Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Gündem Yeniden Yoğunlaşıyor! Takip Edilmesi Gereken Veriler ve Günün Önemli Şirket Haberleri

Piyasalarda Gündem Yeniden Yoğunlaşıyor! Takip Edilmesi Gereken Veriler ve Günün Önemli Şirket Haberleri

Yurt içinde kısa vadeli dış borç ile haftalık para ve banka istatistikleri izlenirken, yurt dışında Euro Bölgesi enflasyon rakamları, ABD konut başlangıçları takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus vatandaşlarına uygulanan kısıtlamalara destek veren İrlanda’ya yönelik yaptırım uyguladı. Listede İrlanda Başbakanı Micheal Martin’in de aralarında bulunduğu 52 İrlandalı yaptırım listesine alındı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus vatandaşlarına uygulanan kısıtlamalara destek veren İrlanda’ya yönelik yaptırım uyguladı. Listede İrlanda Başbakanı Micheal Martin’in de aralarında bulunduğu 52 İrlandalı yaptırım listesine alındı.

Rus petrolünü Macaristan’a taşıyan Druzhba petrol boru hattında dün durdurulan sevkiyat yeniden başladı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, G20 Zirvesi’nde yaptıkları görüşmede, Ukrayna’daki savaşı sona erdirmek için 'her türlü diplomatik girişimin' masaya yatırılması gerektiği konusunda uzlaştı.

Japon yenindeki keskin değer kaybı, Japonya'nın ithalat faturasının hızla yükselmesine ve ticaret açığının genişlemesine yol açtı.

Fed Başkan Yardımcısı Christopher Waller, son gelen verilerin ardından şu anda daha küçük faiz artırımı konusunda daha rahat olduğunu, ancak faiz oranlarının ne kadar yukarı gitmesi gerektiğinin enflasyonun ne kadar kararlı şekilde yavaşlayacağına bağlı olduğunu söyledi.

ABD'ye Eylül ayında net sermaye girişi 30,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Atlanta Fed GDPNow modelinde, ABD ekonomisi için 2022 yılı dördüncü çeyrek GSYH tahmini yükseldi.

New York Fed Başkanı John Williams, para politikasının finansal istikrar risklerini düzeltmek için en iyi araç olmadığına inanmaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), kısa vadeli dış borç istatistiklerini duyuracak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), kısa vadeli dış borç istatistiklerini duyuracak.

Kısa vadeli dış borç stoku en son 138,1 milyar dolar olurken, daha öncelikli takip edilen, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku, 185,9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Filipinler Merkez Bankası(BSP), faiz kararını açıklayacak. BSP, son 5 toplantısında faizi toplam 225 baz puan artırdı (10.00).

Filipinler Merkez Bankası(BSP), faiz kararını açıklayacak. BSP, son 5 toplantısında faizi toplam 225 baz puan artırdı (10.00).

Bölgenin diğer faiz kararı ise Endonezya Merkez Bankası(BI) tarafından açıklanacak. BI, son 3 toplantısında faiz artırımına gitti (10.30).

Avrupa'da ilk veri Hollanda'nın işsizlik oranı olacak. İşsizlik oranı en son yüzde 3,8 seviyesinde bulunuyordu (08.30).

Almanya'da üçüncü çeyrek dönem için istihdam rakamları açıklanacak (10.00).

Aynı saatte İsviçre'nin dış ticaret rakamları da ekranlara düşecek.

Günün diğer ticaret rakamları İtalya ve İspanya'dan aynı saatte gelecek (12.00).

Bölgede en önemli veri Euro Bölgesi nihai tüketici fiyatları olacak. Öncü verilerle aylık yüzde 1,5, yıllık yüzde 10,7 artan enflasyonun final rakamları için de beklenti aynı yönde oluştu (12.00).

Brezilya'dan IGP-10 enflasyon endeksi verileri gelecek (14.00).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Baş Ekonomisti Huw Pill, Bristol Ekonomi Festivali'nde 'Merkez Bankalarını; Sırada Neler' başlıklı panele katılacak (15.30).

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Metro Atlanta Odası 2022 Yıllık Toplantısında konuşacak (15.30).

ABD'de konut başlangıçları, inşaat izinleri, Philadelphia Fed iş koşulları endeksi ve işsizlik başvuruları aynı saatte yayımlanacak. En son konut başlangıçları yüzde 8,1 düşerken, inşaat izinleri yüzde 1,4 arttı. Philadelphia Fed endeksi ise -8,7 seviyesinde açıklandı (16.30).

İsviçre Merkez Bankası(SNB) Yönetim Kurulu Üyesi Andrea Maechler ve Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Thomas Moser, konuşma yapacaklar (20.30).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Cleveland Fed ve Finansal Araştırma Ofisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen hibrit 10. yıllık finansal istikrar konferansında açılış konuşması yapacak (17.40).

ABD'de günün diğer verileri doğal gaz stokları ve Kansas Fed imalat endeksi olacak (18.30, 19.00).

Kanada'nın 3 yıllık, ABD'nin 10 yıllık TIPS tahvil ihaleleri de takvimde yer alıyor (20.00, 21.00).

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Minnesota Ticaret Odası 2022 Ekonomik Zirvesinde konuşacak (20.45).

İngiltere Maliye Bakanı, Bütçe Sorumluluğu Ofisi'nin ekonomi ve kamu maliyesi için yeni tahminlerini ve Orta Vadeli Mali Programı açıklayacak

Günün Önemli Şirket Haberleri

Günün Önemli Şirket Haberleri

Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatır5ımları Sanayi ve Ticaret AŞ, bağlı ortaklığının sahip olduğu Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin sermayesini temsil eden paylarının tamamının Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik'e devredilmesine karar verdi.

Koza Altın İşletmeleri AŞ Himmetdede Altın Madeni İşletmesi'ne yakın mesafede bulunan, yurt içi yerleşik kişiye ait ruhsat sahasının devri uygun bulundu.

Link Bilgisayar, İstanbul Arnavutköy'de bulunan gayrimenkulün satışı için yetki verdi.

Özsu Balık Üretim AŞ halka arzında paylar 22-23 Kasım tarihlerinde satışa sunulacak.

Selva Gıda Sanayi AŞ Genel Müdürü Özkan Koyuncu görevinden ayrıldı, yerine Hasan Güner vekaleten atandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın