Görüş Bildir
Haberler
Havaalanı ve Uçak Meraklılarının Mutlaka İzlenmesi Gereken Uçuş Temalı 16 Film

Havaalanı ve Uçak Meraklılarının Mutlaka İzlenmesi Gereken Uçuş Temalı 16 Film

Begüm
12.09.2021 - 10:00

Uçaklara karşı büyük ilgisi olanlar buraya! İzlerken deli gibi zevk alacağınız uçuş temalı filmleri sizin için derledik!

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Top Gun (1986)

1. Top Gun (1986)

IMDb: 6,9

Top Gun bir onur ödülüdür. Bunu elde etmek için bu alanda mücadele veren herkes heyecan içindedir. Pete Mitchell, yüksek düzeyde eğitim görmek üzere Miramar Donanma Hava Üssü’nde bulunmaktadır ve bu ödülün peşindedir. Aynı zamanda kıdemli pilot Tom Kasansky de bu yola baş koymuştur. İkisi arasında bir rekabet söz konusudur. Mitchell, diğer pilotlar tarafından çok sıcak karşılanan biri değildir çünkü vaktiyle babası, bir kazaya neden olur. O kazada da hem kendi ölür hem de birçok asker şehit olur. Mitchell bir süre sonra Charlotte Blackwood ile tanışır ve onunla aşk yaşamaya başlar. Arkadaşın ölüm haberinin etkisi ile Mitchell, Top Gun ödülünü kaybeder. Ruhsal sorunlar yaşamaya başlar. Gerçek ve kalıcı bir başarı için bir şansı vardır. Yeni görevinin üstesinden gelmek zorundadır.

2. Göklerin Hakimi (2004)

2. Göklerin Hakimi (2004)

IMDb: 7,5

Film, hiçbir şey olanı milyarlara dönüştüren Howard Huges üzerine bir biyografik çalışmadır. Kendisi havacılık ve sinema alanında parlasa da aşk hayatı da yeterince göz kamaştırıcıdır. İkinci Dünya Savaşında bile uçaklarını savaş uçaklarına uyarlayarak kariyerini yukarılara çıkartmıştır. Ancak her şey Hughes için doğru değildir çünkü onun kendi üzerinde yarattığı baskı birçok erkeğin asla tahammül edemeyeceği türdendir. Gökler Hakimi’nde dikkati çeken isimler Leonardo DiCaprio ve Cate Blanchett olarak seyircisi ile buluşuyor.

3. Terminal (2004)

3. Terminal (2004)

IMDb: 7,4

Krakozhia isimli bir ülkenin vatandaşı olan Viktor Navorski, JFK hava limanına giriş yaptığı an pasaportunun geçersiz olması nedeniyle Amerika'ya girme hakkını kaybeder. Ülkesine geri dönmek zorunda kalan talihsiz adam bu esnada havaalanında televizyonda yayınlanan haber bültenindeki bir habere takılır. Ülkesi Krakozhia'da sivil savaş çıkmıştır ve ABD artık ülkesini resmi olarak tanımamaktadır. Bu nedenle ABD karasularına giremeyen adam, aynı sebepten ötürü kendi ülkesine de dönememektedir. Pasaport ve kimliği geçersiz olan Viktor'un yapabileceği tek şey dilini bile bilmediği bu ülkenin havaalanında yaşamayı öğrenmek olacaktır.

4. Uçuş (2012)

4. Uçuş (2012)

IMDb: 7,3

Başarılı bir pilot Whip, düşmekte olan bir uçağı bütün pilotluk yeteneklerini kullanarak çok sıra dışı bir biçimde, en az hasarla yere indirmeyi başarır; mürettebatla birlikte uçaktaki pek çok insanın da hayatı kurtulur. Whip hastanede gözünü bir kahraman olarak açar ama kaza soruşturmasında hiç beklemediği bir ithamla karşılaşır. Raporlar kaptan pilotun uçuşa alkol alarak çıktığını göstermektedir. Bir yandan kurtardığı hayatlar, hiç kimsenin o uçağı kendisi gibi indiremeyeceğini söylerken bir yandan da hakkında açılan mahkeme ile uğraşmak durumundadır.

5. Uçuş 93 (2006)

5. Uçuş 93 (2006)

IMDb: 7,6

United Airlines şirketine ait, 93 sefer sayılı uçağın yolcuları, 11 Eylül 2001 günü San Francisco'ya doğru yola çıktıklarında, Amerika Birleşik Devletleri'ne, tarihinde düzenlenmiş en büyük terörist saldırının bir parçası olduklarını bilmiyorlardı. Uçuş 93, mürettebatından yolcularına, o gün uçakta bulunan 40 kişinin yaşadığı korku, dehşet ve cesaret duygularını, olabildiğince gerçek varsayımlar üzerinden anlatmaya çalışıyor.

11 Eylül 2001 günü, dünya politik tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak algılandı. UA93 sefer sayılı uçağın yolcuları, bu yeni dönemin en acımasız gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldılar. Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen terörist saldırı haberini bir şekilde öğrenen yolcular, başlarına gelen felaketin bilinciyle bir karar vermek zorundaydılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Non-Stop (2014)

6. Non-Stop (2014)

IMDb: 6,9

Yönetmen Jaume Collet-Serra ve aksiyon sinemasının yıldızlarından Liam Neeson'ın tekrar buluştuğu Non-Stop, havada geçen aksiyon dolu bir macera. Kimin suçlu kimin masum olduğunun film içinde belirsizliğe karıştığı Hitchcockian bir aksiyon olarak nitelenen filmde Neeson, Hava Kuvvetleri'nden emekli bir askeri canlandırıyor ve uçakta uçan 200 yolcunun hayatı şimdi onun ellerinde, her 20 dakikada bir uçaktaki birisini öldürmekle tehdit eden esrarengiz bir suçluyu yakalamaya çalışan hava polisi Bill Marks’ı canlandırıyor. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı herkesin potansiyel suçlu kabul edildiği bu durum Bill Marks'ı baş etmesi güç bir macera ve gerilimin içine sürüklüyor.

Yerden 12.000 metre yükseklikte geçen bu zamanla yarış filminde Bill, eğer hesabına 150 milyon dolar yatırılmazsa yolcuları öldürmek için fazla beklemeyeceğini söyleyen şüpheliyi bulmaya çalışır. Ancak yapacaklarını bir tek kendsine mesaj olarak göndermesi Bill'in durumunu daha da zorlaştırmıştır. Çünkü panik olan yolcular uçakta yaşanan terörün sorumlusu olarak Bill'den şüphelenmeye başlamıştır.

7. Uçuş Planı (2005)

7. Uçuş Planı (2005)

IMDb: 6,3

Kyle Pratt’ adındaki uçuş mühendisinin eşi Berlin’de henüz vefat etmiştir. Genç kadın şimdi kocasının tabutu ve altı yaşındaki kızı Julia ile birlikte New York’a geri dönmektedir. Uçak havalandıktan üç saat kadar sonra Kyle bir anda uyanıp kızının yanında olmadığını fark eder. İki katlı bir uçak olduğu için son derece endişeli olan anne, kızını aramak için birçok ayrı kısma girmek zorundadır. Bu sırada hostesler aslında uçuşun başından itibaren yanında bir çocuk olmadığını hatta böyle bir ismin yolcu kayıtlarında da bulunmadığını iddia ederler. Kyle iddia ettikleri gibi gerçekten aklını mı yitirmektedir yoksa toplu bir komplo içinde midir?

8. Sully (2016)

8. Sully (2016)

IMDb: 7,4

Sully, 15 Ocak 2009’da arızalanan yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi, bir nevi imkansızı başarıp kahraman haline gelen pilot Chesley Sullenberger’i konu ediniyor. Kaptan Sully elverişsiz koşullarda uçağı Hudson Nehri'ne indirmeyi başarıp 155 yolcunun hayatını kurtarmıştı. Fakat her ne kadar medya ve halk tarafından usta uçuş yeteneği, cesareti ile gündeme gelse de bazı yetkililer tarafından açılan soruşturma nedeniyle itibarını ve işini kaybetme tehlikesi ile yüz yüze gelecektir.

9. Aklı Havada (2009)

9. Aklı Havada (2009)

IMDb: 7,4

Ryan Bingham, Amerika'nın bir ucundan diğer ucuna havalimanlarında, otellerde ve kiralık arabalarda geçen özgür yaşam tarzından oldukça memnundur. İhtiyacı olan her şeyi bir valize sığdırabiliyordur. Var olan tüm uçuş mili programlarının seçkin ve el üstünde tutulan bir üyesidir. Üstelik hayatındaki en önemli amaç olan 10 milyon uçuş miline ulaşmasına da az kalmıştır. Fakat Ryan'ın hayatında elle tutulur bir şey yoktur. Sempatik yol arkadaşına vurulduğunda, Ryan'ın müdürü, genç bir verimlilik uzmanının etkisinde kalarak, Ryan'ı ebediyen yollardan çekmekle tehdit eder. Bu ihtimalle karşılaşınca, yere inmekten başta korkan Ryan, insanın bir evinin olmasının aslında ne demek olduğunu düşünmeye başlar.

10. Sıkıysa Yakala (2002)

10. Sıkıysa Yakala (2002)

IMDb: 8,1

Sıkıysa Yakala, bir ajan ile bir suçlunun arasındaki kedi-fare oyununu konu ediyor. FBI ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. Henüz yirmili yaşlarında, çocuk yaşta bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI'ı peşinden koşturmaktadır. Bu ya bir kedi-fare oyunudur ya da sadece farenin oyunudur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sefer 42 (2015)

11. Sefer 42 (2015)

IMDb: 4,3

Tuhaf bir elektromanyetik fırtına ile karşılaşan 42 numaralı uçak ve mürettebatı fırtınanın etkisi ile kendilerini Fransa’da, II. Dünya Savaşı’nın ortasında bulur. Bir tarih profesörü, onlara savaş bölgesinin ortasında bulunduklarını ve büyük bir tehlikenin içinde olduklarını söyler. Ekip, kurşunlar ve bombalardan kaçarak, geçmişi çok fazla değiştirmeden modern zamana geri dönmeye çalışacaktır.

12. Gece Uçuşu (2005)

12. Gece Uçuşu (2005)

IMDb: 6,5

Miami’ye yaptığı uçak yolculuğu Lisa Reisert'ın hayatının en zor gecesi olacaktır. Uçakta yanında oturan Jackson bir suikastçıdır ve ondan işbirlikçisi olmasını ister. Üstelik kabul etmezse, babasını öldürtecektir. Lisa bir kabusa dönüşen gece uçuşunda sorunlarla baş etmek için yapayalnızdır. Bir an önce bir cinayeti önlemeli ve yanındaki katilden kurtulmalıdır. 

Yönetmen Wes Craven, bu sefer, seyircisini kanlı sahneler yerine gerilim dozu yüksek bir filmle buluşturuyor.

13. Anadolu Kartalları (2011)

13. Anadolu Kartalları (2011)

IMDb: 6,3

Onur, Ayşe, Mustafa, Tunç ve Fatih. Onlar, gökyüzüne hakim birer pilot olma hayaliyle yaşayan genç havacılar. Hayalleri yükseklerde fakat hedefe giderken yaşadıkları bin türlü zorluk, aile, sevgili hasreti, dostlukları, havada olmak için yaptıkları fedakarlıklar ve birbirleriyle rekabetleri ne kadar çetin bir yola çıktıklarının da göstergesi olacak. 

Binbaşı Kemal Tanaçan'ın deneyimi ve desteği sayesinde eğitimden geçen beş genç için Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı, hayatlarını tamamen değiştirecek çok büyük bir deneyim olacaktır.

14. Havaalanı (1970)

14. Havaalanı (1970)

IMDb: 6,6ABD’nin göbeğindeki devasa bir havaalanında, kar ve tipinin hükmettiği bir gecede her şey birbirine girer. Hava muhalefeti yetmezmiş gibi alan personelinin kendi hayatlarındaki trajediler ve nihayetinde uçaklardan birindeki bombalı bir eylemci işleri daha da karmaşıklaştırır.

Arthur Hailey’in çok satan romanından uyarlanan Airport, felaket filmleri janrının atalarından biri olduğu kadar; çevrildiği dönemde sinema seyircini koltuğuna bağlayacak her türlü dramatik unsura ve gerilime sahip olduğu için de çok övgü almış bir film. Romanı okumuş olanlar içeriğinin yarısının bile filme aktarılmamış olduğunu görecek olsalar da, 2 saat 15 dakikalık filmin herkese fazlasıyla yetecek kadar heyecan içerdiğine şüphe yok.

15. Havada Panik (1979)

15. Havada Panik (1979)

IMDb: 5,6

Az sonra yaşanacak olaylardan habersiz bir Boeing 747 uçağı, New York’tan yola çıkmış ve Los Angeles’a doğru yol almaktadır. Uçağın yolcularından biri olan Ryan Weaver azılı bir katildir. Yanındaki federal polislerden kurtulmayı başaran Weaver, uçaktaki diğer tutuklu Stubbs ile bir olur ve uçağa dehşet saçar. Yaşanan katliamın ardından hayatta kalan tek kişi hostes Teri Halloran kendisini zorlu dönemeçlerle dolu bir ölüm-kalım mücadelesinin içinde bulmuştur. Ray Liotta, Lauren Holly ve Hector Elizondo gibi oyuncuların başrollerini paylaştığı Turbulence’nin yönetmen koltuğunda ise Robert Butler oturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hava Kuvvetleri Bir (1997)

16. Hava Kuvvetleri Bir (1997)

IMDb: 6,5

Amerikan başkanı Rusya seyahati esnasında önemli bir konuşma yapar ve artık teröristlerle hükümetin hiçbir şekilde pazarlık yapmayacağını anlatır. Rusya gezisi dönüşünde başkanın özel uçağı Rus teröristler tarafından kaçırılır. Başkanın tüm ailesi bu uçaktadır ve teröristler eğer başkan kendi istediklerini yapmazsa herkesi öldüreceklerini açıklarlar. Ancak teröristlerin bilmedikleri bir şey vardır. Başkan yıllarını Vietnam'da geçirmiş olan, ödüllü bir eski askerdir.

Bonus: Into The Night

Bonus: Into The Night

IMDb: 7,1

Into The Night, güneşin insanlar için tehlike oluşturmasının ardından karanlıkta kalmak için batıya gitmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Yaşanan kozmik bir olay, dünya için büyük bir tehlike oluşturur. Güneş, yoluna çıkar herkesi öldürmeye başlar. Bunun üzerine bir adam, gün doğmadan önce karanlığın hüküm sürdüğü bölgelere gitmeye karar verir. Brüksel’den kalkan bir gece uçağını kaçıran adam, güvenli olan karanlıkta devamlı kalmak için pilotları batıya uçmak için yönlendirir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ramonelindio

Aşağı doğru indikçe o filmin yani havada geçen en sayko filmin olmayacağını adım gibi biliyordum. Con Air nasıl olmaz. Mahkumlarla dolu bir uçak. Bİr de mutl... Devamını Gör

Halil Değerli

Con Air... Airplane... Hot Shuts... Zor Ölüm (3)... .... 🤪🤪🤪