Görüş Bildir
Haberler
Oksijen Maskelerini Hazırlayın! İzlerken Kalp Basıncınızı Değiştirecek Birbirinden Muhteşem Havacılık Filmleri

Oksijen Maskelerini Hazırlayın! İzlerken Kalp Basıncınızı Değiştirecek Birbirinden Muhteşem Havacılık Filmleri

Havacılık temalı en etkileyici filmleri bir araya getirdiğimiz bu liste, sizi adeta uçuşun heyecanına ortak edecek. Bu listedeki filmleri izlerken kabin basıncı düşecek, oksijen maskeleri açılacak ve panik halinde yanınızdaki yolcuya sarılacaksınız. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Sky Captain and the World of Tomorrow, 2004

20. Sky Captain and the World of Tomorrow, 2004

IMDb: 6.1 

Özet: Güzel ve gözüpek gazeteci Polly Perkins gizemli bir şekilde ortadan yok olan bilim insanlarının akıbetini araştırırken kahraman pilot ‘Sky Captain’ Sullivan New York’u istila eden dev robotlarla savaşıyor. İki eski sevgilinin bir araya geldiği bu dünyayı kurtarma macerasında ikiliye, karizmatik komutan Franky Cook ve teknik deha Dex eşlik ediyor. 

Oyuncular: Gwyneth Paltrow, Jude Law, Angelina Jolie 

Yönetmen: Kerry Conran

19. Broken Arrow, 1996

19. Broken Arrow, 1996

IMDb: 6.1 

Özet: Askeri pilot olan iki dost Vic ve Riley, gizli bir görevi birlikte üstlenirler. Görevleri, B-3 Stealth bombardıman uçağı ile yapacakları deneme uçuşunda iki nükleer savaş başlığını taşımaktır. Normal başlayan uçuş, Vic'in niyetinin ortaya çıkmasıyla son bulur. 

Oyuncular: John Travolta, Christian Slater, Samantha Mathis 

Yönetmen: John Woo

18. Pearl Harbor, 2001

18. Pearl Harbor, 2001

IMDb: 6.2 

Özet: Eskiden beri aralarında derin bir dostluk bulunan iki arkadaş, savaşa gitmenin arifesindedirler. İkinci Dünya Savaşı tüm vahşetiyle sürmektedir ve savaşa dahil olan Amerika Birleşik Devletleri, kendi kaderini belirlemek üzeredir. Savaş bu iki insanı da içine katarak, dev bir liman baskınıyla, derin bir vahşet sunacaktır. Savaş her zamanki gibi, görkemli ve kanlıdır. 

Oyuncular: Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh Hartnett 

Yönetmen: Michael Bay

17. Flightplan, 2005

17. Flightplan, 2005

IMDb: 6.3 

Özet: Yakınlarını yeni kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan bir anne, yanında küçük kızıyla beraber Berlin'den Amerika'ya uçmaktadır. Yolculuğun bir noktasında küçük kız ortadan kaybolur. Anne telaşa düşerek çevresindekiler ve mürettebattan yardım ister. Ancak uçaktaki hiç kimse böyle bir kızın varlığını hatırlamaz gibi görünmektedir. 

Oyuncular: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean 

Yönetmen: Robert Schwentke

16. Always, 1989

16. Always, 1989

IMDb: 6.4 

Özet: Orman yangınlarını uçakla söndüren bir pilot olan Pete risk almayı seven birisidir ve nişanlısı Dorinda da uçuş kulesinde radyo operatörlüğü yapmaktadır. Deneyimli bir pilot olan Pete bir kazada ölür ve dünyaya tekrar bir hayalet olarak gelecektir.  

Oyuncular: Richard Dreyfuss, Holly Hunter, Brad Johnson 

Yönetmen: Steven Spielberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Red Eye, 2005

15. Red Eye, 2005

IMDb: 6.5 

Özet: Lisa Reisert uçak yolculuğundan nefret eden bir kadındır. Miami'ye yapmak zorunda kaldığı gece uçuşu sırasında terörün yanı başında olduğunu fark eder. Uçağın havalanışından kısa süre sonra Lisa'nın yanındaki koltukta oturan Jackson adlı bir adam, gayet nazik bir ses tonuyla bu yolculuğa çıkışının gerçek sebebini açıklar. Çok zengin bir iş insanını öldürmekle görevlendirilmiş gizli ajandır. Lisa ise onun başarısının anahtarı olacaktır. Eğer iş birliği yapmayı kabul etmezse genç kadının babası bir suikastçi tarafından derhal öldürülecektir. 

Oyuncular: Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox 

Yönetmen: Wes Craven

14. Air Force One, 1997

14. Air Force One, 1997

IMDb: 6.5 

Özet: Başkan Marshall, eşi, kızı ve üst düzey hükümet görevlileriyle birlikte dünyanın en güvenli ve korumalı başkanlık uçağıyla evine dönmektedir. Ancak uçak kalkar kalkmaz radikal terörist Korshunov ve güçleri tarafından kaçırılır. Korshunov, ülkesindeki tutuklu diktatörün serbest bırakılmasını ister aksi takdirde uçaktaki yolcuları teker teker öldürmeye başlayacağını söyler. 

Oyuncular: Harrison Ford, Gary Oldman, Glenn Close 

Yönetmen: Wolfgang Petersen

13. Devotion, 2022

13. Devotion, 2022

IMDb: 6.6 

Özet: Kore Savaşı sırasında iki seçkin ABD Donanması savaş pilotunun üzücü gerçek hikayesini anlatıyor. Kahramanca fedakarlıkları nihayetinde onları donanmanın en ünlü ekürileri yapacaktır. 

Oyuncular: Jonathan Majors, Glen Powell, Christina Jackson 

Yönetmen: J.D. Dillard

12. Hot Shots, 1991

12. Hot Shots, 1991

IMDb: 6.7 

Özet: Uçak pilotu Topper Harley babasının kötü şöhreti altında ezilirken bir taraftan da rakibi Kent ile her konuda mücadele etmektedir. Tüm bunlar olurken çok tehlikeli bir görev de onları beklemektedir. 

Oyuncular: Charlie Sheen, Cary Elwes, Valeria Golino 

Yönetmen: Jim Abrahams

11. Thunderball, 1965

11. Thunderball, 1965

IMDb: 6.9 

Özet: SPECTRE, bir askeri pilotu öldürdükten sonra, kendi adamını estetik ameliyatla onun yerine yerleştirir. Bu pilot, nükleer bomba yüküyle deneme uçuşları yapmakta olan özel bir bombardıman uçağıdır. Sahte pilot görevini başarıyla yerine getirir ve uçağı kaçırarak Pasifik'te bir ada yakınlarında denize indirir. SPECTRE 2 nükleer bomba ele geçirmiştir. İstedikleri fidye ödenmeze, bu bombalarla Amerika ve İngiltere'de birer şehri yok edeceklerini açıklarlar. James Bond, sadece 4 gün içinde SPECTRE'nin izini sürerek etkisiz hale getirmeli ve ezeli düşmanı Blofeld'i durdurmalıdır. Bu zorlu macerasında Bond'a, güzeller güzeli Domino yardım edecektir. 

Oyuncular: Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi 

Yönetmen: Terence Young

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Con Air, 1997

10. Con Air, 1997

IMDb: 6.9 

Özet: Mahkumlar Alabama'daki yeni ve daha güvenli bir hapishaneye transfer edilmek üzere uçağa bindiriliyorlar ama kemerleri çözme sinyali verilmeden 'Virüs' lakaplı Cyrus Grissom liderliğinde uçağı ele geçirerek rotayı özgürlüğe çeviriyorlar. Ancak uçağın yolcuları arasında yeni tahliye olmuş temiz pak bir adam da var. Eski asker Cameron Poe adam öldürmekten sekiz yıl yattıktan sonra iyi halden salınıyor, fakat karısına ve hiç görmediği küçük kızına kavuşma hayalleri kurarken kendini birden gürültü ve patırtının içinde buluyor. 

Oyuncular: Nicolas Cage, John Cusack, John Malkovich 

Yönetmen: Simon West

9. Top Gun, 1986

9. Top Gun, 1986

IMDb: 6.9 

Özet: Top Gun bir onur ödülüdür ve bunu elde etmek için bu alanda mücadele veren herkes heyecan içindedir. Pete Mitchell, yüksek düzeyde eğitim görmek üzere Miramar Donanma Hava Üssü’nde bulunmaktadır ve bu ödülün peşindedir. Aynı zamanda kıdemli pilot Tom Kasansky de bu yola baş koymuştur. İkisi arasında bir rekabet söz konusudur. Mitchell, diğer pilotlar tarafından çok sıcak karşılanan biri değildir çünkü vaktiyle babası, bir kazaya neden olur. O kazada da hem kendi ölür hem de birçok asker şehit olur. Mitchell bir süre sonra Charlotte Blackwood ile tanışır ve onunla aşk yaşamaya başlar.  

Oyuncular: Tom Cruise, Tim Robbins, Kelly McGillis 

Yönetmen: Tony Scott

8. Brewster McCloud, 1970

8. Brewster McCloud, 1970

IMDb: 6.9 

Özet: Brewster, Houston Astrodome'daki bir serpinti sığınağında yaşayan, baykuşa benzeyen, entelektüel bir çocuktur. Bir hayali vardır: stadyumun sınırları içinde uçmak. Brewster güvendiği kişilere hayalinden bahseder, ancak planlarına uymayan diğerlerine benzersiz bir şekilde davranır. 

Oyuncular: Bud Cort, Shelley Duvall, Sally Kellerman 

Yönetmen: Robert Altman

7. Catch-22, 1970

7. Catch-22, 1970

IMDb: 7.1 

Özet: İkinci Dünya Savaşı'nda bir bombardıman subayı, savaşın deliliğinden umutsuzca kaçmaya çalışır. Ancak bazen delilik, çılgınca bir durumla başa çıkmanın tek aklı başında yoludur. 

Oyuncular: Alan Arkin, Martin Balsam, Richard Benjamin 

Yönetmen: Mike Nichols

6. Rescue Dawn, 2006

6. Rescue Dawn, 2006

IMDb: 7.3 

Özet: Amerikan Hava Yolları'nda pilot olan Dieter Dengler, Vietnam Savaşı'nda bir uçuş sırasında vurularak düşürülür ve bir kampta esir olarak tutulur. Başka savaş esirlerinin de bulunduğu bu kamptan kaçmak için planlar yapan Dieter, her türlü tehlikeyi göze almıştır. 

Oyuncular: Christian Bale, Steve Zahn, Jeremy Davies 

Yönetmen: Werner Herzog

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Flight, 2012

5. Flight, 2012

IMDb: 7.3 

Özet: Başarılı bir pilot Whip, düşmekte olan bir uçağı bütün pilotluk yeteneklerini kullanarak çok sıra dışı bir biçimde, en az hasarla yere indirmeyi başarır; mürettebatla birlikte uçaktaki pek çok insanın da hayatı kurtulur. Whip hastanede gözünü bir kahraman olarak açar ama kaza soruşturmasında hiç beklemediği bir ithamla karşılaşır. Raporlar kaptan pilotun uçuşa alkol alarak çıktığını göstermektedir. Bir yandan kurtardığı hayatlar, hiç kimsenin o uçağı kendisi gibi indiremeyeceğini söylerken bir yandan da hakkında açılan mahkeme ile uğraşmak durumundadır. 

Oyuncular: Denzel Washington, Nadine Velazquez, Don Cheadle 

Yönetmen: Robert Zemeckis

4. The Aviator, 2004

4. The Aviator, 2004

IMDb: 7.5 

Özet: Ergenlikten yeni çıkmış Hughes, babasının matkap ucu fabrikasından kalan serveti, I. Dünya Savaşı'nda savaşan uçakları konu alan 'Cehennem Melekleri' adında bir film çekmek için kullanmak gibi çılgın bir karar alan Hughes, benzeri olmayan bir film yapmak üzere yola çıkar ve bu yol ona büyük bir şöhreti de beraberinde getirir. 

OyuncularLeonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale 

Yönetmen: Martin Scorsese

3. United 93, 2006

3. United 93, 2006

IMDb: 7.6 

Özet: Paul Greengrass'ın yönetmenliğini üstlendiği 'United 93'te, Amerikan topraklarında bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük terörist saldırının yaşandığı 11 Eylül 2001 günü kaçırılan dördüncü uçak olan United Airlines havacılık şirketinin 93 sefer sayılı uçağında yolcuların, mürettebatın ve uçuş kontrolörlerinin yaşadığı korku ve dehşet ortamının öyküsü anlatılır. 

Oyuncular: David Alan Basche, Olivia Thirlby, Liza Colón-Zayas 

Yönetmen: Paul Greengrass

2. Airplane, 1980

2. Airplane, 1980

IMDb: 7.7 

Özet: Robert Hays eski dövüşçü ve uçuş ekibinin yemeklerden zehirlenmesi sonucu bir uçağın yönetimini ele almak zorunda kalan pilot rolüyle karşımızdadır. Hikaye uçak felaketleri, dini konular, televizyon reklamları, romantizm, aşk ve bunun gibi bir dizi konuyla dalga geçerken eğlenceli ve komik bir sahneden bir diğerine atlıyor. 

Oyuncular: Robert Hays, Julie Hagerty, Leslie Nielsen 

Yönetmenler: Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker

1. The Right Stuff, 1983

1. The Right Stuff, 1983

IMDb: 7.8 

ÖzetAmerika'nın gökyüzüne hakim olma ve uzaya yolculuk hayalleri destansı ve görkemlidir. Philip Kaufman'ın Tom Wolfe'un The Right Stuff' adlı romanından uyarladığı, yedi cesur astronot ve maceracı bir test pilotunun yaşamını ve yaşadıkları renkli dönemi anlatan bu film de öyle. Dört Oscar Ödülü sahibi The Right Stuff, öncü Merkür astronotlarının yaşamını anlatıyor. Shepard, Grissom, Glenn, Carpenter, Schirra, Cooper ve Slayton isimli bu adamlar, ilkel bir uzay aracıyla yeni ufuklara yol alan ilk Amerikalılar oldular. 

Oyuncular: Sam Shepard, Scott Glenn, Ed Harris 

Yönetmen: Philip Kaufman

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ömer

Top Gun2, Passenger 57, adını hatırlamadığım yapay zekalı uçak filmi, Midway (3 ayrı film), Red Tails..... daha saymamı isteyen var mı? Bu listede Red Eyes y... Devamını Gör