Görüş Bildir
Haberler
Rekor Bütçe Saray'a Yine Yetmedi: Ek Ödenekle 712 Milyona Çıkarıldı

etiket Rekor Bütçe Saray'a Yine Yetmedi: Ek Ödenekle 712 Milyona Çıkarıldı

Onedio Medya
10.07.2016 - 13:15 Son Güncelleme: 10.07.2016 - 15:44

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra rekor artışlar yapılan Cumhurbaşkanlığı bütçesi bu yıl da yetmedi. Bütçe daha yıl bitmeden 434 milyon liradan ek aktarımla 712 milyon liraya çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre yıl başlarken 434 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı ödeneği yılın ilk yarısı sona ermeden 278 milyon liralık artışla 712 milyon 844 bin liraya çıkartıldı.  Bu artışla Cumhurbaşkanlığı, 2017 bütçe hedefi olan 464 milyon 255 bin liranın şimdiden üzerine çıktı.

Abdullah Gül, 199 milyonla bırakmıştı

Abdullah Gül, 199 milyonla bırakmıştı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün son yılında 199 milyon 500 bin lira olan ödenek Erdoğan seçildikten sonra yüzde 100’lük artışla 397 milyon lirayı aştı. Yıllık harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 100 artarak süren Cumhurbaşkanlığı’nın 2014 yılı harcaması 244 milyon lira, 2015 yılı harcaması 471 milyon lira oldu.

2015 yılında da ödenekte 148 milyon 902 bin liralık artış yapıldı. Gelenek bu yıl da bozulmadı ve artış oranı da ikiye katlanarak 278 milyon lira oldu.

Ek ödeneğinin önemli bölümünün, 'Ak Saray'ın bahçesinde yıkılan tarihi Marmara Köşkü’nün yerine yapılacak bina için alındığı iddia edildi. Marmara Köşkü restorasyon gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız yıkılmış, yerine orijinaline uygun olarak yeniden bir bina inşa edileceği söylenmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni köşk mü geliyor?

Yeni köşk mü geliyor?

İddia: Yeni köşk Erdoğan ailesine konut olacak

İddia: Yeni köşk Erdoğan ailesine konut olacak

Ancak CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yeni köşkün Erdoğan ailesine konut olacağına ilişkin duyumlar bulunduğunu, Emine Erdoğan’ın ‘Ak Saray’ın büyüklüğünden rahatsız olduğu için aile yaşamlarına daha uygun bir konuta geçmeyi istediğini öne sürdü.

Meclis bilgilendirilmemiş

Meclis bilgilendirilmemiş

CHP İstanbul Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Aykut Erdoğdu da, söz konusu bütçe aktarımının Milli Eğitim Bakanlığı’nın personel giderlerinden yapılmış olabileceğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında hemen hemen hiçbir bilgi alamadık. Meclis bilgilendirilmedi. 

Ama ek ödenek kullanılacağını tahmin ediyorduk ve şimdi gerçekleşti. Bu tutar da yetmeyecek, sonbahar aylarında yeni ek ödenek alınacaktır. Birkaç bakanlık bütçesi büyüklüğündeki bu para nereye harcanıyor, bu konuda en ufak bir bilgi yok. Cumhurbaşkanlığı, babasının parası gibi kayıtsız, kuralsız harcamaya, lüks, şatafat ve israfa, hatta suç olduğundan kuşkulandığımız faaliyetlerine bu paraları aktarmaya devam edecektir” diye konuştu.

BirGün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1108
581
201
48
28
26
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Cepik

Topraga düsen sehitlerden, tüyü bitmemis yetimlerden, dul kalan eslerden, evlat acisiyla yitip giden ana-babalardan caldigin bu paralari senin burnundan fiti... Devamını Gör

Berkay Öztürk

yanlıs anlama senle aynı fikirdeyim ama gercekci olmak gerekirse neye güvenerek böyle düşünüyorsun türk milletine mi ? 14 yıldır adam ne yaptıysa umrunda olm... Devamını Gör

Değerli

Haram Zıkkım olsun burnundan fitil fitil gelsin .

ynsemrebagiban

Götünüzde giyecek don , ağzınızda yiyecek bir lokma yoksa , akşama kadar köpek gibi çalışıp aldığınız paranın tamamını borçlarınıza veriyorsanız ve bu ek öde... Devamını Gör