köyün sınırlarında dolaşmakta ve yeni saldırıları için uygun bir zaman kollamaktadırlar... 

Akira Kurosawa’nın kariyerinin doruk noktası olarak görülen Yedi Samuray üç saati geçen uzunluğuna rağmen özellikle zamanında kaliteli örneklerine rastlamanın zor olduğu savaş ve 'aksiyon' sahneleri en dikkatsiz seyircinin bile ilgisini ayakta tutacak pek çok detay içerirken bir yandan da anlattığı hikayenin bütünlüğünden ve sinematografik kaliteden ödün vermeyen bir başyapıt.

7. Hard Boiled (1992)

7. Hard Boiled (1992)

Tequila, yaşamını Hong Kong'da sürdüren, işini iyi yapan bir polistir. En yakın dostu ve ortağını ise silah kaçakçılarıyla yapılan bir çatışma esnasında yitirmiştir. Tequila bu adamları bulup arkadaşının intikamını almak için ant içmiştir. Hedefine ulaşması için Tony isimli bir gizli polisle iş birliği yapacaktır. Bu esnada ülkenin en köklü iki silah kaçakçısı örgütü, birbirlerinin sınırlarına değmeye başladıkları için birbirlerine savaş açmışlardır. Genç bir polisin onların arasına sızabilmesi artık çok daha zordur. 

Kendi ülkesinde başlayan ününü dünyaya yayan aksiyon yönetmeni John Woo her zamanki gibi formunda...

6. The Matrix (1999)

6. The Matrix (1999)

Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo, son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.. Nedir bu Matrix?

5. Enter the Dragon (1973)

5. Enter the Dragon (1973)

Gizli servis Bruce Lee’den Han adında bir uyuşturucu baronunun düzenlediği bir dövüş turnuvasına katılmasını ister. Lee kız kardeşinin ölümünden sorumlu olan bir dövüşçünün de yer aldığı bu turnuvaya girmeyi kabul eder. Böylelikle hem intikam alma fırsatı bulacak hem de suç şebekesini ortaya çıkarıp çökertebilecektir. Lee, turnuvadaki Roper ve Williams isimli iki Amerikalı dövüşçüyle işbirliği yapar. İkili turnuvadaki ödülün peşindedir. Lee ise Han’ın ve intikamının.

Enter the Dragon, Bruce Lee’nin dünyaca en meşhur filmi olmasını belki de arkasında Warner Bros.’un tam desteği ve ticari zekasını taşımasına borçludur. Enter the Dragon’un, Batı dünyasındaki dövüş sanatları filmleri furyasını tetiklemiş olması gibi bir özelliği mevcuttur.

Lee’nin bu filmin devamı kabul edilen Game of Death’in çekimleri sırasında ölmüş olmasını da üzücü bir detay olarak not düşmekte yarar var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Raid: Redemption (2011)

4. The Raid: Redemption (2011)

Özel bir operasyon timi, şehir dışındaki mahallelerden birinde aranan bir uyuşturucu tüccarın gizlendiği istihbaratını alır ve adamı yakalamak için oturduğunu binaya baskın düzenlerler. Fakat atladıkları nokta bu apartmanın her katı farklı suçlularla hüküm giymiş onlarca katil, manyak, hırsız ve çeteyle doludur. Baskın yapılacağı haberini alınmasıyla hepsi birden örgütlenir ve binanın çıkışları kilitlenir. Operasyon timindeki polisler tuzağa düşürülür ve büyük kısmı acımasızca öldürülür. Birkaç polis canlarını kurtarmayı başarır ama hayatta kalmak için 30 katlı ve her katı tehlike dolu binanın en tepesine tırmanmak zorundadırlar. 

Bol dövüş ve aksiyon içeren filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Gareth Evans üstleniyor

3. John Wick (2014)

3. John Wick (2014)

John Wick, emekliye ayrılmış bir tetikçidir. Emekliliğinin tadını çıkarırken karısının yakalandığı amansız hastalıkla hayatı altüst olur. Karısından kendisine kalan en değerli varlığı ve can yoldaşı köpeğidir. Ancak evine dalan üç gangster onu da öldürür. Gansterlerden biri, mafya babası Viggo Tasarov'un oğlu Josef Tasarov'dur ve John'un daha önce birlikte çalıştığı bir adamdır. Artık kaybedecek hiçbir şeyi de kalmayan John Wick'in tek istediği intikamdır ve New York sokaklarında düşmanlarıyla nefes kesen bir kovalamacanın içine girer. 

Yönetmenliğini David Leitch ve Chad Stahelski ikilisinin üstlendiği filmin başrolünde Keanu Reevus yer alıyor.

2. Die Hard (1988)

2. Die Hard (1988)

Zor Ölüm'de Noel gecesi New York polis departmanı dedektifi John McClane günden güne uzaklaştığı karısı Holly’le arasını düzeltmek ve tekrar barışmak için Los Angeles’a gelir. Holly şirketinin yılbaşı partisi için Nakatomi Plaza’dadır ve McClane bu binaya doğru yola çıkar. McClane plazaya vardığında kıyafetlerini değiştirmek için bir odaya girer. Bu esnada bir grup Alman terörist binayı kuşatarak içindeki insanları rehin alır. Ellerinden kurtulabilen tek kişi McClane’dir. Şimdi McClane’e düşen görev içerisinde eşinin de bulunduğu bu kalabalığı kurtarmak olacaktır. 

Aksiyonun sinemasının en önemli örneklerinden biri olan Die Hard kendisinden sonra çekilen üç devam filmiyle bir seri haline getirilmiştir. Bruce Willis’in dünya çapında tam anlamıyla tanınmasını sağlayan film Akademi Ödülleri’nde dört kategoride Oscar’a layık görülmüştür.

1. Mad Max: Fury Road (2015)

1. Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road'da, zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller'ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu Mad Max: Fury Road geri dönüyor! Charlize Theron ve Tom Hardy'nin rol aldığı film, serinin dördüncü bölümü. Filmin diğer başrollerinde; Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz yer alıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın