Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

FreiGeist
07.10.2015 - 08:44

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve yer yer az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğu ilçeleri, Osmaniye, Sinop, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt çevreleri ile Kastamonu ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'un batı kıyılarında 'yer yer çok kuvvetli ve şiddetli' olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğu ilçeleri, Osmaniye, Sinop, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt çevreleri ile Kastamonu ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'un batı kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Yalova ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda sis yer yer pus hadisesi beklenmektedir. 

BURSA Parçalı ve çok bulutlu 23

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu 24

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 24

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

EGE 

Parçalı, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve zamanla çok bulutlu 19

DENİZLİ Parçalı ve az bulutlu 26

İZMİR Parçalı bulutlu 25

MUĞLA Parçalı ve az bulutlu 26

AKDENİZ 

Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu; bölgenin doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Çarşamba) sabah saatlerinde Adana'nın doğusu ve Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 28

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 28

ISPARTA Parçalı bulutlu 21

OSMANİYE Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 27

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Konya çevrelerinde sis yer yer pus hadisesi beklenmektedir.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 19

SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Çarşamba) sabah saatlerinde Sinop ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 16

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 21

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 21

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 21

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 22

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

HAKKARİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

VAN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 22

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

MARDİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

DENİZLERDE HAVA

Gece saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), gece saatlerinde kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), sabah saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/s), gece saatlerinde batısı kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), sabah saatlerinde kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), gece saatlerinde kuzeydoğudan 6 (50 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece saatlerinde yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), gece saatlerinde 6 (50 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), güneyi 6 (50 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m güneyi ile gece saatlerinde kuzeyi 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı kuzeybatıdan 6 (50km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Batı Akdeniz'in batısı 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), yer yer 6 (50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0m, yer yer 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0