Görüş Bildir
Haberler
Ne Zaman İzlerseniz İzleyin Kalbinizi Ağrıtıp Hüngür Hüngür Ağlatacak Filmler

Ne Zaman İzlerseniz İzleyin Kalbinizi Ağrıtıp Hüngür Hüngür Ağlatacak Filmler

Ağlamak için peçetenizi yanınıza aldıysanız bu filmlerden herhangi birini izlemek için hazırsınız demektir. Hüzünden göz pınarlarınızda göz yaşınızın kalmayacağı bu filmleri hatırladıkça bile üzüleceksiniz.

Arkanıza yaslanın ve ağlayarak gevşemenin tadını çıkarın. 👇

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Love Story, 1970

26. Love Story, 1970

IMDb: 6.9 

Özet: Köklü ve zengin bir aileden gelen IV. Oliver Barrett,aile geleneğini devam ettirerek kendisinden öncekiler gibi Harvard Üniversitesi’nde hukuk okumaktadır. Bir gün Radcliffe Koleji’nde müzik öğrencisi olan işçi sınıfından Jennifer Cavalleri'ye aşık olur. Çift evlenmeye karar verir ancak Oliver'in babası III. Oliver Barrett bu evliliğe onay vermez. 

Oyuncular: Ali MacGraw, Ryan O'Neal, John Marley 

Yönetmen: Arthur Hiller

25. Ghost, 1990

25. Ghost, 1990

IMDb: 7.1   

Özet: Molly ve Sam, aşk yaşayan New Yorklu bir çifttir. Sam cüzdanını taşıyan bir serseri tarafından bıçaklanarak öldürülür. Ruhu bedenini terk ettiğinde ölümden sonraki yaşamı yavaş yavaş keşfetme fırsatı bulur.    

Oyuncular: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg   

Yönetmen: Jerry Zucker

24. Seven Pounds, 2008

24. Seven Pounds, 2008

IMDb: 7.6 

Özet: Ben Thomas, geçmişindeki bazı hatalardan dolayı suçluluk duyan, intiharı düşünecek kadar depresif bir insandır. Kafasında devamlı intihar düşüncesinin dolaştığı Ben, hayatına giren tamamen yabancı yedi kişi vesilesiyle kefaretini ödeme şansını yakalar. 

Oyuncular: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson 

Yönetmen: Gabriele Muccino

23. I Am Sam, 2001

23. I Am Sam, 2001

IMDb: 7.6 

Özet: Otistik bir baba olan Sam Dawson etrafındaki sıra dışı dostlarının yardımıyla kızı Lucy'i büyütmeye çalışır. Lucy, 7 yaşını doldurunca zeka düzeyi açısından babasını geçmeye başlar. Sam ile Lucy'nin kurdukları yakın ilişki devlete ait yetiştirme yurdunda çalışan bir kişinin dikkatini çeker. Bu kişi bir süre sonra Lucy'nin çocuk yetiştirme yurduna devredilmesini talep eder.  

Oyuncular: Sean Penn, Michelle Pfeiffer, Dakota Fanning 

Yönetmen: Jessie Nelson

22. Kelebeğin Rüyası, 2013

22. Kelebeğin Rüyası, 2013

IMDb: 7.7 

Özet: Zonguldak’ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Belediye Başkanı’nın kızı Suzan’ın Zonguldak’a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer’in şiire olan inancı daha da artar. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevrenin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. 

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Belçim Bilgin 

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Boy in the Striped Pyjamas, 2008

21. The Boy in the Striped Pyjamas, 2008

IMDb: 7.7 

Özet: Ailesi Berlin'deki evlerinden Polonya'daki tuhaf yeni evlerine taşındığında genç Bruno, herkesin çizgili pijama giydiği çitin öbür tarafındaki Shmuel'le arkadaş olur. Bruno, Shmuel'in Yahudi tutsak olarak kaderinden ya da Nazi babasının onun tutsaklığındaki rolünden habersiz kamp duvarları içinde tehlikeli bir yolculuğa çıkar. 

Oyuncular: Asa Butterfield, David Thewlis, Rupert Friend 

Yönetmen: Mark Herman

20. Sonbahar, 2008

20. Sonbahar, 2008

IMDb: 7.7 

Özet: Okumak için gittiği İstanbul'da işkence gören Yusuf, memleketine geri döner

Oyuncular: Onur Saylak, Megi Kobaladze, Serkan Keskin 

Yönetmen: Özcan Alper

19. Little Women, 2019

19. Little Women, 2019

IMDb: 7.8 

Özet: Meg, Jo, Beth ve Amy March birbirinden tamamen farklı karaktere sahip dört kız kardeştir. Çocukluk dönemlerini geride bırakıp kadınlığa geçiş süreçlerinde kardeşler türlü dertlerle boğuşur. Babaları Amerikan İç Savaşı'na katılan dört genç kız, anneleri ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlar.  

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh 

Yönetmen: Greta Gerwig

18. Titanic, 1997

18. Titanic, 1997

IMDb: 7.9 

Özet: Titanic adlı dev transatlantik gemi insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu Düşler Gemisi'nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika'ya dönmekte olan Jack Dawson adlı genç bir ressam ile annesiyle Philadelphia`ya giden Rose DeWitt Bukater adlı zengin bir genç kız da vardır. İki genç şans eseri tanışır ve aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşırlar. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane 

Yönetmen: James Cameron

17. Wonder, 2017

17. Wonder, 2017

IMDb: 7.9 

Özet: Auggie Pullman yaşıtı diğer çocuklardan biraz farklıdır çünkü yüzünde ciddi bir deformasyon vardır. Auggie diğer çocuklarla sıradan bir okula giderek sıradan bir çocuk olduğunu annesi Isabel ve babası Nate'in yardımıyla kanıtlamaya çalışır.  

Oyuncular: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic 

Yönetmen: Stephen Chbosky

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. My Name Is Khan, 2010

16. My Name Is Khan, 2010

IMDb: 7.9 

Özet: Rizvan Khan, küçüklüğünü annesiyle birlikte geçiren Hindistanlı bir Müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika’ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır.  

Oyuncular: Shah Rukh Khan, Kajol, Sheetal Menon 

Yönetmen: Karan Johar

15. Dancer in the Dark, 2000

15. Dancer in the Dark, 2000

IMDb: 7.9 

Özet: 10 yaşındaki oğlu Gene ile bir karavanda yaşayan Çek göçmeni Selma Jezkova kalıtsal bir hastalık yüzünden kör olmak üzeredir. Bu hastalığını oğlunu da etkileyeceğini bilen Selma, çelik fabrikasında canla başla çalışarak biriktirdiği parayla oğlunu ameliyat ettirme arzusu içerisindedir.  

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, David Morse 

Yönetmen: Lars von Trier

14. Cinderella Man, 2005

14. Cinderella Man, 2005

IMDb: 8.0 

Özet: 1930’ların Amerika’sında hayatta kalmak oldukça zorlaşmıştır. Hayattaki en büyük isteği gerçek bir boksör gibi yaşamak olan Jim, ailesine bakabilmek için sporu bırakmış ve limanlarda işçi olarak çalışmaya başlamıştır. Günün birinde talih Jim’in yüzüne güler ve ağır sıklet boks şampiyonu Max Bear’ın karşısına çıkma şansı tanır.  

Oyuncular: Russell Crowe, Renee Zellweger, Craig Bierko 

Yönetmen: Ron Howard

13. The Diving Bell and the Butterfly, 2007

13. The Diving Bell and the Butterfly, 2007

IMDb: 8.0 

Özet: Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 43 yaşında sol gözünün görme yetisi hariç bütün bedensel fonksiyonlarını yitiren Jean-Dominique Bauby hayatı zihninde yaşamaya başlar ve dış dünyayla bağını sol gözü aracılığıyla kurar. 

Oyuncular: Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Marie-Josee Croze 

Yönetmen: Julian Schnabel

12. The Pursuit of Happyness, 2006

12. The Pursuit of Happyness, 2006

IMDb: 8.0 

Özet: Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalayan baba, beş yaşındaki oğlu Christopher’ın annesinin yarattığı maddi baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder. Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer.  

Oyuncular: Will Smith, Thandiwe Newton, Jaden Smith 

Yönetmen: Gabriele Muccino

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hachi: A Dog's Tale, 2009

11. Hachi: A Dog's Tale, 2009

IMDb: 8.1 

Özet: Bir profesör ile bir köpek arasındaki müthiş dostluğu konu edinmektedir. 

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Cary-Hiroyuki Tagawa 

Yönetmen: Lasse Hallström

10. Dead Poets Society, 1989

10. Dead Poets Society, 1989

IMDb: 8.1 

Özet: Ellilerin Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları, öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale gelmektedir. Yeni ingilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişir. 

Oyuncular: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke 

Yönetmen: Peter Weir

9. Portrait of a Lady on Fire, 2019

9. Portrait of a Lady on Fire, 2019

IMDb: 8.1 

Özet: Ressam Marianne’a, manastırdan henüz çıkan ve evlenmek üzere olan genç Heloise’in portresi sipariş edilir. Marianne, bu portreyi Heloise’ten habersiz çizmelidir. Bu kısıtlamanın önüne geçmek için Marianne, gönülsüz gelin adayı Heloiseiı önce gözlemler sonra da onunla yakınlaşır. 

Oyuncular: Noemie Merlant, Adele Haenel, Luana Bajrami 

Yönetmen: Celine Sciamma

8. Black, 2005

8. Black, 2005

IMDb: 8.1 

Özet: Kör ve sağır doğan Michelle ailesi tarafından anlaşılamamaktadır. Annesi ve babası Michelle'i akıl hastanesine göndermeden önce son kez bir öğretmen tutup şanslarını denemek isterler. Başta öğretmenle iyi anlaşamasalar da öğretmenin kızı başarılı bir şekilde eğittiğini görünce yola devam ederler ve Michelle bu öğretmen sayesinde üniversiteye gider. Ancak sonrasında Michelle'in öğretmeni Alzehimer hastası olur ve Michelle'e bakamayacak duruma gelir. 

Oyuncular: Amitabh Bachchan, Rani Mukerji, Shernaz Patel 

Yönetmen: Sanjay Leela Bhansali

7. Babam ve Oğlum, 2005

7. Babam ve Oğlum, 2005

IMDb: 8.2 

Özet: 1980 darbesinde annesini kaybeden küçük Deniz yedi yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege’deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz’in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesiyle babasının yıllardır küs oluşudur. Hüseyin Efendi okumaya diye gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir.  

Oyuncular: Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Hümeyra 

Yönetmen: Çağan Irmak

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 7. Koğuştaki Mucize, 2019

6. 7. Koğuştaki Mucize, 2019

IMDb: 8.2 

Özet: 1983 yılında bir Ege kasabasında sıkıyönetim komutanının kızının ölümü üzerine küçük kızı ve babaannesiyle yaşayan Memo idam cezasına çarptırılır. Herkes adalet peşindeyken Memo ve kızı Ova'nın tek isteği birbirlerine kavuşmaktır.  

Oyuncular: Aras Bulut Iynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal 

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

5. Bizim İçin Şampiyon, 2018

5. Bizim İçin Şampiyon, 2018

IMDb: 8.2 

Özet: Türk atçılığının önemli ismi Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot, at yarışı ile ilgilenmeyenlerin bile sevgisin kazanan bir attır. Bu atın diğer bir başarısı ise jokeyi Halis Karataş ve Begüm Atman’ın bir araya gelmesine vesile olmasıdır.  

Oyuncular: Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah, Fikret Kuskan 

Yönetmen: Ahmet Katıksız

4. The Elephant Man, 1980

4. The Elephant Man, 1980

IMDb: 8.2 

Özet: Victoria dönemi İngiltere’sinde yaşayan John Merrick, ender görülen bir hastalık yüzünden ileri derecede deforme bir bedene ve yüze sahiptir. Gezici bir kumpanyada Fil Adam takma adıyla sergilenmekte ve kafes hayvanı muamelesi gördüğü çok zor bir hayat geçirmektedir. Dr. Frederick Treves adında genç bir cerrahın onu içine hapsolduğu korkunç hayattan kurtarmasıyla hiç alışık olmadığı güzel bir dünyaya adım atar.  

Oyuncular: Anthony Hopkins, John Hurt, Anne Bancroft 

Yönetmen: David Lynch

3. Braveheart, 1995

3. Braveheart, 1995

IMDb: 8.4 

Özet: İngiliz Kralı Edward, İskoçya'yı da krallığına katmak istemektedir. İngiliz soylularına Prima Nocta, yani topraklarında evlenen her kadınla ilk geceyi geçirme hakkını vererek İskoç halkının ayaklanmasına sebep olur. Çocukken ailesini ve yakınlarını özgür İskoçya uğruna kaybeden William Wallace, yıllar sonra karısı da öldürülünce halkı organize etmeye ve İngilizleri topraklarından atmaya karar verir.  

Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan 

Yönetmen: Mel Gibson

2. The Intouchables, 2011

2. The Intouchables, 2011

IMDb: 8.5 

Özet: Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısını kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişir. 

Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny 

Yönetmen: Olivier Nakache, Eric Toledano

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Canım Kardeşim, 1973

1. Canım Kardeşim, 1973

IMDb: 8.7 

Özet: Küçük Kahraman, abisi ve abisinin sadık arkadaşı Halit, birlikte yoksul ama neşeli bir hayat sürdürmektedir. Devamlı bir işleri olmayan ve günlerini daha çok aylaklıkla geçiren bu ikilinin tek amacı Küçük Kahraman’ın okuması ve hayatını kurtarmasıdır. Parasızlığa rağmen keyifli bir hayat geçiren bu küçük ailenin mutluluğu öğretmenin Kahramanla ilgili bir gerçeği ortaya çıkarmasıyla son bulur. Yapılan sağlık taramalarının ardından kan kanseri olduğu anlaşılan Kahraman’ın en büyük isteği ise bir televizyondur. Halit ve abisi bundan sonra tüm güçlerini bir televizyon alabilmek için harcayacaktır. 

Oyuncular: Tarık Akan, Kahraman Kıral, Halit Akçatepe 

Yönetmen: Ertem Eğilmez

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çağrı Özben

The green mile nasıl olmaz ya bu listede? hem de 1 numara olarak

Gizem Yenikler

Titanik, Babam ve oğulum, I am sam, da ağlamıştım. Listede yok ama Green Mile de ağlatmıştı.

Arwen

Canım Kardeşim 🥹 daha görünce gözlerim doldu. Eğer beyninizi kenara alıp izlerseniz, mantık aramazsanız “Aşk tesadüfleri sever” çok ağlatıyor, yani en azında... Devamını Gör