Görüş Bildir
Haberler
Perinçek’e Karşı ‘Yıldız’ Avukat

Perinçek’e Karşı ‘Yıldız’ Avukat

FreiGeist
24.12.2014 - 16:13 Son Güncelleme: 24.12.2014 - 17:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erivan'ı Amal Clooney Savunacak

Ermenistan hükümeti, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in İsviçre’deki ‘Ermeni soykırımını inkar‘ yasasını ihlal suçlamasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM), soykırımın 100’üncü yılının ilk günlerinde yargı önüne çıkacağı dava için ‘uluslararası‘ bir avukat tuttu.

WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange ile Ukrayna’nın eski başbakanı Yulya Timoşenko gibi isimleri savunan, Yunanistan’ı İngiltere’ye karşı ‘Elgin mermerleri‘ davasında temsil eden ve Hollywood yıldızı George Clooney’nin eşi olan uluslararası hukuk uzmanı Amal Clooney, Erivan’ı savunan ekipte yer alacak.

Amal Alamuddin Clooney, Yunanistan’ın da avukatlığını yapıyor. Clooney, Atina’nın İngiltere’den iadesini istediği, ‘Elgin Mermerleri’ olarak bilinen Parthenon süslemelerinin Yunanistan’a dönmesi için çalışıyor.

Doğu Perinçek 2005 yılında, İsviçre’de soykırımın ‘uluslararası bir yalan’ olduğunu söylediği gerekçesiyle İsviçre mahkemelerinde ‘ırkçı ayrımcılıktan’ suçlu bulunmuştu. Konuyu ifade özgürlüğü kapsamında AİHM’e taşıyan Perinçek davayı kazanmış, AİHM İsviçre’nin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine hükmetmişti. İsviçre ise AİHM’in, ‘ Ermeni soykırımı ve ifade özgürlüğü konularıyla ilgili hukuki tanımlama yapmadığı’ gerekçesiyle konuyu bir kez daha AİHM’de temyize taşıdı.

Ermenistan merkezli armenianweekly.com sitesinde yer alan habere göre, 28 Ocak 2015’te görülecek davaya müdahil olan Ermenistan, hukukçu Geoffrey Robertson ve Lübnan kökenli Amal Clooney’i avukat olarak tercih etti. Savunma ekibinde, Ermenistan hükümetini resmi olarak Kevork Kostanyan ve Emil Babayan temsil edecek.

Clooney’nin uzmanlık alanları arasında, uluslararası hukuk, ceza hukuku, insan hakları ve sınırdışı meseleleri yer alıyor.

Kaynak: Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/soykirim-dava...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0